Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Θα σου τα πω Φίλια και μακάρι να τα διαβάζεις!

Καλημέρα φίλοι μου και είμαι τσατισμένη με όσα ζω σ' αυτή τη χώρα που ..λατρεύω γιατί είναι η πατρίδα μου, το σπίτι μου, οι αναμνήσεις και το παρελθόν μου.
Χθες ο μεγάλος εγγονός μου 1η Γυμνασίου πια γυρίζοντας από το σχολείο μου είπε θυμωμένος ότι ο διευθυντής του σχολείου τους ανακοίνωσε ότι πλέον δεν θα γίνεται προσευχή το πρωί γιατί τους ήρθε εγκύκλιος να εφαρμοστεί το μέτρο ΑΜΕΣΩΣ.

Κύριε Φίλια, εσύ που λέγεσαι Υπουργός που να σε πάρει και να σε σηκώσει, που αν σε είχα μπροστά μου θα σου έσπαζα στο ξερό κεφάλι σου ( συγχώρα με Παναγίτσα μου) το Fissler το τηγάνι που είναι ασήκωτο!.. 
Ποιος σου είπε εσένα ότι έχεις δικαίωμα να αλλάζεις ότι χτίστηκε με αίμα και και διδαχές χρόνων ατελείωτων. 
Εγώ προσωπικά φοίτησα 6 ολόκληρα χρόνια σε Καθολικό σχολείο με καλόγριες τότε, το πρωί με σεβασμό κάναμε τη προσευχή μας σε 2 γλώσσες και το σταυρό μας σε 2 τρόπους αναλόγως του θρησκεύματος των μαθητριών. Σεβόντουσαν τη θρησκεία μας , εμείς τις δικές τους και ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα μεταξύ μας και μάλιστα σε μία σχολή που είχαμε πολλές Εβραιοπούλες και παιδιά από οικογένειες Πρέσβεων της πόλης. Στο όνομα ποιας αρχής εσύ στερείς αυτή την ιστορία και βάση ηθικών αρχών από τα εγγόνια μας. 
Όχι..σε προλαβαίνω..δεν είναι λόγια  πωρωμένης θρησκευόμενης, δεν πάω κάθε μέρα εκκλησία, κάνω τις αμαρτίες μου δυστυχώς, δεν νηστεύω πάντα, κεντάω σε γιορτές, ξεχνάω Αγίους μα κάνω το Σταυρό μου και ευχαριστώ το Θεό ΚΑΘΕ βράδυ για όσα έχω και πάνω από όλα   ..έχω την ευτυχία να προστρέχω στην Ανώτερη δύναμη όποτε νοιώθω στην άκρη του γκρεμού να να ζητώ το Θαύμα.
Ποιος είσαι εσύ κ......ι που μπορείς να αλλάζεις τις βάσεις που θέλω να δώσω εγώ στο παιδί μου.
Λένε ότι η οργή του ήρεμου ανθρώπου είναι τυφώνας και ναι βρε..τυφώνας, κυκλώνας είμαι αυτή τη στιγμή !
 Αν σε είχα μπροστά μου χθες όσο εξηγούσα στον εγγονό μου το γιατί θα σου μαύριζα το μάτι με το τηγάνι. Κοίτα πρώτα να δώσεις στέγη σε παιδιά που κάνουν μάθημα σε αυλές, κοίτα να δώσεις φαγητό στους ανθρώπους που στα γεράματα τους μπαίνουν στη σειρά για ένα κοτόπουλο, κοίτα να δώσεις μέλλον και γνώσεις στα νέα παιδιά που είναι απελπισμένα χωρίς δουλειές  και άντε στον αγύριστο κι εσύ και όλος ο συρφετός που ανήκεις.

Φίλοι μου δεν είμαι άτομο κομματοποιημένο, πολίτης τίμιος είμαι που πλήρωνα και πληρώνω πάντα τις υποχρεώσεις μου, που κράτησα μαγαζί ( βιοτεχνία) αψεγάδιαστα επιμελής στις υποχρεώσεις μου  επί 35 χρόνια πληρώνοντας 840 ευρώ για αν έχω τη σύνταξη που μου αρμόζει και πήρα το..( φτου φύλαγε το στόματι μου). 
Όλα τα δέχθηκα , με λίγη γκρίνια μα τα δέχθηκα.. είπα..έφταιξα κι εγώ..ας έβλεπα πους ψήφιζα τόσα χρόνια μα δεν του δίνω το δικαίωμα να καταστρέφεις τη ψυχή και τις αρχές των παιδιών μας και να "κατασκευάζουν " μία γενιά άθεους και χωρίς  ηθικούς φραγμούς που δίνει η Ορθόδοξη Πίστη μας.

Τα είπα, τα έβγαλα, σας τα φόρτωσα, τελειώνω το καφέ μου και πάω στη τράπεζα σαν...χαζός τίμιος πολίτης ( να με πάρει και να με σηκώσει) να πληρώσω τον ΕΜΦΙΑ  να τους σταθεί στο λαιμό !
Αχτιδέναι φιλάκια ( εκτός από τον Φίλια) !

27 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλή μου Αχτιδούλα, καλημέρα,
Επειδή είμαι και λίγο παρορμητική και το blog αυτό είναι αξιοπρεπές, δεν θα ανοίξω το στόμα μου να τοποθετηθώ όχι μόνο στα θέματα παιδείας, αλλά και γενικότερα. Δεν θα πω ότι οι άνθρωποι είναι ρεζίλια των σκυλιών, διότι αγαπώ και σέβομαι τους σκύλους.
Όσο επιτρέπουμε να αποδομείται η πατρίδα μας και πρωτίστως η συνείδησή μας, είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Σου εύχομαι μια καλή και ήρεμη μέρα, φιλώντας και τις δύο σας.

το στεκι της σοφιας είπε...

καλημερα αχτιδουλα μου!!!!! και λιγα του τα ειπες μακαρι να τα διαβασει!!! φιλια πολλα!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Έτσι ακριβώς Αχτίδα !!!!! Κι εγώ μαζί σου, συμφωνώ και επαυξάνω !!!! Αλλά δυστυχώς ούτε διαβάζουν, ούτε ακούνε, ούτε παίρνουν χαμπάρι τις διαμαρτυρίες του κόσμου !!! Δεν έχω να πω τίποτα άλλο, παρά ο Θεός να βάλει το χέρι του με όλα αυτά που ζούμε.... Σε φιλώ !!!

airis είπε...

Καλημέρα Γεωργία μου.
Θα κάμω λίγο το συνήγορο του διαβόλου....
Κι εγώ πιστεύω και μεγάλωσα χριστιανικά, κάνοντας την προσευχή μου στο σχολείο και στο σπίτι. Δεν είμαι ούτε κι εγώ κομματικοποιημένη και κυρίως δεν υπερασπίζομαι κανέναν Φίλια. Αλλά ποιος εμποδίζει τις Χριστιανικές οικογένειες να δώσουν όλες τις βάσεις της θρησκείας μας;
Γράφεις "Ποιος είσαι εσύ κ......ι που μπορείς να αλλάζεις τις βάσεις που θέλω να δώσω εγώ στο παιδί μου;"
Νομίζω ότι όποιος έχει δυνατές σχέσεις με τα παιδιά του μέσα στην οικογένεια δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, 400 χρόνια χωρίς σχολειά και γεμάτος ο τόπος με κυνήγι κι απαγορεύσεις η πίστη μας δεν χάθηκε αλλά ενδυνάμωσε επιπλέον!Μπορείς κανείς να φέρει αντίρρηση σε αυτό;
Η οικογένεια είναι ο στυλοβάτης. Η σημερινή οικογένεια να μας ενθαρρύνει ή να μας τρομάζει.
Αν χάνουμε την αισιοδοξία μας ας μην είναι μόνο για το σαθρό εκπαιδευτικό σύστημα ...
Πολλά φιλιά :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αμαλία μου μέσα σε λίγα χρόνια έχουμε πάρει το κατήφορο μα τώρα πια κλονίζονται αρχές που δεν επιτρέπω σε κανένα να μου τις κλονήσει

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφια Αρσενιου, φίλη μου να ξέρεις πόσο θυμωμένη είμαι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, ήμαστε έρμαια άθεων και ασυλλόγιστων ανθρώπων, κομπλεξικών ,μα παιδικά ίσως απωθημένα που τα πληρώνουμε εμείς.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ airis, φίλη μου έχεις κάποιο δίκιο όμως συγχρόνως είσαι νέα σε..λάθος εποχή.Στα χρόνια τα δικά μας οι γυναίκες, οι μάνες είχαν χρόνο να ασχοληθούν με τα παιδιά τους περισσότερο από τώρα.Δεν είχαν το σημερινό άγχος των πληρωμών, των αναγκών που πλέον συμμετάσχουν.Τώρα παλεύουν ακόμη και για το επιούσιο, το σχολείο ήταν και θα είναι η κοιτίδα , το θερμοκήπιο χαρακτήρων.όταν μου λέει ο εγγονός μου ότι υπάρχουν 2 παιδιά που αποχωρούν από το μάθημα των Θρησκευτικών επειδή η μητέρα τους τους λέει να μη το παρακολουθούν..τι να πω. Ο άνθρωπος πρέπει και οφείλει να ακούει,να παρακολουθεί, να δέχεται πληροφορίες μα να βάζει το χέρι στη καρδιά και στα πιστεύω του όταν πρέπει.Η θρησκεία μας δίνει όρια, μας δίνει ελπίδα και αρχές που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα τις βάλουμε στη ζωή μας.Οι άθρησκοι όταν θα πέφτει ένα αεροπλάνο είμαι σίγουρη ότι θα πουν: Παναγίτσα μου..ας βάλουν λοιπόν όλοι αυτοί το χέρι στη συνείδηση τους και όχι στα πολιτικά δεδομένα που τους εμφύτευαν άνθρωποι κομπλεξικοί σε λάθος εξουσίες.Όταν θα γίνεις μάνα..τότε γλυκιά μου έλα ξανά να τα πούμε και θα δεις ότι θα..δεις τα πράγματα με επιείκεια για τις νέες μαμάδες που παλεύουν να πληρώσουν λογαριασμούς και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους συγχρόνως.Κουρασμένες να δεις αν έχουν διάθεση για πολλά που αναφέρουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΜΑΣΗΣΕΣ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΤΗΝ ΕΡΙΞΕΣ ΚΙΟΛΑΣ! ΘΈΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑ ΚΙ ΟΧΙ ΕΓΚΑΘΕΤΑ! ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ! ΑΧΤΙΔΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΛΑΜΟΓΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ Ή ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΊΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ,ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΕΣΑΝ ΝΑ ΤΗ ΦΑΝΕ ΜΕ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΕΣ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ!

Ανώνυμος είπε...

Είσαι πολύ λάθος!!!!! Ή θρησκεία όπως και πολλά άλλα είναι πάνω πρώτα και μόνον ιερο πλην όμως προσωπικο θέμα! Εάν το παιδί λάβει χριστιανική αγωγή από τι σπίτι, τότε θα έχει τον Χριστιανισμό στην καρδιά, στο μυαλό, στη συμπεριφορά, στις σκέψεις, στις πράξεις του μία ζωή! Δυστυχώς Αχτίδα, εδώ και πολλά χρόνια τα παιδιά βλέπουν μία μάνα που δε διδάσκει τον Χριστιανισμό, μία μάνα που δεν εκκλησιάζονται, πως τότε να πάνε τα παιδιά στην εκκλησία; Χρόνια τώρα βλέπεις γύρω σου σχεδον μόνο ανθρώπους που αν και δηλώνουν Χριστιανοι, ή συμπεριφορά τους κάθε άλλο παρα Χριστο μάρτυρα! Αλλά και οι ιερείς δε μιλούν για τον Χριστιανισμό στο νου και στην καρδιά των πιστών, αλλά ενδιαφέρονται για αλλά... Δυστυχώς Αχτίδα εμείς έχουμε στο θέμα αυτό που λες την ευθύνη οι γονείς, με εμάς τους γονείς πρέπει να αγανακτείς και τους ιερείς! Με κανέναν άλλον!

airis είπε...

@ Αχτίδα μου, δεν είμαι νέα και δεν θα γίνω μάνα ποτέ. Ήδη διανύω την προκλιμακτήριο. Αυτό δεν με εμποδίζει όμως να έχω τεκμηριωμένη άποψη. Δεν απορρίπτω τη θρησκεία, κάθε άλλο. Την έχω περί πολλού. Κι επειδή την έχω, δεν θέλω να επιβάλλεται, αλλά να είναι επιλογή. Τα δύο παιδιά που αποχωρούν από το μάθημα των θρησκευτικών έτσι κι αλλιώς και να έμεναν δεν θα μάθαιναν τίποτα με το ζόρι, να είσαι βέβαιη για αυτό.

Αυτά που ζούμε σήμερα, το τρέξιμο, οι ανάγκες, οι πληρωμές δεν είναι λόγος για να μην κάνει το έργο της η οικογένεια. Στην κοινωνία μας όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Αλλά με το να κάνουν προσεχή ή θρησκευτικά τα παιδιά μας δεν θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Με το να είναι η μάνα και η οικογένεια δίπλα στο παιδί τους, να τους βλέπει αυτό με τη σειρά του να είναι σωστοί και να διάγουν βίο γεμάτο αγάπη και προσφορά σίγουρα αυτό τα αλλάζει ΟΛΑ!
Και δεν μιλώ μόνο σαν Αριστέα, αλλά πάνω απ όλα σαν παιδαγωγός!
Σε ευχαριστώ πολύ για το διάλογο :)))

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδα μου σε συγχαιρω για την ομολογια σου, γιατι περι αυτου προκειται. Αν ολοι εβαζαν ενα τετοιο λιθαρακι στη σημερινη ζωη ισως η Ελλαδα μας να μην περνουσε απο αυτο το "επιτίμιο"....
Ανεβασαμε τον ανθρωπο σε υψος ματαιοδοξιας και κατεβασαμε την ταπεινοφροσυνη στα Ταρταρα. Ο Χριστος μπορουσε μ ενα νευμα να τους ισοπεδωσει ολους, ομως απλωσε τα χερια του στα καρφια και συγχωρεσε. Πριν ομως ειχε διδαξει "οστις θελει οπισω μου ελθειν...". Με το ζορι ποτε. Τη νεοτητα δεν τη ζοριζουμε, πρεπει ομως να της προσφερουμε πολλα παραδειγματα, παρα πολλα να βλεπει και αργοτερα οταν θα εχει πηξει το μυαλο, να θυμαται, να συγκρινει. Οταν βλεπει λοιπον τον πατερα να κλεβει το κρατος, να κακομεταχειριζεται τους εργαζομενους, να λαδωνει για την καθε του χρηση, τη μανα του να ξεγυμνωνεται και να αναλωνεται σε κουτσομπολιο και κακιες και τους φιλους του να κοροιδευουν καθε ιερο και οσιο, πρεπει να εχει ατσαλινη θεληση για να αντισταθει. Εχουμε και τετοια παραδειγματα αλλα η πλειονοτης ρεπει σε αθεη ζωη. Οποτε ποιος θεσμος θα διδαξει στα τρυφερα χρονια της μαθησης τις προαιωνιες αρχες της Ορθοδοξιας, μονο το σχολειο που εκει μαζευονται ολα τα παιδια. Αν μπορουσαν ολα να διδαχθουν στην οικογενεια, τι νοημα θα ειχε το σχολειο; Και πως θα αξιολογειτο καθε γονιος αν ελεγε σωστα πραγματα; Γι αυτο η πολιτεια θεσπισε τη μορφωση των παιδιων να την εχουν φορεις που εχουν αυτο ως αποκλειστικη δουλεια τους. Απο κει και περα οπως παντου και παντοτε υπαρχουν οι αποκλισεις....αλλα οι περισσοτερες γενιες πηραν σωστες αρχες απο τα σχολεια, κοινωνικοποιηθηκαν και εμαθαν που ανηκουν ιστορικα και θρησκευτικα. Κοινως εμαθαν οτι ειναι Ορθοδοξοι Ελληνες. Τωρα αυτο καποιοι δεν το θελουν. Το πολεμουν με διαφορα οργανα τους. Οι σκοποι τους αδηλοι προς το παρον αλλα οσοι εχουν λιγο μυαλο δεν μπορει να μη σκεφτουν που καταληγουν χωρες χωρις πιστη και πατριδα....καταληγουν συνηθως να μην εχουν τετραγωνικο να στησουν το σπιτικο τους και να γεννησουν τα παιδια τους. Να εποικιζεται η πατριδα τους απο τη δικη τους αδιαφορια που ξεκιναει απο κατι τετοια.....μικρα κατ αρχην και μετα οταν οι λαοι ξυπνησουν το παιχνιδι εχει παρει αλλη τροπη.
Οποτε καλως και ξεσπαθωσες και ευγε σου και μακαρι κι αλλοι σαν και σενα!

Η συνομηλικη σου Φ.

Ariadne είπε...

Αχτίδα μου εγώ είμαι σε Δημοτικό αλλά σε μας τέτοια εγκύκλιος δεν ήρθε οπότε δεν ξέρω τι συμβαίνει. Εμείς κάνουμε κανονικά προσευχή που είμαστε και σχολείο με πλειοψηφία αλλοδαπών. AriadnefromGreece!

Ανώνυμος είπε...

@Αriadne
Αυτο παντα συνεβαινε. Η μερικοι Διευθυντες βιαζονται να εφαρμοσουν ως φιλα προσκειμενοι στην εκαστοτε κυβερνηση η οι αλλοι περιμενουν τα νομοτυπα. Οτι εχει περασει ομως στα σχολεια ειναι γεγονος. Υπαρχουν σχολεια που μεχρι τωρα εκαναν προσευχη μονο καθε Δευτερα....

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια!! είμαστε το ίδιο οργισμένοι!!!!Μας εκφράζετε απόλυτα!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλα Αχτιδα μου αυτο το "κενταω σε γιορτες" εκτος που με ταξιδεψε, με συγκινησε κιολας.....
Φ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αγνωστε.. θα απαντήσω μόνο σε σένα! Δεν μετανοιώνω για ότι έγραψα ,δεν μετανοιώνω για τα όσα πιστεύω αν με θεωρεις ανόητη που δεν έχω τη βλακεία να πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι θα μας σώσουν τότε..είσαι κι εσύ που πιστεύεις το αντθετο.Είμαι 64 χρονών ,δούλεψα σαν το σκυλί τόσα χρόνια ,πέρασα χούντα σαν φοιτήτρια,έφαγα και ξύλο.Πίστεψα σε πολλά ,τιμώρησα και ξεγελάστηκα απο υποσχέσεις..Απλά δεν θα συγχωρέσω ποτέ τον εαυτό μου που ψήφησα έστω καί μία φορά ένα Άθεο άνθρωπο για να μου καλυτερέψει τη ζωή. Ότι έγραψα και άλλα τόσα θα τα έλεγα και στη Βουλή αν μπορούσα. Εύχομαι να υπάρξει ελπίδα για τα νέα παιδιά και τα όνειρα τους.

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα, τέτοια εγκύκλιος δεν υπάρχει. Είμαι εκπαιδευτικός Β'θμιας. Απλά, η φετινή εγκύκλιος δεν αναφέρει την προσευχή, χωρίς όμως να την απαγορεύει. Την αφήνει συνεπώς στην κρίση δ/ντων κ συλλόγων εκπαιδευτικών. Μάλλον ο δ/ΝΤΗΣ δικές του ιδεοληψίες εξυπηρετει κ η εγκύκλιος είναι στάχτη στα μάτια. Να διαμαρτυρηθεί ο σύλλογος γονέων κ κηδεμόνων η οι μαθητές. Στην Κρήτη να φανταστείς σε κάποια σχολεία κάνανε κατάληψη μαθητες γι αυτό το λόγο. Διαφωνώ πλήρως με τις καταλήψεις, αλλά πρώτη φορά βλέπω να γίνεται κατάληψη για ένα θέμα ουσίας. Αν διαμαρτυρηθούν οι γονείς το θέμα θα λήξει. Τα κάνουν για να μετρήσουν αντιδράσεις. Ελπίζω ο ελληνικός λαός να ξυπνήσει καμία φορά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμοςφίλη μου καλημέρα, ο εγγονός μου είναι μαθητής 1ης Γυμνασίου και αυτό έγινε προχθές το πρωί ο δε διευθυντής διεχώρησε τη θέση του από την εγκύκλιο .

Σπυρούλα είπε...

Αγαπητη μου φιλη σε διαβαζω καιρο και θεωρω οτι μπορω να αντιληφθω το σκεπτικο σου.Θεωρω οτι εκανες λαθος που χωρις να ψαξεις εισαι τοσο απολυτη στις αποψεις σου.Αυτο το καναμε ως λαος χρονια τωρα και δεχομασταν να μας κοροιδευουν νομιζοντας οτι ολα ειναι καλα.Αφου εχεις παρει την παιδεια που λες θα ξερεις καλυτερα απο μενα οτι η γλωσσα και η θρησκεια δεν χανοται απο εκγυκλιους και εχθρους αλλα απο ανθρωπους απαιδευτους και αδαεις.Μην φοβασαι λοιπον αυτα που δηθεν ακους!!Ψαξε τα και ανελυσε τα.
Οι καιροι αλλαξαν οφειλουμε να βλεπουμε οτι η Ελλαδα βρισκεται σε μια δινη παραγοντων που βρισκονται γυρω της που οφειλει να τους διαχειριστει για το συμφερον της.Ο εγγονος σου οπως και η κορη μου πηγαινουν σε σχολεια με παιδια που δεν ειναι Ελληνοπουλα καιπου αυριοθα ζουν μαζι σε μια αλλη κοινωνια.Πρεπει να βρουν κοινους τοπους για αυτο γιατι για αυτους θα ειναι θεμα επιβιωσης.Αρα δεν πρεπει να στεκονται σε θεματα που πραγματικα ειναι ιδιαιτερα για τον καθενα οπως η θρησκεια.
Ειμαι 52 ετων παιδι τουκατηχητικου, ειμαι φιλολογος δεν θεωρω οτι ειμαι λιγοτερο η περισσοτερο πιστη εξαιτιας του τροπου που μεγαλωσα.Θεωρω οτι ολα αυτα ηταν βαρια και ανεξηγητα για μενα -οπως το κεντημα τις γιορτες-και οτι εξυπηρετουσαν πολιτικες και θρησκευτικες πρακτικεςαπλης καθοδηγησης ωστε απο κατω να κρυβονται πραγματα που δεν επρεπε να δω.Ο Χριστος δεν ειπε αυτα ουτε ασχοληθηκε με τις προσευχες και τις νηστεις του καθενος.Εκεινος μιλησε για την αγαπη και κανενας δεν την εφαρμοσε χρονια τωρα γιατι θα ηταν αλλιως ο κοσμος.Πρωτα -πρωτα οι ειερεις και οι αρχηγοι εκκλησιων καθολικοι και ορθοδοξοι.

Πιστευω στην παναγια τον χριστο και την αγαπη τους,κοινωνω και προσπαθω να εφαρμοζω τα της θρησκειας αλλα η ουσια δεν ειναι εκει.Το ξερεις και το ξερω .Στην κορη μου μιλω για αυτα ηρεμα χωρις εξαρσεις.Θελω να επιλεγει αφου γνωριζει χωρις καθοδηγησεις.Η Ελλαδα υπαρχει απο το ανθρωπισμο που ειχε στην αρχαιοτητα και τη γλωσσα της..Αυτα τα ξερουμε λοιπον μην φοβομαστε να ξεχωριζουμε την παραδοση απο την ιστορια.
Την παραδοση θελω να την κρατω για συναισθηματικους λογους,την ιστορια οφειλω να την γνωριζω και να καταλαβαινω το παρελθον μου.
Ο πρωθυπουργος ειναι αθεος για προσωπικους του λογους,,εσυ πιστη για τους δικους σου.Εκει βρισκεται να εφαρμοει πολιτικη που θα βοηθησει την πατριδα.Αυτο θα το κρινουμε σαν πολιτες και οχι σαν πιστοι.Οσοι τοσα χρονια δηλωναν πιστοι σαν πολιτικοι καλυτερεψαν τη ζωη μας;;;
ΟΧΙ!!Ας μην συνεχιζουμε αυτο το ψεμμα μεσα μας
Δεν συμφωνω με οσα κανει η κυβερνηση και εγω την ψηφισα..Αλλα οταν αντιλαμβανομαι οτι μεταπολεμικα η Ελλαδα καταστραφηκε απο 3 οικογενειες που δηθεν πιστευαν σε αξιες και στηριζονταν απο βιτρινες δηθεν ..δεν μπορω να το δεχτω..Αφου και εσυ οπως και εγω ηθελες κατι αλλο αστο να γινει για τους νεωτερους με τα λαθη του .΄Μαθε τις αξιες της ζωης που εσυ πιστευεις στα εγγονια σου με τον δικο σου τροπο.. Πιστεψε με ειναι υπεροχος ο τροπος σου γιατι βγαινει απο την ψυχη σου , σε διαβαζω χρονια και ξερω οτι ειναι πανεμορφη και εχει δυναμη..Ας στηριχτουμε σε οσαα εχουμε και πιστευουμε μεσα μας και ας μην τα περιμνουμεολα απο τους πανω..Σε φιλω και σου ευχομαι Δυναμη σωματος και ψυχης.

Ariadni St. είπε...

Τουλάχιστον ξέσπασες αγαπημενη!
Καλημερα και καλή συνεχεια

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Συμφωνώ και με σένα και με πολλές άλλες γνώμες που γράφτηκαν πιο πάνω.
Είμαστε σε ένα αλαλούμ, Αχτίδα μου, αλλά πιστεύω ότι θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα αυτό που προσπαθούν, θα μας κάνει να ξυπνήσουμε και να αναλάβουμε δράση.
Θα σώσουμε και τη θρησκεία μας και τη γλώσσα μας, δεν θα χαθεί η Ελλάδα.
Το πιστεύω ακράδαντα.
Καλά έκανες και ξέσπασες, έγινε αφορμή να ακουστούν κι άλλες απόψεις.
Να είσαι καλά.

Mia Petra είπε...

Το κείμενο είναι καθαρά πολιτικοποιημένο, θα τολμούσα να πω ΚΑΙ κομματικοποιημένο ("ο συρφετός που ανήκεις" κλπ). Σαφώς και είναι δικαίωμα τού καθενός να εκφράζει τις απόψεις του. Το θέμα τής ανάρτησης όμως, δεν είναι μόνο μια άποψη (όπου, άλλοι από εμάς θα διαφωνήσουμε κι άλλοι θα συμφωνήσουμε). Όταν μεταφέρουμε μαζί με την άποψη, και μια είδηση τού στιλ: "πήγε εγκύκλιος στο σχολείο που απαγορεύει την προσευχή", καλό θα είναι να διασταυρώνουμε πρώτα την εγκυρότητα (ή μη) τής είδησης (αριθμός εγκυκλίου, άρθρο τάδε, παράγραφος τάδε κλπ), αλλιώς παραμονεύει ο κίνδυνος τής παραπληροφόρησης τών αναγνωστών μας, και επικρατεί τελικά μόνο η άποψη (και η λανθασμένη εντύπωση). Ακριβώς ο,τι έχει συμβεί δηλαδή. Για να μην μακρηγορώ, με κάλυψαν όσοι διαφωνούν μαζί σου, φίλη Αχτίδα (επώνυμοι κι ανώνυμοι), για την ιστορία όμως, θα σημείωνα ότι το όνομα τού Υπουργού είναι "Φίλης" (κι όχι Φίλιας) κι ότι ο ΕΝιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων λέγεται ΕΝΦΙΑ και ουχί ΕΜΦΙΑ. Πες το διαστροφή για σωστό ρεπορτάζ...

Υ.Γ Στο χωριό μου λένε: "ψωμί τυρί δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη". Κοινώς, εδώ μας ξέσκισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τόσα χρόνια, ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ τα ασφαλιστικά μας ταμεία, που είναι ΚΡΑΤΙΚΑ (και που δεν έχει ξανασυμβεί σε ΚΑΜΙΑ άλλη χώρα τού πλανήτη, ούτε καν τριτοκοσμική!!!), αφαίρεσαν από τα παιδιά μας κι από τα εγγόνια μας, το ιερό δικαίωμα τής εργασίας, κι εμείς τα προσπεράσαμε στο χαλαρό όλα αυτά, και τρέχουμε πίσω από αδιασταύρωτες εγκυκλίους περί κατάργησης τής προσευχής, προκειμένου να βρούμε τον ένοχο... "Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη". Υ.Γ 1 Διευθυντής σχολείου να σου πετύχει... Καλησπέρα και καλό φθινόπωρο.

Maria Kat είπε...

Αχτιδουλα μου καλησπέρα
Καταρχήν η εγκύκλιος που αναφέρεις δεν υπάρχει. Να πείτε στον διευθυντή να την διαβάσει ο ίδιος σωστά και όχι να διαβάζει τα άρθρα που κυκλοφορούν στο Facebook.
Δεύτερον είμαι κατά του να καταργηθεί η προσευχή στα σχολεία διότι καλώς ή κακώς είμαστε θρησκευομενη χώρα με επίσημο θρησκευμα την ορξοδοξια. Μαζί σου εδώ. Θεωρώ όμως και αναφαιρετο δικαίωμα του παιδιού και του γονεα η αποχώρηση από την προσευχή και η απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικων.
Ηανεξιθρησκεια είναι δικαίωμα του καθενός και δεν μπορεί να του το στερησει κάνεις.
Πιστεύω βαθιά στο Θεό και στη θρησκεία μας αλλά από προσωπική επιλογή και εμπειρίες.
Από εκεί και πέρα όμως πιστεύω βαθιά και στην δημοκρατία και στο δικαίωμα του καθενός να κάνει τις επιλογές του και να στηρίξει τα πιστεύω του

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα υστερογραφα της Πέτρας

Ανώνυμος είπε...

Εγω πάλι εχω να πω , πως ολοι εσεις που μας το παίζετε προοδευτικοι...φερατε την κοινωνία σε αυτό το χάλι που είναι σήμερα.
Απο που να ξεκινήσω..απο την έλλειψη σεβασμου σε γονείς,σε ηλικιωμενους,στους ίδιους τους δασκάλους που προσπαθούν να διδαξουν τα παιδια σας!
Απο τη νοοτροπία του να βολευτούμε εμεις ή τα παιδια μας σε καμια θεσούλα κι ας μην εχουν τα προσόντα!
Απο το οτι βγάζατε πρωθυπουργους και δημαρχους αναλογα με το πόσα ρουσφετια κάνανε?
Τόσες χιλιάδες χρόνια οι προγόνοι μας είχαν μια κοινωνία που είχε σεβαση,κρατουσε τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις..τώρα βλέπεις παντού γύρω σου ανάγωγους ανθρώπους που δε σέβονται τίποτα που τα ξεπουλαν όλα για λίγο χρήμα.
Η κλεψια και η ασυδοσία πανε σύννεφο.Πριν 20-30 χρόνια δε φοβόσουν να κοιμηθεις εξω στο μπαλκονι,οι πορτες ηταν ανοιχτες και η γειτονια καλοδεχούμενη.Τωρα αποξενωμενοι,φοβισμενοι ανθρωποι..τους νοιάζει μονο το χρήμα,η καλοπέραση και το εφετζιλίκη,το λούσο..η ουσία όμως κρύβεται στην ψύχη μας...και οχι σε αυτα τα πρόσκαιρα!!!

Σ

Ανώνυμος είπε...

Ειμαστε η κοινωνια του "χωρις Θεο τα παντα επιτρεπονται..." που ειπε ο αθανατος Ντοστογιεφσκυ.
Ειναι βεβαιο οτι θα το πληρωσουμε για να μην πω οτι το πληρωνουμε ηδη.....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΙΚΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ! ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΕΦΕΡΕ Ή ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΩΣ ΕΔΩ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ! ΕΙΣΑΙ ΑΙΣΧΡΗ!