Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Η έννοια που...προσπερνούμε!


 Καλή Σαρακοστή θα πω...αμέτρητες ευχές θα διαβάσω, θα γράψω, θα δώσω, θα πάρω... Άραγε η έννοια των 40 ημερών πηγαίνει στο καθαρισμό της ψυχής; της συνείδησης; των πράξεων μας; των οφειλών μας σε όσους ξεχάσαμε πίσω μας; 

Είναι όλα αυτά τα .. δεδομένα της ζωής μας, εκείνα που προσπερνάμε γιατί ήμαστε σίγουροι πως το αύριο θα υπάρχει στη ζωή μας... Είναι το Αύριο το ... δεδομένο που μας οφείλεται..πιστεύουμε  πως θα έχουμε χρόνο για την συγνώμη που.. οφείλουμε πάλι, για το τηλεφώνημα, την καλημέρα, το νοιάξιμο , το ενδιαφέρον που ξεχάσαμε να κάνουμε φίλοι μου γιατί το Αύριο θα..έρθει σίγουρα πιστεύουμε, απαιτούμε πολλές φορές να το έχουμε. Τι σημασία δώσαμε άραγε στη Σαρακοστή; Α!.. ξέχασα..είναι η νηστεία στο τραπέζι μας, ο χαλβάς, τα λαδερά, ο χαρταετός, οι μάσκες που θα βάλουμε ...

Νοιαστείτε για όσα ...ξεχάσατε πίσω σας.. για όσα προσπεράσατε με αγνωμοσύνη, για όσα είστε σίγουροι πως θα τα έχετε και αύριο για να κάνετε το..βήμα να ζητήσετε συγνώμη και να αγκαλιάσετε όσα ο προσωπικός εγωϊσμός σας κάνει να μη θυμάστε.

Καλή Σαρακοστή ας πω..και ψάξτε στην ευχή την πραγματική έννοια της!

                  Αχτιδένια φιλάκια

8 σχόλια:

Maria είπε...

Δεν πρέπει να το αφήνουμε στο αύριο διότι δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει αλλά ότι είναι πρέπει να το κάνουμε τώρα... Να συγχωρεσουμε το πλησίον μας για να μας συγχωρέσει κι εμάς ο Θεός!!!
Αχτιδουλα μου, εύχομαι Καλή και Ευλογημένη Αγία Σαρακοστή!!!

ANNA FLO είπε...

Πολύ σωστά όσα γράφεις! Αυτό είναι η Σαρακοστή εξάλλου
Καλή Σαρακοστή Γεωργία μου. Ας εξαγνίσουμε την ψυχή μας χωρίς αναβολές γιατί τίποτε δεν είναι δεδομένο ούτε το αύριο φυσικά
Φιλιά πολλά

Giannis Pit. είπε...

Παρά το ότι δεν ακολουθώ αυτές τις λατρευτικές αρχές απόλυτα και δογματικά, παρά το ότι δεν πιστεύω στην νηστεία καθώς δεν αποτελεί τίποτα από αυτά "πιστοποιητικό" και άλλοθι για εξαγνισμό, θα θεωρήσω τη συγχώρεση διαδικασία ζωής και λύτρωσης για κάθε άνθρωπο.
Γεωργία μου να είσαι καλά, να περάσουμε όμορφα αυτήν την περίοδο με τις ιδιαίτερες στιγμές που θα μας περιβάλλει.
Φιλιά πολλά καλή μου φίλη.

Αννίκα είπε...

Η πίστη Γεωργία μου δεν έρχεται με λόγια, με έργα έρχεται. Έργα από καρδιάς που ευωδιάζουν πνευματικότητα, ταπείνωση, γλυκύτητα κι αγάπη. Αυτή είναι η Σαρακοστή. Η συγχώρεση, η προσευχή όχι για σένα, αλλά για κείνον που πραγματικά τη χρειάζεται. Δεν ζήτησε ποτέ λειωμένα γόνατα απ’ τις γονυκλισίες ή αυστηρές νηστείες μέχρι εξαντλήσεως. Ταπείνωση χρειάζεται και πότε πότε ένα Ήμαρτον. Αυτό φτάνει!
Να είστε καλά! Καλή Σαρακοστή Γεωργία μου!

Χελώνα είπε...

Σωστά τα λες Αχτιδούλα μου αλλά δυστυχώς έχουμε μείνει στην επιφάνεια μόνο. Μόνο το σαρακοστιανό τραπέζι μας απασχολεί, όπως και σε όλες τις μεγάλες γιορτές άλλωστε. Αντε ας το προσπαθήσουμε τουλάχιστον. Καλή και ευλογημένη σαρακοστή.

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Ήμαρτον, όπως είπε η Αννίκα.
Καλή Σαρακοστή Γεωργία μου.
Φιλιά

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Καλημέρα γλυκιά μου.
Καλή Σαρακοστή εύχομαι, με υγεία.
φιλια πολλα

HelenZ είπε...

Υπέροχη ανάρτηση Αχτίδα μου, δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Ειδικά το ΑΎΡΙΟ...! Καλή Σαρακοστή!