Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Καλό μας μήνα με..δίαιτα!

             

Καλό μας μήνα φίλοι μου και κάθε τέτοια φορά πάντα λέω ..ας ελπίσουμε να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο!
Άρα; έχουμε καιρό εγώ τουλάχιστον να βρω ένα μήνα που πέρασε το τελευταίο διάστημα και να ήταν όπως τον φανταζόμουν, όπως είχα την ελπίδα να τον ζήσω.
Πάντως αν και έχω πεσμένη διάθεση παρόλα αυτά θέλησα να φτιάξω την μέρα μου, τον εαυτό μου να χαμογελάσει και αφού πρώτα πήρα μία..τζούρα από το εργαστήρι μου και μετά βάλθηκα να αλλάξω χρώματα στο μπλοκόσπιτο μου .
Πάντα μου άρεσαν τα φωτεινά χρώματα, νομίζω ότι γεμίζουν το μάτι και τη ψυχή και το περίεργο είναι πως όταν είχα το εργαστήρι μου κεραμικής κυριαρχούσαν στις δουλειές μου τα γήινα χρώματα που όμως..δεν τα φόρεσα ποτέ επάνω μου.
Αν ανοίξεις την ντουλάπα μου νομίζω πως επικρατεί όλη η γκάμα του μπλε από σκούρο μέχρι γαλανό του ουρανού!!
Βέβαια μη λέμε τρελά..λόγω κιλών φοράω και ότι χρώμα φωτεινό βρω κατάλληλο για την ..κορμάρα μου!

                          

ΝΑΙ..συνεχίζω την δίαιτα... περίεργοι όλοι σας..ναι..έχω τα νεύρα μου..ναι μου λείπουν τα κράκερ που τσιμπολογούσα και το ψωμάκι του Θεού που το βουτούσα στην ντοματοσαλάτα μα το αυθεντικό τυράκι φέτα και όχι το φυτικό που να πάρει η ευχή είναι σαν λάστιχο.
ΝΑΙ ο άνδρας μου δεν με βοηθάει και ας λέει πως το κάνει, είναι στο αίμα του παιδί μου το μαγείρεμα , έπρεπε να τον στείλω στο Μάστερ Σεφ μπας και βγάζαμε και λεφτά.
ΣΤΟΠ..τέρμα η γκρίνια ..και ύστερα εύχομαι καλό μήνα..!
Λοιπόν έβαλα χρώμα στο μπλοκόσπιτο, έφτιαξα με πηλό λουλούδια για τα στεφάνια μου, πήρα τα φάρμακα μου για να μη τρέμω, έφαγα τη σαλάτα μου με το κοτόπουλο μπουκίτσες μέσα και ήπια όλο το νερό της βρύσης. Μετά άρχισα να παρακαλώ την Κάντυ να φάει την κονσέρβα της ( να πάρει η ευχή το κακομαθημένο) κι αυτή παιδάκια ονειρεύεται!
Αύριο έχω να κάνω επίσκεψη σε Δήμο που μου έστειλε ένα χαρτί για το τάφο των γονιών μου και σας δίνω το λόγο μου πως η τσατίλα για την δίαιτα θα ξεσπάσει στον υπάλληλο που θα τολμήσει να μου πει αυτό που μου έγραψαν.
Μετά ..μετά θέλω να γυρίσω στο κτήμα ..να βλέπω τα δένδρα, την γειτόνισσα, να μην νοιάζομαι για την Κάντυ που θα κυνηγάει τον Κανέλλο παρά μόνο να την λούζω και να την χτενίζω από τα αγριόχορτα.
Αν αναρωτιέστε δεν ανέβηκα σε ζυγαριά, δεν το κάνω ποτέ όταν κάνω δίαιτα και να πάρει η ευχή έχω κάνει άπειρες και ξέρω δυστυχώς τη κατάληξη..όταν ο Δημήτρης θα με κυνηγήσει με ένα κομμάτι από τις πίτες του εκείνο το κουταβίσιο παράπονο για να την δοκιμάσω.

                      La+Touche+De+Magic El toque mágico del Chef.

Για να καταλάβετε το..πόνο μου από προχθές έχει φτιάξει 2 ολόκληρες πίτες που αναγκάστηκε να μοιραστεί με την γειτονιά αφού βρήκε..τοίχο από μένα! Ε! πόσο να αντέξω η έρμη. 
Επαναλαμβάνω..δανείζω τον άνδρα μου ( μάλλον τον νοικιάζω να βγάλω και κάτι..) για μαγείρεμα και πίτες, μέχρι μαρμελάδα έφτιαξε χθες ο ατιμούλης βερίκοκο που αγόρασε από την λαϊκή και μου ζητούσε να την δοκιμάσω.!
-Πίσω..Βεελζεβούλ! Δεν με σκέπτεσαι;
-Εγώ κορίτσι μου σε θέλω είσαι, αφρατούλα!
-Η χοντρή του θησαυρού είμαι και όχι αφρατούλα..

                         Σελίδες Archives | Page 34 of 209 | Cat Is Art
                                     ( Σας ορκίζομαι δεν ήμουν γεννημένη το 1951)
Χιούμορ φίλοι μου χρειάζεται κάθε δύσκολη κατάσταση και από αυτό το έχω μπόλικο η χοντρούλα.
Πάντως δηλώνω πως θα καταβάλω κάθε αντίσταση.
Σας εύχομαι μία καλή εβδομάδα, ένα υπέροχο μήνα όπως τον ονειρεύεστε και να μου πάει καλά Θεούλη μου!!!!
                           Αχτιδένια φιλάκια

10 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Καλησπέρα Γεωργία μου.
Καλό μήνα θα προσθέσω και εγώ. Μια ευχή που την χρειαζόμαστε απόλυτα. Ο καινούργιος μήνας ας είναι πιο φιλικός και φυσιολογικός από τον Μάη. Η εκτροπή από το φυσιολογικό έχει χτυπήσει "κόκκινο" παντού και νομίζω την χρειαζόμαστε.
Όσο για τη δίαιτα. Πικραμένη ιστορία Γεωργία μου. Εκ των ουκ άνευ για προτεραιότητα.
Στέλνω τις ευχές μου.

fish eye είπε...

Σε καταλαβαίνω απολύτως!
Ο ίδιος άνθρωπος που μου λέει εε καλά θα ήταν να χάσεις λιγουλάκι, ο ίδιος άνθρωπος μου λέει φάε κι από αυτό και φάε κι από κείνο, ή πεθύμησα κέικ, φτιάξε εκείνο το νόστιμο ψωμί που φτιάχνεις ουφφφ
Ευτυχώς από το ψωμί τρώω σίγουρα πρωινό με ταχίνι κ μέλι, και το βράδυ μια φετούλα λεπτή μαζί με το γιαούρτι ή το milner.
Αλλά να οι πίτες μου αρέσουν, πεθαίνω, τρελαίνομαι και όταν καταφέρνω να το παλέψω τρώω δυό κομμάτια μόνο για μεσημέρι.
Εχθές η μαμά μου έφτιαξε κολοκυθοκεφτέδες, άλλο αγαπημένο αυτό ευτυχώς πήρα μόνο ένα κομμάτι.
Σήμερα και ένα κουτάκι μπύρα εε τουλάχιστον να μην βάλουμε παραπάνω και να μείνουμε στα κιλά μας.

Εγώ δυστυχώς έχω και ''κρίσεις'' ψυχαναγκαστικού φαγητού, τις οποίες ο σύντροφος μου δεν αποδέχεται βέβαια, αλλά με ξέρω, πολλές φορές κάνω βουτιές σε πολλά είδη φαγητών την μέρα αλλά χωρίς να καταλαβαίνω την γεύση τους Αχτίδα μου, άσχημο αυτό!
Και αυτό το παλεύω όμως γιατί πιστεύω ότι όταν κάτι το συνειδητοποιείς βήμα με βήμα το αναγνωρίζεις και το ξεπερνάς.

Καλό απόγευμα

HelenZ είπε...

Καλό μήνα με υγεία και χαρά.. Ναι δίαιτα κι εγώ άρχισα και ελπίζω να πάω καλά! Καλή μας επιτυχία!!!!

ANNA FLO είπε...

Ουφ εσύ είσαι οσιομάρτυρας με τη δίαιτα! Τέτοιο πειρασμό με τον σεφ σου απορώ με τη δύναμή σου! Καλό κουράγιο αυτό εύχομαι.
Ωραία τα χρώματα του μπλογκ σου
Καλό μήνα από αύριο. Να είναι χαμογελαστός βρε παιδί μου!!
Φιλιά πολλά

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Πώπω σε καταλαβαίνω Γεωργία μου.
Πώς να αντισταθείς στη μαγειρική του Δημήτρη;
Δεν τον στέλνεις στην ενορία μας να μαγειρεύει για τους άπορους.
Θα σας ευγνωμονουν και θα γλυτώσεις κι εσύ.
Καλό μήνα και φιλάκια πολλά.

Maria είπε...

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι,γλυκιά μου αχτίδουλα!
Φιλάκια!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχαυτες οι δίαιτες σε συμπαραστεκομαι φιλεναδα..αλλά πως να αντισταθεις οταν σου φτιαχνει ο Δημητρης σου τις πίτες του; όφου όφου κι ήντα παθαμε .. να κανει και εκεινος διαιτα μαζί σου..να δεις για πότε θα χάσετε τα κιλακια παρεούλα ..και ξερω ότι είναι θέμα υγειας να προσεξουμε λίγο τι τρώμε..αλλά έλα που τα νόστιμα είναι και απαγορευμένα;
Υπομονή και όλα θα πανε καλά με λιγη προσπαθεια αχτιδα μου.. καλο μηνα και καλό καλοκιαρακι..θα του δούμε; την αγαπη μου φιλιάαα!!❤

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καλό μήνα γλυκιά μας Αχτίδα και φαντάζομαι πως είναι δύσκολο να κάνεις δίαιτα όταν ο σύζυγος μαγειρεύει τόσο καλά ..... εσύ πάντως στο ύψος σου (προς το παρόν )..Τα φιλιά μου !!!

Αννίκα είπε...

Καλό μήνα Αχτίδα μου! Καλή δύναμη (θέληση υπάρχει βλέπω) Θα τα καταφέρεις, είμαι σίγουρη. Θα βοηθήσει και το κτήμα. Καλά να περνάτε!
Φιλιά!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου,
Δεν με ενδιαφέρει πόσα ζητάς για την εκμίσθωση του σεφ, δίνω όσα όσα.Δεν προλαβαίνω να αγιάσω αυτό το διάστημα, δεν το έχω και πολύ με τη μαγειρική, οπότε ο σεφ μου έρχεται κουτί. Ότι δεν κάνει να φάτε, παιδιά μου, πακέτο για Αθήνα!!!!
Φιλιά πολλά σε όλους σας