Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ζωγραφίζοντας..τι άλλο..


Είναι κάποιες μέρες που χώνομαι μέσα στο εργαστήρι μου και δεν λέω να βγω.. Ξυπνώ και θέλω να κάνω τα..πάντα μα η καθημερινότητα με τις αναγκαίες δουλειές με αναγκάζει να κάνω λίγα 
Πολλές φορές ονειρεύομαι ακόμη το παλιό εργαστήρι μου, το μαγαζί μου, τα..τιμολόγια που έκοβα και τα βαριόμουνα τόσο, τα πακέτα της χονδρικής που έβαζα εγώ τις ετικέτες..
Έπειτα σκέπτομαι ότι κάθε πράγμα στο καιρό του κι εγώ εργάστηκα πολύ..μα πάρα πολύ φίλες μου για 35 ολόκληρα χρόνια..οφείλω στον εαυτό μου να..ξεκουραστώ.
Όμως..όμως βρε παιδιά..δεν μπορώ!!! Πάνω από μία μέρα ..άντε δύο..δεν μπορώ να κάτσω ήσυχη λες και ξεχειλίζει ένα ποτήρι μέσα μου και χύνεται το νερό και με πνίγει!!!
Έτσι τέτοια μέρα ήταν σήμερα..μπήκα στο εργαστήρι μου , έβαλα το ραδιοφωνάκι μου, πήρα και τη Κλώντη δίπλα μου και...βούτηξα τα καπάκια που τα έχω πρόχειρα!
Εδώ δεν ήρθε ακόμη η Άνοιξη κι εγώ ονειρεύομαι Καλοκαίρια!!!



Άφησα τις κλειδοθήκες και πέρασα στις κρεμάστρες, μικρές πετσετούλες ίσως..κάποια μπλουζάκια..κάτι θα βρεθεί να κρεμάσουν σ' αυτήν!



Αχ! Καλοκαιράκι..με τις ζεστούλες σου..τα κοντομάνικα...τα ελαφρά σεντονάκια..!!!!!
Μετά τελείωσα τον τρίτο πίνακα από το τρίπτυχο που μου έχουν παραγγείλει, επιτέλους..


Κανονικά έπρεπε να ετοιμάζομαι για Πάσχα..όμως η όλη συννεφιά , η ψυχρούλα, τα μπουφάν που φορώ ακόμη ..δεν μου κάνει όρεξη να σκεφτώ τις ετοιμασίες που κάποτε τις άρχιζα από μέρες πριν. Δεν ξέρω πότε θα μου έρθει να ετοιμάσω τις λαμπάδες για τα παιδιά μου και τους γείτονες μου ,οι μέρες πια είναι 1 μήνας μπροστά μας κι εγώ δεν το αισθάνομαι ακόμη...
 Βλέπω από το αμάξι τα μαγαζιά στη γειτονιά μου που στολίστηκαν κι όλας και μένω..έκπληκτη γιατί..δεν βλέπω ..Άνοιξη να πάρει η ευχή..δεν βλέπω Πασχαλιές ανθισμένες..
Να γιατί χώνομαι στο εργαστήρι μου...εκεί βρίσκω και ..Άνοιξη και Καλοκαίρι..
Ελπίζω τα ..θαλασσινά μου καπάκια να είναι όμορφα και να αρέσουν..η ματαιοδοξία και ο ναρκισσισμός ενός καλλιτέχνη..πεθαίνει μαζί του ξέρετε!
Φίλες μου σας στέλνω την αγάπη μου μαζί με τις σκέψεις μου και πάω να κοιμηθώ νωρίς σαν τις..κοτούλες γιατί αύριο έχω άλλα να κάνω. Βλέπετε έτσι που έχει κάνει φύλλο φτερό το τροχόσπιτο ο άνδρας μου δεν μπορώ να πάω..οπότε..έχω πολλά να κάνω για να μη μου λείπει ο καλός μου.
Αχτιδένια φιλάκια!

12 σχόλια:

Ariadne είπε...

Πανέμορφα τα καλοκαιρινά καπάκια!Πού θα πάει θα έρθει και η Άνοιξη και το Καλοκαίρι!Φτιάχνε εσύ και θα έρθει!AriadnefromGreece!

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Θα σχολιάσω από το τέλος Γιατί το χαλάει το εσωτερικό του τροχόσπιτου; Στην πλειοψηφία τους είναι όλα πολύ όμορφα και πολύ σωστά τοποθετημένα όλα για εξοικονόμηση χώρου!!Σε δουλειά να βρίσκεται!! Αχ Γεωργία αυτό το γαλάζιο το λάτρεψα το χιλιοκοιτάζω και δεν το χορταίνω αλλά και εκείνο το μικρούλι είναι το ίδιο αξιολάτρευτο!! Πόσο θα ήθελα να γνώριζα όλες τις τεχνικές αλλά τώρα είναι αργά και όλες εμείς θα θέλουμε και 2 ζωές για να εκπληρώσουμε αυτές μας τις καλλιτεχνικές` ανησυχίες!!!Οσο για τα εγχρωμα κτίρια πίνακες δεν έχω παρά να θαυμάζω μόνον. Χαίρομαι που σε γνώρισα για να απολαμβάνω τις με τόσο ευκολία δημιουργίες σου Να είσαι καλά και να τροφοδοτείς την ψυχή μας με ομορφιά αλλά και τόση καλοσύνη !! Ευχαριστώ για το αναπάντεχο δώρο.... Φύλαξέ το καλά και να 2κλειδώνεις το εργαστήριο μη μου το κλέψουν!!!!Φιλάκια ευγνωμοσύνης πολλά!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Φτιάχνεις τον Παράδεισο φιλενάδα μου και χάνεσαι μέσα του.... τι άλλο θέλεις!!!! Φανταστικές οι δημιουργίες σου, τυχεροί όσοι τις αποκτήσουν!!!! Κάτσε στο εργαστήρι σου και συνέχισε να δημιουργείς, ο έξω κόσμος είναι φρικτός... ζήσε στον δικό σου πολύχρωμο κόσμο, ονειρέψου καλοκαίρια σε καταγάλανες παραλίες... και Άνοιξη με πολύχρωμα λουλούδια!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!

OLINA M είπε...

Όλα πάντα πανέμορφα από τα χεράκια σου, αλλά το μπλε είναι η αδυναμία μου...οπότε ΑΥΤΑ είναι τα ωραιότερα καπάκια που έχεις κάνει μέχρι τώρα!!!

ANNA FLO είπε...

Καλημερα! Υπέροχα, υπέροχα, υπέροχα!!
Βέβαια με έκανες να θέλω τώρα καλοκαίρι αλλά ας βολευτώ με την προσδοκία του ερχομού της Άνοιξης...
Ματαιοδοξία δεν θα το λεγα...Δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των καλλιτεχνών. Όλοι όταν φτιάχνουμε κάτι θέλουμε να αρέσει. Όλοι..
Καλές επισκευές στο τροχόσπιτο
Να είσαι καλά

...irida... είπε...

υπεροχες οι δημιουργιες σου!!!ΥΠΕΡΟΧΕς!!!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!

ποιώ - ελένη είπε...

Συνέχισε να δημιουργείς να εκτονώνεσαι
και να παράγεις...είναι πάντα τόσο
όμορφο το αποτέλεσμα!!!!

Σε φιλώ πολύ

Κωνσταντίνα είπε...

Υπέροχες οι κρεμάστρες με το καλοκαιρινό θέμα..τις φαντάστηκα στον τοίχο και να κρέμεται ένα ψάθινο καπέλο..να είσαστε πάντα καλά να δημιουργείτε..

Funky Monkey είπε...

Πόσο όμορφες οι δημιουργίες σου! Μπράβο.
Όσο για την άνοιξη θα έρθει, υπομονή... αν αρχίσει από τώρα τις ζέστες πάλι θα γκρινιάζουμε.
Φιλιά!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημέρα γλυκούλα μου!
μου έλειψες πάρα πολύ.
η θετική αύρα διάχυτη ρέει και σήμερα εδώ.
τα έργα σου μοναδικά σαν εσένα.

την αγάπη μου και τα φιλιά μου

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ! ΜΠΡΑΒΟ!

el.mar είπε...

Αχ μας ταξίδεψες αχτιδούλα!!! Πόσο όμορφα!!!!! Μπράβο!!!