Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Πως περάσαμε;

                       Christmas dinner

Ευχές πάλι φίλοι μου χωρίς λόγια μα με μία εικόνα που "κραυγάζει" για το γεγονός ότι τα Χριστούγεννα είναι ..οικογένεια.
 Κάνεις λοιπόν το πρωί το σταυρό σου και λες ευχαριστώ και παρακαλάς όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτήν την ευλογία και όσοι την στερούνται να την βρουν μέσα από την Αγάπη των γύρω τους.
Θα πω ..θα ομολογήσω πως μου λείπει το..ταβατούρι που υπήρχε τέτοιες μέρες στο σπίτι μας όταν ζούσαν και οι γονείς μου, οι θείες και οι θείοι, οι νονές των παιδιών μου και τα δύο κοριτσάκια μας μικρά τότε να τριγυρίζουν με φωνές γύρω από το δένδρο και να κρυφοκοιτάζουν τα πακέτα των δώρων τους.. 
Το σπίτι μας ήταν πάντα γεμάτο , στολισμένο..το τραπέζι τεράστιο και φορτωμένο, εγώ και ο Δημήτρης στη...κουζίνα μαζί από το προηγούμενο βράδυ!  
Τώρα μείναμε οι δυο μας και καλεσμένοι στης κόρης μας της Ιωάννας αφού η Ειρήνη μας δεν πήραν άδεια. 
Δεν παραπονιέμαι , έχει και αυτό την ομορφιά τους γιατί..δεν είχα μετά πιάτα στοίβες για πλύσιμο, ταψιά και ταπεράκια για αποθήκευση και τα εγγόνια μας αγκάλιασαν και μας κάλυψαν το κενό.
Δυστυχώς ο μικρός Κωνσταντίνος ήταν αρρωστούλης εδώ και δύο μέρες, η κόρη μας ξενυχτισμένη μα..σαν γνήσια κόρη μου με το χαμόγελο και το φούρνο να μη σταματάει από ψήσιμο. 
Ο Δημήτρης και ο Αλέξης στο κήπο ψήνανε και καλαμπουρίζανε, μοιράσαμε στα μικρά εγγόνια τα πρακτικά πλέον δώρα που η μαμά θα τα ψωνίσει ότι χρειάζονται και στα μεγάλα η γιαγιά βρήκε τη λύση που τους ευχαριστεί. Ξέρετε..μία κάρτα Cosmote πορτοφόλι που γιαγιά κάθε μήνα φροντίζει να βάζει ..ότι μπορεί!! Έτσι αισθάνονται "μεγάλοι" , υπεύθυνοι για τη διαχείριση της, παίρνουν και δωράκι τα ΜΒ που τους δίνει  και είναι ευτυχείς στέλνοντας μου ..καρδούλες σε μηνύματα!
Το τραπέζι  μας περίμενε στολισμένο ,απλό φίλοι μου μα τι χρειάζονται τα περιττά όταν η μαμά είναι ξενυχτισμένη από ..βήχα και γκρίνια μωρουδίστικη;





                                                                                                          Μαμάαααααααα!!!!!!

 

Η..μαμά κουρασμένη μα όλα στην εντέλεια στη κουζίνα, το κατσικάκι με κους κους έτοιμο, οι σαλάτες το ίδιο, ο μπαμπάς Αλέξης έψηνε και στο φούρνο τα ψωμάκια που έφτιαξε τελευταία στιγμή φίλοι μου ( δύο ταψιά) γιατί ξέχασαν να αγοράσουν ψωμί!!!





Ήρθε και ο αγαπημένος μας συμπέθερος , γέμισε το τραπέζι με το χιούμορ και τα ανέκδοτα του και φάγαμε με αγάπη και οικογενειακή ατμόσφαιρα ενώ ο...μικρός κοιμόταν!!!
Μετά φίλοι μου ήρθε η..κόλαση! Γλυκά ..γλυκά που συμπλήρωσαν τα κουραμπιεδάκια και τα μελομακάρονα της .
Μία τούρτα κάστανο για το..μπαμπά της είπε που την αγαπάει και της την... ζήτησε !!



              Και για τη..μανούλα...μπακλαβάς!



Πόσο να φάω καλέεεε; θα ομολογήσω ..τις δύο γωνίτσες!!!!
Όταν γυρίσαμε σπίτι και άνοιξα τη σακούλα που μας έδωσε ανακάλυψα..και ένα ταψί κανταΐφι, ψωμάκια και μπισκότα δικά της ! 
ΑΥΤΟ είναι το δώρο μου φίλοι μου..όταν ανακαλύπτω κάθε φορά ότι τα παιδιά μου πήραν από μας όλα όσα είδαν στην οικογένεια τους γιατί..κι εμείς τότε κάναμε τα ίδια στους γονείς μας. Να ..με πήραν τα...ζουμιά..ναι..είμαι υπερήφανη μαμά!!!
Την Πρωτοχρονιά θα την περάσουν μαζί οι δύο αδελφές στην Αθήνα που μένει η Ειρήνη μας όσο για μας..μα ..έχουμε όλους εσάς στο.."τραπέζι μας" οπότε..δεν ήμαστε μόνοι!
Και του χρόνου φίλοι μου με υγεία και αγάπη!
Αχτιδένια φιλάκια!

11 σχόλια:

Ποδηλάτισσα είπε...

Αγσαπημένη μου Χρόνια Πολλά, Καλά και γεμάτα υγεία!!!! Να είστε πάντα όλοι μαζί τόσο ευτυχισμένοι!!!! Φιλιά πολλά σε όλους σας!!!!!

Unknown είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ να χαίρεστε την υπέροχη οικογένεια σας και να είσαστε περήφανη γι' αυτήν.
' Ετσι πρέπει γιατί κουραστήκατε γι'αυτήν την απολαβή. Είμαι επίσης κι εγώ μια από αυτές τις μανούλες που καμαρώνουνε (όλες μας νομίζω).Υγεία και ευτυχία στο σπιτικό σας και πάντα να είστε καλά να δίνετε αγάπη και ό,τι άλλο φτιάχνετε.Νοιώθω φίλη σας και θέλω να είστε καλά.

Maria είπε...

Χρόνια Πολλά!!! Να χαιρόσαστε τα παιδόγγονα σας και πάντα έτσι όμορφα και ευτυχισμένα να περνάτε με την οικογένεια σας!!!!!!
Περαστικά στο μικρούλη σας!!! Φιλάκια!!!

Δημιουργία είπε...

Χρόνια πολλά Γεωργία μου και του χρόνου όλοι μαζί χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Να χαίρεσαι την οικογένεια σου και ότι αγαπάς 🎄🎄🎄🎄🎄🎄

despina είπε...

Χρόνια Πολλά και καλά!!!να τους χαίρεστε όλους!!!και του χρόνου όλοι μαζί με αγάπη!!φιλιά!!!

marypertax είπε...

Πάντα να περνάτε έτσι καλά! Και καλά είναι όπου υπάρχει μια αγαπημένη οικογένεια σαν τη δική σας, μικρές ζεστές αγκαλιές και γέλιο και ζεστασιά! Αυτό σπείρατε αυτό θερίζετε!
Να είστε πάντα περήφανοι και ευτυχισμένοι! Υγεία και χαρά! Πολλά φιλιά!

AgapameAnDolmas είπε...

χρονια πολλα!! καλαες γιορτες με υγεια ευτυχια κ αγαπη!! τελεια περασατε αυτα ειναι τα ωραια!!

ANNA FLO είπε...

Περαστικά στον μικρούλη σου!
Χρόνια πολλά και καλά. Να περνάτε όμορφα και με υγεία να υποδεχθείτε το νέο χρόνο.
Καλή σου ΄μέρα

LitsArt είπε...

Χρόνια πολλά με Υγεία, Ευτυχία και πολλές δημιουργικές στιγμές!!

Georgia lucky button είπε...

Αγαπητή Αχτίδα,
Σου εύχομαι καλές γιορτές με υγεία και χαρά και ένα ευτυχισμένο 2018 με όλους τους αγαπημένους σου!! :)

Mia είπε...

Πω πω πόσο όμορφα πέρασες, Αχτίδα μου. Να είσαι καλά και του χρόνου. Αυτά τα μυρωδάτα ψωμάκια μου άνοιξαν την όρεξη! Χρόνια Πολλά, φίλη μου. Καλή Χρονιά.