Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Αποχαιρετώντας τις γιορτές!

                              

Όπως βγαίνει το σαλιγκαράκι στη πρώτη δροσιά έτσι κι εγώ επιτέλους σήμερα πήρα την..ηρωική απόφαση να βγω από το σπίτι για το ταχυδρομείο να ροβολήσω βήμα βήμα προσεκτικά για το πάγο και τα αυτοκίνητα που περνούσαν το δρόμο.
Είχαν βουλιάξει οι καναπέδες φίλοι μου από τους δυο μας και που δεν είχαμε κάτι περισσότερο να απασχοληθούμε παρά μόνο τσαγάκια, μαγείρεμα, τηλεφωνήματα και άφθονη τηλεόραση. 
Καλά λέει ο λαός μας πως ακόμα και χρυσή να είναι η φυλακή ...είναι..φυλακή!
 Πάντως είχαμε παρεούλα τα πουλάκια που έχουν φάει ότι σπόρος υπάρχει στο σπίτι και πήραν σειρά τα κουλουράκια που έψησα και γέμισα τα Χριστουγεννιάτικα βάζα όμως..πόσα να φας..ας τα φάνε τα πουλάκια. Εξαίρεση το κέικ που έφτιαξα στον άνδρα μου πάλι με μανταρίνια γιατί τελικά το λάτρεψε και μιλάμε για ένα άνθρωπο που δεν έτρωγε σχεδόν ποτέ κέικ. 
Πήρα λοιπόν τα τελευταία δωράκια μου και θα ..παρατυπήσω δείχνοντας σας τα και αισθάνομαι τύψεις που δεν έχω βάλει τα τόσα άλλα που μου στείλατε. Ας πούμε πως είναι σαν το..στερνό παιδί μιας μάνας που το δείχνει , το καμαρώνει και το ..κανακεύει!
Ευχαριστώ όλους εσάς, λυπάμαι που δεν ανταποκρίθηκα κι εγώ στους περισσότερους από  όσους με σκέφτηκαν και επιφυλάσσομαι για το Πάσχα που ο καιρός θα είναι χαμογελαστός και θα πάρω τα...επάνω μου για να πηγαίνω στο ταχυδρομείο.

Αγαπημένη μου Σμαραγδένια..ευχαριστώ για το όμορφο κασκόλ σάλι που θα το τιμήσω δεόντως πίστεψε με, το υπέροχο γούρι μπότα του Άγ. Βασίλη που την λάτρεψα και καταλυπήθηκα που την έβαλα μέσα στο κουτί με τα φετινά γούρια αφού χθες κι όλας μάζεψα τα Χριστουγεννιάτικα. ( όταν δεν έχεις τι να κάνεις...)


Να ευχαριστήσω το φίλο μου Γιάννη το "αγοράκι" της μπλοκογειτονιάς μας γιατί βρήκε το..ευαίσθητο σημείο μου ..τα υλικά ζωγραφικής και μου έστειλε ένα μπλοκ ακουαρέλας να ζωγραφίζω! Γιάννη μου ευχαριστώ από καρδιάς και ακόμα μια φορά σου εύχομαι για τη γιορτή σου.


Όχι που θα γλυτώνατε από τη γκρίνια μου..ε!..κάπου πρέπει να τα πω δεν ακούω τίποτα!!!!
Δεν θέλω άλλους "Σοφίες" και .."Τηλέμαχους", δεν την μπορώ τη σκλαβιά του αποκλεισμού, όχι άλλα ντοκιμαντέρ Θεούλη μου, όχι άλλο τσάι με ..μέλι μέσα που μου κάνει ο άνδρας μου αγνοώντας πεισματικά ότι τα ροφήματα μου τα πίνω σκέτα. Τέρμα τα υπέροχα ομολογουμένως ζεστά ψωμάκια του , τις γρήγορες πίτες του ,τα φαγητά που μαγειρεύει συνέχεια γιατί δεν έχει τι να κάνει κι εγώ πρέπει να τα δοκιμάζω ( και είναι και υπέροχα να πάρει η ευχή) και να αγνοώ όλο και περισσότερο τη ζυγαριά κάτω από το κρεβάτι!!! 
Ξέρω τι θα πείτε..αχαριστία κορίτσι μου..όταν είχε αρρωστήσει και το σπίτι και η κουζίνα μου ήταν άδεια τότε έλεγα στις προσευχές μου..ας είναι γερός κι ας μαγειρεύει όλη μέρα..τώρα γιατί γκρινιάζω; ίσως γιατί δεν μου έμπαινε χθες το περσινό μου παντελόνι;..λέω τώρα!!!!!
Φίλοι μου μία υπόλοιπη υπέροχη μέρα έστω και κρύα και ελπίδα να έρθει ο ήλιος ξανά να ζεστάνει τα κορμιά μας όπως η ..Αγάπη τις καρδιές μας.
                                 Αχτιδένια φιλάκια!





8 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Ε ναι να μη σου μπαίνει το περσινό σου παντελόνι είναι μια απογοήτευση, αλλά μπες στην κουζίνα του και δοκίμασε τι φτιάχνει και θα ξεχαστείς.
Ας βγει ο ήλιος αλλά μου άρεσε που χιόνισε στην Αθήνα. Το περίμενα πώς και τι.
Σιγά σιγά θα επανέλθουμε. Εξάλλου καλή είναι και η φυλακή μας μας κάνει να λαχταράμε και να εκτιμούμε την ελευθερία κινήσεων
Να τα χαρείς τα δώρα σου...πάντα δώρα καρδιάς
Τα φιλιά μου και την καλημέρα μου

drastiria είπε...

Τι ομορφα δωρακια!!!
Κανεις μας δεν αντεχει αυτον τον καιρο αλλα και τι να κανουμε. Προσωπικα εχω αγχωθει ωεωαια, ειδικα σημερα που επρεπε να παω τη μπεμπα παιδιατρο, αλλα ολα ενταξει ευτυχως.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένη μου Αχτίδα, πρώτα να σου ευχηθώ Καλή Χρονιά αγαπημένο μου κορίτσι. Σε διαβάζω εδώ και χρόνια, δεν έγραψα η αλήθεια ποτέ γιατί δεν έχω σελίδα σαν κι εσένα.Να χαρείς τα δωράκια σου και να συνεχίζεις να ζωγραφίζεις, να σε βλέπουμε, να σε διαβάζουμε και να σε χαιρόμαστε. όταν αργείς να γράψεις σε σκέπτομαι όλη μέρα γιατί φοβάμαι μήπως δεν είσαι καλά ή μήπως βαρέθηκες τη παρέα μας.Να προσέχεις πολύ, να μη κρυώσεις και σας χαίρομαι και τους δύο.Είμαι σχεδόν 50 και έχω δύο γιους , έχασα τον άνδρα μου νωρίς στα 42 χρόνια του από καρκίνο και είσαι εκείνη που μου έδινες κουράγιο όταν σου έστελνα μηνύματα στο μέιλ σου.Είμαι η Φρειδερίκη από Καβάλα και σ' ευχαριστώ για τη παρέα που μου έκανες όταν σε χρειαζόμουν.

Mia είπε...

Αχτιδένια μου, πανέμορφα τα δωράκια σου. Να τα χαρείς, φίλη μου.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχουμε, τη ζυγαριά ξέχνα τη κάτω από το κρεβάτι και μην ασχολείσαι με τις θερμίδες, και να προσέχεις τον εαυτό σου μέχρι να επιστρέψει ξανά ο ήλιος (και εύχομαι και η αγάπη) στη ζωή και στην καρδιά μας. Πολλά φιλιά.

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου να είσαι καλά. Να περνάς όμορφα. Να μας χαρίζεις όμορφες στιγμές. Και του χρόνου να είστε καλά και να περάσουμε ακόμα καλύτερα. Εύχομαι να χαρείς τα δωράκια σου όπως ξέρεις.
Πάμε μπροστά τώρα.

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Δυστυχώς δεν βγαίνω έξω κι εγώ λόγω καιρού, αλλιώς θα ερχόμουν για τσάι και κέικ 😊😊😊
Να είστε καλά και θα περάσει κι αυτό .
Φιλάκια πολλά .

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μπορεί να στερήθηκες εξόδους, αλλά εμείς χαιρόμαστε να σε διαβάζουμε οπότε μας αποζημιώνεις με το καθισιό στον καναπέ !!!!! Να είσαι καλά Αχτίδα μας και ο καιρός θα φτιάξει και θα κάνεις και τη βόλτα σου όπου αγαπάς !!!! Σε φιλώ !!!

Maria είπε...

Όμορφα τα δώρακια σου,να τα χαρείς γλυκιά μου!!!
Φιλάκια πολλά πολλά!!!