Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Κρύοοο! Καιρός για δύο.

                   

Βροχερή και κρύα η μέρα σήμερα φίλοι μου και παρόλα αυτά πήγαμε πρωί πρωί στο πρακτορείο ΚΤΕΛ Μακεδονίας για να στείλω δέματα σε φίλη μου. 
Αυτός ο άγιος άνθρωπος ο ανδρούλης μου δεν μου χαλάει χατήρι και μάλιστα νοιώθω ευγνωμοσύνη γιατί αγάπησε τους φίλους μου και τους έκανε δικούς του. Ξέρετε..πάντα λέω πως στο γάμο η κοινή διάβα στη διάρκεια του είναι βήματα "μαζί" και αμοιβαία κατανόηση και υποχώρηση στα θέλω και τα αγαπώ του καθενός.
Άντε..πρωί πρωί σας έκανα και την φιλοσοφική μου συμβουλή έτσι...για να μη ξεχνάτε πως μπαίνετε στο μπλοκόσπιτο μιας..γιαγιάς!
Λέω γιαγιά και θυμάμαι με υπερηφάνεια το πόσο όμορφα περάσαμε την Πρωτοχρονιά στης κόρης μας και την βασιλόπιτα της εγγονής μου , τα μπισκότα της και ένα θεσπέσιο μεζέ από τυριά, κασέρια, πιπεριές που το..τσάκισα !



Να πω βέβαια και για τη κρεατόπιτα του Δημήτρη μου με το φλουρί ( ψεύτικο καλέ) που ο μικρός Δημητράκης  το τίμησε δεόντως με την ελπίδα να το βρει.


Δεν φωτογράφισα της κόρης μας γιατί..θα ήθελα ένα κατεβατό από φωτογραφίες ! Κουνέλι στιφάδο, αγριογούρουνο στη γάστρα με πατάτες , φανταστικό χοιρινό μανιτάρια με ριζότο α λα κρέμ ( αυτό θα πει να έχεις κόρη σεφ!!!) και..κατέληξε με ένα μοναδικό όπως πάντα μπακλαβά με σαν φυστίκια Αιγίνης 


μία τάρτα σοκολάτας με καραμέλα (άγνωστα για μένα την ...κλασσικούρα της κουζίνας) και ένα τσιζ κέικ με κράμπερυ από την εγγονή μας .
Αυτό ήταν παιδιά..δεν ξέρω που να μπω και να χωθώ, τι δίαιτα να αρχίσω και πως να την κρατήσω με τέτοιο σόι!


και μάλλον δεν έχω ελπίδα εκτός αν μετακομίσω στη κόρη μας Ειρήνη στην Αθήνα που είναι..οδοντογλυφίδα και που το λιπαρό δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της ούτε βέβαια στη κουζίνα της.
-Μαμά μου λέει..πρέπει να χάσεις κιλά..ελάτε στην Αθήνα να σας κάνω ειδικό πρόγραμμα!
Εδώ μιλάει ο μπαμπάς της που η λέξη "δίαιτα" σημαίνει βασανιστήριο:
-Κουζίνα έχεις!  Εσείς θα είστε στη δουλειά κι εγώ θα μαγειρεύω!!!


Καμία ελπίδα φίλοι μου..
Σας εύχομαι να περάσετε καλά τις τελευταίες μέρες των γιορτών, εγώ κι όλας κοιτάζω με μισό μάτι τα στολίδια στο σπίτι, τα σπιτάκια μου εξαφανίστηκαν και τώρα ονειρεύομαι τι θα ..κάνω για το Πάσχα!
                               Αχτιδένια φιλάκια!

14 σχόλια:

Leviathan είπε...

Καλή χρονιά με υγεία και χαμόγελα πολλά εύχομαι για σένα και τους αγαπημένους σου 🌼

Mia Petra είπε...

Εγώ πάντως περιμένω να περάσουν και τα Θεοφάνεια
και μετά να περιμένω και το Πάσχα! Καλή χρονιά! 🎅

drastiria είπε...

Γεωργία μου, το πρόσεξα και σε προηγούμενη φωτογραφία και τώρα το επιβεβαίωσα με ετούτη εδώ. Με τον άντρα σου μοιάζετε. Λένε ότι αυτό συμβαίνει στα ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί αγαπημένα. Να είστε καλά όλη η οικογένεια και να περνάτε ακόμη καλύτερα!

Μαρία Γ. είπε...

Να είστε πάντα έτσι αγαπημένοι και χαρούμενοι όπως στη φωτογραφία, να τρώτε να πίνετε και να χαίρεστε τη ζωή σας με υγεία. Οι δίαιτες δεν έχουν θέση σε ανθρώπους με πληθωρική καρδιά :) Να το λέμε αυτό!
Καλή Χρονιά Αχτίδα μου και όλα καλά να πάνε το 2019 σε σένα και την οικογένειά σου.

Giannis Pit. είπε...

Καλή χρονιά Γεωργία μου ! καλή και ευλογημένη. Να είστε και να περνάτε καλά. Και δεν σας φοβάμαι εσάς τους δυό. Το "καιρός για δύο" το έχετε κάνει μόνιμη πράξη ζωής.
Τα φιλιά μου.

LitsArt είπε...

Καλή χρονιά με υγεία , αγάπη και πολλές δημιουργικές στιγμές!!
Χρόνια πολλά!

metaxia nikolopoulou είπε...

Καλή χρονιά Αχτίδα μου!!!Να χαίρεσαι τα παιδιά και τα εγγόνια σου,να περνάτε καλά!!!!!!Ε!!!!κάνε και λίγη δίαιτα, έτσι για το καλό σου!!!!!

syros2js είπε...

χχαχχα!!! Τώρα να σου πω πως μου άνοιξες την όρεξη, τί θα πεις?!?!
Πάντως δίκιο έχεις: όλα τα υπόλοιπα είναι εξυπνάδα, καρδιά και ομορφιά! Και να ξέρεις πως αυτό το πιστεύω!!!
Καλή χρονιά, Αχτιδούλα μου να έχετε!!!
Να 'στε γεροί όλοι σας!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και ολόγλυκα!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχτίδα μου καλή και ευλογημενη χρονια να εχετε φιλεναδα..να χαιρεστε την αγαπημενη οικογένεια σας όλη παιδια και εγγονια.. και παντα με υγεια...που ειναι η ευχή ολων μας ..
Τι τραπεζια ηταν αυτα βρε αγαπη μου και να ήθελες να κανεις διαιτα πως να αντισταθεις σε τόσες λιχουδιες; χα..χα..κανε αυτο που σε ευχαριστει και γλυκαινει την καρδουλα σου ..
Γιωργια μου να εχετε μια υπεροχη χρονια φετος.. τα χαλυτερα νας ερθουν κοριτσι μου.. εμεις θα τα πουμε σου γραφω με κλεμενο ιντερνετ..χα..χ.α. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ φιλακιααα!!

Mia είπε...

Χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφα, Αχτίδα μου. Να είστε πάντα καλά και να μαζεύεστε όλο το σόι. Για τις θερμίδες μη νοιάζεσαι. Δεν μετράνε οι θερμίδες των γιορτών!!!!!! Χα, χα. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, φίλη μου.

ANNA FLO είπε...

Και του χρόνου Γεωργία μου να είστε καλά να περάσετε όλη η οικογένεια όμορφα. Καλή χρονιά με υγεία και χαμόγελα και τις 365 ημέρες της.
Τα φιλιά μου

Κική Κωνσταντίνου είπε...

τι τελεια!!!
καλη χρονια αγαπημενη μου

Ανώνυμος είπε...


Καλή χρονιά και στους δύο σας, Αχτίδα ! Τι όμορφη οικογένεια ! Ας είναι όλοι πάντα έτσι,χαρούμενοι ! Χριστίνα της Γ.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Τι όμορφες οικογενειακές στιγμές και βέβαια δεν γίνεται χωρίς φαγητό... τι να λέμε τώρα, γύρω από ένα τραπέζι ζούμε τόσες και τόσες ευχάριστες συνευρέσεις και συζητήσεις !!!! Να είστε καλά και του χρόνου Αχτίδα μας, καλή χρονιά και πολλά φιλιά !!!!