Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Το αληθινό Πνεύμα των Χριστουγέννων που μου έδειξαν!

                     Twirling Christmas Tree Pictures, Photos, and Images for Facebook, Tumblr, Pinterest, and Twitter

Φίλοι μου δεν είχα σκοπό να κάνω ανάρτηση, έλεγα ότι αρκούσε μία όμορφη εικόνα για να σας δώσω τις ευχές μου λίγο πριν την ημέρα των Χριστουγέννων, όμως γυρίζοντας από έξω με τον άνδρα μου "κουβάλησα" μαζί μου ένα δίδαγμα που πήρα .. κατά την έξοδο μου σε ψώνια.
Λίγο πριν φθάσουμε στο σπίτι κάναμε μία στάση έξω από ένα σούπερ μάρκετ επάνω στο δρόμο κι εγώ πριν μπω μέσα είπα τον Δημήτρη να περιμένει να κανω μία βόλτα τη Κλώντη  για..περαιτέρω πριν μπω μέσα μαζί του.
Άρχισα λοιπόν το γύρο του τετραγώνου όταν από πίσω μου άκουσα φωνές έντονες νεανικές αγορίστικες. 
Γύρισα ενοχλημένη και αντίκρισα 4 αγόρια περίπου στα 17- 18  που κάνανε έντονες κινήσεις και χειρονομίες , φράσεις , λέξεις και που το ντύσιμο και κυρίως το χτένισμα τους έκανα τη..σιτεμένη και παλοκαιρίτικη στάση ζωής μου να ..τσατιστεί ελαφρώς και να κρίνω αμέσως χωρίς σκέψη τους νεαρούς αυτούς.
Τους έκανα μέρος να περάσουν και κοίταζα και..έκρινα πάλι βιαστικά τα κουρεμένα παράξενα και πολύχρωμα μαλλιά τους! 
Λίγα μέτρα μπροστά τους μία γιαγιά καθισμένη στο σκαλοπάτι μία κατοικίας είχε απλωμένο ένα πατάκι μπροστά της και κάποια πλεκτά καλτσάκια που προσπαθούσε να πουλήσει ενώ στο γέρικο χέρι της μέσα σε ένα παγωμένο γεμάτο Θεσσαλονικιώτικης υγρασίας πρωινό έπλεκε με δυσκολία με τσιγκελάκι ένα άλλο.
 Η γιαγιά μεγάλης ηλικίας, με μόνο ένα πλεκτό μάλλινο σάλι στους ώμους και ένα άλλο στο κεφάλι θύμιζε εικόνα από έργο εποχής ενός ζωγράφου ή παραμύθι από Χριστουγεννιάτικο ιστόρημα .
Τα αγόρια προσπέρασαν μα..στάθηκαν..κάτι είπαν ..έβαλαν τα χέρια στις τσέπες τους, έδωσε ο καθένας κάτι  και ο ένα από αυτούς, ο..κουρεμένος σαν..ινδιάνος, ο..μωβ βαμμένος με το σκουλαρίκι στη μύτη και στα χείλια..αυτός που κρίθηκε τόσο γρήγορα από μένα την..κυρία..τη καθώς πρέπει..αυτός λοιπόν γύρισε πλησίασε τη γριούλα και της έβαλε στο χέρι τα χρήματα ενώ συγχρόνως την άγγιξε στον ώμο με αγάπη.
Ύστερα γύρισε στους φίλους του..και συνέχισαν το δρόμο τους με..φωνές ,έντονες κινήσεις, λέξεις ..αφήνοντας πίσω τους το έργο ζωής τους κι εμένα με ένα ΜΑΘΗΜΑ πραγματικής Χριστιανικής συμπεριφοράς.
Θα ομολογήσω ότι συγκλονίστηκα, βούρκωσα, ντράπηκα για τις κρίσεις που έκανα για αυτά τα παιδιά. Προσπέρασα και γύρισα περνώντας από τη γιαγιά για να ..μιμηθώ το μάθημα που πήρα από τα παιδιά και μετά σκέφτηκα ότι τα δικά μου χρήματα ήταν από πλεόνασμα ενώ τα δικά τους από το μικρό χαρτζιλίκι τους που ίσως τους στέρησε από ένα καφέ μα τους πλούτισε και τους ανέβασε στα μάτια του μικρού Χριστού που γιορτάζουμε τη Γέννηση Του.
Μόλις μπήκα στο σπίτι φορτωμένη από συναισθήματα  άνοιξα το μπλοκόσπιτο μου για να σας πω ότι : Καμία νηστεία, εξομολόγηση , κεριά και επίσκεψη στην εκκλησία δεν βαραίνει στη Κρίση περισσότερο από τη πράξη αυτών των παιδιών .
Άγνωστε νεαρέ, ζητώ συγνώμη που σε έκρινα από την εμφάνιση και σ'ευχαριστώ γιατί μου έδειξες τι σημαίνει πραγματικά το ..Πνεύμα των Χριστουγέννων.
Αχτιδένια φιλάκια.

17 σχόλια:

Marie-Anne είπε...

Εδώ ταιριάζει το "Το ράσο δεν κάνει τον παπά"!!!
Οι νέοι ακολουθούν γραμμές και μόδες της εποχής, αλλά έχουν και αισθήματα, τουλάχιστον πολλοί απ'αυτούς, θέλω να πιστεύω.
Αχτίδα μου, σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και αγάπη!
Να περάσεις όμορφα με τους αγαπημένους σου!
Πολλά φιλιά!

ANNA FLO είπε...

Η ζωή δίνει πάντα μαθήματα άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά.
Υπέροχο να βλέπεις νέους να φέρονται έτσι όπως περιγράφεις. Ναι κρίνουμε εύκολα πολλές φορές αλλά είναι συγκινητική η διάψευση της κρίσης μας
Καλά να περάσεις Αχτίδα μου
Καλά Χριστούγεννα
Φιλιά ΄πολλά

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Καλά έκανες που το μοιράστηκες μαζί μας Αχτίδα μου,γιατί πολλές φορές εμείς οι βολεμένοι στην ευμάρειά μας(όποια κι αν είναι) κρίνουμε πολύ ευκολα και παραμένουμε μόνο σε κούφιες ευχές χωρίς αντίκρυσμα.
Μακάρι ο Θεός να φυλάει αυτα τα παιδιά και να τους δείχνει το δρόμο πάντα της καρδιάς.Γιατί απέδειξαν οτι εχουν και χρωματιστή καρδιά εκτός απο μαλλιά
Φιλιά πολλά και γιορτινά για ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

σας αγαπώ

Ελένη Φλογερά είπε...

Η συγκίνηση με συνεπήρε με αυτή σου την ανάρτηση.
Καλά Χριστούγεννα!

Nena είπε...

Απλά σ'αγαπώ και ας μη σε γνωρίζω προσωπικά...καταφέρνεις και μιλάς μέσα στην καρδιά μου!...πόσες και πόσες φορές αυτά τα βιαστικά συμπεράσματα μας δίνουν μάθημα! Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα! Φιλάκια πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Αχτίδα κλείνεις τη χρονιά με τη καλύτερη ανάρτηση που έχω διαβάσει. Με άγγιξε πάρα πολύ. Καλά Χριστούγεννα, ευλογημένα, σε σένα και την οικογένειά σου.

Γιαγιά Φαίη.

Ariadni St. είπε...

Υπάρχει ανθρωπιά!
Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη και ζεστές καρδιές :)

Memaria είπε...

Τις περισσότερες φορές για να μην πω όλες, η εμφάνιση ξεγελά...τρανό παράδειγμα ότι οι περισσότεροι και μεγαλύτεροι κλέφτες κυκλοφορούν "καθώς πρέπει" και με κουστούμια που θα μπορούσαν να είναι και αποκριάτικα, αφού φοριούνται για να ξεγελούν!

Χρόνια πολλά Αχτίδα μου και καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη!
Φιλιά πολλά!

Mary είπε...

Όλοι λίγο - πολύ έχουμε κατακρίνει εμφάνιση και συμπεριφορές, δεν είσαι η μόνη Γεωργίτσα μου...
Εύχομαι κι ελπίζω να έχουμε διαψευστεί και να συγχωρηθούμε για κάποια ίσως άδικη κατάκριση.
Μάθημα ζωής και άδολης αγάπης μας έδωσες κι αυτό είναι υπέροχο!

Καλά Χριστούγενα, υγεία, αγάπη και ζεστασιά! Φιλάκια!

litsa t. είπε...

Με μεγαλη δυσκολια κρατιεμαι να μην πατησω τα κλαματα.Καλες γιορετες ευχομαι με υγεια και αγαπη.Τα φιλια μου.

Sophie είπε...

Αυτό Γεωργία μου σημαίνει οτι υπάρχει ακόμα ελπίδα.... δεν χάθηκαν όλα... και πραγματικά χαίρομαι που τα νέα παιδιά εχουν αξίες ακομα μέσα τους και ελπίζω να τις κρατήσουν και μεγαλώνοντας.... να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας τους από καμία κρίση....Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα με υγεία αγάπη και ευτυχία!!!!Χρόνια Πολλά!!!!

kerina poiimata είπε...

YΠΕΡΟΧΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!
Καλά Χριστούγεννα!!!
σ΄ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλες μου Χαρούμενα Χριστούγεννα!Εύχομαι η μαγεία των Χριστουγέννων να σας γεμίσει με αγάπη, υγεία, δύναμη, μα πάνω από όλα να έχετε πάντα ένα αγαπημένο χέρι να σας κρατά στα δύσκολα!
Καλά Χριστούγεννα σε όλες εσάς και την οικογένεια σας !

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη ανάρτηση.
Καλά Χριστούγεννα.
Φιλάκια ...

marypertax είπε...

Καμιά φορά παρασυρόμαστε από βιαστικές κρίσεις. Δεν φταίμε πάντα. Ξεχνάμε ότι βιώνουμε εποχές που μας μαθαίνουν να βάζουμε ταμπέλες στα πάντα. Όμως είναι ανθρώπινο να ξεχνιόμαστε. Το πολεμάμε και το κρίνουμε κι αυτό είναι το σωστό. Αχτίδα μου χρόνια πολλά και καλά σου εύχομαι να χαίρεσαι την οικογένεια σου και ό,τι ποθείς! Φιλιά πολλά!

ποιώ - ελένη είπε...

Χρόνια πολλά Αχτίδα μου και να χαμογελάς

Σε φιλώ πολύ ♥