Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Μη χάνετε το χαμόγελο !


Μια καλημέρα γλυκιά, ένα ακόμη παράθυρο ανοιχτό σε ανθρώπους που με καταπλήσουν γιατί εγώ η άγνωστη γίνομαι γνωστή και αγαπημένη γι΄αυτούς ώστε να με παίρνουν τηλέφωνο , να μου στέλνουν μηνύματα,  να φτιάχνουν ρουχάκια δώρο για την αγαπημένη μου Κλώντη.
Με την ευκαιρία τα νέα της, έβγαλε ένα ογκάκι στο μάτι επάνω μα δεν χειρουργείται γιατί είναι αδύναμη για νάρκωση. Έτσι κάνουμε φαρμακευτική αγωγή.


Όταν λοιπόν με μιλούν στο τηλέφωνο κι εγώ όπως πάντα η..χαζοχαρούμενη γελάω μου λένε ..άρα είσαι καλά αφού γελάς!!! Το γέλιο είναι πάντα σε μένα φίλοι μου και είναι αυθόρμητο και αληθινό. Νομίζω ότι θα χαμογελώ ακόμη και στη...κηδεία μου! 
Αυτές τις μέρες ζωγράφισα, κέντησα, είδα τηλεόραση, περιποιήθηκα τα ..άκρα μου για να νοιώθω  ακόμη πιο καλά και έτσι γνώρισα μία ακόμη Στέλλα που μου σύστησαν γι΄αυτό. 
Όση ώρα λοιπόν με περιποιόταν γνωριστήκαμε, μιλήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις και χωριστήκαμε με φιλιά λες και γνωριζόμασταν χρόνια.
 Δεν ξέρω πως συμβαίνει σε μένα και οι άνθρωποι που με πλησιάζουν μου ανοίγουν τη καρδιά τους κι εγώ γίνομαι μέρος της ψυχής τους. Ο κάθε άνθρωπος λοιπόν (συμπέρασμα) κρύβει μέσα του την ανάγκη να πει..να ανοιχτεί, να εμπιστευτεί και να μη κριθεί.
Τέλος του μήνα η ψυχή μου θα βρίσκεται με μία μικρή μου φίλη που θα περάσει μία ακόμη εγχείρηση,η προσευχή, η σκέψη και η ανησυχία μου δίπλα της .
Επιτέλους ο καιρός κάτι λέει να ανοίξει, ο ανδρούλης μου έφυγε για το κτήμα εγώ έμεινα γιατί έχω μάθημα και πρέπει να τελειώσω το κεντηματάκι μου και βέβαια το τηλεφώνημα αμέσως στην Μαιρούλα να έρθει για παρέα.


Όταν έχεις κάποια προβλήματα ή μάλλον ανησυχίες το πιο καλύτερο φίλοι μου είναι να τα περνάς πρώτα με τον ..εαυτό σου , να τα αποδέχεσαι , έπειτα  ένας σύντροφος τόσο καλός που να αισθάνεσαι ασφαλής και μετά μία καλή παρέα από τη..κολλητή σου τα διορθώνει όλα.
Έστειλα και τα πακετάκια μου , κάτι για την FRONT , ένας πίνακας για μία πελάτισσα , ένα κεντηματάκι σε κάποια που αγαπώ και ελπίζω να τα αφήσουν τα..τρακτέρ να περάσουν και να πάνε στο προορισμό τους να δώσουν χαρά. 
Μακάρι ο Φλεβάρης να μας δώσει τη καλύτερη όψη του αν και αυτό το καιρό που άκουγα αναπόφευκτα ειδήσεις ( έριξα και τα μπινελίκια μου να το ευχαριστηθώ ) όλα παίρνουν το χρώμα το γκρι και τολμούν να απειλήσουν το χαμόγελο μου μα μετά σκέπτομαι ότι..φύλλο δεν κουνιέται φίλοι μου χωρίς να είναι θέλημα Κυρίου οπότε...
Σκέπτομαι μετά τι ψυχή θα παραδώσουν βρε παιδάκι μου κάποιοι άνθρωποι που παίζουν τη ζωή τόσων άλλων ανθρώπων σε παρτίδες σκάκι..Είναι τα πολλά δράσης και..μυστηρίου που είδα αυτές τις μέρες, άσε τα φανταστικά που γίνονται πλέον πραγματικότης!
Και να!!Ο άνδρας μου γύρισε ...δεν πήγε τελικά στο κτήμα και μου έκανε λέει..έφοδο να δει αν έχω κανένα..γλυκούλη στο σπίτι!!!!  Που τέτοια τυχερά αγόρι μου του λέω..έχω εσένα και μου περισσεύεις!
Φίλες μου χαμόγελο, καλή διάθεση, λιγάκι περισσότερο χιούμορ σαν..αλατοπίπερο , δημιουργία και απασχόληση , προσφορά με ότι έχουμε και αγάπη  στάση ζωής , όλα αυτά μαζί τα βάζουμε στο μίξερ και φτιάχνουμε ένα πανέμορφο Αχτιδένιο κέικ!!!!!!


Σας εύχομαι ένα όμορφο ΠΣΚ  και μη χάνετε το χιούμορ και τη ελπίδα για καλύτερο αύριο, ότι και να μας κάνουν τη μοίρα μας την έχει άλλος στα χέρια Του!
Αχτιδένια φιλάκια!

14 σχόλια:

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφα να περνάς
Φιλάκια ...

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη κουβέντα είπες Γεωργία μου "τη μοίρα μας την έχει άλλος στα χέρια Του". Μακάρι να μας φωτίζει να παίρνουμε σωστές αποφάσεις. Είμαι η Βάσω από το Άργος που σου είχα ξαναγράψει για τον 22χρονο γιό μου τον Γιώργο που πάσχει από αυτοανοσο νοσημα και τώρα μετά από ταλαιπωρία, νοσηλειες στα νοσοκομεία με κίνδυνο για τη ζωή του, είμαστε μπροστά στην απόφαση του να κάνει χειρουργείο. Η Παναγία μας σκεπάζει κάτω από τον χιτώνα της και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Σε ευχαριστώ που υπάρχεις! Τα λόγια σου και η δύναμη σου πάντα είναι βάλσαμο στην ψυχή μου...

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Έτσι ακριβώς Αχτίδα.... συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις γλυκιά μου !!!! Να είσαι καλά και σ ευχαριστούμε που δίνεις κουράγιο και δύναμη με τα γραφόμενά σου !!!! Περαστικά στην Κλώντη και πολλά φιλιά !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γεωργία Είμαι η χλκιοπουλου Χριστίνα. Το τηλ.Μπλουμ εγώ μπουμ στο σπίτι
κρεβάτι παυσίπονα έσπασαν πλευρές. Ελπίδα υπομονή. Σε φιλω.το χαμόγελό χαμόγελο.Δεν μπορώ Ν δουλέψω ταμπλετ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα φίλη μου καλό τριήμερο να έχεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, Βάσω από Άργος, φίλη μου κουράγιο και ελπίδα, όλα θα πάνε καλά με το γιο σου , η προσευχή μου κοντά σου γλυκιά μου.Να ξέρεις ότι η καλή αύρα που θα δίνεις στο παιδί σου με το κουράγιο σου θα το βοηθήσει περισσότερο από κάθε γιατρό.Γράψε μου μήνυμα όποτε θες.aktida7@gmail.com

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας , καλή μου φίλη το..ψαλιδάκι σου με συντροφεύει σε κάθε μου ...κλωστή!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χριστίνα μου εσύ είσαι;, πήρα τηλέφωνο τώρα μόλις το διάβασα μα δεν απάντησες.Θα σου γράψω στο fb τώρα κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα μας, έχεις δίκιο και εύχομαι σε όλο το κόσμο όλα να του πάνε καλά για να είμαστε κι εμείς καλά.Η Κλώντη για τσίμπημα.

ποιώ - ελένη είπε...

Είσαι αυθόρμητη κι επικοινωνιακή γι αυτό
χαμογελάς!!!
Ποτέ να μην σου λείψει το χαμόγελο
Αχτίδα μου!!!!!!

Σε φιλώ και σε καλημερίζω ♥♥♥

Ανώνυμος είπε...

Έτσι,πάντα να Χαραλάμπεις!

LitsArt είπε...

Καλό ΣΒ αχτιδούλα!
πάντα να χαμογελάς!!

Funky Monkey είπε...

Αχ βρε Κλώντη μου... όλα σε σένα πια; Περαστικά σου κι ένα χαδάκι στέλνω στη μουσούδα.
Καλό Σ/Κ να έχεις Αχτίδα μου και να κάνεις όλα όσα σε ευχαριστούν. Φιλιά!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ετσι πρέπει φιλη μου να χαμογελαμε ακομα και στα δυκολα.. γινονται ελαφροτερα... μας δινει κουραγιο για να συνεχίσουμε.. να επλιζουμε τα καλύτερα... φιλακιααα!! θα τα πουμε ναι;..