Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Αυτός ο διαφορετικός Αύγουστος..

 Μαλδίβες & Ντουμπάι εξωτικά ταξίδια γαμήλιο ταξίδι diontours.gr

Νάμαι ..για ψάξτε καλύτερα..κάπου εκεί  και δεν με βλέπετε..15 μέρες τρελάθηκα στις ..βουτιές  και στα..μοχίτος ( να πάρει η ευχή δεν έχω πιει και κανένα να ξέρω πως είναι!!!. Μετά βαρέθηκα την τόση θάλασσα και είπα δεν πάω για πιο πράσινα ..τοπία;


Μια χαρά φίλοι μου και δεν χρειάζομαι Μαλβίδες, μάσκα εδώ μάσκα και εκεί, εδώ τουλάχιστον έβλεπα τηλεόραση 2 ώρες το βραδάκι πριν κοιμηθούμε!!  Ειδήσεις κάπου στο τάμπλετ τύχαιναν καμία συγχυζόμουν και ..άστα να πάνε καλά 'ημαστε εδώ. Οι γείτονες όλοι κι αυτοί στα δικά τους 4 στρέμματα βλεπόμασταν μόνο στο πρωινό και στον απογεματινό καφέ δηλαδή όσο χρειαζόντουσαν για να ανταλλάξουν τα προβλήματα για τα φυτά τους και να συζητήσουμε γιατί άλλο;..αυτός ο καταραμένος ιός που άλλαξε τη ζωή μας. Όσο για μένα..κέντημα, τάμπλετ και μαγειρική ,γλυκάκια για τους επισκέπτες, γλυκό βατόμουρο και η Κάντυ..αχ!  αυτή Κάντυ τι να σας πρωτοπω..





Αν αναρωτιέστε για το τι κάνει..θα σας εκπλήξω..ξετρυπώνει ποντικάκια και μας τα φέρνει κάτι σαν την ..γάτα της γειτονιάς!

Στην αρχή πάθαμε ..σοκ..την είδα από μακριά να κρατάει κάτι στο στόμα της και φώναξα τον Δημήτρη, την πλησίασε και τον είδα να κάνει απεγνωσμένες κινήσεις να πάρει κάτι από το στόμα της..ένα ποντίκι! Την επόμενη μέρα έφερε ένα σε επισκέπτη μας!!! Τι να σας περιγράψω από τα άπειρα που μας κάνει εντελώς διαφορετικά από όλα τα Γιόρκυ που είχα. Κάποια στιγμή πάθαμε δεύτερο σοκ όταν τρύπωσε από το συρματόπλεγμα κάνοντας τρύπα να κυνηγήσει τα αρνιά που περνούσαν δίπλα. Σαν τρελός ο άνδρας μου την έσωσε από τα τσομπανόσκυλα και φράξαμε τα πάντα...

Μην αναρωτιέστε για τον αγαθιάρη Κανέλλο , τον κάνει ότι θέλει φίλοι μου..

Εδώ κάποια στιγμή του έκλεψε ένα από τα κόκκαλα που του αγοράσαμε από το χασάπη για τα δόντια του..

Ο Δημήτρης την τράβηξε την στιγμή που με ξυπνάει ΚΑΘΕ πρωί στις 6.30 ακριβώς λες και έχει καταπιεί ξυπνητήρι!

Οι ντοματούλες μας δεν έχουν τέλος, όποιος έρχεται στο κτήμα φεύγει με..2 τελάρα οπωσδήποτε.

Τα σύκα που..απεχθάνομαι όμως οι φίλοι μας παρακαλούν να τους δώσουμε.

Οι πίτες μου από βατόμουρα και άλλες με ροδάκινα για τους επισκέπτες, ψωμί που ζυμώνω και οι πίτσες που έχω γίνει πλέον εξπέρ να τις φτιάχνω η ατιμούλα.

       Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό, κείμενο που λέει "Ροδακινόπιτα ΑΧΤΙΔΑ"

      Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό

Και τώρα η ..γωνιά μου, εδώ περνάω την περισσότερη μέρα μου, δυστυχώς δυσκολεύομαι να περπατάω αποστάσεις και γενικά πονάω και πολύ με την αρθρίτιδα μου. Πολλές φορές νοιώθω κατάθλιψη όταν σκέπτομαι πως κάθε χρόνο είμαι χειρότερα. Αυτό με κάνει να μη θέλω πια να πάω κάπου..που να πάω άλλωστε..ακόμα και μέσα στο κτήμα πολλές φορές που με φωνάζει ο άνδρας μου να θαυμάσω τη δουλειά του πηγαίνω με μπαστούνι...Τι τα λέμε τώρα; κάνω το σταυρό μου και λέω ευχαριστώ κάθε βράδυ στη Παναγιά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Μου άλλαξαν τη θέση στο καναπέ για να έχω τη δροσιά από την κληματαριά στη πλάτη και να χαζεύω τα καμώματα της Κάντυ. Πέρασα 15 μέρες , έπρεπε να γυρίσω γιατί τελείωσαν τα φάρμακα για την Πάρκινσον και δεν μου τα δίνουν χωρίς συνταγή. Θα ξεκουραστώ από τις..Μαλβίδες στο διαμέρισμα μας που έχει κι αυτό τις χάρες του όπως πχ ένα πλυντήριο που από την ώρα που ήρθα δεν έχει σταματήσει και το..ρεύμα που δεν βγαίνει από γεννήτρια και δεν το τσιγκουνευόμαστε!!! Φίλοι μου ελπίζω εσείς να ..πήγατε σε κάποιες Μαλβίδες, έστω Μύκονο, έστω Χαλκιδική και όταν γυρίσετε να μου τα πείτε. Όμως..όμως..φίλοι μου δεν θα έχετε στο μπαλκόνι σας το..μαγαζί οπωρικών που έχω εγώ για τους γείτονες!

Είχα κι όλας τους πρώτους επισκέπτες με ..σακούλες χα χα! όμως αυτή είναι η χαρά μας. Αυτός ο Αύγουστος είναι τόσο διαφορετικός ..τόσο παράξενος. όλη την ημέρα έχουμε ντάλα ο ήλιος και ξάφνου τα βράδυ οι κεραυνοί με κάνουν να σταυροκοπιέμαι.. Σήμερα ήρθε ο μεγάλος εγγονός μου να με δει και τον άκουγα για το πόσο διαφορετική έγινε η ζωή του λόγω του ιου. Ας είναι η Παναγιά μαζί μας φίλοι μου..και ας με συγχωρήσουν όλες όσες ξέχασα να πω Χρόνια Πολλά..Ξεσκόνισα λίγο το μπλοκόσπιτο..άλλωστε το είχα επιθυμήσει .Θα τα ξαναπούμε λοιπόν , θα σας ξαναζαλίσω με τα καθημερινά μου, δεν ξέρω αν έχουν ενδιαφέρον για σας μα για μένα είναι το Σήμερα. Το Χθες είναι στη ψυχή μου το Αύριο στο Θεό.

                                     Αχτιδένια φιλάκια

8 σχόλια:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

δόξα το Θεό είσαστε όλη μέρα μέσα στη φύση , τι πιο ωραίο
και καμαρώνετε , απολαμβάνετε τα δικά σας καλούδια
και φτιάχνετε ένα σωρό πράγματα από τα δικά σας ,τι πιο καλό από το γνήσιο

να περνάτε καλά
και να βοηθήσει η Παναγία να περάσει γρήγορα τούτο όλο με το κορονοιό και στην Ελλάδα και στη Κύπρο και σε όλο το κόσμο

Αννίκα είπε...

Μπορεί στο κτήμα να χαλαρώνουμε, να ξεφεύγουμε απ’ τον αστικό τρόπο ζωής, αλλά κάποιες φορές ονειρευόμαστε και τη βολή μας στο διαμέρισμα και τις μικρές κακές μας συνήθειες.
Πάντως αυτή την εποχή είστε από τους τυχερούς και ναι μεν για να φτιάξετε αυτόν τον παράδεισο θέλει δουλειά και χέρια, αλλά "τα αγαθά κόποις κτώνται"
Κι απ’ ότι βλέπω αγαθά να φάνε κι οι......γείτονες.
Μπράβο Αχτίδα μου, καλοφάγωτα!
Να είστε καλά!

υ/σ Τα ξωτικά νησιά δεν πιάνουν μία μπροστά στο δικό σας παράδεισο.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αυτά είναι τα καλά του κτήματος φιλενάδα...που θα βρεις καλύτερα; τι να τις κάνεις τις Μαλβίδες; έχουν εκεί κτήμα να βγάζει τόσο φρέσκα λαχανικά και φρούτα; και μάλιστα πεντακάθαρα που να ξέρεις τι τρως;... όχι βέβαια...εεεεε και όταν θέλεις και την πόλη είναι δίπλα σου... όποτε το έχεις δίπορτο...
Ξέρεις εσύ να περνας όμορφα ή στο κτήμα ή στην πόλη...φιλενάδα..διακεκομμένες διακοπές πάντα..έτσι για να μην βαριόμαστε...την αγάπη μου φιλιααα!! 😊

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Αν δουν οι Μαλβιδιώτες🤣🤣 τον παράδεισο σας, θα μετακομίσουν πάραυτα 🤣🤣🤣🤣🤣
Τί να μας πουν καλέ;
Μια χαρά είστε εκεί.
Καθίστε όσο κρατάει ο καιρός.
Να προσέχετε.
Μακάρι να βολέψει να περάσουμε κάποια στιγμή.
Να είστε καλά και φιλάκια πολλά.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Το κτήμα σας είναι Παράδεισος αγαπητή και η γωνιά σου πολύ ξεχωριστή με τον καναπέ και το ραδιόφωνο !!! Να είστε καλά να τα απολαμβάνετε και να μοιράζετε τα καλούδια σας !!!! Καλή συνέχεια και πολλά φιλιά !!!

Giannis Pit. είπε...

Μαλβδίδες; Πλάκα κάνεις Γεωργία μου; Τι να πάω να κάνω στις Μαλβδίδες; Μιλάμε σοβαρά τώρα. Αν είχα το κτήμα με τον κήπο σας θα πήγαινα στις Μαλβίδες; Μια χαρά να είναι οι άνθρωποι εκεί αλλά αυτά που βλέπω εγώ με τα χρυσά σας χέρια εκεί δεν τα αλλάζω με τίποτα.
Εντάξει, η Κάντυ είναι άλλη φάση έτσι; Μιλάμε για ορισμό του ...σκανδάλου. Ακόμα γελάω με τα τσομπανόσκυλα που την πήραν στο κυνήγι. Ευτυχώς μείνανε στο ..κυνήγι.
Γεωργία μου καλή μου φίλη. Συνεχίστε να απολαμβάνετε παιδί μου αυτήν την ομορφιά. Είναι ανεκτίμητη αλήθεια.
Και σε ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας τις στιγμές σας.
Καλή συνέχεια καλή μου φίλη.

alkis είπε...

Mια το κλείσιμο μέσα, μια οι οικονομικές συγκυρίες, δεν μας άφησαν να πάμε στο εξοχικό μας, μιάμιση ώρα από την Αθήνα. Άμα δεν έχεις και ρεύμα, νερό, και πρέπει να αγοράσεις βενζίνη και το νερό 60 ευρώ, κάτι το φαγητό, κάτι οι φιάλες του γκαζιού, μαζεύεται κάπως ένα καλό ποσόν, άσε που δεν μπορείς να φυτέψεις και τίποτα. Πώς θα το ποτίσεις;; Οπότε καθηλωθήκαμε εν Αθήναις! και δεν θέλω να φαντάζομαι τι μπορεί να συμβαίνει εκεί, διότι δεν έχουμε και γείτονες, τα έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Το ένα μάλιστα, έχει γκρεμιστεί σχεδόν όλο. Πόνος ψυχής να το βλέπεις, ειδικά όταν γνωρίζεις πώς και με τι χτίστηκε. Γι' αυτό, χαρείτε το δικό σας όσο μπορείτε. Να ξέρατε πόσο ζηλεύω όταν βλέπω το πράσινο και τα ζαρζαβατικά, μου έρχεται να κλαίω! Όσο για την Κάντυ, δεν μου κάνει εντύπωση! Απλωσιά βρήκε το μωρό, παίζει. Κάπως έτσι έκανε και μια σκυλίτσα που είχα, όταν έβλεπε πρόβατα, το έσκαγε και τα κυνηγούσε! Αφού δεν την ξέσκισαν τα τσοπανόσκυλα, ήταν τυχερή! Φανταστείτε ότι πήγαινε στο απέναντι βουνό, και γινόταν χαμός! Καλημέρα, καλώς ήρθατε, μακάρι όλα να πάνε καλά, για όλον τον κόσμο. Σοφία

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Επιτέλους βρήκα κι άλλον έναν άνθρωπο που απεχθάνεται τα σύκα! Γιατί ως τώρα, το έφερα βαρέως που μήτε να τα δω δεν μπορώ 😊
Γεωργία μου, οι προσωπικές σας Μαλδίβες, είναι ένας επίγειος παράδεισος με πλούσια τα ελέη του Θεού, ηρεμία και γαλήνη. Εύχομαι η παραμονή σας στο κτήμα, να φουλάρει την ψυχή σας με εσωτερική ενέργεια και δύναμη. Όταν έχεις μια Κάντυ να σε ξυπνάει γλυκά κάθε πρωί κι έναν σύντροφο να μοιράζεσαι τέτοιες στιγμές, νομίζω πως έχεις κατακτήσει τον προσωπικό σου παράδεισο.
Τα φιλιά μου και την απέραντη αγάπη μου♥