Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Σήμερα με έπιασε η καθαριότητα και ρήμαξα τη σφουγγαρίστρα ,φανταστείτε ότι έβγαλα φουσκάλα στον αντίχειρα.... η κοπέλα που με βοηθά πήγε διακοπές κι εγώ από χθες έχω πάθει λίγο σύγχυση με το σκύλο της κόρης μου. 
Ένα ακόμα κουσούρι μου είναι ότι δεν αντέχω άσχημες μυρωδιές και δεν ξέρω γιατί αλλά μου μυρίζει το σπίτι από την ώρα που το έβαλα μέσα. Είναι λίγο κακομαθημένος από τη κόρη μου ( θα της τα ψάλλω ) και φαίνεται ότι τα αρσενικά σκυλιά δεν είναι καθαρά σαν τα θηλυκά .
Τελικά πήρα την απόφαση να τον βάλω στο εργαστήρι μου κι έτσι αναγκάστηκα να το διαμορφώσω κατάλληλα και να κατεβαίνω κάθε 3 ώρες να του ανοίγω το αιρ κοντίσιον και να τον πηγαίνω βόλτα.
Όλη η γειτονια με ... δουλεύει όταν με βλέπουν να πηγαίνω βόλτα μια το ένα και μια το άλλο.  Και επειδή όλα σε μένα συμβαίνουν μου άφησαν έξω απο το εργαστήρι μου ένα γατάκι και έτσι άντε να τρέχω στο σούπερ μάρκετ της γειτονιας για να του πάρω κονσέρβα γιατί δεν τρώει ακόμα κροκέτα ( αν και του αγόρασα) .
Είναι γλυκούλι..χαιδεύεται στα πόδια μου...όχι... μη μου κάνεις τέτοια... δεν μπορώ να σε κάνω δικό μου!
Πάντως το γατάκι είναι πανέμορφο μα ..αδύνατον να το κρατήσω , όμως φρόντισα... τι Αχτίδα θα ήμουνα.Το έδωσα σε ...ανάδοχη μαμά  ( τη φίλη μου την Ελένη ) και της έδωσα άμμο και τροφές.
Οι παππούδες σήμερα με ...πρίξανε  αλήθεια...μα και τι να κάνω η έρμη ! Το αιρ κοντίσιον ανοιχτό  και όλες οι παλιές ελληνικές σειρές της τηλεόρασης στη  σειρά και τέρμα η φωνή.!Τολμώ να πω:
- Παρακαλώ μπορώ να δω το ..Μπέιγουωτς; 
- Τι να το κάνεις βρε παιδάκι μου, άσε να δούμε τις ειδήσεις ...
- Να πάω τότε στη μέσα τηλεόραση; 
- Εμείς μόνοι μας; Κάνε και καμιά κρεμούλα σοκολάτα.. την επιθύμησα ( ο παππούς γλυκατζής).
Η ζέστη με την υγρασία μαζί μου κάνανε την αρθρίτιδα μου χάλια μα ...δεν χάνω το κέφι μου.
Καλά περνώ μη σκάμε, σας έχω παρέα, διαβάζω τα διάφορα μπλογκς και μου αρέσει, παίζω ένα παιχνίδι στον υπολογιστή ( δυο χρόνια το άτιμο δεν μπόρεσα να το λύσω!) , μιλώ στο τηλέφωνο και έχει ο Θεός! 
Το μόνο μου άγχος τελικά είναι ο Πόκο της κόρης μου..δεν νοιώθω και όμορφα που τον έχω αφήσει μόνο στο μαγαζί , στεναχωριέμαι... και κυρίως που δεν μπόρεσα να τον ταΐσω κροκέτες όπως μου είπε ο Αλέξης. Έχει φάει τα πάντα ..εκτός από κροκέτες!
Τελικά ... δεν μπορώ να επιβληθώ σε ζώα και σε ..ανθρώπους... είμαι λίγο μαλακή ... έχουν δίκιο οι κόρες μου όταν μου το λένε! Λέτε να νοιώθει μοναξιά κάτω; 
Αρχισε λίγο ένα αεράκι...θέλω να βρέξει μα συγχρόνως  και δεν..θέλω γιατί σκέπτομαι τους αγαπημένους μου που περνούν ευτυχώς πολύ καλά στο κάμπινγκ.
 Μη του το πείτε.. μου λείπει ο Δημήτρης...η κουζίνα είναι πολύ ... καθαρή χωρίς αυτόν , τα ..σταχτοδοχεία άδεια στη θέση τους, το μαξιλάρι του ίσιο και όχι διπλωμένο και κανείς δεν σηκώνεται το βράδυ να κάνει ... επιδρομή στο ψυγείο!
Δηλαδή ...ΟΛΑ αυτά που με νευριάζουν επάνω του ..μου λείπουν .....έχει δίκιο η φίλη μου η Ζουζουνίτσα.... είμαι γκρινιάρα!

23 σχόλια:

STELIOS PENTARVANIS είπε...

το ποστ σου αποπνεει ευτυχία :-)

γαστεροπληξ είπε...

φαντάζομαι πόσο απείθαρχος θα είναι ο Πόκο για να τον εξορίσεις!!!!!
μην έχεις τύψεις, ας πρόσεχε!
σε πήραν χαμπάρι κι έχεις γίνει η λύση των αδέσποτων....πολλά φιλάκια

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Ε, ΌΧΙ και γκρινιάρα... η γυναίκα..
ΑΓΚΑΛΙΑ!

Αυτός ο τίτλος σου ταιριάζει!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ the wrong man, καλημέρα, καλημέρα φίλε μου! Δόξα το Θεό, ευτυχισμένη είμαι ..λίγο απαιτητική και κακομάθημένη απο αυτό το λόγο ( είδες επίγνωση του εαυτού μου που έχω;) μα είμαι καλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ γαστεροπληξ, φιληνάδα δεν γαυγίζει , δεν γκρινιάζει μα κατουράει εδώ και εκεί απο λίγο και έπαθα ...σοκ!!!Δεν μπορείς να φανταστείς για να συνεφέρω το σπίτι πόσες φορές σφουγγάρισα απο χλωρίνες και ότι απορρυπαντικό που μοσχοβολά το έβαλα!Τώρα είναι εντάξει όλα μα τον βγάζω ανα 3-4 ώρες βόλτα και αυτό με κουράζει πολύ μα τα πόδια μου που πονάνε.Έλα να κάνουμε τσουρέκια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη , αχ! φίλη μου ..είμαι κακομαθημένη ..τις θέλω τις αγκαλίτσες μου.

Penelope είπε...

Μια καθημερινότητα με τέλειες πινελιές ευτυχίας, κι' ας έχει κούραση καλή μου Αχτίδα.
Οσο για τον κύριο Δημήτρη, τελικά είναι πολύ αισθητή η απουσία του :-))

Ασε που η πρόσκληση για τσουρέκια στην φίλη Γαστερόπληξ, με αναστάτωσε καλοκαιριάτικα...
Καλήμερες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν τον είχες ξανακρατήσει τον Πόκο κάποιες μέρες ή όχι, πάντως η συχνή ούρηση στα αρσενικά είναι μαρκάρισμα της περιοχής τους. Ή αυτό, ή το κάνει από αντίδραση λόγω του ότι έφυγε απ' την περιβάλλον του. Το έχουν τα αρσενικά αυτό, βλέπω και τον δικό μου όταν τον αφήνω στη μητέρα μου, κατακατουράει στη βεράντα ή στα μουλωχτά καμιά καρέκλα. Μας κάνουν ό,τι θέλουν τα σκασμένα. Ακόμα και τα παπαγαλάκια που φιλοξενώ, μόλις άλλαξαν περιβάλλον, ούτε που μιλάνε. Μόνο όταν ανάβω την τηλεόραση τσιρίζουν. Ενώ σπίτι τους ξυπνάνε τη γειτονιά απ' τα χαράματα με τις φωνές τους!

BUTTERFLY είπε...

Δεν το ξερεις οτι ολα αυτα που μας νευριαζουν στο συντροφο μας κατα βαθος τα αγαπαμε, γιατι ειναι δικα του, ειναι αυτα που τον κανουν μοναδικο;
Καλη συνεχεια της μερας σου και αμα ερθει να του το πεις ποσο σου ελειψε! Ανανεωση!

Μarion, είπε...

Αντε να έρθει ο Δημήτρης σου γρήγορα..είδες που τελικά μας λειπουν τα ''ελαττώματά'' τους όταν δεν τους έχουμε? :)

Ό Πόκο μάλλον θέλει εκπαίδευση από σένα. Πάντως χαράς το κουράγιο σου.. και τα σκυλάκια και τους παππούδες.. θηρίο είσαι.

Φιλιά

anthivolon είπε...

Mπορεί να γκρινιάζεις αλλά.......... σου αρέσει κιόλας που για λίγο καιρό είσαι μόνη στο σπίτι, κάνεις ότι θέλεις και όποτε θέλεις, έτσι δεν είναι; Μας χρειάζεται και αυτό που και που! Βέβεια ξέχασα βρε εσύ έχεις και τους γονείς...... κουράγιο!!!
Φιλάκια και αγκαλιές

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Penelope, ε! μου λείπει..έχουμε μάθει να είμαστε μαζί συνέχεια..αλλά χαίρομαι που περνά καλά με τα εγγόνια μας, κι εγώ περνώ καλά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, είδες τι μαθαίνω; ευχαριστώ φίλε -η , πρώτη φορά τον κρατώ..δεν είχα ποτέ αρσενικό σκυλί..κατουρούσε σε κάθε πόδι επίπλου...έπαθα εγκεφαλικό απο τηυ μυρωδιά.. τώρα στο εργαστήρι μου είναι μια χαρπά.Τον βλέπω χαρούμενο, τον πά συχνά βόλτες και τον ...δωροδοκώ με λιχουδιές που ο γαμπρός μου απαγορεύει!!! Η κακίστρω..τι θα του πω όταν γυρίσει και τον βρει καλομαθημένο απο κονσέρβες και μπισκοτάκια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, καλέ τα ξέρω όλα αυτά, όταν φεύγει τον αποχαιρετώ με όλη τη καλή μου διάθεση μα όταν περνά η πρώτη μέρα αρχίζουν και μου λείπουν ένα σωρό απο αυτόν.Πάντα φώναζα για τις σταχτοθήκες...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μarion,γλυκιά μου σ' ευχαριστώ , σας ευχαριστώ όλες που με καταλαβαίνετε και συγνώμη για μένα που σας κουράζω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon, φίλη μου αν είσαι απο μια μεριά και δεις τι αναστεναγμούς έχω απο τους δύο όλη μέρα ...δεν θα άντεχες στιγμή .Ευτυχώς έχω υπομονή γαιδουρίσια!

ElenaG είπε...

Επιτέλους κατάφερα να το ανοίξω να δω τι κάνετε!
Aχτιδουλα μου έφτασα σπίτι αλλα τι να πω!!!
Καλά μου έλεγαν να κάτσω πιο πολλές μέρες μα
με πιάσαν οι ευαισθησίες μου πως τους αφησα μόνους!
Κόλαση η Κύπρος!!!! Θερμοκρασίες και υγρασία!!!
Άσε τις σφουγγαρίστρες ρε κορίτσι μου και κανε κάτι πιο ευχάριστο!!! Τσουρέκια πάντως Όχι!Τι θα γίνει όλη μέρα τσουρέκια θα κάνετε! Τη Γαστεροπληξ να την αφήσεις ήσυχη και έχει δουλειές να κάνει!!!ΧA!ΧA!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου λίγο αργά για καλημέρα μα ας σου ευχηθώ καλή νύχτα.. Θα ξανάρθω Θεσσαλονίκη και θα σ' επισκεφτώ πάλι μα για περισσότερο χρόνο και θα σου ..ξαναπειράξω τον υπολογιστή σου.Έχω ακόμα το δωράκι που σου πήρα απο τη Θάσο.
Τένια απο Κέρκυρα

apinkdreamer είπε...

αχτιδουλιτσα μου εμαθα σε κυνηγησαν τα ξωτικα μου! τα εβαλα τιμωρια!!! εισαι παντα ευπροσδεκτη στο νεραιδοδασος μου! την επομενη φορα φερε κι ενα κανατι να το γεμισεις με το μαγικο νερο της πηγης μου!!!
φιλια!

Rena είπε...

Και που να δεις τη δικιά μας τη Λίζα που εκτός των άλλων γαβγίζει ασταμάτητα σε όποιον περάσει έξω από τη πόρτα μας, γνωστό ή άγνωστο!!!

Πόπη είπε...

Τίποτε δεν είναι τυχαίο σ'αυτή τη ζωή... Όλα γίνονται για κάποιο λόγο...
Έτσι και ο Πόκο ήρθε τη συγκεκριμένη στιγμή στο σπίτι σου για να σε απασχολεί, να τον φροντίζεις και έτσι να μη σου λείπει πάρα πολύ ο Δημήτρης σου...
Πώς σου φαίνεται η προσέγγιση αυτή του θέματος;
Φιλάκια πολλά. Καληνύχτα!!!

Μάγια είπε...

Σαν και μας και τα σκυλάκια, όταν αλλάζουμε περιβάλλον προσπαθούμε όχι πάντα με επιτυχία να προσαρμοστούμε. Υπομονή!Φιλια

kiki είπε...

Καλά! Δεν παίζεσαι βρε αχτίδα! χαχα! Καλό πσκ!