Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Η μέρα των Χριστουγέννων μας.

                                               
  

Χρόνια Πολλά φίλοι μου , δεν ξέρω για σας..μα για μένα ήρθε ο Άγιος Βασίλης..Τι μου έφερε;..μα ανθρώπους που με αγαπούν και με καλοδέχονται στο σπίτι τους με απέραντη αγάπη!
Παραμονή βράδυ αργά μας κάλεσε η κόρη μας η Ιωάννα για ..μπάρμπεκιου στο τζάκι (!!!!) όμως εγώ έμεινα σπίτι γιατί  φίλοι μου τις πολύ βραδινές ώρες δυστυχώς δεν τις αντέχω εκτός σπιτιού και έστειλα μοναχούλη τον Δημήτρη μου . 
Κάτι τα φάρμακα της Πάρκινσον που έχουν ώρα..λήξης για μένα και κάτι η παράξενη μου κούραση  που στις 11 το πολύ σαν την Σταχτοπούτα τρέχω στο κρεβάτι μου χωρίς να νοιαστώ για το κρυστάλλινο γοβάκι μου που έπεσε στη..σκάλα!!! 
Πάντως οι ευχές πολλές από όλους, τα ατελείωτα μηνύματα και τηλεφωνήματα που με συγκινούν με την αγάπη σας και βέβαια τα εγγόνια και η Βασούλα μου που μου ζήτησε να μείνει σπίτι μας το 5ήμερο που θα πάει η μαμά της στην αδελφή της στην Αθήνα.
-Να έρθω γιαγιά σε σένα;
-Τι ρωτάς; το σπίτι μου είναι το σπίτι σου..
Η Ειρήνη μου στεναχωρημένη που δεν μπορούσε να έρθει με τον άνδρα της από Αθήνα..
-Μανούλα μου δεν μας έδωσαν άδεια..ο μπαμπακούλης μου θα στεναχωρηθεί..
-Όχι κοριτσάκι μου, δεν θέλω δάκρυα...όσο είσαι εσύ ευτυχισμένη και τακτοποιημένη για μας είναι γιορτή και εσύ δίπλα μας στο τραπέζι.
Τα Χριστούγεννα λοιπόν καλεσμένη στο σπίτι της Ολίνας και του Ηρακλή , μάλλον έγινε συνήθεια να περνάμε μαζί τους τη μέρα αυτή.. 
Να το δώρο φίλοι μου..εκτός από τις κόρες ο Θεός και ο..Άγιος Βασίλης μου φέρνει ψυχοκόρες, κόρες καρδιάς όπως η Αθηνούλα που την είχα ένα 2ήμερο στο σπίτι και την Ολίνα που την θεωρώ πλέον κόρη και έχω τις..απαιτήσεις μου !!!.
-Ολίνα μου...εκείνο το υπέροχο ριζότο που κάνεις..εκείνα τα γεμιστά μικρά πιπεράκια και το μοναδικό σου... ψημένα τυριά , κασέρια, πιπέρια , ντομάτα..( αχ! βαχ!) που δεν μπόρεσα ποτέ να κάνω ίδιο σε νοστιμιά. 
Έχω κρύψει τη ζυγαριά φίλοι μου..να μη τη βλέπω όσο υπάρχει ο μοναδικός μπακλαβάς της κόρης μου Ιωάννας με φιστίκι Αιγίνης που μου έστειλε δωράκι και όλα αυτά που θα ..καταναλώσω στις γιορτές. Μετά..θα αυτομαστιγωθώ με δίαιτα!!!!
Μας υποδέχθηκε ένα στολισμένο σπίτι φίλοι μου..ανοιχτές αγκαλιές, αναμμένο τζάκι όπου ο Ηρακλής μας έψησε το αγαπημένο μου κοτόπουλο γιατί ξέρουν οι φίλοι μου όλοι ότι σπάνια θα φάω κρέας  ενώ λατρεύω το κοτόπουλο όπως και αν μου το κάνεις! 
 Βέβαια υπήρχε το χοιρινό κότσι με πατάτες και δαμάσκηνα όμως εγώ φίλοι μου είναι στις γεύσεις..παλιοκαιρίτισσα και δεν τρώω τέτοια που κάνει και η δική μου κόρη Ιωάννα με..φρούτα και παράξενες γεύσεις. 
Εγώ τίμησα με το καλύτερο τρόπο τα υπέροχα φιλετάκια κοτόπουλου στη σχάρα και το βρασμένο μπρόκολο που μάλλον το έφαγα ολομόναχη!!!


Το αγαπημένο μας ζευγάρι..τα υπέροχα κορίτσια της που έχουν την ηλικία των 2 πρώτων εγγονιών μου, οι θαυμάσιοι γονείς της..ένα σπίτι που μυρίζει στοργή και αγάπη! 
Το παράξενο φίλοι μου είναι ότι την Ολίνα μου την γνώρισα μέσα από..εδώ ..το ψυχρό διαδίκτυο ..πριν πολλά πλέον χρόνια αφού τα κοριτσάκια της ήταν μικρούλια και τώρα είναι..κορίτσαροι. Η..Χημεία;..η Μοίρα;..ποιος ξέρει τις βουλές του Κυρίου! Είναι λες και τη ξέρω από τη πρώτη μέρα της ζωής της.
Αυτό σημαίνει Χριστούγεννα φίλοι μου και όχι ότι περιέχουν τα ...πιάτα. Σημαίνουν Αγάπη, καλοί και ειλικρινείς φίλοι, στοργή και προσφορά κάθε μορφής. Σημαίνουν να τα κρατάς μέσα στη καρδιά σου όλο το χρόνο και όχι για μία μέρα, το Πνεύμα τους να βρει θέση στο σπίτι και τη ψυχή σου, η κάθε σου μέρα να είναι γιορτή αγάπης και να χαίρεσαι το κάθε ξημέρωμα σαν μία νέα αρχή.
Τώρα προετοιμαζόμαστε κι εμείς για τη Πρωτοχρονιά στο σπίτι μας βέβαια, ο άνδρας μου σηκώθηκε πρωί πρωί και σκεπτόταν κι όλας τι θα ..μαγειρέψει από τώρα.. Μου έλεγε ένα κατεβατό από ιδέες κι εγώ άλλα απέρριπτα  και άλλα τα συμπλήρωνα με δικές μου ιδέες ( κάτι σαν τα..Μάπετ Σού όπως σας έχω πει!!) 
Το κυρίως θέμα είναι όμως ότι για μας που κάποτε αυτή η μέρα ήταν ένα γεμάτο σπίτι και τραπέζι  λόγω ..συγγενών ( που τώρα έχουν "φύγει")τώρα μία μάζωξη είναι χαρά μεγάλη και γιορτή που μας δίνει ζωή και χαρά.
Ελπίζω να περάσατε όμορφα φίλοι μου με την οικογένεια σας και μάθετε να χαίρεστε αυτή τη μέρα των Χριστουγέννων κάθε φορά μαζί τους για να μπορείτε αργότερα όπως εγώ να..χώνεστε σε μία γνώριμη ασφαλή αγκαλιά και να λέτε:
-Θυμάσαι Δημήτρη μου τότε;
Χρόνια Πολλά..Αχτιδένια φιλάκια

17 σχόλια:

syros2js είπε...

Με έκανες να χαμογελάσω και να συγκινηθώ, Αχτιδούλα μου...
Όσο υπάρχει ζέστη στις καρδιές των ανθρώπων, δεν φοβάμαι!
Χρόνια πολλά και καλά, κορίτσι μου!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ αμέτρητα και να ξέρεις: μου άνοιξες την όρεξη με όλα αυτά περί φαγητού!
χιχι!

LitsArt είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία,αγάπη,και πολλές πολλές ευτυχισμένες στιγμές!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα της καρδιάς μας, Καλά Χριστούγεννα και Καλή χρονιά να έχεις .Σ'ευχαριστώ για όσα μου προσέφερες μέσα στο 2016 και θα είμαι παρέα σου άγνωστη και το 2017.Σου κάνω μία αγκαλιά όπως εσύ την λες, μαμαδίστικη αν και πιο νέα από σένα. Κατερίνα.

Ariadne είπε...

Πάντα τα περιγράφεις με τόσο ωραίο τρόπο, και μας κάνεις και να γελάμε και να προβληματιζόμαστε!Χρόνια πολλά και καλή Πρωτοχρονιά!AriadnefromGreece!

Δημιουργία είπε...

Χρόνια πολλά Γεωργία μου και του χρόνου με υγεία να είστε όλοι καλά.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ετσι ακριβως οπως τα γραφεις ειναι Αχτιδα μου... οι γιορτες ειναι οι μαζώξεις και τα μπλα μπλα.. τα γελια με τους αγαπημενους μας και να ευλογουμε τον θεό που τα έχουμε όλα αυτά ειμαστε τυχεροι ανθρωποι αν σκεφτουμε μια μονο στιγμη πως περναν εκαετομμυρια ανθρωποι εκει εξω... οχι τι θα έχει το τραπεζι μας.. εκει ειναι η ουσια και το πνευμα των χριστουγεννων φιλεναδα.. να είσαι καλα να περασεις τις επομενες γιορτινες μερες ομορφα ..ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία και αγαπη γυρω σου..θα τα πουμε ναι;.. φιλακια !!!

Katerina V *Pause blog* είπε...

Χρόνια πολλά Γεωργία μου πάντα με ζεστούς ανθρώπους όμορφες στιγμές!

Maria είπε...

Χρόνια Πολλά,αχτίδουλα μου και πάντα έτσι όμορφα να περνάτε με τους αγαπημένους σας!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία
Φιλάκια ...

Αμαλία είπε...

Χρόνια Πολλά Αχτιδούλα μου,
Να είστε καλά και του χρόνου να γιορτάσετε τα Χριστούγεννά σας όπως αγαπάτε.
Τώρα, βουρ με το καλό για την Πρωτοχρονιά. Άσε τον σεφ Δημήτριο να κάνει τη δουλειά του όπως πολύ καλά γνωρίζει εκείνος.
Με πολλή χαρά είδα το κοριτσάκι μου να σας συνοδεύει ντυμένο αναλόγως με την ημέρα. Ψυχάκι μου.
Σας φιλώ όλους και ιδιαιτέρως τη μυτούλα της.

Unknown είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με όλη μου την αγάπη, με υγεία και χαρά να υποδεχθείτε τον νέο χρόνο και όπως πάντα τα λές πολύ όμορφα και σωστά.Τις ζωές μας τις γεμίζουν και τις ομορφαίνουν οι άνθρωποι που είναι γύρω μας και όταν δεν είναι πιά οι όμορφες αναμνήσεις τους.
Να χαίρεστε όλους τους δικούς σας με υγεία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλοι μου σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, πάντα να είστε καλά και ευτυχισμένοι.

Unknown είπε...

Χρόνια πολλά, με υγεία, αγάπη και πολλά χαμόγελα!!
Πολλά φιλιά!!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία,οικογενειακή θαλπωρή και αγάπη.....καλή μου "αχτίδα".Μαρία της εξπρές.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία!!!
Με πολλή πολλή αγάπη,
Ανθή

Ariadni St. είπε...

Χρόνια Πολλά με υγεία και χαρά!
Τι ωραία να περνας τις γιορτές με ανθρωπους που αγαπάς και σ αγαπούν!
Και γω ακουω ζυγαρια και κρυβομαι αχχαχαχαχα
Φιλάκια πολλά κ στη Κλωντιτσα

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !Σου ευχομαι μέσα από την καρδιά μου Καλή Χρονιά που να σας χαρίζει υγεία και απέραντη ευτυχία!!!Φιλάκια αγάπης πολλά!!