Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Φουυυυ! Μακριά οι άσχημες σκέψεις!


                Christmas tree; victorian scrap; art image:     

Αφού δεν στόλισα ακόμα δένδρο είπα να σας βάλω ένα..έτοιμο!!! Κάπως έτσι μου αρέσει.με παιχνίδια και κεριά αντί για μπάλες και στη βάση του η Γέννηση!. 
Θυμάμαι στο πατρικό μου που βάζαμε κάποια στολίδια κεριά με ένα ειδικό μανταλάκι που ήταν στερεωμένο στη βάση του , μας τα είχε στείλει μία συνάδελφος της μητέρας μου που πήγε Αμερική και πάντα κάθε Χριστούγεννα μου έστελνε ένα πακέτο με παιχνίδια.
Το περίμενα πάντα με τρελή χαρά..μέχρι που  ίσως εγώ μεγάλωσα ή εκείνη βαρέθηκε..Δεν θυμάμαι ..μα για να μη μου "κοστίσει"μάλλον το πρώτο θα ήταν.
Αν θέλετε να μάθετε για τη Κλώντη είναι καλά..ο κτηνίατρος της μου είπε ότι αν ζήσει αυτό το χρόνο θα την βάλει στο βιβλίο Γκίνες!! 
-Έχει το πείσμα μου , του είπα, έχει το χάρισμα να ..επιζεί στα δύσκολα, ίσως να αγαπά πολύ τους αγαπημένους της ώστε να μη θέλει να φύγει!
Σήμερα πήγαμε στο κτήμα μας ( με τη Κλώντη βέβαια), η διάθεση μου όπως βλέπετε "ανθισμένη" σαν την τριανταφυλλιά στο κτήμα μας που ενώ τα πάντα άρχισαν να παγώνουν από τη πάχνη , με φύλλα καφετιά πια ,βγάζει ολοκόκκινα τριαντάφυλλα.!
Πήγα σαν τον..Άγιο Βασίλη βέβαια με τα στολισμένα πακετάκια μου με στολίδια και όλα τα σχετικά. Οι γείτονες μας ήρθαν μόλις μας είδαν, χάρηκαν για τη Κλώντη που ζει ακόμα, ήπιαμε τα καφεδάκια και το τσάι από το κήπο μας και άρεσαν τα δωράκια μου. Με φωνάζουν..νονά ξέρετε γιατί τους φέρνω λαμπάδες κάθε Πάσχα και στολίδια τα Χριστούγεννα!
Ο μόνος παραπονούμενος ο ..άνδρας μου γιατί λέει ότι όταν έρχομαι εγώ δεν δουλεύει λόγω ..επισκέψεων. Πάντως δούλεψε ο γκρινιάρης..μάζεψε τα κλαδεμένα κλαδιά και χάρηκε το βιβλίο που του διάβαζα δυνατά για να με ακούει!
Στο γυρισμό μία στάση στα εγγόνια και..να βρε παιδάκι μου που δεν είχα δουλειά να κάνω και έλεγα ότι τελείωσα με τα μπαζάρ...
-Γιαγιά θα μου φτιάξεις για το μπαζάρ του σχολείου μου πράγματα; Μέχρι τη Τρίτη τα θέλω!
-Αγόρι μου , Πασχάλη μου, ότι θέλεις θα σου φτιάξει η γιαγιά!
Όπως καταλαβαίνετε..ανασκουμπώνομαι!!
Φίλοι μου σας εύχομαι μία υπέροχη μέρα, πάρτε ανάσα και μετά..ξεφυσούμε και διώχνουμε κάθε άσχημη σκέψη ( σαν κι αυτές που είχα προχθές!!!!)
Αχτιδένια φιλάκια !



18 σχόλια:

el.mar είπε...

Έτσι να είναι η διάθεση σου αχτιδούλα μου σαν την όμορφη τριανταφυλλιά σας μέσα στο χειμώνα..είδες πώς κρατιέται!!Για όλους φροντίζεις, μικρούς και μεγάλους!! Να είσαι καλά!! Φιλιά απ' το κουνελάκι!!!

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΜΟΥ,ΧΑΛΑΡΩΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ Κ ΕΙΣΤΕ Η ΠΑΡΕΑ...ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ!

LitsArt είπε...

Ακουραστη γιαγια απο τωρα θα ξεμπερδευες με τα χριστουγεννιατικα;;;τι νομιζες;;;γρηγορα στη δουλει κ τα βιαζεται το παιδι!!!
Μπραβο στην κλωντη!!!!με εχει εκπληξει!!!

το στεκι της σοφιας είπε...

ετσι μπραβο γιωργιτσα μου!!! ολα θα πανε καλα !!! πολυ χαρηκα για την κλωντη αλλα και για την δικη σου την διαθεση που εφτιαξε αγαπη μου!!! πολλα φιλια!!!! καα να περνας παντα!!!

ποιώ - ελένη είπε...

Η καλή διάθεση δίνει άλλη ουσία
στα τρέχοντα....

Καλημέρα Αχτίδα μου ♥

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar, κουνελάκι μου αγαπημένο καλημέρα και ευχαριστώ για το σχόλιο σου !

@ ΑΓΓΕΛΙΚΗ μου σ' ευχαριστώ με συγκινείς με την εικόνα που μου δίνεις.Κάνε μου το βράδυ μία αγκαλίτσα στο μωράκι σου σε σένα μία..μαμαδίστικη από εμένα!

@ LitsArt , πίνω το καφέ μου και..ανασκουμπώνομαι Λιτσάκι μου!

@ Σοφια Αρσενιου , φίλη μου πόσο χαίρομαι που σε βλέπω στο..καναπέ μου πάλι!Πότε θα έρθεις για καφεδάκι και κουβεντούλα;

@ ποιώ - ελένη , ο άνδρας μου λέει ότι η διάθεση μου είναι φανερή ακόμα και από τη καλημέρα που λέω και το..φιλάκι! Μία στάλα αισιοδοξίας με κάνει να χαμογελώ σχεδόν πάντα.Ευχαριστώ γλυκιά μου.

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου!!!
Έχω να σας γράψω καιρό πάντοτε όμως σας αναζητώ αγαπημένη μου αχτίδα! Σήμερα με κάνατε να δακρύσω απο χαρά με τα νέα σας!
Σας έχω έννοια με την κλώντη πολύ...
Σας φιλώ και σας εύχομαι καλές γιορτές με άπαντες παρόντες,το στολίδι σας με το αγγελάκι πάντοτε το έχω και θα το έχω στο δέντρο μου πιο ψηλά και πιο ξεχωριστά απο όλα, έχει συμβολική αξία για μένα τόση που δεν φαντάζεστε...κάποτε ίσως να σας τα πώ!!!
Μαρίνα

Αμαλία είπε...

Καλημέρα αγάπες μου, εσύ και η Κλώντη.
Δεν έμπαινα από εχθές το μεσημέρι επίδηδες στο blog, για να μην διαβάσω τίποτα κακό σαν την στρουθοκάμηλο με το κεφάλι στην άμμο, γι΄αυτό και δεν διάβασα τη βραδυνή σου ανάρτηση.
Και έρχεται η Κλώντη πανηγυρικά και τρίβει και τη δική μου τη μούρη κάτω, σε απόδειξη του πείσματός της και της βοήθειας βέβαια του Θεού.
Να είστε καλά, να περάσετε καλά στο κτήμα, να της δώσεις πολλά φιλιά από την Θεία Αμαλία μαζί με τη συγνώμη μου που την αμφισβήτησα.
Την αγάπη μου και πάλι.

Ανώνυμος είπε...


Τι καλά νέα ! Χαίρομαι πολύ και σας εύχομαι καλές χριστουγεννιατικές προετοιμασίες ...
Καλή μέρα σε όλους σας ! Χριστίνα της Γ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρίνα μου σ' ευχαριστώ που χαίρεσαι με τα νέα μου. Βέβαια είναι πρόσκαιρη η χαρά μου και το ξέρω..αυτό που έχει δεν υπάρχει γιατριά όμως..αρκεί που ζει ακόμη, εγωιστικό εκ μέρους μου βέβαια.

@ Αμαλία μου ευχαριστώ, είπαμε ..είναι πολεμίστρια.

@ Χριστίνα μου σ' ευχαριστώ, προετοιμασίες ..δεν ξέρω μα αρκεί να ήμαστε όλοι καλά.

ClodieAnthi είπε...

Χάρηκα πάρα πολύ με τα ευχάριστα νέα για το Κλωντάκι σας!! Να δείτε που θα τα καταφέρει και θα μπει και στο βιβλίο Γκίνες, σας αγαπάει πολύ για να σας αφήσει....
Φιλάκια πολλά-πολλά Ανθή 🎄🎁🎄

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

ΦΟΥΦΟΥΦΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΦΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ!ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Έτσι μπράβο Αχτίδα..... όχι κακές σκέψεις !!! Να περνάς καλά με τους φίλους-γείτονες και καλή δύναμη να φτιάξεις του εγγονού καλούδια για το μπαζάρ. Χαίρομαι που η Κλώντη μας είναι καλά. Σε φιλώ !!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα σε όλες!

kerina poiimata είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ , ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!
ΧΑΊΡΟΜΑΙ που όλα βαίνουν καλώς και η διάθεσή σου έγινε πάλι με χαμόγελο!
ΚΑΛΉ ΔΎΝΑΜΗ ΣΕ Ό,ΤΙ ΚΑΝΈΙΣ!!!
ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ, πάντα!

AgapameAnDolmas είπε...

πολυ ωραια νεα!!! μπραβο πολυ χαρηκα! καλη δυναμη κ καλες γιορτες!

Ποδηλάτισσα είπε...

Αγαπημένη μου και βέβαια πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες το Κλωντάκι.... αγαπά την ζωή ρε παιδί μου και νοιώθει τόση ευτυχία κοντά σας, χαζή είναι να φύγει???? Αλλά και εσύ βρε χαζογιαγιά για όλους έφτιαξες πράγματα τα εγγόνια δεν τα ρώτησες αν θέλουν για τα παζάρια του σχολείου τους!!!!! Πολλά φιλάκια αγαπημένη μου σε όλους σας!!!!!

Άννα είπε...

Υπέροχα τα νέα σου! Χαιρομαι!