Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Λίγο πριν το..κατευόδιο του 2018 ..

                                        Merry Christmas Background with Gift Boxes and Ribbon - Christmas Seasons/Holidays

Λίγα βήματα για το νέο έτος φίλοι μου και ίσως είναι η τελευταία κουβεντούλα μας στο χρόνο αυτό που όπως είπα τον αποχαιρετώ με πολλή χαρά γιατί με πλήγωσε και μου πήρε πολλά.
Γυρίσαμε με τον άνδρα μου από τα τελευταία ψώνια μας για δωράκια, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στη κόρη μας με τα εγγόνια και αύριο θα πάμε να χαιρετήσουμε και τους φίλους μας στο κτήμα και να δώσουμε δωράκι στο Κανέλλο ..κονσέρβες με ..φιόγκο!!!
Σκεπτόμουν χθες βράδυ λίγο πριν με πάρει ο ύπνος ποια είναι εκείνα που με απασχολούν και μου ..συννεφιάζουν τα αύριο.. πράγματα που αφορούν τη ζωή όλων μας και που θεωρώ ότι είναι τα μελανά σημεία του σήμερα.
Ας τα βάλω σε σειρά λοιπόν:
1ον..Η μεταβολή των καιρικών φαινομένων που σαν μεγάλη που είμαι με πολλές αναμνήσεις βλέπω ότι αλλάζουν τις συνθήκες που ζούμε και περιμένω και πιο πολλά. Σημάδια του Θεού και των καιρών φίλοι μου.  Παρουσιάζονται παντού, σε χώρες που κάποτε δεν ήξεραν την πλημμύρα και το χαλάζι, τη φωτιά στα δάση , καθιζήσεις και καταποντισμοί ..
2ον..Τα σκουπίδια που όλο και πολλαπλασιάζονται γιατί ο καταναλωτισμός και οι συσκευασίες μπαίνουν παντού και μας καίνε σαν τον δράκο με φωτιά στην ανάσα του. Βγαίνοντας σήμερα είδα βουνά ολόκληρα δίπλα στους κάδους..Θυμάμαι πως η γιαγιά μου με έστελνε με δικό μας σκεύος να αγοράσω το βούτυρο, το λάδι, φακές,αλεύρι και πολλά άλλα. Από το πρωί έχω γεμίσει τη σακούλα ανακύκλωσης μας από συσκευασίες.
3ον..Η ανασφάλεια που μας έχει κυριεύσει εξαιτίας της εγκληματικότητας και του φόβου να μη μπουκάρει κάποιος στο σπίτι μας .Είχαμε τις πόρτες ανοιχτές, τα παιδιά  μας έπαιζαν στους δρόμους, έχω ένα σωρό τσάντες που αγαπώ και αγόραζα και δεν τις μεταχειρίζομαι γιατί..φοβάμαι.
4ον..Η ανεργία που βασιλεύει σε κάθε οικογένεια, ξέρω ένα σωρό μανάδες φίλες που σπούδασαν τα παιδιά τους με πολύ κόπο και τώρα παλεύουν για θέση πωλητή με 380 ευρώ και..ανασφάλιστοι..Αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι αδύναμοι ή απελπισμένοι στρέφονται σε λάθος δρόμους..
5ον ..Τα αδέσποτα που είναι δική μας αδιάφορη συνειδησιακά ευθύνη γιατί δεν στειρώνουμε τα ζώα μας, γιατί τα πετούμε μετά την γιορτή βλέποντας την ευθύνη που έχουν.Απελπίζομαι όταν πηγαίνοντας στο κτήμα μετράω πλάσμα που περιφέρονται σκιές του εαυτού τους. Μερικά που μας αναγνωρίζουν περιμένουν το αμάξι μας..πόσα να ταΐσουμε;
6ον.. Η έλλειψη του κράτους που ονειρευόμουν μικρή, η Παιδεία, η Υγεία, η Βοήθεια σε αδυνάτους. Το κράτος που νόμιζα απαραίτητο σύντροφο σε κάθε πολίτη με σωστές αποφάσεις και το συμφέρον των πολιτών του σαν πρώτη του έννοια.

Η ζωή συνεχίζεται μαγικά σαν την ίδια τη λέξη της..ζωή...ζω... ζούμε, ονειρευόμαστε,γράφουμε,  ζωγραφίζουμε κεντούμε, πλέκουμε, μαγειρεύουμε..ζούμε..


Να ..τέτοια σκέπτομαι και αργώ να κοιμηθώ και μετά λέω..το " Έχει ο Θεός" ή ονειρεύομαι ότι "Κι αυτό θα περάσει".
Μετά..σαν γνήσιος άνθρωπος με όνειρα και πάθη καθησυχάζω τους φόβους μου, σηκώνω το ποτήρι και λέω ..Εις υγείαν..Ευτυχισμένο το 2019 που έρχεται.
Φίλοι μου, το τι θα μας φέρει η νέα χρονιά ας μείνει στο μυστήριο του χρόνου..εγώ ελπίζω μόνο να μπορώ και στο τέλος του να είμαι όρθια με τους ανθρώπους που αγαπώ και ζω γι΄αυτούς ..να είμαι και μαζί σας εδώ στο μπλοκόσπιτο, να σας ζαλίζω με τις απλές καθημερινότητες μου και να σας λέω..μόνο χαρές και όχι δάκρυα.
Καλή χρονιά φίλοι μου μέσα από τη ψυχή και τις προσευχές μου.
Αχτιδένια φιλάκια.

12 σχόλια:

Μαρία Γ. είπε...

Πέρασα να ευχηθώ σε σένα Αχτίδα και την οικογένειά σου Καλή Χρονιά με υγεία πάνω απ' όλα μαζί με ό,τι άλλο λαχταράει η ψυχή σας.
Τα πολύ δύσκολα που περάσαμε κάποιοι από μας έγιναν δύναμη να προχωρήσουμε χωρίς να ξεχνάμε όσους και όσα αγαπήσαμε πολύ και χάσαμε.
Καλή δύναμη, αισιοδοξία και απλά όμορφα καθημερινά πράγματα να σας συνοδέψουν και τη νέα χρονιά :)

ANNA FLO είπε...

Αυτά σκέφτομαι κι εγώ δυστυχώς.
Και επίσης η υγεία ειδικά των μικρών παιδιών....τόσες σπάνιες παθήσεις δεν εχω ξαναακούσει.
Παρόλα αυτά συνεχίζουμε ελπίζοντας και αγωνιζόμαστε με δύναμη και κουράγιο.
Καλή χρονιά φίλη μου με πολλά όμορφα δώρα για σένα και την οικογένειά σου.
Τα φιλιά μου

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Καλή χρονιά φίλη μου.
Δυστυχώς μάθαμε να ζούμε με όλα αυτά που είπες κι ελπίζουμε να μη μας βρουν κι άλλα.
Να είσαι καλά και του χρόνου με υγεία .

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου Β'2 είπε...

Καλή χρόνια αγαπημένη μου Αχτίδα, να σαι πάντα γερή και δυνατή μαζί με όλη σου την οικογένεια και να συνεχίσεις να μας χαρίζεις στιγμές αγάπης και ελπίδας.

Σε φιλώ
Άννα (λάρνακα - Κύπρος)

BUTTERFLY είπε...

Γλυκειά Αχτίδα πόσο δίκιο έχεις στους προβληματισμούς σου...
Όμως η ζωή είναι από μόνη της ένα θαύμα και δε σταματά δεν περιορίζεται.
Καλά να είμαστε να τα λέμε και το 2019 και να έχουμε υγεία και αγάπη εμείς κι όσοι αγαπάμε.
Καλή μας χρονιά!

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

Καλη χρονια φιλεναδα!Οτι κα αν φερει να ειμαστε εδω και του χρονου δυνατοι ορθιοι νικητες με ονειρα κι ελπιδες!Χρονια πολλα υγεια και αγαπη σε σενα και οσους αγαπας και νοιαζεσαι!Πολλα φιλια!

Ανώνυμος είπε...

καλη χρονια γλυκια μου!με υγεια!
...irida...

Λήμνος είπε...

Αχτίδα μου, σ'ευχαριστώ για το καταπληκτικό σου δώρο, το ημερολόγιο με τα πανέμορφα ρόδια. Υπέροχο!!! Να είσαι καλά και πάντα άξια και χρυσοχέρα!!!! Καλή κι ευλογημένη η νέα χρονιά για όλους μας, μακάρι με λιγότερα αρνητικά σημεία!!
Σ'ευχαριστώ πολύ και πάλι!
Κουμενίδου Σταυρούλα

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Υστερα απο πολυυυυ καιρο φιλη μου περασα απο εδω για να αφησω τις ευχες μου .ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεια και ολα τα καλα.Να εισαι παντα καλα!!!!🌟🎄

Μαρία Πλατάκη είπε...

Καλή χρονιά Αχτίδα μου με υγεία και ευτυχία. Πάντα να μας φωτίζεις με τις σωστές κουβέντες και σκέψεις σου. Πολλά φιλιά Χρόνια Πολλά.!!!!!!

syros2js είπε...

Να σου πω πως έχεις άδικο, Αχτιδούλα μου? Δίκιο έχεις. Έχεις και παραέχεις μάλιστα.
Και μεταξύ μας, δεν βλέπω βελτίωση στον ορίζοντα, αλλά όσο προσπαθούμε εμείς για το καλύτερο, ε, τουλάχιστον ας ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο...
Καλή χρονιά, μάτια μου! Με υγεία!
ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

Κωνσταντίνα είπε...

Καλή χρονιά με υγεία και χαρά για εσάς και την οικογένειά σας! Ευτυχισμένες στιγμές και αγάπη!