Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Καλωσορίζοντας τον Αύγουστο!


Μπαίνουμε στο τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, το πιο ζεστό, γεμάτος με τη παρουσία της γιορτής της Παναγιάς μας και  τα πρώτα μελτέμια στη θάλασσα.



Φέτος το δικό μου καλοκαίρι ήταν περισσότερο σπίτι και κτήμα και δεν παραπονιέμαι γι αυτό γιατί μου φθάνει και αυτό αφού μας αρέσει και τους δυο μας και προσαρμόστηκε με τις ανάγκες μας. Η θάλασσα πλέον με κουράζει, όταν βγαίνω ζητάω το σπίτι μετά από λίγο, μου λείπουν τα ταξίδια μα..θα τα κάνω σε πιο δροσερούς μήνες.
Άλλωστε περιμένω τα βαφτίσια στις 4 Σεπτέμβρη και είχα ένα σωρό δουλειές να κάνω όπως σήμερα...μία δόση σας την δίνω!



Από το πρωί συναρμολογώ τα μαρτυρικά και ανακαλύπτω πάλι με..πόνο είναι αλήθεια πόσο δύσκολο πλέον για μένα είναι να κάνουν τα δάκτυλα μου τα μικρά φιογκάκια.....
Το ΣΚ ήταν τόσο ζεστό στο κτήμα που το περάσαμε κάτω από την υπαίθρια ...ντουζιέρα και σε επισκέψεις σε γείτονες , αν το πιστεύετε δεν κάναμε τίποτα ..καλά να είναι το αυτόματο πότισμα!
Τα γεύματα μας είναι πιο ελαφρά και ο προσωπικός μου..σεφ ( ματς..μουτς στον ανδρούλη μου!) κάνει πάντα νόστιμα και όμορφα στο πιατό.
Γλώσσα με κολοκυθάκια με ανθούς από το κτήμα, λεμονοθύμαρο και λίγη πατατούλα .



Τα ζωντανά μας το ίδιο..οι γάτοι μας εξαφανισμένοι ερχόντουσαν μόνο για την κονσέρβα τους..
Ο Κανέλλος καθόταν αδιαμαρτύρητα να τον λούζουμε..



Τα φρούτα μας δεν τα προλαβαίνουμε μα..βρίσκουμε να τα χαρίζουμε, έχω βαρεθεί να τρώω ροδάκινα, να δούμε τι θα γίνει του χρόνου που θα καρπίζουν και τα άλλα, θα σας βάλω κάλεσμα να έρχεστε με καλαθάκι να τα μαζεύετε βέβαια.





Τα δαμάσκηνα έγιναν μία υπέροχη μαρμελάδα με συνταγή της Ζαμπίτσας βέβαια και μάλιστα της αρεσκείας μου με τα μπαχαρικά που είπε.
Η φωτογραφία αυτή της Κλώντης αποδεικνύει την ..εφευρετικότητα του άνδρα μου για να τη προστατέψει από τις μύγες που την πειράζουν!!



Αυτό θα πει..οικονομικός σκύλος σε μέγεθος!
Καλό μήνα φίλοι μου, όσο καλός μπορεί να είναι με τόσα που ακούω και διαβάζω και...φρίττω..όμως σκέπτομαι ότι εκείνο που οφείλουμε στον εαυτό μας και στους γύρω μας είναι να χαμογελούμε στα δύσκολα και να έχουμε ελπίδα ότι όλα θα πάνε κάποια στιγμή καλύτερα.
Αχτιδένια φιλάκια!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ήμουν κοντά, θα έκανα έφοδο καθημερινά στο κτήμα σας για τα υπέροχα φρούτα... Αλλά ας όψεται η απόσταση!!! Αυτή η εικόνα της Κλώντης είναι μαγεία σκέτη. Μπράβο μυαλό ο κύριος Δημήτρης! Πραγματικά οικονομικό μέγεθος!!! Χαίρομαι που είναι καλά το κουκλί. Όμορφα να περνάτε! Καλό μήνα, καλή βδομάδα. Σοφία

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μα είστε πολύ τυχεροί που έχετε τα δικά σας φρούτα και γενικώς καλούδια του κήπου !!!! Τι πιο ωραίο και να φτιάχνετε και τις μαρμελάδες σας και τα λικεράκια σας !!! Το φαγητό αυτό δεν το έχω κάνει ποτέ έτσι με κολοκύθια και ανθούς... φαντάζομαι θα είναι πολύ ωραίο !!!! Η Κλώντη είναι πολύ τυχερή που έχει τέτοια φροντίδα και θα κοιμάται και ήρεμα το γλυκούλι μου !!!! Καλή δύναμη Αχτίδα με τα μαρτυρικά, αν ήμουν κοντά θα σε βοηθούσα ευχαρίστως !!!!!!!!!!! Καλό μήνα, καλή εβδομάδα .... σε φιλώ !!!!

Unknown είπε...

Τι ωραία!!! Από την παραγωγή στην κατανάλωση!!! Η μαρμελάδα δαμάσκηνο θα πρέπει να είναι πολύ ωραία. Καλή δύναμη με την προετοιμασία της βάπτισης. Αλλά το καλύτερο από όλα είναι η εφευρετικότητα του κυρίου Δημήτρη με την Κλώντη χα!χα!χα!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Σοφία μου μακάρι να ήσουν κοντά και να μη βαριόσασταν να έρχεστε να παίρνετε φρούτα.Η Κλώντη τρελαίνεται εκεί , κάνει βόλτες όποτε θέλει όμως φοβάται τις..γάτες!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, το πιο όμορφο είναι πως τρως από το..δένδρο στη στιγμή το φρούτο και αυτό ακριβώς είναι το δώρο του κτήματος.όταν μαγειρεύουμε κόβουμε το λαχανικό που θέλουμε για να το προσθέσουμε στη...συνταγή!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Stella Christomoglou μαρμελάδα μου έγινε υπέροχη με τα μπαχαρικά που έγραψε η Ζαμπίτσα, μαρμελάδα της αρεσκείας μου λίγο ξινούτσικη όπως μου αρέσει, τρελα, θα φτιάξει την πιο υπέροχη πάστα φλόρα!

Unknown είπε...

Καλό μήνα Αχτίδα μου!
Η ζέστη είναι ανυπόφορη κι εδώ, κι όντως απαιτεί συχνά ντους ή παιχνιδιάρικα μπουγέλα για δροσιά!! ΄Εχεις δουλίτσα με τη βάφτιση και μακάρι να ήμουν κοντά να σε βοηθήσω...
Η φωτογραφία της Κλώντη θεωρώ ότι είναι για ΟΣΚΑΡ!!
Σας στέλνω όλη μου την αγάπη κι ευχές για το υπόλοιπο του καλοκαιριού...
Πολλά φιλιά♥♥
**Αννιώ**

**Νιώθω να "σκορπίσαμε" λιγάκι τους τελευταίους μήνες αλλά πάντα συμβαίνει αυτό τα καλοκαίρια έτσι δεν είναι?

Αμαλία είπε...

Καλημέρα γλυκειά μου και καλό μήνα να έχουμε.
Με το καλό η βάφτιση του μπουμπούκου, αφού έχεις αναλάβει το εικαστικό θα είναι σίγουρα ξεχωριστή.
Μια χαρά η ζωή στο κτήμα, με τα φρουτάκια σας, το spa του Κανέλλου και φυσικά η επικική επινόηση του αγρότη σου για την Κλώντη.
Μου θυμίζει κάτι λούτρινα ζωάκια στο ΙΚΕΑ που θα έχουν σε διακοσμητικά κλουβάκια.
Φιλιά πολλά σε όλους σας και ξεχωριστά στη μυτούλα της.

Woman in Blogs είπε...

Καλό μήνα, Αχτίδα μου! Παράδεισος το κτήμα σου!

AgapameAnDolmas είπε...

καλημερα καλη βδομαδα καλο μηνα!!! με το καλο το ονμα του μικρου!! τι ωραια που περνατε στο κτημα!!! ααα του χρονου θα παρω το καλαθι μου θα ερθω να σας ρημαξω τις ροδακινιες!!! εγω θα κανω ροδακινοπιτες κ εσυ καφεδακι μερακλιδικο !

Σοφία Τσιμάρη είπε...

αχ θα τρελαθωωωω καλε ποτε το μεγαλωσατε το βαφτιζετε κιολας...παντα ευλογημενο!!!
φανταζομαι τι ομορφιες θα φτιαξεις!!!!

Marie-Anne είπε...

Kαλό μήνα και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, Αχτίδα μου!
Υπέροχα τα φρούτα σας! Γειά στα χεράκια του άντρα σου!!!
Καλά να περνάτε!

syros2js είπε...

Kαλο μας μηνα, κοριτσι μου!
Ποσο μου αρεσε ο Κανελλακος κ η Kλωντουλα!!! Xιχι!
ΣΣΣΣΣMOYTΣ πολλα κ φρουτενια σαν την... παραγωγη του κτηματος σας!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Καλο μηνα να πω εστω και καθυστρερημνμενα Αχτιδα μου παλο αυτήν την φορα ομως ακουσια η καθηστερηση μου ..αλλα βλεπω οτι δεν καθεαι καθαλου φιλη μου το κεντημα σου παρα πολύ ομορφο με πολύ δουλεια αλλα και οι ετοιμασιες για την βαφτιση του μικρού σας..ολα απο ατ χερακια σου θα περασουν λοιπον γι αυτό θα είναι κει ξεχωριστα φιλη μου να περνας καλα οσο μπορείς και να ευχαριστεσε την καθε στιγμή σας... τα ραδακινα τα ζήλεψα λεμε...χα..χα.. μπραβο στον αγρότη.. σου.. αξιος θαυμασμου ειναι να του πειες...καλο υπόλυπο καλοκαιριού... φιλακιαααααα!!