Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Αχτιδένιες σκέψεις, ευχές, αγάπη..

 

Όμορφη μου παπαρούνα..σε είδα σήμερα γερμένη στη πλαγιά πηγαίνοντας με το ..SMS στο σούπερ μάρκετ..
-Στάσου είπα τον άνδρα μου ..
Άνοιξα το παράθυρο και σε κούρσεψα γλυκιά μου σαν πολύτιμο λάφυρο της Άνοιξης και της Πασχαλιάς που έχασα φέτος. Κατακόκκινη σαν το αίμα του Κυρίου που κύλησε επάνω σου κατά τα παραμύθια της γιαγιάς μου.  Είσαι άγρια και απλή  σαν τα αγριολούλουδα που σου κάνουν παρέα ολόγυρα τέτοιο καιρό..σαν τις αξίες που κρύβονται στην απλότητα της αθωότητας. 
Πάντα σε αγαπούσα μαζί με τις πασχαλιές και τις ίριδες που άνθησαν στο κτήμα μας και θα μαραζώσουν φέτος χωρίς να στολίσουν το τραπέζι μου και να τους πω γλυκόλογα για να τις ευχαριστήσω.
Ανάσταση Κυρίου περιμένω μαζί με σας αγαπημένοι άγνωστοι δικοί μου φίλοι, Ανάσταση εύχομαι στις δυσκολίες όλων σας, Ανάσταση ελπίζω στην ανθρωπιά που χάσαμε όλοι μας βυθισμένοι εκούσια ή ακούσια στην πολυτέλεια της κοινωνίας μας. 

                       
Αυτό το Πάσχα σκέπτομαι πως τελικά είναι ένα μάθημα σε όλους μας γιατί πάντα πίστευα πως τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή μας..Είναι λες και βαδίζουμε σε προδιαγεγραμμένα βήματα σε δρόμους που εναλλάσσονται από ομαλούς σε δύσβατους.
Το θέμα φίλοι μου δεν είναι πόσα εμπόδια θα βρούμε..εκείνο που μας σημαδεύει και μας ανδρώνει είναι πως θα τα ξεπεράσουμε.
Αυτό το σπίτι τέτοιες μέρες πριν χρόνια ήταν γεμάτο ..οικογένεια, γονείς , παιδιά, θείοι, νονές , αργότερα γαμπροί, μετά εγγόνια..
Σήμερα θα ήμαστε οι δυο μας, α..ξέχασα την Κάντυ μας..τρεις λοιπόν χωρίς παράπονα χωρίς δάκρυα για όσα πέρασαν..αρκεί που τα ζήσαμε, τα γευτήκαμε και τα βάλαμε στη  ψυχή μας.
Εγώ έβαλα μπρος την μαγειρίτσα μου πάντως για το βράδυ, ο καλός μου φτιάχνει το φρικασέ του, πήρα τηλέφωνα στη πολυκατοικία μας και βρήκα τις δύο που είναι μόνες τους και θα τα μοιραστώ μαζί τους.
Ε! να κάνω και το χατήρι του Δημήτρη μου για γλυκό ..το τρίτο σάμαλι ...ευτυχώς που είναι γλυκό που δεν το τρώω!!!!! τι θα γίνει φίλοι μου......τρίτο σάμαλι!!!!!!!!
Μη ρωτάτε για τσουρέκια..ομολογώ ..είμαι άχρηστη σε τέτοια όμως η καλές μου γειτόνισσες χθες που το ξέρουν μου έφεραν κι όλας δύο, τις ευχαριστώ.
Είναι υπέροχο φίλοι μου να νοιώθεις αγάπη και να την ανταποδίδεις για να μεγαλώσει περισσότερο η αξία της.
                                             

Καλή Ανάσταση φίλοι μου από τον Δημήτρη εμένα και την..Κάντυ και βέβαια..Αχτιδένια φιλάκια!



10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή Ανάσταση Αχτίδα μου, με υγεία και δύναμη! Φιλιά πολλά! Βάσω Άργος

litsa t. είπε...

Καλη Ανασταση κυρια Γεωργια μου και καλες υπομονες οπως λενε στο Αγιο Ορος.

Giannis Pit. είπε...

Μαζεύτηκαν οι άνθρωποι-θηρία στα σπίτια τους και λευτερώθηκαν τα λουλούδια και τα ζωάκια ξέρω εγώ να πω. Μαζεύτηκε η μοχθηρία σπίτι και η παρενόχληση και λυτρώθηκε η φύση από το κούρσεμά της να πω.
Θα μου πεις τι θα γίνει; Θα πρέπει να κλειστούμε σε φυλακές για αυτό; Όχι! Αλλά ο σεβασμός μας προς το περιβάλλον και τη φύση δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε; Λέω εγώ τώρα.
Καλή Ανάσταση Γεωργία μου.
Ευχαριστούμε για τις όμορφες ευχές σου.
Ανταποδίδω.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Χριστός ανέστη, Γεωργία! Ας είμαστε όλοι γεροί, σωματικά και κυρίως πνευματικά.
(Υ.Γ. Με προσοχή στα καλούδια της κουζίνας..., και οι δυο σας).

Marie-Anne είπε...

Εγκαινιάζω τον καινούργιο μου υπολογιστή με αυτό το πρώτο μήνυμα σε σένα!
Μου τον έφερε το κούριερ σήμερα το πρωί!!!
Υπομονή να βγούμε απ' αυτή την κατάσταση και με το καλό να ξανα-αγκαλιάσουμε
τους αγαπημένους μας!
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, φίλη μου!!!!

ANNA FLO είπε...

Όμορφες οι παπαρούνες σου. Όμορφη η φύση που στερούμαστε εμείς της πόλης και θα πρέπει να ξανασκεφθούμε όσα πράξαμε στο παρελθόν σαν αρπαχτικά.
Καλή Ανάσταση Γεωργία μου. Τα παιδιά μας είναι που μας λείπουν περισσότερο και τα εγγόνια φυσικά, αλλά καλά να είναι και δεν πειράζει θα λευθερωθούμε
Εύχομαι υγεία πάνω από όλα.
Φιλιά πολλά

Αμαλία είπε...

Καλημέρα γλυκειά μου, Χριστός Ανέστη, να έχετε πάντα υγεία και αγάπη στην υπέροχη οικογένειά σας. Πολλά φιλιά σε όλους σας.

Αννίκα είπε...

Χριστός Ανέστη Αχτίδα μου, Χρόνια Πολλά! Υπομονή! Αυτό που ακούγεται είναι ο επιθανάτιος ρόγχος του φόβου. Ας κοπάσουν επιτέλους τα δάκρυα για να πορευτούμε με το πραγματικό νόημα της Ανάστασης. Να είστε καλά!

stella είπε...

Χριστός Ανέστη ελπίζω να είστε όλοι καλά και υγειης..

Maria είπε...

Χριστός Ανέστη!
Χρόνια Πολλά!