Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Τα συμβάντα μου!!!! χα! χα!

                 


Καλημέρα φίλοι μου και καλή μας εβδομάδα ας ελπίσουμε. Φθάσαμε λοιπόν σε καιρούς που σε κάθε μας ξημέρωμα λέμε "ευχαριστώ" και η Ελπίδα για κάτι καλύτερο μας συντροφεύει.

Έχω τόσα ολόκληρη την ημέρα να σας πω, θα μου πείτε μέσα στο σπίτι πόσα σου συμβαίνουν; Κι όμως οι σκέψεις, η ανάλυση σε ότι βλέπουμε έρχεται αυτόματα και γεμίζει τις ώρες του.. καναπέ.

Ας αρχίσω με κάτι που δεν έχω εξετάσει μέχρι ..βάθους ..είναι στις πρωινές μου βόλτες για την Κάντυ στις ..έλεος.. στις 7.30 περίπου .Σε ένα στενάκι 3 φορές στη σειρά είδα ένα φορτηγάκι μικρό, ξέρετε αυτά τα παλιά βαν σχεδόν διαλυμένα από το χρόνο. Τα παράθυρα του ανοιχτά και αυτό μου κέντρισε την περιέργεια γιατί σκέφτηκα πως ίσως τα ξέχασε  το βράδυ και.. ίσως  τον κλέψουν. Μετά άκουσα ελαφρά μουσική μα βέβαια δεν κοίταξα περισσότερο λόγω.. ευγενείας. Την επόμενη μέρα ξαναπέρασα, την ίδια ώρα περίπου και πάλι το ίδιο.. την τρίτη λίγο πριν φύγω για το κτήμα πέρασα πάλι από  και είχα τη τύχη να συναντηθώ με μία παλιά πελάτισσα μου που δεν άντεξα και την ρώτησα αν ξέρει κάτι.

Ακούτε φίλοι μου.. μένει ένας άνθρωπος που έχασε το σπίτι του λόγω χρεών.. ένα άνθρωπος.. Ρώτησα αν μπορούμε να κάνουμε κάτι, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε με ότι μπορούμε..

- Αρνείται μου είπε οτιδήποτε, αν τον ρωτήσεις θα σε.. βρίσει και θα σου ζητήσει να φύγεις... 

Σοκαρίστηκα.. ένας άνθρωπος στο διαλυμένο βαν που δεν μπορώ να πιστέψω πως κινείται. Δεν άντεξα και πλησίασα σήμερα με εκείνο το κλασσικό: 

- Είστε μέσα; μπορώ να βοηθήσω;

Στην αρχή δεν μου απάντησε, μετά τράβηξε το κουρτινάκι και μου είπε να τον αφήσω ήσυχο..

 - Θα μου επιτρέψετε τέτοια ώρα να σας φέρνω καθημερινά φαγητό, κάνω βόλτα το σκυλάκι μου και περνώ από εδώ.

 Μόνο που δεν με.. δάγκωσε φίλοι μου, με έβρισε εμένα και το κω....λο μου  και να τον αφήσω ήσυχο. Στεναχωρήθηκα, σκέφτηκα όταν γύρισα να ειδοποιήσω τις κατάλληλες υπηρεσίες του Δήμου μα.. ίσως ήταν επιλογή του που έπρεπε να δεχθώ . Αυτά φίλοι μου μα..  δεν θα το αφήσω έτσι, διακριτικά λέω να αφήσω αύριο στο μπροστινό κάθισμα κάποια ταπεράκια..λέτε να μου τα φέρει καπέλο; Η συνέχεια θα σας την πω τις επόμενες μέρες.

Το επόμενο που θα σας.. ζαλίσω το κεφάλι είναι μία διαφήμιση στο fb με ένα σκυλάκι που πουλάει μία εταιρία ξένη , όχι φίλοι μου.. δεν είναι αληθινό, ρομποτάκι είναι και ομολογώ πως έπρεπε να φορέσω τα γυαλιά μου για να βεβαιωθώ. Τα.. πήρα στο κρανίο όπως λέει ο εγγονός μου! Ένα ψεύτικο σκυλάκι μπορεί αντικαταστήσει ένα ζωντανό πλάσμα; Ξέρετε πως μου αρέσουν οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας, τα βλέπω εκεί και σκέπτομαι ότι σε ένα τέτοιο μέλλον δε θα ήθελα να είμαι μέσα του. Βέβαια έκανα το σχόλιο μου και ξέρω σίγουρα ότι δεν θα το έλαβαν καν σημασία και μάλιστα διάβασα τα ξενόγλωσσα σχόλια θαυμασμού και ενδιαφέροντος για την τιμή του. 

Πέστε μου.. ποιοι γονείς και ποια παιδιά θα δεχθούν ένα ζωάκι όσο τέλειο και να είναι που τα μάτια του δεν θα έχουν την αγάπη, τα παρακάλια, το θυμό , την τσατίλα όταν δεν το πας βόλτα.. Ξέρετε πω η Κάντυ δεν ήταν επιλογή μου, δωράκι της κόρης μου, μετά το θάνατο της Κλώντης δεν ήθελα άλλο σκυλάκι γιατί έχω επίγνωση πως δεν έχω πλέον την δυνατότητα να το φροντίζω σε ψυχικό παράγοντα όπως πρέπει.

Όμως και οι δυο μας το αγαπάμε, γελάμε με τα νάζια του, το μαλώνουμε όταν κάνει αταξίες δηλαδή την ..μισή μέρα.. την υπόλοιπη κοιμάται!!! Χθες στο κτήμα μου ήρθε κάποια στιγμή ολόκληρη μέσα στη.. λάσπη!! Την έλουζα και δεν.. λουζότανε φίλοι μου, χρειάζομαι ένα ειδικό σαμπουάν μαζί της στο μήνα. όμως.. όταν μας κοιτάζει στα μάτια.. αυτό το βλέμμα δεν μπορεί να σου το δώσει ένα ρομποτάκι ούτε όταν η γλωσσίτσα της με ευγνωμοσύνη μας γλύφει τα δάκτυλα παίρνοντας το.. δωράκι της όταν ..κατά τύχη κάνει κάτι φρόνιμο!

Ξέρω ..σας ζάλισα, με βαρεθήκατε.. σας εύχομαι πάλι καλή εβδομάδα και θα τα πούμε σίγουρα. Μας βλέπω να μένουμε μέσα όλο τον Οκτώβρη φίλη μου.. μας βλέπω πάλι με SMS να βλέπουμε το κτήμα με το κυάλι!!

                                     Αχτιδένια φιλάκια!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Γεωργία μου καταλαβαίνω πόσο άσχημα νιώθετε για τον άνθρωπο που μένει σε αυτοκίνητο. Εγώ μένω στην Αθήνα και δεν μου φαίνεται περίεργο. Έχω δει άπειρες φορές άστεγους σε πυλωτές και σε παγκάκια. Μη σας φαίνεται λοιπόν περίεργο, αν δείτε το πρωί που πάω στη δουλειά μου τι βλέπω. Να χαίρεστε την Κάντυ σας και να την αγαπήσετε όπως και την Κλώντη. Ελευθερία Καραστέγου.Παγκράτι

Giannis Pit. είπε...

Καλησπέρα Γεωργία μου, καλή σου βδομάδα.
Πάμε γερά με δύναμη και τα μάτια δεκατέσσερα απέναντι σε όσα απεργάζονται οι άρχοντες γιατί οι βουλές τους είναι πλέον, όχι απλά γκρίζες αλλά κατάμαυρες!
Φιλιά πολλά.

ANNA FLO είπε...

Σε κατανοώ πλήρως...Αλλά μην πας γυρεύοντας μπελάδες ασε τον άνθρωπο αφού δεν θέλει βοήθεια. Με το έτσι θέλω δεν γίνεται κάτι.
Ναι το ψεύτικο μας έχει κατακλύσει. Μήπως δεν υπάρχει αυτό το μηχάνημα που φοράς και με την εικονική πραγματικότητα σου προσφέρει ταξίδια, σπορ κλπ ψεύτικα;
Τα μκρά σκέφτομαι σε τι κόσμο μεγαλώνουν.
Να σαι καλά και αγκάλιαζε την Κλώντη σου. Παίρνουμε απο τα σκυλάκια μας περισσότερη αγάπη από όση δίνουμε
Τα φιλιά μου

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, καλή βδομάδα. Στην γειτονιά μου και γύρω έχουμε δύο άστεγους κάτω από πυλωτές. Πριν λίγο καιρό εμφανίστηκε και τρίτος. Ηλικιωμένοι Έλληνες. Ο καινούργιος είναι απέναντι από το σπίτι της μητέρας μου. Ευγενέστατος, με την καλημέρα του. Είχε πάρει μια σπάτουλα, και καθάριζε τις κολώνες από τις αφίσες που είχαν κολλήσει οι αναρχικοί της γειτονιάς μας. (Έχουμε και αυτά τα φρούτα, που βρωμίζουν πάσα επιφάνεια). Σιγά σιγά θα γνωριστούμε και θα μάθω πώς κατέληξε εκεί. Όσο για το ρομπότ σκυλάκι, το έχω δει στη διαφήμιση, και στην αρχή νόμισα ότι ήταν αληθινό. Όμως, όπως σωστά λέτε, άψυχα ματάκια. Όχι, ποτέ δεν θα αγόραζα ένα. Τι πιο τέλειο από το ζωντανό. Σοφία

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδένια μου πρόσεχε, οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι με σας.Πάντως θα περιμένω νέα. Τάνια από Κέρκυρα

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Γεια σου βρε καλόψυχη Αχτίδα, αλλά πρόσεχε γιατί ο συγκεκριμένος μπορεί να έχει διάφορα θέματα και να ξεσπάσει σε σένα.... καλή και ήρεμη εβδομάδα εύχομαι για όλους !!! Φιλώ σε !!!

Χελώνα είπε...

Ποιος ξέρει τι προβλήματα πέρασε ο άνθρωπος και κατέληξε να κοιμάται στο αμάξι του και να μη θέλει τη λύπηση και τη κουβέντα κανενός ... Ίσως ντρέπεται κιόλας και το κάνει από άμυνα.
Ένα τέτοιο ψεύτικο σκυλάκι είχα πάρει να παίζει η Μαριζού μου (η γατούλα μου) και δεν το θελε αμέσως κατάλαβε ότι είναι ψεύτικο και του γύρισε τη πλάτη. Μάλλον τα αγοράζουν γονείς που τους τρυπάν τα αυτιά τα παιδιά τους να πάρουν ένα κουταβάκι και σου λέει ωχ μωρέ ποιος το πάει βόλτα, βρωμιά στο σπίτι, τριχες κλπ