Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Με την πρώτη Φθινοπωρινή μέρα.

                                   

Νάτο το Φθινόπωρο φίλοι μου, όλη τη νύχτα η βροχή αγκάλιασε την Θεσσαλονίκη και θα ομολογήσω ακόμη και αν σας κακοκαρδίσω πως...μου άρεσε! Βέβαια θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια πως τέτοια μέρα βροχερή έπαιρνα την ομπρέλα μου με την δικαιολογία πως διαφορετικά  θα με περνούσαν γα τρελή αν περπατούσα χωρίς αυτήν και..έβγαινα στη γειτονιά μου εφευρίσκοντας διάφορες μικροδουλειές για να περπατήσω στα βρεγμένα δρομάκια και να αφήσω τη βροχή να βρέξει το πρόσωπο μου.
Ναι...τσαλαβουτούσα δήθεν τυχαία στα μικρά πηγαδάκια στο πεζοδρόμιο και χάζευα τις αντιδράσεις του κόσμου κάτω από την βροχή. Τώρα μένω σπίτι και τη θαυμάζω από το τζάμι γιατί θα μου ήταν δύσκολο να κάνω όπως παλιά. Έτσι δίνω άφεση αμαρτιών την μικρούλα Κάντυ που αποδεδειγμένα λατρεύει το νερό και χθες το βράδυ που το μπαλκόνι μας λουζόταν από την ραγδαία βροχή εκείνη παρά τις φωνές του άνδρα μου τσαλαβουτούσε ολόγυρα στο μπαλκόνι μας ..όπως τότε εγώ στους δρόμους!
Αυτό το ΠΣΚ θα μείνω σπίτι , έστειλα τον άνδρα μου εκεί που από χθες προετοιμάζεται να πάει..που αλλού στο κτήμα για να ξεφύγει από την ..λίστα εργασιών που του παρέδωσα εδώ και μέρες και που θα ομολογήσω ότι τις εκτέλεσε επιμελώς. Ξεβούλωμα του νεροχύτη κουζίνας, φτιάξιμο στα συρτάρια που έσπασαν από το βάρος των σεντονιών, αλλαγή του απορροφητήρα οσμών στην τουαλέτα, αλλαγή μεντεσέ σε κάποια ντουλάπια..ε! όπως καταλαβαίνεστε..πήρε τα βουνά να μου ξεφύγει μπας και του δώσω νέα λίστα.
Εγώ όμως έπρεπε να μείνω γιατί το εργαστήρι μου χρειάζεται ολική...καθαριότητα και το εννοώ πλήρως ! Όλο αυτό το καιρό το..παράτησα, συγχρόνως σε κάθε έξοδο μας με τον καλό μου σε ειδικά καταστήματα εγώ αγόραζα υλικά που τα..πετούσα στη κυριολεξία στους πάγκους του με την δικαιολογία ..θα τα φτιάξω κάποια στιγμή. Ε! έφθασε λοιπόν και η αλήθεια είναι πως αντί να μπω μέσα από το πρωί που έφυγε ο άνδρας μου εγώ..ταΐζω την Κάντυ, πίνω το καφεδάκι μου, έφτιαξα την φρυγανίτσα μου και...άνοιξα τον υπολογιστή για να σας τα πω και ίσως για να μου δώσετε μία γερή...σκουντιά να κάνω το πρώτο βήμα στο ..χάος.
Όμως να είστε σίγουροι πως είναι να μη πάρω εμπρός και μετά δεν με σταματάει κανείς. Άλλωστε οφείλω να ζωγραφίσω ( αν τα καταφέρω) κάτι για μία φίλη που θα γίνει σύντομα πρώτη φορά γιαγιά και..πετάει από τη χαρά της. Τελειώνω και ένα σετ για σεντονάκια για μία άλλη φίλη που και αυτή θα γίνει γιαγιά και..σκέπτομαι πως εγώ έχω 20χρονη εγγονή και ίσως γίνω σε λίγα χρόνια..δις γιαγιά!! Ε! τότε ..θα με μαζεύετε στα σίγουρα.
Φίλοι μου, αυτή την δροσερή όμορφη βροχερή μέρα σας εύχομαι ότι καλύτερο για να την περάσετε, να την ζήσετε μέχρι την τελευταία της ώρα και το βραδάκι που θα ξαπλώσετε πέστε ευχαριστώ για όσα ζήσατε και προσευχηθείτε η επόμενη μέρα να είναι εξίσου ή και καλύτερη από αυτήν...
Άντε..περιμένω στην..σκουντιά..δώστε την μου να αρχίσω το ξεκαθάρισμα στο χάος του εργαστηρίου μου...φεύγω..πάω...πρέπει...το θέλω..πάρτο απόφαση Αχτίδα..η κάθε αρχή είναι δύσκολη μα σκέψου το..μετά!
                                                            Αχτιδένια φιλάκια!

7 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα,
Όχι καλή μου, εγώ δεν σκουντάω εκ προθέσεως τους συνανθρώπους μου. Δεν είναι chic!!!!
Βαριέμαι θανατηφόρα αυτή τη δουλειά που πας να ξεκινήσεις, καλή σου δύναμη.
Πολλά φιλιά στην μικρή τσαλαβούτα σου (αυτό κι αν είναι chic) και σε σένα.

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μας αγαπημένη εδώ και χρόνια είμαι παρέα σου ακόμα και αν δεν γράφω ή όσο και να θέλω δεν ψάχνω για διεύθυνση να σου γράψω.Όμως θα σου πω ότι είσαι για μένα κάτι σαν οικογένεια που γεμίζεις την μοναξιά μου με την απλή και τόσο σεμνή διήγηση σου. Έτσι κορίτσι μου είναι μία σωστή οικογένεια, μία καλή νοικοκυρά εσύ ακόμα πιο πολύ και κάποια που δημιουργεί για άλλους. Σε φιλώ και σου κάνω κι εγώ μία αγκαλιά έστω και αν είμαι μικρότερη σου. Ελευθερία Π.

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Γεωργία μου καλή δύναμη να έχεις στα φθινοπωρινά "καθήκοντα" που όπως διαβάζω, είναι μπόλικα. Μ' αρέσουν αυτές οι λίστες και οι αλλαγές του καιρού. Σηματοδοτούν την επανεκίνηση και την ανανέωση. Όχι μόνο του σπιτιού, αλλά και της εσωτερικής μας διάθεσης.
Φιλιά πολλά...

ANNA FLO είπε...

Ελπίζω να σκουντήθηκες και να είναι έτοιμο το εργαστήριο...ναι;
Καλό φθινόπωρο και η βροχή ήλθε και εδώ. Όχι σαν τη δική σας αλλά ήλθε.
Καλές δουλειές και όρεξη να δημιουργείς
Φιλιά πολλά

Αννίκα είπε...

Ένα νέο, δημιουργικό και αισιόδοξο ξεκίνημα και ότι κάνεις θα έχει σίγουρη επιτυχία.
Το εργαστήριό σου, ο κόσμος σου, το βασίλειό σου, με υπομονή όλα θα γίνουν.
Καλό φθινόπωρο Αχτίδα μου!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

να περνάς καλά κ.Γεωργία ότι και να κάνεις
εμένα πάλε δε μου αρέσει καθόλου το φθινόπωρο και ο χειμώνας
στενοχωριέμαι και μελαγχολώ
εγώ θέλω το καλοκαιράκι μου και την άνοιξη παρόλους τους καύσωνες μας

Giannis Pit. είπε...

Τι έχουμε; σέρβις στο εργαστήρι; Μια χαρά το βλέπω. Και μάλιστα και σε ρυθμούς που εσύ κανονίζεις και απολαμβάνεις.
Άντε και και νέα περίοδος δημιουργίας ξεκινά για να σε απολαύσουμε όπως πάντα.
Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο Γεωργία μου.