Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ανάμεσα σε σκέψεις, σιγουριά , διαίσθηση και αμφιβολία...

Αν σας διηγηθώ τη μέρα μου σήμερα θα με περάσετε για..σαλεμένη.. και τι δεν έκανα..και τι δεν κάναμε δηλαδή γιατί ο Δημήτρης όπως πάντα..απρόβλεπτος!
Τα ραντεβού με τους γιατρούς του ανεβάζουν τη πίεση όπως είμαι σίγουρη οτι συμβαίνει σε όλους τους άνδρες. Εγώ ανησυχώ κι εκείνος με πήρε στη κυριολεξία με το ζόρι απο το χέρι, πήρε και τη φιληνάδα μου τη Γαστερόπληξ και μας πήγε...εκδρομή στην Έδεσσα!!!!!!!
Αγώνα δρόμου κάναμε στο γυρισμό για να φθάσουμε εγκαίρως ( με 15 λεπτά καθυστέριση) στο ραντεβού μας μαζί και τη γλυκιά μου Χρυσούλα γιατί δεν προλαβαίναμε να την πάμε πρώτα στο σπίτι της!!
 Για τιμωρία θα πάει αύριο μόνος του στο γιατρό για εξετάσεις γιατί φοβάμαι μη με πάρει, μας πάρει δηλαδή ( ταιριάζει στις εκδρομές με τη Γαστερόπληξ) και μας πάει κι εγώ δεν ξέρω που!!!
Ύστερα λένε οτι εμείς οι γυναίκες ήμαστε παράξενες, φοβιτσιάρες, δύσκολες..
 Βέβαια ας σοβαρευτώ..καλά που πήγα μαζί του γιατί η εξήγηση του γιατρού δεν με ικανοποίησε καθόλου, δεν με κάλυψε . δεν με σιγούρεψε για την αναγκαιότητα της εγχείρησης και ούτε ο άνδρας μου νομίζω οτι του έδωσε τη σωστή εικόνα..
Γυρίζοντας σπίτι απο τη τσατίλα μου έκανα μια ολόκληρη κατσαρόλα ντολμαδάκια και του τα .. ψέλνω συγχρόνως !
Αν και κατάγομαι απο οικογένεια με γιατρούς τελικά νομίζω οτι ...δεν ξέρουν τι τους γίνεται.. οτι έχουν τις εγχειρήσεις σαν..τσίχλα.. και οτι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ...ας μη πω τίποτε βαρύ . 'Οταν τον άκουγε τι έλεγε αναρωτιόμουνα αν άκουγε τον ..εαυτό του.
 Οι εξετάσεις βέβαια θα συνεχιστούν για να μην έχω τη παραμικρή αμφιβολία , μα νομίζω αφού όπως μου ομολόγησε τελικά δεν είναι... απαραίτητη η εγχείρηση.. μια αναβολή 6 μηνών  θα είναι αρκετή ωστε να δω αν πρέπει ή δεν πρέπει..
Κουρασμένη πολύ τόση ώρα να ..τυλίγω ντολμαδάκια απο τα νεύρα μου και τις σκέψεις.. στέλνω φιλάκια στη καλή μου Γαστερόπληξ που παρόλα αυτά ..περάσαμε υπέροχα , που  ...συμφώνησε μαζί μου οτι έχω δίκιο..και που μου έστειλε ένα σωρό πληροφορίες για ομοιοπαθητικα φάρμακα και βότανα..άλλωστε όπως λέω συχνά..γι' αυτό είναι οι φίλες!

43 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,μανούλα μου κάτι ξέρω εγώ που δεν εμπιστεύομαι κανένα γιατρό!είναι λίγοι αυτοι που είναι αξιόλογοι!μην σκας αφου είναι εντάξει οι εξετάσεις .θέλω ντολμαδάκια είναι και τα αγαπημένα του Βασίλη,καλό βράδυ μανούλα μου

μπλεγμένο κουβάρι είπε...

Καλοφάγωτα τα ντολμαδάκια σου! Μην αγχώνεστε, ο Θεός είναι μεγάλος και σας εύχομαι από καρδιάς όλα θα πάνε καλά!

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα πια!
Είδες τι κάνει το άγχος;;; Θέλει βόλτες!!! χεχε!
Ε άμα δεν χρειάζεται καθυστερείστε το και κάντε ότι καλύτερο για την υγεία!!!

sunnefoula είπε...

Δυστυχώς όλοι κοιτάζουν να βγάλουνε! Πήγα στον οφθαλμίατρο και επειδή κάνει και λέιζερ με ρώτησε αμέσως αν θα κάνω λέιζερ σύντομα ενώ του είχα πει ότι θέλω απλά μια εξέταση ρουτίνας. Το θέμα είναι πως τα προβλήματα της υγείας είναι σημαντικά και η πείρα του μέσου ανθρώπου δεν αρκεί, οπότε είμαστε στα χέρια άλλων. Και έτσι, μην έχοντας εμπιστοσύνη στους γιατρούς μας παίρνουμε 10 γνώμες και καταλήγουμε σαν το χότζα με το φούρνο....

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

Μπορεί με τόσα που μαζέψαμε στην εκδρομή, να ανοίξαμε δουλειές με φούντες αλλά περάσαμε Τέλεια!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου δεν ξέρουμε τελ΄κά τι να κάνουμε, υπάρχει και το ανεύρησμα που χρειάζεται προσοχή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ μπλεγμένο κουβάρι, ξέρω οτι τα δικά μας είναι ένα τίποτα μπροστά σε άλλα που περνά ο κόσμος μα ανησυχώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, τελικά δεν μας έπεισε φίλε μου, όταν τον ρωτούσα κάποια πράγματα μου έλεγετι δεν είναι και τόσο ανάγκη..να πάρει η ευχή ..είναι μια εγχείρηση, δεν είναι κόλλημα τσιρότου.

Marina είπε...

Ωραια φάρμακα έχει ο Δημητράκης σου κατά του άγχους: εκδρομή!!! Είναι πραγματικός γιατρός της...ζωής σου!!!
Προτείνω μία δεύτερη γνώμη σχετικά με τα ιατρικά σας. Δε μου αρέσουν οι μπερδεμένες κουβέντες και οι ασαφείς γιατροί. Αφού προέρχεσαι από ιατρική οικογένεια θα ξέρεις και κάποιον άλλο γιατρό. Μήν το αφήσετε στην τύχη του πάντως!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ sunnefoula, αυτό ακριβώς είανι ..οτι πρέπει να μαντεύεις ποιός λέει αλήθεια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, το γλυκό κολοκύθι σου..υπέροχο.Ευχαριστώ για τις φωτογραφίες!

ElenaG είπε...

Καλε ξύπνια είσαι ακόμα!
Να πάρετε και δεύτερη γνώμη Γεωργία μου!
Για κανένα ντολμαδάκι δεν θα λέγαμε όχι!
Χρυσούλαααααααα τυχερή!!!!

AFRA είπε...

Aχτιδα,αν καταλαβα προκειται για ανευρυσμα κοιλ.αορτης;Αν ναι τα πραγματα ειναι αρκετα ξεκαθαρισμενα.Μεχρι διασταση 5cm.απλη παρακολουθηση.Μεταξυ 5 και 6εκ.αναλογως συμπτωματων,θεσης και ρυθμου αυξησης το σκεφτεσθε για εγχειρηση και >6εκ συνισταται επεμβαση παραδοσιακη ανοικτη αλλα προτιμοτερη η επικαλυμενη ενδοπροθεση
(stent graft).Παντως χρειαζεται να παρεις γνωμες τουλαχιστον 3 αγγειοχειρουργων οσον αφορα το απαραιτητο αλλα και το ειδος επεμβασης.Καλη δυναμη!

Ειρηνη Σ είπε...

ευχομαι να πανε ολα καλα

AFRA είπε...

Aχτιδα, με συγχωρεις για τη προηγου μενη επεμβαση.Μετα προσεξα τη παρατηρηση οτι υπαρχει και το ανευρυσμα.Σε καθε περιπτωση θελει πολυ ψαξιμο.

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

Όλα καλά απ'ότι λες ..η υγεία είναι συμαντικό δώρο και πρέπει να νιώθουμε τυχεροί που σαν οικογένεια δεν αντιμετωπίσαμε και κάτι μη αναστρέψιμο...Μη ξεχνάμε τον πόνο που δέχτηκε η κοπέλα χθές βλέποντας τον άντρα της νεκρό και ξέροντας πως σε λίγες ώρες γεννάει..Τί στιγμές περνάει σήμερα...γνωρίζουμε;;;Μέσα σ'ένα μαιευτήριο γεμάτο απο μπαλόνια και κλάμματα μικρά κι ευτυχισμένα,εκείνη σίγουρα βρίσκεται σ' ένα κόσμο παγωμένο και νεκρό...ο θάνατος και η ζωή στα χέρια της ακριβώς αυτή τη στιγμή...Την καλημέρα μου σε όλους!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου αυτό είναι σίγουρο μα ο ένας γιατρός ήταν ξεκάθρος ως προς το ανεύρησμα μα για το προστάτη έχουμε αμφιβολίες, εν είναι ξεκάθαρο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG μου κοιμήθηκα στις 2 χθες..Περάσαμε υπέροχα με την Χρυσούλα.

Ποδηλάτισσα είπε...

Αχτίδα μου Καλημέρα!!!! πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά με τον Δημητράκη σου, όμως κορίτσι μου μην ακούτε μόνον ένα γιατρό... τουλάχιστον τρείς... και να σου πω κάτι "μακριά από μεγάλα ονόματα" μόνο τι θα βάλουν στην τσέπη κοιτάνε... καλύτερα να μην σου πω τι έχουμε πάθει εμείς με αυτό το θέμα ... ο άντρας μου λέει "καλύτερα νέος γιατρός με καθαρό μυαλό και σταθερό χέρι"
Καλή σου Ημέρα και καλές Βόλτες!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ AFRA φίλη μου , έχουμε 2 προβλήματα το ανεύρησμα και το προστάτη.Το ανεύρησμα είναι μικρό και όσες γνώμες πήρα κανείς δεν χειρουργεί τέτοιο μέγεθος.Μας λένε παρακολούθηση κάθε 4-6 μήνες και αυτό θα κάνουμε αν και μας ανησυχεί περισσότερο.Ο προστάτης βγήκε απο το πουθενά και ο άνδρας μου χθες δεν ήταν σαφής ως προς τα συμπτώματα που έχει στο γιατρό.ΔΕΝ πρόκειται για καρκίνο προστάτη αν κι εγώ προσωπικά θα ήθελα μια βιοψία που γίνεται.Το πρόβλημα με τον άνδρα μου έστω και μετά απο τόσα χρόνια τα Ελληνικά του δεν είναι τόσο καλά ωστε να καταλαβαίνει λέξεις ..περίπλοκες θα το πω..ή να εξηγεί σε κάποιο σαφέστατα κάτι.Γι' αυτό πήγα μαζί του ενώ μέχρι τώρα τον άφηνα μόνο.Μόλις μίλησα με το γιατρό και τον άκουσα, τον ρώτησα και συγχρόνως ρωτούσα και τον άνδρα μου με πιο απλά λόγια είδαμε και οι τρεις οτι δεν ήταν αναγκαία η εγχείρηση γιατί η απόφαση του γιατρού βασιζότανε στα όσα του είπε ο άνδρας μου λιγάκι...στραβά! Σήμερα θα κάνει μκαι άλλες εξετάσεις και θα δούμε αν έχω δίκιο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρηνη μου σ' ευχαριστώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποτέ μην πείς ποτέ, κορίτσι μου δεν συγκρίνομαι με εκίνο το γεγονός.Απλά όταν είσαι μπροστά σε ένα πρόβλημα που πρέπει να πα΄ρεις αποφάσεις..είναι δύσκολο και εύχομαι να μη σου συμβεί.

friendly είπε...

Καλημέρα, κατ’ αρχήν άψογος ο κ. Δημήτρης , έχει πιάσει το νόημα της ζωής! Καλά σας έκανε και σας πήγε εκδρομή!!
Τα ντολμαδάκια είναι μια λύση σε στιγμές άγχους, δεν το είχα σκεφθεί, μου έδωσες ιδέα!!
Όσον αφορά τις ανησυχίες σου που είναι απόλυτα δικαιολογημένες, οι πληροφορίες μου είναι ίδιες με της AFRA, μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω περισσότερο και επειδή δεν ξέρω άλλο τρόπο, είμαι εδώ και σε σκέφτομαι εσένα και τα ντολμαδάκια σου, Καλημερούδια!!

MaryKa είπε...

Αχτίδα μου,πρέπει να πάρετε κι άλλες γνώμες.Δυστυχώς κι εγώ παρατηρώ τον τελευταίο καιρό το φαινόμενο τέσσερεις διαφορετικοί γιατροί να λένε τέσσερα διαφορετικά πράγματα. Ετσι έγινε πρόσφατα μα τη μ,ητέρα μου η οποία μετά από έρευνα ενός έτους βρήκε τον κατάλληλο γιατρό ο οποίος τη χειρούργησε αλλά στο...ακατάλληλο νοσοκομείο. Ακατάλληλο γιατί, ως ιδιωτικό, έχουν όλοι σύστημα εκεί πώς θα δεθούν με τον πελάτη, να τον καλοπιάσουν και να τον φλομώσουν με τις εξετάσεις τις οποίες χρεώνουν ο κούκος αηδόνι.
Κι έτσι και κάνει πώς ξαναπατά ο πελάτης στο νοσοκομείο για να δει το γιατρό του, τον βουτάνε και του ξανακάνουν εξετάσεις, χωρίς να ρωτήσουν, χωρίς να εξετάσουν αν χρειάζεται, έτσι, επειδή τον ξέρουν ως πελάτη και μετά του λένε "περάστε απ' το ταμείο, 500 ευρώ". Δεν υπερβάλλω , κυριολεκτώ.
Πολλές γνώμες λοιπόν, καλό νοσοκομείο,όχι απαραίτητα μεγαλογιατροί αλλά γιατροί που σε προσέχουν! Περαστικά να'ναι όλα.

Rena είπε...

Και τα καλά νέα συνεχίζονται γιατί κέρδισες δωράκι,είδες τι κάνει η θετική ενέργεια;
Ελα από το μπλογκ μου σε περιμένω!

fantaizi είπε...

Αχτιδουλα μου καλημερα!Δεν εχω υπολογιστη και τωρα ειμαι στη κουμπαρα μου.Πολλα φιλια!

Leviathan είπε...

opos katalavaineis ta dolmadakia mou karfo8ikan sto mialo! Latremeno fagito! Kalimera!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτησα, φίλη μου έχω προσωπική εμπειρία πριν πολλά χρόνια όταν στα ...19 μου είπε "μεγάλο όνομα" της Θεσ/νικης να κάνω ολική αφαίρεση...φαντάσου να τον άκουγα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ friendly, φίλη μου όλα αυτά με απασχολούν και νοιάζομαι τόσο πολύ..θα δούεμ και τα σημερινά αποτελέσματα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ MaryKa όπως είπα και επάνω στη friendly έχω προσωπική εμπειρία, φοιτήτρια ήμουνα ..για φαντάσου να είχα ακολουθήσει την συμβουλή εκείνου του γιατρού.Βέβαια έκανα αφαίρεση μα μετά απο πολλά χρόνια ( στα 27 μου) αφού πρώτα έκανα τα 2 παιδιά μου.Ακόμα και τώρα που μου διέγνωσαν Πάρκινσον κάνω εγώ μόνη μου τη ρύθμιση του φάρμακου που μου έδωσαν ανάλογα με τη κατάσταση μου αισθάνομαι.Πιστεύω στη ζωή, το Θεό και τη καλή αύρα που θέλω να έχω ωστε όλα να πάνε καλα.Ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου, με συγκινεί πάντα το ενδιαφέρον σας.ίσως νομίζετε ψεύτικη τη καλή διάθεση μου να σας τα λέω ..μα όταν είσαι μοναχοπαίδι στη κυριολεξία( ούτε ξαδέλφια δεν είχα ποτέ) τότε οι φίλοι γίνονται ..εκείνοι που γεμίζουν τα κενά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena, δωράκι; καλέ..βάζω πατίνια και έρχομαι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ fantaizi πολλές φορές σε σκέφτηκα μα έχω τόσα στο κεφάλι μου αυτ'ό το καιρό που..ξεχνώ ακόμα και αυτά που θέλω να κάνω.Φιλάκια γλυκά .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Leviathan, φίλε μου ..φημίζομαι για τα ντολμαδάκια μου ..όταν θα έρθεις θα σου κάνω..έχω και κληματαριά στο μπαλκόνι!

Aνθήλη είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα ήμουνα έτοιμη να σου στείλω mail γιατί αγχώθηκα. Και εγώ πιστεύω ότι θέλει και δεύτερη και τρίτη γνώμη. Και να τον πιέσεις τον κύριο Δημήτρη μας γιατί όντως οι άντρες φοβούνται και κοιτάνε να αποφύγουνε γιατρούς κλπ. Εγώ εύχομαι και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά. Φιλιά.

pinelopi είπε...

Σχετικά με αυτό που αναφέρεις για χειρουργούς..ο κουμπάρος μου, που είναι της ειδικότητας,μου λέει ότι καθημερινά του πηγαίνουν περιστατικά που είχαν πάρει γραμμή από άλλο χειρουργό για χειρουργείο, ΧΩΡΙΣ να χρειάζονται πραγματικά εγχείριση...
Εύχομαι γρήγορα περαστικά....

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Aνθήλη, καλή μου φίλη σ' ευχαριστώ. πράγματι τον ..σπρώχνω και βρίσξκω και το μπελά μου γιατί μου λέει οτι αν δεν πήγαινε δεν θα το ήξερ!Άκου λογική!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ pinelopi μου το ξέρω, άλλωστε τα έβλεπα στο ιατρείο της μητέρας μου.

love2love είπε...

αχ αχ ντολμαδακια τελεια με κορομηλακια μεσα στο ζουμι για να βγει η ξυνηλα χιχι
λοιπον υπομονη και επιμονη πανε και σε αλλον γιατρο σε αλλους 3 να εισαι σιγουρη και βλεπουμε

PiciFriki είπε...

πως είναι οι καταράκτες;

SpIrToKoYto είπε...

Αχτιδούλα μου,καλή η κλασσική ιατρική,καλοί και οι γιατροί της,αλλά καλά κάνεις και κοιτάζεις και εναλλακτικές μεθόδους...η φύση κάνει πολύ καλά τη δουλειά της...
ντολμαδάκια ε..???-:))

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ love2love, πως φαίνεται όποια ξερει..έτσι ακριβώς τα κανω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ PiciFriki, τους λατρεύω..η πατρίδα του άνδρα μου είναι και η δική μου μετά τη ..Θεσσαλονίκη μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ SpIrToKoYto, αυτό ακριβώς θα κάνω, βρήκα κι όλας την άκρη.