Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Δωράκι από μια φίλη!


Ο λαός μας λέει ότι η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί!! Σοφός ο λαός και πρωί πρωί (7.30 παρακαλώ) μετά από μήνυμα στο κινητό μου πήγα στο ταχυδρομείο. Θα μου πείτε γιατί τόσο πρωί;  πρώτον για να μη βρω κόσμο πολύ και δεύτερον περνώ πιο εύκολα το δρόμο όταν δεν έχει πολλά αυτοκίνητα που με δυσκολεύουν .


Δεν ξέρω για σας όμως εγώ νοιώθω μία ..κυριολεκτικά απόλαυση όταν ανοίγω ένα κουτί δώρου!!
Το "παιδί" μέσα μου δεν θα πεθάνει ποτέ φίλοι μου , θα το κουβαλώ ακόμη και στα..δύο μέτρα που μου ανήκουν σ' αυτή τη ζωή.
Όλα χειροποίητα και αυτό σημαίνει ότι η ΆΝΝΑ όταν τα έφτιαχνε με ..σκεπτόταν , κάθε βελονιά ήταν και μία σταγόνα αγάπης και δημιουργίας και αυτό για μένα μετράει. Άννα μου σ' ευχαριστώ!!!
Το πιο σημαντικό ήταν το μήνυμα μέσα στη κάρτα της που έλεγε ότι αφού δεν προλάβαινε τη γιορτή μου ήθελε να προλάβει τα ..γενέθλια μου που είναι σε λίγες μέρες στις 21 του Μάη.
Έτσι ξεκινώ τη μέρα μου μέσα στη τρελή χαρά το..σιτεμένο τρελούτσικο Αχτιδάκι που σε λίγες μέρες γίνεται 66 παρακαλώ και μυαλό δεν βάζει.
Θα έλεγα για τον εαυτό μου ότι είμαι κάτι σαν..λουλούδι που αν δεν το ποτίσεις με αγάπη μαραίνεται  , συρρικνώνεται και πεθαίνει. Απαιτητική θα πείτε ..άλλοι θα προσθέσετε ..κακομαθημένη σαν μοναχοπαίδι ..ίσως ..εγώ θα πω ότι είμαι ΕΓΩ..και δεν αλλάζω.  Δίνω και παίρνω αγάπη..είναι η ανάσα μου και το νερό μου και είμαι ευτυχισμένη με αυτά.
Σήμερα είχα προγραμματίσει να τα..ψάλλω στη τηλεόραση για εκπομπές μα μετά σκέφτηκα ..τι μου φταίει αυτή; φταίνε όσοι τα βλέπουν και την ωθούν να μας "ταΐζουν" στη κυριολεξία  με τέτοιο σανό.
Χθες είδα το τρέιλερ για μία  εκπομπή του ΑΝΤ1 με..άφθονα τέλεια κορμιά σαν..κρέας στην αρένα και όμορφα αγόρια με ..όνειρα που δεν βαδίζουν πέρα από το ..μυαλό τους που φανερά είναι περιορισμένης χωρητικότητας. 
Όχι..δεν μιλούν τα 65 μου χρόνια, σας διαβεβαιώ ότι είμαι ένας άνθρωπος με φρέσκες ιδέες που δέχομαι τη ζωή που αλλάζει με προσπερνά . Καταλαβαίνω ότι η ζωή αλλάζει τα δεδομένα  που είχα στην ηλικία της νιότης και της ίσως παλιάς έννοιας της ηθικής που διδάχτηκα.  
Έχω κι εγώ κορίτσια, έχω εγγονή στα 18 στα ντουζένια της όπως λένε μα πιστεύω πάλι ότι όλα ξεκινούν από τα όσα θα διδαχθούν από το.."φυτώριο" που λέγεται οικογένεια. 
Μιλάει η αγανάκτηση φίλοι μου για αυτά τα όμορφα νέα παιδιά που τα όνειρα τους για τη ζωή είναι ΑΥΤΗ η κατάσταση. Αγανακτώ που δεν υπάρχει μία επιτροπή που να κάνει το ...διάλεγμα των όσων μας ταΐζουν και αγανακτώ πάλι για όσους ταΐζονται ( έστω και από απλή περιέργεια ) με αυτή τη τροφή ανεβάζοντας την ακροαματικότητα και κάνοντας τους να δημιουργούν τέτοια εκτρώματα. 
Ναι..είμαι σκέτη τσατίλα με το τρέιλερ που είδα και να μη σας κατεβάσω τώρα μία λίστα από παρόμοιες εκπομπές που ..πέφτει δάκρυ ( που το βρίσκει Παναγίτσα μου) με τον..πόνο των άλλων και άνθρωποι που μπροστά στο φακό, δημοσίως. εναποθέτουν τα οικογενειακά προβλήματα τους στη νοσηρή περιέργεια κάποιων θεατών. 
Ξέρετε τι μου θυμίζει; την αρένα στο καιρό των Ρωμαίων και των Χριστιανών με τα θηρία εκτελεστές και τους θεατές να χειροκροτούν!!!
Παρακαλώ..μη βλέπετε τέτοια σκουπίδια, μην υποβιβάζετε τον εαυτό σας, μη δέχεστε μολυσμένα άχυρα για τροφή..αντισταθείτε ( τι να πρωτοαντισταθείτε δηλαδή...) σε όλα που σας μειώνουν σαν ανθρώπους.
Τα είπα και..ξελάφρωσα να πάρει η ευχή..ευτυχώς βλέπω τα δωράκια μου και..χαμογελώ γιατί υπάρχουν σε κάθε κανόνα οι εξαιρέσεις σε αισθήματα και πιστεύω.
Αχτιδενια φιλάκια  φίλοι μου.

8 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου,
Καλά τα λες, έχουμε πήξει στο τηλεοπτικό (και όχι μόνο) σκουπίδι, ξεφτιλίζεται εντελώς η ανθρώπινη υπόσταση. Κλείσε το δέκτη.
Με γειά το δωράκι σου από την καλή σου φίλη.
Φιλιά σε σένα και στο κοριτσάκι μου.

ANNA FLO είπε...

Να τα χαρείς Γεωργία μου. Χαίρομαι που σου άρεσαν και τις ευχές για τα γενέθλια στην ώρα τους
Όσο για τα προγράμματα τι να πω; Συμφωνώ μαζί σου και απορώ κι εγώ πώς έχουν τόση ακροαματικότητα. Βέβαια καθότι δύσπιστη πιστεύω ότι μπορεί και να είναι απλή σκηνοθεσία και σενάριο αυτά με τα μυστικά οικογενειακά...Τι να πω;Κάνε ό,τι και εγώ: κλείνε την τηλεόραση!
Να σαι καλά και να περνάς υπέροχα

Giannis Pit. είπε...

Μπράβο σας....! μπράβο και στις δυό σας....!
Πανέμορφα δώρα, ανθρώπινη χειρονομία, χαμόγελα. Αυτή είναι η ανθρωπιά.
Να μοιραζόμαστε.
Να τα χαρείς τα δώρα σου Γεωργία μου. Μπράβο στην Άννα για τη δημιουργία της.
Και επίσης να σταθώ στις εξαίρετες κουβέντες που συνοδεύεις τη σκέψη σου.
Τις υπογράφω και εγώ.
Ευχές

marypertax είπε...

Μπράβο Γεωργία μου να χαίρεσαι τα όμορφα δώρα φτιαγμένα από τα χέρια της Άννας. Είναι πολύτιμο αυτό που φτιάχνεται ειδικά για σένα με μεράκι όπως είπες. Όσο για τις εκπομπές συμφωνώ μαζί σου. Η τηλεόραση έχει γίνει για πέταμα! Πολλά φιλιά!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τις εκπομπές και γι αυτό δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση παρά μόνον αν έχει κάποια ωραία ταινία. Να χαρείς τα όμορφα δώρα σου !!!
Πολλά φιλιά !!!

Mia είπε...

Πανέμορφα τα χειροποίητα δωράκια της Άννας μας, Αχτίδα μου. Να τα χαίρεσαι, φίλη μου.
Εννοείται ότι τέτοιες εκπομπές δεν βλέπω στην τηλεόραση. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Μομο σκουπίδια πια μας προσφερουν πια φιλεναδα.. ομως στο χέρι μας κραταμε ενα τηλεκοντρολ που εχει κουμπακια....που κλεινουν... και ανοιγουμε ραδιόφωνα με ωραια μουσικολυλα.. καθομαστε στον υπολογιστη μας να τα πουμε.. κανουμε και καμια δημιουργια να περναει ο καιρός μας ομορφα.. και.....περνουμε και τα δωρακια μας...για σενα το λεω .. που πηρες την χρα με τα ομορφα χειροποιητα δωρακια της φιλης Αννας .. να τα χαιρεσαι αχτιδα μου..να περνας ομορφα.. και μην μου συγχίζεσαι.. και μου στεναχωριεσαι...ναι;!! φιλακιααα!!

Νικολέτα Κριαρά είπε...

Πόσο όμορφα δώρα, και όταν είναι από καρδιάς, είναι ακόμη πιο ξεχωριστά Γεωργία μου <3
Μπράβο στην Άννα που σου χάρισε τόση αγάπη...

Για όλα τα υπόλοιπα, θα συμφωνήσω πως πρωτίστως, σημασία έχει το "φυτώριο" όπως λες, να είναι γεμάτο αγάπη. Από εκεί άλλωστε ξεκινούν όλα. Αν υπήρχε αγάπη, δεν θα χρειαζόταν κανείς να μειώσει τον εαυτό του ως ένα κομμάτι κρέας ή λίγα λεπτά δημοσιότητας που του προσφέρει η κάθε εκπομπή. Και που είσαι ακόμα (δυστυχώς) έχω να πω εγώ...

Αχτιδένια φιλιά και από εμένα <3