Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Πρωινή κουβεντούλα ..


glitter-graphics.com

Καλημέρα, καλημέρα...δηλαδή τι καλημέρα μπορείς να έχεις όταν ξεκινάς με φοροτεχνικούς και χαρτομάνι μα...είπαμε..καλή διάθεση και προσπάθεια καθημερινή να ξεπερνάμε τις ..κοτρόνες.
Για να ...γλυκάνω μάλιστα την φοροτεχνικό μου της έκανα ένα όμορφο κεκάκι με εσπεριδοειδή ( πορτοκάλι,περγαμόντο και λεμόνι) για να το τρώει και να θυμάται το ..κλείσιμο των βιβλίων μου.
Χθες το βραδάκι παρέδωσα τυπικά τα δύο έργα μου ( τέμπλο) , πληρώθηκα, έκοψα το τιμολόγιο και της έκανα και δωράκι μια εικόνα για να με θυμάται.Χάρηκα με την ικανοποίηση για τη δουλειά μου, τη χαρά της για το δώρο μου και μετά ... μου έκανε τη καρδιά περιβόλι με της προβλέψεις που μου είπε για το μέλλον σύμφωνα με όσα λέει μια προφητεία από μια καλόγρια ερημίτρια όπως μου είπε. Δεν σας τις λέω για να μη σας τρομοκρατήσω πρωί πρωί μα εκείνη η μανία του άνδρα μου για το κτήμα που θέλει ..μάλλον θα πρέπει να το επισπεύσω και να αφήσω τις ιδέες για νέες επιχειρήσεις στη κόρη μου.
Αν και η κυρία ήταν γλυκύτατη δεν ήθελα να της πω ότι οι Κασσάνδρες πάντα υπήρχαν όμως υπήρχαν και οι λύσεις σε όλα σαν Θεϊκή παρέμβαση. Είμαι νομίζω κάτι ανάμεσα σε ..τζιτζίκι και σπουργιτάκι..ζω το σήμερα και ελπίζω πάντα σε κάτι καλύτερο ..
Το μπάνιο μας σήμερα ( μου το ορκίστηκε) τελειώνει και πέφτει καθαριότητα για να απαλλαγώ από την απαίσια σκόνη που έχει τρυπώσει παντού και την απεχθάνομαι.
 Θα πάω και τη Κλώντη μου στο κομμωτήριο να την περιποιηθούν γιατί έχει γίνει ..ξεσκονόπανο με τη σκόνη και μυρίζει σκόνη και μπετόν..μέχρι να γυρίσει ελπίζω να πατήσω ένα σφουγγάρισμα για να αποχαιρετήσω τη σκόνη.
Έτσι ο Δημήτρης μου γυρίζει στην...κουζίνα του και μάλλον χαίρεται γι' αυτό γιατί έβρισκε τα φαγητά μου λιτά και διαιτητικά.. Φως φανάρι το γεγονός ότι χθες το βράδυ μετά από το βραδινό που του ετοίμασα τον είδα να ..χτυπά μια μπριζόλα κάνοντας πως δεν βλέπει το επικριτικό βλέμμα μου.
 Επιτρέψτε με να ευχαριστήσω όλες αυτές που μου στέλνετε μέιλ και με κάνετε μέρος της ζωής σας.
 Μακάρι να μπορούσα σαν τον μάγο με το ραβδάκι του να κάνω τα προβλήματα να εξαφανιστούν.. το μόνο που μπορώ είναι να σας διαβάζω και να σας απαντώ μα πιστέψτε με γεμάτη έννοια για σας και αγάπη. Σε κάποιο ταξίδι μου στην λατρεμένη μου Κρήτη σε κάποιο σπίτι διάβασα μια κεντημένη σε κανδράκι φράση που την έκανα μέρος των πιστεύω μου : " Κι αυτό θα περάσει.."
Έτσι είναι φίλοι μου .. αυτό πρέπει να έχουμε μέσα μας στα δύσκολα..κι αυτό θα περάσει...

30 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Τελείωσε το βάσανο του μπάνιου! Ωραία! χεχεχε Αυτή η σκόνη μου τη δίνει και μένα!
Κλείνουν και τα βιβλία και τέλος, μια χαρά!!
Καλημέρα!

Lila Xagorari είπε...

Kαλημέρα.......!!!!!!

..αγγελόσκονη.. είπε...

Ευτυχώς έχουμε εσένα και τις αναρτήσεις σου καλή μου Αχτίδα!!Κάθε φορά ακόμα και από μέσα από τις πιο "δύσκολες" βγαίνει μια νότα αισιοδοξίας!!Καλή σου μέρα...όσο για το κτήμα κάν'το χωρίς δεύτερη σκέψη!!

Magdalene είπε...

Καλή σου μερα!Πως ενω ειχα χάλια διάθεση, μιας και το μωρο κλαει όλη μέρα σήμερα, ξαφνικά, πίστεψα πως ναι, θα περάσει!παω κοντά της με όλη μου την καλή διάθεση!Καλώς σε βρήκα!

Ανώνυμος είπε...

Το θέλω το ραβδάκι, Αχτίδα μου. Αν το έχεις, μην το αφήνεις σε αχρηστία. Καμιά φορά, όσο και να προσπαθεί κανείς...
Πάντως, το γλυκάκι σου λέει πολλά για το χαρακτήρα σου και τη στάση σου απέναντι στη ζωή και χαίρομαι γι' αυτό. Καλημέρα!

Κωνσταντίνα είπε...

"Κι αυτό θα περάσει.." Μου άρεσε τόσο πολύ αυτή η φράση! Σα να το είπε για να με παρηγορήσει κάποιος δικός μου άνθρωπος. Έτσι αισθάνομαι....

Καλημέρα αχτίδα! Φιλιά από Πάτρα!

Ειρηνη Σ είπε...

Αχτιδα καλημερα
αντε τελειωστε με το μπανιο σας γιατι εχει σειρα το δικο μου μιας και εσπασε ενα κομματι της μπανιερας,αλλα να τελειωσει ο συν-ζυγος με τις ελιες
μπραβο που τελειωσες και με το χαρτομανι
αντε με το καλο και η πρωτη συνταξη
να εισαι παντα καλα και ετσι αισιοδοξη

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas. φίλε μου μόλις ανέβηκα απο το εργαστήρι μου .Ένα πολύ κουραστικό πρωινό αφού η φοροτεχνικός μου έδωσε κατάλογο απο δικαιολογητικά .Μέχρι τώρα άνοιγα και διάλλεγα και πετούσα σχέδια και χαρτιά ..μιας ζωής.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Λίλα μου τι έκανες σήμερα να φάμε να ..στυλωθούμε;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ..αγγελoσκονη..ε! μια λίγο χαζοχαρούμενη και υπεραισιόδοξη σαν κι εμένα χρειάζεστε βρε κοίτσια ..

el.mar είπε...

'Κι αυτό θα περάσει' ε Αχτιδούλα μου...όπως πέρασαν τόσα άλλα...όπως θα περάσουν κ τα επόμενα...πόσο χάιρομαι όταν σε διαβάζω.....καλό μεσημέρι Αχτιδούλα μου...σε φιλώ γλυκά....

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Magdalene, καλώς ήρθες γλυκιά μου.. το μωράκι κλαίει; αχ! το πουλάκι μου , βάλετο στην αγκαλιά σου τραγούδα του απαλά ένα τρυφερό νανούρισμα και άσε το να βάλει το χεράκι του στη γυμνή σου σάρκα και κυρίως..ηρέμησε..να νοιώσει την ηρεμία σου και να την πάρει κι εκείνο..τα μωρά είναι σαν τα ζωάκια ..καταλαβαίνουν, νοιώθους πως νοιώθουμε ενδόψυχα μας.Κουράγιο γλυκιά μου..κι αυτό θα περάσει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ alla logia, μακάρι να ήμουν μια μαγισούλα..όσο για το κέικ είχε την ανάλογη ..υποδοχή.Να δεις χαρά τα κορίτσια στο λογιστικό γηραφείο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου άκουσε κι εμένα τη γιαγθιά Αχτίδα.κράτα αυτή τη φράση πάντα μέσα σου και θα δεις οτι όλα θα τα βλέπεις με άλλο μάτι.Πόσδο καιρό έχω να έρθω στη Πάτρα δεν ξέρεις..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρηνη Σ μου μόλις ανέβηκα πτώμα σωστό απο το άδεισμα των συρταριών στο μαγαζί..το μπάνιο δεν το βλέπω να το τελειώνει σήμερα! Αυτός και η τελειομανία του....μπα..χλωμότατο..πάω τώρα να πα΄ρω την Κλώντη απο το κομμωτήριο..

Hfaistiwnas είπε...

Να μην πετάξεις τίποτα και να κάνεις ένα ωραίο αρχείο!!!!!

ElenaG είπε...

" Κι αυτό θα περάσει.."
Ωραίο πολύ ωραίο!

Τελειωσε το μπάααανιο!!μπράβο!...
πες στο Δημήτρη τον περιμένω...
να φτιάξει και το δικό μου! :-)
Βρε Αχτίδα μου γιατί να είσαι τόσο μακριά...

Πρόσεχε τι πετάς...μην ψάχνεσαι μετά!

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου Αχτίδα.
Εύχομαι όλα καλά.
Και ναι όλα περνούν,συμφωνώ μαζί σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar κουνελάκι μου γλυκό ..θα ήθελα να έβλεπες σήμερα τη Κλώντη που την πήγα κομμωτήριο ..σαν κουνελάκι μαλακό ήταν!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, φίλε μου ..πέταξα ιστορία μιας καριέρας σήμερα...στεναχωρημένη; ναι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, γειάσου φιληνάδα...μπα..δεν τελείωσε ακόμα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Giwta, γειά σου φίλη μου , όλα καλά!

Marina είπε...

Δε θέλω να σκέφτομαι αρνητικά, δε θέλω να ακούω για προβλέψεις!!! Η ζωή είναι ΕΔΩ (!!!!!!!) με τα πάνω της και τα κάτω της, όπως και να'ναι είναι γλυκιά!!! Την αγαπώ και θα τη ζω κάθε μέρα!!! Και έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου -έτσι σαν άμυνα- να βρίσκω κάτι θετικό σε όλα που μου συμβαίνουν!!! Και ξέρω ότι το ίδιο πιστεύεις και εσύ...
Φυσικά δε χρειάζεται να σου πω ότι ΣΚΑΩ να δω φώτο από το νέο σου μπάνιο, τελειωμένο και διακοσμημένο!!!
Φιλιάαααααααααααα................

lourdi lourdaki είπε...

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΑΧΤΙΔΑ!

foufoula89 είπε...

ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΑΚΙ ΣΟΥ...ΓΛΥΚΟ ΣΤΟΝ ΕΛΕΚΤΗ....ΜΠΡΑΒΟ....ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

Ειδες που σου το ειπα τωρα ηρεμησα και πηρα το λαπ τοπ.Για αλλη μια φορα σου εκφραζω το θαυμασμο μου για τα παντα το ταλεντο στην αγιογραφια την ατελειωτη αισιοδιξια τη να πω εισαι εισαι και να εισαι π α ν τ α ετσι! Σε φιλω Μαρια Ιεραπετρα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=hx1HRkdC8U4

ag είπε...

Καλησπέρα, τι όμορφα που τα λες.. Έτσι είναι όμως..Κι αυτό θα περάσει... Μια γλυκιά καληνύχτα εύχομαι, γιατί τις τελευταίες μέρες σουλατσάρω στο blogoσπιτάκι σας βραδινές ώρες.
Πολλά φιλιά

Ανώνυμος είπε...

@Αχτιδα,μανουλα μου με γεια το καινουργιο μπανιο!!!!!!!!!!!!!!μπραβο νταντουλι μου.φιλησε μου το κλωντινι εγεινε κουκλα φανταζομαι!!!!!!!!!!!!καληνυχτα μανουλα τα λεμε αυριο.πηγα σινεμα,και ειδα το κυνηγι των μαγισσων,με τον ΝIKOLAS KEITZ.ΤΕΛΕΙΟ!

Alma Libre είπε...

Μέ συγκίνησες μέ αυτό πού έγραψες στό τέλος τού κειμένου σου .
Αυτό τό " Καί αυτό θά περάσει " μού τό έλεγε η αγαπημένη μου μαμά , πάντα σέ οτι καί νά μέ απασχολούσε ...
Νά είσαι πάντα καλά.
Καλό Σα/Κο.
φιλιά.