Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

10 χρόνια μαζί σας!





Αφήνοντας όλους σας να χαρείτε τις διακοπές και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας περίμενα να σας ...κουνήσω το μαντίλι σε μία επέτειο ..τα 10 ολόκληρα στο χώρο αυτό .
Ιούλιος του 2007 φίλοι μου,  10 χρόνια από τη μέρα εκείνη που δειλά ξεκίνησα αυτό το μπλοκ με ελαχιστότατες γνώσεις ακόμη να το φτιάξω,  με χίλια ζόρια πιστέψτε με και τρόμο μη κάνω κάτι λάθος. 
Ήταν λίγους μήνες πριν που λάβαμε μέρος τότε με το βιοτεχνικό επιμελητήριο στην Έκθεση Θράκης με απόλυτη επιτυχία  και τη πρώτη μας εξαγωγή. Φεύγοντας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  με ρώτησε αν έχω ...ιστοσελίδα και αν όχι να μας φτιάξουν μία δωρεάν με βοήθεια χρηστική για 5 χρόνια. Τότε του είπα δειλά:
-Μα δεν ξέρω τους υπολογιστές, δεν έχω καν!
Με κοίταξε λες και ήμουν από τον Άρη!Έφυγα με ένα σωρό φυλλάδια να συμμετάσχω και..γύρισα πίσω στο εργαστήρι μου και τη ζωγραφική μου για τις παραγγελίες που είχαμε πάρει. Οι κόρες μου είχαν κάνει στη σχολή τους υπολογιστές και τότε τους είπα:
-Λέω να πάω να μάθω υπολογιστές..να κάνω κάποια μαθήματα ή μήπως να μου δείχνατε εσείς;
Το τι γέλιο έπεσε φίλοι μου δεν λέγεται! Η σχέση μου με τα μηχανήματα γενικά ήταν γνωστή , δεν ήξερα , δεν ήθελα ποτέ να μεταχειριστώ ούτε φωτογραφική.
-Μανούλα μου δεν είναι αυτά για σένα..στα 50 και...κι όλας; χα! χα!
Ε! να ..κάτι τέτοια ξυπνούν μέσα μου την άγνωστη για πολλούς πλευρά μου, έχω πείσμα γαϊδουρίσιο όταν θέλω και το κρύβω επιμελώς!
Ήταν μία περίοδος στη ζωή μου τότε αρκετά δύσκολη, πολλή δουλειά στη βιοτεχνία μας με τις χονδρικές , η μητέρα μου σχεδόν κατάκοιτη στο σπίτι μας στη φροντίδα μου , ο άνδρας μου έκαμνε ανακαίνιση ολοκληρωτική στο σπίτι ( το είχε κάνει γιαπί κοινώς!) κι εγώ..κι εγώ..με ένα διαβολάκι που είχε εγκατασταθεί στο μυαλό μου να μου λέει να χωθώ στο..ακατόρθωτο.
Πήρα λοιπόν το τηλεφωνικό κατάλογο και έψαχνα για...σχολή υπολογιστών για ενηλίκους που να είναι και κοντά στο σπίτι μας για να προλαβαίνω. Βλέπετε τότε είχα και τα πρώτα εγγόνια μου να φροντίζω. 
Τα κατάφερα φίλοι μου, βρήκα ότι χρειαζόμουν, κρυφά από όλους πήγαινα 2 ώρες την ημέρα επί 4 μήνες και όχι μόνο τα έβγαλα πέρα μα και πήρα με πείσμα το δίπλωμα  παρέα με τις πιο νέες ..συμμαθήτριες μου αφού ήμουν ακόμη και τότε η..γιαγιά της παρέας με δύο εγγόνια τότε.
Εκείνο το βραδάκι κάλεσα τις κόρες και τους γαμπρούς και τον άνδρα μου βέβαια και τους μόστραρα το χαρτί μου, σειρά μου να γελάσω τους είπα! 
Την επόμενη κι όλας μέρα ο Δημήτρης πήγε στο..δάσκαλο μου και μου αγόρασε με τις συμβουλές του ένα πλήρες σύστημα , υπολογιστή, σαρωτή , εκτυπωτή ( στα ψώνια είναι πρώτος.) 
Βρέθηκα λοιπόν μπροστά στο..θηρίο  και ανακάλυψα ότι άλλο τα μαθήματα και άλλο η πράξη. 
Αδύνατον να φανταστείτε πόσα λάθη και ζημιές έκανα..όμως έχω μάθει όταν αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα να προσπαθώ όσο μπορώ ήρεμα να το λύνω, εδώ και τώρα όπως λέω πάντα στον εαυτό μου. 
Πήγα λοιπόν σε ένα περίπτερο και αγόρασα μία εφημερίδα με αγγελίες , έψαξα και βρήκα κάποιους που προσέφεραν τη βοήθεια τους στους υπολογιστές.
Έτσι μπήκε στη ζωή μου ο καλός μου νεαρούλης Στέλιος που απάντησε στη θέση του..αδελφού του που είχε βάλει την αγγελία και του..πήρε τη δουλειά! Φίλος μου πλέον στο FB στη Γερμανία σε εταιρία υπολογιστών εδώ 5 χρόνια στάθηκε δίπλα μου σχεδόν 3 χρόνια με υπομονή τεράστια και πάντα με χαμόγελο μου διόρθωνε τα λάθη, απαντούσε στα έντρομα καλέσματα μου , μου τα διόρθωνε ,μου έδειχνε το σωστό και μου "άνοιξε" τη πόρτα του ίντερνετ.
Στις βόλτες μου αυτές λοιπόν ανακάλυψα λοιπόν τυχαία τη..Χελωνίτσα..μπλόκερ τότε με τράβηξε τα όσα έγραφε και σιγά σιγά μπήκα στο κόσμο αυτό των μπλογκ απλή...λαθραναγνώστρια .
Κάποια μέρα λοιπόν με φόβο μεγάλο..έκανα τα πρώτα βήματα μου φτιάχνοντας τη πρώτη εβδομάδα του Ιούλη το 2007 αυτό το μπλοκ δίνοντας του το τίτλο από τη φράση των κοριτσιών μου όταν τους είπα ότι θα μάθω υπολογιστές:
-Στα ..50 μαμά;
-ΈΓΙΝΑ 50! Ε! ΚΑΙ;
Το όνομα ΑΧΤΙΔΑ δεν ήταν τυχαίο , ήταν η επωνυμία της βιοτεχνία μας και το όνομα μου στη..πιάτσα..Αχτίδα με φωνάζουν όλοι, έχει ξεχαστεί το όνομα μου.
Επίσης θα σας πω ένα ακόμη μυστικό. Ο τίτλος ΈΓΙΝΑ 50! Ε! ΚΑΙ είναι από ένα κατοχυρομένο επισήμως μυθιστόρημα που έγραψα στα 50 μου βασισμένο σε κάθε αληθινό σημείο της ζωής μου και που δεν έδωσα σε κανένα να διαβάσει παρά μόνο όταν θα γίνω..αγγελάκι ( αγγελάκι..ή στη κόλαση...ε! κάτι θα γίνω).
Από ένα ιό κάποτε χάθηκαν τα πρώτα 3 χρόνια από τις αναρτήσεις μου , θα ήθελα πάρα πολύ να διαβάσω πάλι τη πρώτη μου ανάρτηση!
Πάντως μετά από 2 χρόνια συνέδεσα το τίτλο με την αληθινή μου ηλικία και τον άλλαζα κάθε 21 Μαΐου που γιορτάζω.
Ευχαριστώ όλες όσες με βοήθησαν στα πρώτα μου βήματα, όλες όσες ρωτούσα πως να γράφω σχόλια στις άλλες, πως να ανεβάζω φωτογραφίες, πως να μπαίνω στα ..μπλοκόσπιτα τους..πως..πως..ένα σωρό ερωτήσεις..
Ευχαριστώ για ΟΛΑ όσα πήρα από αυτό το χώρο, τις φίλες που έκανα,τα μαθήματα ζωής και φιλίας, την ενεργοποίηση μου να βοηθάω σε μπαζάρ και ιδρύματα, τις..κολλητές που απέκτησα, τα λάθη που μου συγχωρήσατε, τη βοήθεια σας στις δύσκολες στιγμές μου και τη συμμετοχή σας στις χαρές μου. 
Πόσα πέρασα μαζί σας..ένα ευχαριστώ δεν φθάνει φίλες μου.
Δεν ξέρω πια πόσο και που θα πάει αυτός ο..δρόμος, μόνον ο Θεός το ξέρει , όμως θέλω να νιώσετε ότι ακόμη και όταν φύγω από εδώ, όταν δεν θα έχω άλλα να πω πια και να κάνω,  θα είμαι μαζί σας γιατί θα είστε πάντα οι..φίλες μου!
Σας εύχομαι ένα όμορφο Ιούλη καλές διακοπές να έχετε.
Αχτιδένια φιλάκια!

27 σχόλια:

Ariadne είπε...

Αχτίδα μου καλημέρα και χρόνια πολλά για την επαίτειο του μπλογκόσπιτου! Τι να πω είσαι όλο αποκαλύψεις, εκπλήξεις και θαύματα! Χαίρομαι να σε διαβάζω κι ακόμα πιο πολύ χάρηκα που σε γνώρισα από κοντά!Ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα και να περάσετε ένα πολύ όμορφο καλοκαίρι! Και να σου αποκαλύψω και εγώ κάτι, το "αχτίδα" είναι και δικό μου ψευδώνυμο από πολλά χρόνια πριν αλλά στα αγγλικά!Πολλά πολλά φιλιά.Αριάδνη AriadnefromGreece!

Ελένη Φλογερά είπε...

Αχτίδα μου χρόνια πολλά στο blog σου, είμαι χαρούμενη για την γνωριμία μας μέσα από αυτό το χώρο. Και εγώ μεγάλη πια έμαθα από υπολογιστές όταν σπούδαζα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Σου εύχομαι ένα χαρούμενο Καλοκαίρι και να συνεχίσεις να είσαι κοντά μας για πάρα μα πάρα πολλά χρόνια ακόμη, γιατί πραγματικά με τις αναρτήσεις σου σκορπάς πολλές αχτίδες.
Φιλάκια!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου,
Πολύχρονο να είναι το blog και πρωτίστως η μαμά του για να το συντηρεί.
Τι όρος είναι αυτός που έβαλες για την ανάγνωση του μυθιστορήματός σου, μπορεί να μου πείς;
Δηλαδή θα συναντηθούμε στα συνεφάκια για να μου το αφηγηθείς....
Στο μεταξύ, επισημαίνω δυνατά ότι έχεις εγκαταλείψει τελείως το "Τολμώ" το οποίο έχουμε τη δυνατότητα να το διαβάσουμε "επί γής" αλλά έχει κολλήσει στο 42. Σε επιπλήτω λοιπόν και στέλνω φιλιά σε σένα και στη μυτούλα της.

Sofia είπε...

Καλό μήνα αγαπημένη Αχτίδα!! Χρόνια πολλά και στο όμορφο σου blog, εύχομαι να συνεχίσεις με τις όμορφες σου αναρτήσεις να μας κρατάς παρέα για πολλά πολλά χρόνια ακόμα!! Καλό καλοκαίρι εύχομαι!! Πολλά φιλούθκια :)

Memaria είπε...

Αχτίδα μου χρόνια πολλά στο μπλογκ σου και να είσαι πάντα καλά να μας συντροφεύεις και να σε συντροφεύουμε!
Μπορεί να μην έχουμε γνωριστεί, αλλά σε νιώθω δικό μου άνθρωπο!
Έχω βέβαια και δυο σου έργα που τα βλέπω καθημερινά και νιώθω μέσα από αυτά την αύρα σου!
Σε ευχαριστώ για όσα μοιράστηκες με όλους μας, για όσα μου χάρισες, για όλα!
Και το "ταξίδι" συνεχίζεται!
Φιλιά πολλά και καλό μήνα!

AgapameAnDolmas είπε...

καλημερα καλο μηνα! χρονια πολλα!! και εις αλλα 10 χρονια !!! και αλλα 10 και αλλα 10 ;) μπραβο σου που καταφερες με το πεισμα και γνωρισες το ιντερνετ και ετσι σε γνωρισαμε κ εμεις! να εισαι καλα να μας κρατας παρεα για πολλα χροναι ακομα!

OLINA M είπε...

Οι ζωές μας ήταν δεμένες πολύ πριν το επιλέξουμε εμείς...κάπου θα βρισκόμασταν στο μέλλον...αλλά θα χάναμε κι άλλα πολύτιμα χρόνια. Οπότε ευγνωμονώ το διαδίκτυο που μας ένωσε όταν σε χρειαζόμουν περισσότερο! Είσαι κομμάτι μου...σ'αγαπώ!

...irida... είπε...

πολυχρονο το blogοσπιτακι σου!!!
πολυχρονη γερη κι ευτυχισμενη
και παντα δημιουργικη
και συ.....
γλυκια μου ΚΥΡΙΑ!!!!!

ANNA FLO είπε...

Πολύχρονο το μπλογκοσπιτάκι σου! Αν και λόγω εξοχής δεν πολυμπαίνω στο ιντερνετ, εσένα πάντα σε επισκέπτομαι. Νοιώθω τυχερή που έμαθες τόσα με τους υπολογιστές και είσαι μαζί μας τόσα χρόνια. Να σαι καλά, πάντα χαμογελαστή και πεισματάρα.
Πάντα δημιουργική και δίπλα μας να μας φτιάχνεις τη μέρα ακόμη και ότα ''γκρινιάζεις''!

Ανώνυμος είπε...

Καλή μου Γεωργία....σ'ευχαριστώ άλλη μιά φορά γιατί σε ανακάλυψα σε δύσκολες στιγμές μου και μέσα από τα γραπτά σου έπαιρνα δύναμη και αισιοδοξία.....να είσαι καλά να έχεις υγεία και τόσα κι άλλα τόσα χρόνια να είσαι εδώ ενεργή!!! <3 <3 Βάσω

Κωνσταντίνα είπε...

Εύχομαι να μας συντροφευετε με τα κείμενά σας για πολλά χρόνια ακόμα...το μπλογκ σας ηταν το πρώτο που ανακάλυψα και αμέσως "κόλλησα". Έχετε γίνει τόσο οικεία, τόσο αγαπητή. . Να είσαστε καλά, να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι και το φθινόπωρο να είμαστε πάλι όλοι εδώ παρέα..

Α. Παπαγιάννης είπε...

Γειτόνισσα, χρόνια πολλά και πάντα με αισιοδοξία, πρωτοτυπία, δημιουργικότητα και ιδέες. Οι ηλικίες των ιστολογίων μας δεν διαφέρουν και πολύ (εγώ κλείνω τα δέκα τον Σεπτέμβριο...). Καλώς να βρισκόμαστε, έστω και ηλεκτρονικά!

Μαρία Έλενα είπε...

Να τα εκατοστήσεις γλυκιά μου
Φιλάκια ...

Λήμνος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια για την επέτειο, ΑΧΤΙΔΑ! Πάντα ενδιαφέροντα αλλά και έντονα συγκινησιακά φορτισμένα όσα γράφεις, βρίσκουν το στόχο τους: την ακρδιά μας. Σου εύχομαι υγεία και μακροημέρευση και στην blogοχώρα!

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

Κι αλλα πολλα ακομα χρονια στη Μπλογκοσφαιρα Αχτιδα μου!! Και να εχεις παντα ομορφα πραγματα και χαρουμενες στιγμες να μοιραστεις!! πολλα φιλια

ikaxela είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα!!! Εύχομαι πολλά πολλά ακόμα απολαυστικά χρόνια!

Νίκη είπε...

Χρόνια πολλά στο μπλογκ! Πέρασαν 10 πολύ όμορφα χρόνια με έμπνευση , ιδέες, μοίρασμα και πολλή αγάπη!
Φιλιά πολλά!

Marie-Anne είπε...

Πολύχρονο το μπλογκοσπιτάκι σου, Αχτίδα μου! Το έχεις αποδείξει τρανά πως έχεις πείσμα και θέλεις να ασχολείσαι με πολλά και διάφορα εκτός από την υπέροχη ζωγραφική σου!
Κι έτσι να συνεχίσεις, για πολλά πολλά χρόνια, να μας κρατάς συντροφιά στην όμορφη αυτή μπλογκογειτονιά μας!
Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!

Unknown είπε...

Αχτιδενια μου είσαι ένα από τα τρία μπλογκ που συνεχίζω να διαβάζω καθημερινά.σε φιλω

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

10 χρονάκια; πω..πω..Αχτίδα μου!!! πως περνάει ο καιρός..βρε αγάπη μου; πολύ χαίρομαι που ήμουν απο τις τυχερές που σε γνώρισα απο κοντά..και ισως να ξαναβρεθούμε που ξερεις;
μου αρεσεις που δεν το βαζεις κάτω φιλεναδα.. ναι έτσι πρέπει να είναι ο ανθρωπος..!!ακομα να βαζει τα γυαλια στα παιδια του όχι για να δουν τι μπορούν να κανουν οι γονείς τους αλλα την θέληση για προσπαθεια να μαθαινει καποιος οσο χρονών και να είναι..!!
Να μην παψεις ποτέ σου φιλεναδα να είσα παντα τοσο θετικός άνθρωπος..!! να τα εκατοστήσει το σπιτακι σου και εσύ να είσαι εδώ να τα λεμε..Αχτιδα μου !!!καλο μήνα και καλο καλοκαιρακι..να περασετε.. φιλάκιαααα!!!

Δημιουργία είπε...

Χρόνια πολλά Γεωργία μου στο μπλογκοσπιτακι σου και σ'εσενα. Περνάνε τα άτιμα χωρίς να το καταλαβαίνουμε χαχαχα. Να είσαι καλά και να μας συντροφεύεις για αλλα τόσα και αλλα τόσα. Καλό καλοκαίρι να περάσεις.

ALEXANDRA είπε...

Χρόνια πολλά, σου εύχομαι και μετά από αλλά 10και 20 και χρόνια, να μας διηγήσεις με τον ίδιο μοναδικό και απολαυστικό τρόπο τις στυγμες της ζωής σου

Ανώνυμος είπε...

Αχ τί υπέροχη ανάρτηση Αχτίδα μου! Να τα εκατοστήσει το μπλογκόσπιτο σου και πάντα να κουβαλά τη χαρά, το κέφι και την αισιοδοξία!! Πολύχρονο Αχτίδα μου xxx :)

Ειρήνη Ε. είπε...

Και σε αλλα δεκα χρονια ακομα, Γεωργια μου!! Και αλλα δεκα και ακομα δεκα.......... Να εισαι καλα, χαρουμενη μαζι με οσους αγαπας και παντα δημιουργικη!!!! Πολλα φιλια απο τον Πειραια!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΑΚΟΣΡΕΧ Ο κ. Θεοδωράκης που μας το παίζει "έντιμος" και πασχίζει για την Αίγινα παίρνει οδηγίες από την Ξανθιά της Αύρας και τον σύμμαχο της Σκλάβαινα.
Στη δημοπρασία για τη Μονή βρέθηκε μια άλλη ξανθιά που ανέβασε το τίμημα με το οποίο την πήρε ο Νταβάς. Ετσι στη δημοπρασία της πλαζ στο Κλειδί έστειλε ο Νταβάς την Ξανθιά της Αύρας να κτυπήσει την πλαζ γιατί ενδιαφερόταν η Ξανθιά της Μονής. Μαλιοτραβήχτηκαν οι ξανθές και η δημοπρασία αναβλήθηκε μετά από ενστάσεις.
Αυτά δεν είναι παράνομα αλλά δεν τα δημοσιεύει ο Θεοδωράκης γιατί θίγουν αυτούς που τον προστατεύουν.

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Χρόνια Πολλά για το μπλογκοσπιτάκι σου, Αχτίδα μου.
Να είσαι γερή και στα 100 να γράφεις ακομα😂
Σε φιλώ.

Γιάννα είπε...

Ανακαλυψα το μπλογκ ενα καλοκαιρι ,ψαχνοντας στο ιντερνετ για το πανηγυρι του Αγιου Μαμα. Ετσι επεσα πανω σε μια αναρτηση σχετικα με το πανηγυρι και απο τοτε εχω κολλησει και διαβαζω με ενδιαφερον καθε αναρτηση! Χρονια πολλα. Να ειστε καλα και να περνατε παντα καλα!! φιλακια!!