Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ανθρώπινες σχέσεις!

                                  

Καλημέρα φίλοι μου και σήμερα μπαίνω στο μπλοκόσπιτο με θέμα που συζητούσαμε με τον Δημήτρη μου χθες όλη μέρα αφού μας ..προέκυψε μετά από κάτι που αντιμετώπισε στη γειτονιά μας ο άνδρας μου. 
Χθες έμεινα όλη μέρα μέσα, κάτι η αρθρίτιδα, κάτι η Πάρκινσον που χθες με είχε σε.."συναγερμό"αφού δεν μπορούσα να περπατήσω σε..ευθεία ( χα! χα!).
Γύρισε λοιπόν ο άνδρας μου από τα πρωινά ψώνια και ήταν όπως λένε..μπαρούτι..Στην αρχή λέω..μπα..ακρίβυναν τα πράγματα ..όμως αυτό πια είναι κάτι ..καθημερινό το συνηθίσαμε..Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αυτές που όταν διαταράσονται ..δεν συνηθίζεται.
Μου εξήγησε μέσα στο θυμό του ότι έγινε ακούσιος "θεατής" σε ένα γνωστό μας ζευγάρι μπροστά στο αυτοκίνητο τους παρουσία των 2 παιδιών σε ένα καυγά τόσο βίαιο που προσπάθησε να παρέμβει. Ο σύζυγος έβριζε τη γυναίκα του ( παρουσία παιδιών επιμένω ) με τέτοια λόγια που δεν μπορώ καν να επαναλάβω.Την έσπρωχνε , την άρπαζε από το μπράτσο βίαια και γενικά μία άσχημη εικόνα. Το ζευγάρι γνωστό, η κοπέλα μορφωμένη , εργαζόμενη , ευγενέστατη , θα έλεγα ..φίλη μας. Θα ομολογήσω ότι τον άνδρα της δεν τον συμπάθησα ποτέ, έχω ένα αλάνθαστο φίλοι μου ένστικτο όταν γνωρίζω κάποιο και ήταν κάτι που με ακολούθησε πιστά σε όλη τη καριέρα μου στη συνεργασία μου με πελάτες τα 35 χρόνια δουλειάς.
Γυρίζοντας όμως στο..επεισόδιο, ο Δημήτρης τράβηξε τον άνδρα από τον ώμο και τον κατσάδιασε λέγοντας του..αυτά που δεν μπορώ να πω στο..μπλογκ!!! Βέβαια θα μου πείτε αν του ορμούσε ο άλλος;..υπεροχή λόγω..ύψους φίλοι μου, ο "γενναίος" σύζυγος δεν φθάνει ούτε στον ώμο του άνδρα μου!!! Τα παιδιά έκλαιγαν..η σύζυγος το ίδιο..εκείνος τελικά αφού έβρισε λιγάκι από ..απόσταση ασφαλείας..μπήκε στο αμάξι και..έφυγαν.
Γύρισε λοιπόν ο άνδρας μου και μου τα είπε και έγινε όλο αυτό το θέμα συζήτησης για τις ανθρώπινες σχέσεις. Ο Δημήτρης είναι ένας άνθρωπος ήρεμος και δεν τον έχω ακούσει ποτέ να βρίζει οτιδήποτε ( εκτός από τις βρύσες και τις αποχετεύσεις όταν τις φτιάχνει στο σπίτι πχ..χθες!!).
Συγχύστηκα κι εγώ με όσα άκουσα και το απόγευμα  ήρθε η συνέχεια που έκανε τον άνδρα μου πάλι..βαπόρι!!.
Κατέβηκε να πάρει τον εγγονό μας και βρίσκει τη..σύζυγο στο δρόμο.Την πλησιάζει και της λέει:
-Καλό μου κορίτσι, στεναχωρέθηκα χθες γιατί ξέρω ότι δεν είναι πρώτη φορά και ξέρεις ότι το..ξέρω! Πως ανέχεσαι κάτι τέτοιο μορφωμένη κοπέλα με το δικό σου σπίτι και εργασία αν σε συμπεριφέρεται με αυτό το τρόπο και ...δεν του δίνεις μία αν τον..ισοπεδώσεις!!!( Νάτην η βία και στον άνδρα μου!!!) .
-Άκου απάντηση κορίτσι μου που μου έδωσε:
-Δημήτρη..μου ζήτησε μετά συγνώμη....
Κάπως ετσι έγινε φουγάρο πλοίου ο άνδρας μου και γυρίζοντας να μου τα πει κάπνιζε το ένα μετά το άλλο!
Συμπέρασμα; Η βία δυστυχώς υπάρχει και στα..καλά τα σπίτια όμως υπάρχει φίλοι μου γιατί ΕΜΕΙΣ την ανεχόμαστε. Δεν ξέρω τι οδηγεί τις σχέσεις σε τέτοια μονοπάτια, γνωρίζω όμως ότι πριν το γάμο οφείλουμε να βλέπουμε με ανοιχτό μυαλό τα ελαττώματα και να μη λέμε ποτέ ότι θα τα φτιάξουμε στη πορεία. 
Δεν αλλάζει ο άνθρωπος, το έχει μέσα του  το..κουσούρι όπως έλεγε η γιαγιά μου και εμείς αν θέλουμε να συνεχίσουμε τέτοιες σχέσεις πρέπει..οφείλουμε να βάλουμε όρια από τη πρώτη στιγμή της σχέσης. Θα ξαναθυμηθώ τη Πολίτισα γιαγιά μου που έλεγε:
-Κορίτσι μου τη ..γάτα στο γάμο τη σχίζεις από την αρχή!!!
Χριστούγεννα βέβαια δεν είναι για τέτοιες συζητήσεις..λοιπόν..καλή σας μέρα και..φτου..μακριά από εμάς.
Αχτιδένια φιλάκια!

10 σχόλια:

ποιώ - ελένη είπε...

Η ανοχή είναι καταστρεπτική!!!!!

Καλημέρα ευαίσθητη ψυχή μου ♥♥♥

airis είπε...

Δυστυχώς η ανοχή βίας αλλά και μη υγιών ανθρώπων ψυχικά δίπλα μας, δεν έχει να κάνει παρά μόνο με το πώς είμαστε ως άνθρωποι, πώς μας μεγάλωσαν οι δικοί μας γονείς, ποιο ρόλο αναλάβαμε να παίζουμε στις σχέσεις μας με τους άλλους και τον σύντροφο. Αν η κοπέλα της ιστορίας σου Γεωργία μου έχει σχέση εξάρτησης με τον άντρα της , πάντα θα τον συγχωρά και θα υπομένει. Θα περίμενε βέβαια κανείς μια μορφωμένη κι εργαζόμενη γυναίκα να μην είναι εξαρτημένη. Παρ' όλα αυτά η εξάρτηση μπορεί να είναι σε άλλο επίπεδο, οπότε καταλαβαίνουμε πώς τέτοιες καταστάσεις λιμνάζουν και διαιωνίζονται... Πολύ πιθανόν και τα παιδιά να μάθουν την ίδια συμπεριφορά, υπάρχει όμως και μια μικρή πιθανότητα να θελήσουν να γίνουν πιο δυναμικά ή πάλι να κάνουν , αν πρόκειται για αγόρια τα ίδια αργότερα κι αυτά (όπως και το πρότυπο μπαμπάς!)
Μόνο οι αληθινά αυτάρκεις άνθρωποι, οι ολόκληροι και όχι μισοί είναι ικανοί για υγιείς σχέσεις !
Πολλά φιλιά αχτίδα μου!
Καλές γιορτές εύχομαι!

Memaria είπε...

Ζήτησε συγνώμη μετά...ε και?...και ποιος είπε πως πρέπει να συγχωρούμε τα πάντα σε αυτή τη ζωή?
Δεν ξέρω...προβληματίζομαι με τέτοιες περιπτώσεις.
Ειδικά από τη στιγμή που η κοπέλα είναι μορφωμένη κι έχει και δουλειά θα έπρεπε από καιρό να έχει κάνει αυτό που λέει ο Δημήτρης, να τον "ισοπεδώσει" και να τον στείλει στον αγύριστο.
Από την άλλη όσα γράφει η Αριστέα παραπάνω είναι σωστά...ποιος ξέρει στα αλήθεια ποια "εξάρτηση" και ποια έλλειψη κρατάει μια γυναίκα που θα μπορούσε να τα καταφέρει πολύ καλύτερα δίπλα σε άχρηστους...
Τι να πω...
Φιλιά πολλά και καλές γιορτές!

Unknown είπε...

Δύστυχος ... η γυναικά ξέρει τη τραβάει ...
ευτυχώς εισαι πιο τυχερή με τον Δημητρη
καλη σας μερα ...φιλακια πολλα

Ποδηλάτισσα είπε...

Α ρε Αχτίδα, δυστυχώς αυτά είναι φαινόμενα καθημερινά για πολλούς συνανθρώπους μας γνωστούς και αγνώστους μας και τώρα με την κρίση, με την μείωση των μισθών, με την ανεργία, με την απότομη πτώση από τα πολλά στα λίγα αυτά τα φαινόμενα θα αυξάνονται.... και η γυναίκα άντε να ανεχθεί μια τέτοια κατάσταση, αυτά τα κακόμοιρα τα παιδάκια τι φταίνε να δέχονται τέτοιες ψυχολογικές πιέσεις??? Πολλά πολλά φιλιά!!!!

Αμαλία είπε...

Καλή μου Αχτιδούλα,
Δεν θα δώσουμε άφεση αμαρτιών στον αλητήριο επειδή η κοπέλα δεν μπορεί, για τον οποιονδήποτε λόγο, να αντιδράσει. Στο τέλος-τέλος, τον αδύναμο δύο φορές δεν πρέπει να τον πειράξουμε.
Εγώ, λοιπόν, είμαι μερικώς και επιλεκτικά υπέρ της βίας. Για να εξηγηθώ, είμαι υπέρ ενός χεριού ξύλου σε αυτόν τον "κύριο", διότι του καθενός πρέπει να του μιλάς στη γλώσσα που καταλα βαίνει. Τέτοιοι τύποι, είναι θρασύδειλοι.
Άντε, γιατί συγχύστηκα. Να δώσεις φιλί στον καλό σου Δημήτρη και φυσικά στο κοριτσάκι μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλες μου σας διάβασα, απαντώ ομαδικά γιατί όλες οι απαντήσεις έχουν κοινά στοιχεία.Όχι ..δεν είναι η πρώτη φορά, έχει ξανασυμβεί από τότε που ήταν αρραβωνιασμένη και συζούσαν .Αυτός..πανάθεμα τον ..είναι ένας..ζουμπάς πανάσχημος και αγενής με ελάττωμα γεννητικό στο πόδι.Έχει μαλώσει με πολλούς στη γειτονιά...Δυστυχώς νομίζω ότι τον φοβάται , την απειλεί ..Όπως έγραψε η airis τα παιδιά έχουν πρόβλημα μεγάλο, είναι αγενή και μιλάνε με άσχημες λέξεις, να φανταστείτε ότι μία φορά απεκάλεσε τον άνδρα μου: βλαμένε! δεν της συγχωρώ ότι τον ανέχεται, είναι μορφωμένη, έχει γερή δουλειά, το σπίτι είναι δικό της , θα του είχα σπάσει το κεφάλι πιστέψτε με και πιστεύω ότι μέσα στο σπίτι την χτυπάει.Θρασύδειλος όπως είπε η Αμαλία και την ίδια γνώμη έχει και ο άνδρας μου .Όμως εγώ προσωπικά τον θεωρώ επικίνδυνο.

nikol είπε...

Αχτίδα μου πως να μη γίνει μπαρούτι ο Δημήτρης που αγαπά και σέβεται όλους τους ανθρώπους και δεν πειράζει μυρμήγκι ;;; Οσες συγνώμες και αν ζητήσει ο ΄΄κύριος΄΄ τίποτα δεν αλλάζει και κρίμα τα παιδιά να μεγαλώνουν σε τέτοιο κλίμα με τον πατέρα να κάνει τον παλληκαρά !!! Στο χέρι της γυναίκας είναι να προστατεύσει τα παιδιά της και να σεβαστεί τον εαυτό της !!! Την αγάπη μου και τα φιλιά μου

BUTTERFLY είπε...

Kριμα που η κοπελα δεν βρισκει το θαρρος να αλλαξει τη ζωη της! Ελπιζω να το κανει γιατι ειναι κριμα!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Είναι πραγματικά αδιανόητο πως με μία συγγνώμη ανέχονται αυτή την κατάσταση ...... και να το έχει βιώσει απ ότι λες πριν κάνει καν παιδιά !!!! Ε τι να πω είναι άξια της μοίρας της, τι φταίνε όμως αυτά τα παιδάκια και τι άνθρωποι θα βγουν στην κοινωνία ...... Κρίμα και δυστυχώς έτσι θα συνεχίσει να ζει εκτός αν μόνη της καταλάβει τι συμβαίνει....
Σε φιλώ !!!!