Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Χαλάκια για τα ζωάκια του Καταφυγίου!

                                  

Καλημέρα φίλες μου , είστε η παρεούλα μου κάθε πρωινό μαζί με το..φάρμακο "καφές" που κανείς ευτυχώς δεν τολμάει να μου απαγορεύσει!!!
Σπίτι αυτές τις μέρες με τα..χαλάκια μου που τελείωσα προσωρινά να φτιάχνω γιατί κούρασα το χέρι μου πάλι και δέχθηκα..απειλές..ότι θα με δέσουν στο κρεβάτι!!!! Τρομοκρατία!!!
Δεν ξέρω γιατί μα στη φωτογραφία φαίνονται μικρά, υπόψιν ότι το μικρότερο είναι 60 εκατ. μέχρι 90 το μεγαλύτερο. Θα πω ότι θέλω να με κρίνετε με ..επιείκεια γιατί ποτέ δεν είπα ότι είμαι καλή στο πλέξιμο, ημιμαθής είμαι και κάνω ότι μπορώ και θυμάμαι!!!


Θα πάνε μαζί με ότι μάζεψα στο Καταφύγιο Ζώων στο Λαύριο για να ζεστάνουν τα ζωάκια που έχουν απλό τσιμέντο κάτω τους σε οικόπεδο ψηλό μέσα στο κρύο ! 
Έχουν επίσης ανάγκες από φάρμακα απλά μα που εκεί  τα αδέσποτα τα έχουν ανάγκη. Όποια ενδιαφέρεται να βοηθήσει με παλιές κουβέρτες, μαξιλάρια ή φάρμακα μπορώ να δώσω τη διεύθυνση.
Ήμουν τυχερή γιατί στην αρχή ξεκίνησα να πλέκω με μαλλιά που όμως το αποτέλεσμα ήταν ..λεπτό. Μετά σκέφτηκα τη γειτόνισσα απέναντι από τη πολυκατοικία μου που έχει εργαστήριο φασόν με ρούχα. Κατέβηκα λοιπόν ( στα κρυφά) και την παρεκάλεσα να μου δώσει αν έχει λωρίδες , φάσες από αυτές που πετάει γιατί οι μηχανές τις δέχονται μέχρις ένα σημείο! 
Μου έδωσε μία ολόκληρη σακούλα , την ευχαρίστησα και της κατέβασα κι εγώ μετά ένα ζωγραφιστό μου ημερολόγιο  Χριστουγεννιάτικο γιατί φίλοι μου έμαθα ότι όλα στη ζωή είναι..δούναι και λαβείν αν θες να τα πας καλά! 
Το χέρι μου είναι καλύτερα μετά την ένεση που μου έβαλαν μα όχι όπως πρέπει..όμως φίλες μου εγώ λέω Δόξα το Θεό και μ' αυτό και πάνω από όλα για τους ανθρώπους που με αγαπούν όπως η φίλη μου Μαιρούλα που ήρθε χθες και μου έκανε παρεούλα ( ο..αγρότης μου κλαδεύει στο κτήμα!!!).
Το βράδυ μου γύρισε με ..σαλάτες και ρούχα για πλύσιμο και ..
-Ένα λουλούδι για σένα κορίτσι μου από μία πεισματάρα τριανταφυλλιά σαν κι εσένα!!!


Ξέρετε φίλες μου..όταν φτάνεις σε τέτοιες ηλικίες σαν τη δική μας καταλαβαίνεις πόση αξία έχει ο δεσμός που σε ενώνει με τον άλλο, πόσο ανάγκη έχεις αυτή την ασφάλεια δίπλα του και τη σκέψη ότι σε ξέρει περισσότερο από το καθένα . Αυτό που λέμε σαν σλόγκαν όταν ήμαστε νέοι.."το άλλο μου μισό" ...μόνο που την πραγματική έννοια αυτών των λέξεων την ανακαλύπτουμε στο..γέρμα..όταν η μόνη σου πια προτεραιότητα και έγνοια είναι να είναι εκείνος πρώτα καλά! 
Σήμερα θα προσπαθήσω να φτιάξω κάποιες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για το Χαμόγελο του Παιδιού που η Μαιρούλα μου θα τα πάει μιας και δεν μπορώ να πηγαίνω τις Τρίτες μαζί της.
Φίλες μου σας εύχομαι ένα όμορφο ΣΚ εγώ ως γνωστόν θα πάω στο..καταφύγιο μας με..να πάρει η ευχή δεν έχω κέντημα και δεν μπορώ να πλέξω!!! Θα το ρίξω στο διάβασμα!!!
Αχτιδενια φιλάκια 

7 σχόλια:

LitsArt είπε...

καλημέρα!
μα δεν κάθεσαι λεπτο??
επιβάλλεται το βιβλίο αυτό το ΣΒ να ξεκουραστεις λιγακι!

syros2js είπε...

Αχ, βρε Αχτιδούλα!
Αεικίνητη κ' ακούραστη!!!
Πολύ όμορφα τα χαλάκια κ' υπέροχη η ιδέα σου για τη μη χρήση νήματος!
Μπράβο σου και πάλι μπράβο!
(Το πλέξιμο επιβαρύνει και τα χέρια μας και τη μεσούλα μας, γι' αυτό πρόσεχε, ε?)
ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου! Καλό Σαββατοκύριακο!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

τι σαι συυυυυυυυ βρε παιδι μου !!!!!!!!!!!!!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφα τα χαλάκια.
Φιλάκια ...

Ανώνυμος είπε...

μπραβο που κανεις ο,τι μπορεις και οσο μπορεις και κυριως που δεν επαναπαυεσαι. και ποσο τυχεροι ειστε και οι δυο που εχετε ο ενας τον αλλον. τοσο σπανιο στις μερες μας και τοσο πολυτιμο. παντα τετοια!

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

Εισαι πραγματικα ασταματητη Γεωργια μου.Η δυναμη και η αγαπη που εχεις μεσα σου τι να πω...μπραβο μπραβο εισαι αξιεπαινη.Νακαθησεις λιγο να ξεκουραστεις και να περασετε απιθανα!Πολλα φιλια!

ANNA FLO είπε...

Σε θαυμάζω απεριόριστα!! Και για τη δύναμη θέλησης που έχεις και για τη δημιουργικότητά σου και την επιμονή σου, για την άγαπη που τρέφεις για τους γύρω σου, ανθρώπους και ζώα, μα πάνω από όλα για την αγάπη την αληθινή στον σύντροφο της ζωής σου
Να είστε και οι δυο πάντα καλά