Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ένα ..παράθυρο!


Πάντα μου αρέσανε τα...παράθυρα.. ίσως γιατί μου έλειπε η εικόνα που θα ήθελα να δω μέσα από αυτά. Μικρή στο πατρικό της Τσιμισκής το παράθυρο μου έβλεπε στο δρόμο και το μόνο θέαμα που έβλεπα ήταν οι άνθρωποι που περνούσαν και τα ψηλά για τότε σπίτια με τα λίγα μαγαζιά. 



Από εκεί και πέρα υπήρχαν μόνο ..μπαλκονόπορτες που η αξία τους δεν ήταν ίδια. Μια μπαλκονόπορτα σε βγάζει σε ..μπαλκόνι από μόνη της..ένα παράθυρο σε ταξιδεύει πέρα από αυτό που δείχνει...


Έχετε "ονειρευτεί" μπροστά από ένα ..παράθυρο; Ταξίδεψε το μυαλό σας σε γαλανούς ή και συννεφιασμένους ουρανούς; 
Τα ζωγράφισα πολλές φορές, τα έβαζα "σπόντα " σε πολλούς πινάκες μου..


Μα ακόμη και η μεταφορική έννοια της λέξης δεν έχει κάποιο ελπιδοφόρο νόημα;Λέμε ότι θέλουμε ένα παράθυρο να ανοίξει μπροστά μας, να δούμε "φως" , να δούμε άνοιγμα στα πιο κλειστά "δωμάτια " της ζωής μας..


Άραγε είναι τυχαίο που βάζουμε λουλούδια στο περβάζι του παραθύρου ή πλάι του για να βλέπει το φως το λουλούδι μας;


Κάποιες νύχτες ,θυμηθείτε , ώρες της ανήσυχες, με χίλιες έννοιες  βάλατε με  τη φαντασία σας ένα παράθυρο στο συνηθισμένο , βαρετό τοίχο του δωματίου σας...κάτι από παραμύθι και Πήτερ Παν..


Θα ήθελα ένα παράθυρο σήμερα... θα ήθελα το ταξίδι στο ..βάθος του...


Ελπίζω να ξημέρωσε μία όμορφη νέα μέρα για σας , για μένα , για όλο το κόσμο..και αν δεν έχουμε παράθυρο..κάντε πως έχετε μπροστά σας ένα λευκό πίνακα , πάρτε χρώματα και ζωγραφίστε το..βάλτε του λουλούδια και απάνεμα λιμάνια, βάλτε πράσινο και γαλάζιο..απλά..μην αφήνετε λευκό το πίνακα μπροστά σας..ανοίξτε ένα παράθυρο να μπει το φως!


Αχτιδένια φιλάκια!

18 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου Αχτιδούλα,
Σου αναθέτω να ζωγραφίσεις εσύ το παράθυρό μου, διότι εγώ δυστυχώς δεν είμαι άξια να τραβήξω ούτε μια γραμμή σωστά. Ζωγραφίζω μόνο νοητά. Σε αυτό είμαι πάρα πολύ καλή, αλλά στην εκτέλεση χωλαίνω :))))))
Σου στέλνω φιλιά και εύχομαι καλές δημιουργίες.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ...ΠΑΛΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΕΟΙ.ΕΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΑ...ΜΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΟΣΑ ΜΕ ΠΙΚΡΑΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ...ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ...ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΦΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αμαλία μου το έχω ακούσει αυτό από πολλές μαθήτριες μου, κάνε μια προσπάθεια..πάρε μολύβια και χρώματα και θα εκπλαγείς! Καλημέρα όλη μέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΒΑΣΙΛΙΚΗ μου πάντα υπάρχει ένα ..παράθυρο, ίσως δεν τολμούμε να το ανοίξουμε, ίσως φοβόμαστε αυτό που ίσως..δεν.δούμε όμως πάντα είναι ένα ΠΑΡΑΘΥΡΟ και υπάρχει φως μπροστά του.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αχτίδα, η ανάρτησή σας φτάνει στην κατάλληλη στιγμή για μένα, αφού οι τεχνίτες μόλις άλλαξαν (στην πραγματικότητα) τα παράθυρά μας, και ξέρετε ; να που το βάζο, η μακέτα πλοιού, το τραπέζι που σας γράφω, όλα τα γνωστά αντικείμενα μοιάζουν διαφορετικά... μακάρι και την ψυχή μας να τη φωτίσουν μ΄έναν νέο τρόπο, και να βρούμε γαλήνη! Χριστίνα της Γαλλίας

Ανώνυμος είπε...

@@ Αχτιδούλα μου αγαπημένη, κάθε σου ανάρτηση μιλάει στη ψυχή μου, είσαι η παρέα μου και όταν αργείς να γράψεις μου λείπεις να το ξέρεις.( πότε θα βάλεις συνέχεια στο μυθιστόρημα σου; βαρέθηκες;)Θέλω συνέχεια!!!Κυριακή

OLINA M είπε...

Χρήσιμα τα παράθυρα, κυρίως όταν ένας .......τζαναμπέτης Πήτερ Παν μπαινόβγαινε στο σπίτι από αυτά, κοψοχολιάζοντας τη γειτόνισσα!!!!!!
Είμαι καλά, αλλά μου λείπεις πολύ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χριστίνα της Γαλλίας, ελπίζω η ανακαίνιση να σε αναπτερώσει γλυκιά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κυριακή μου σ΄ευχαριστώ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M κόρη της καρδιάς κι εσύ μου λείπεις..δεν μου αρκούν τα τηλέφωνα!

Κωνσταντίνα είπε...

Από τις πιο όμορφες αναρτήσεις σας...

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Ένα παράθυρο, να το ανοίγω και να μπαίνουν όλες οι αχτίδες μέσα, να με αγκαλιάσουν, να με συντροφεύουν και να νιώθω κοντά μου εσένα, εσένα που είσαι η χαρά της ζωής!

φιλιά πολλά πολλά! καλό σκ να έχεις λατρεμένη μου!

ANNA FLO είπε...

Λατρεύω τα παράθυρα. Και είναι ότι καλύτερο να ανοίγεις ένα παράθυρο στον ήλιο. Είτε υπάρχει είτε το φαντάζεσαι. Όμορφα τα δικά σου παράθυρα. Εύχομαι να είναι όμορφη η μέρα σου. Υπέροχη ανάρτηση!
Καλημέρα όλη μέρα

Mia Petra είπε...

Υπέροχο ταξίδι με πήγες σήμερα, μέσα από το παράθυρο τού υπολογιστή μου! Έξω από τα παράθυρα μου βλέπω τα πουλιά να πετούν και τα μικρά σύννεφα να τα νικά ο ήλιος.. Πολλά αχτιδένια φιλιά!

Φιλία είπε...

Το παράθυρο που θα με ταξιδέψει, το ψάχνω μια ζωή. Δε λέω, πολλές φορές το έχω βρει ανοιχτό κι' έχω "γυρίσει τον κόσμο", άλλες πάλι είναι θεόκλειστο και απωθητικό. Όμως δεν έχω παράπονο, τα ανοιχτά παράθυρα της ζωής μου είναι αρκετά!
Φιλάκια, Αχτιδούλα και καλό Σ/Κ

Memaria είπε...

Οι σκέψεις σου για τα παράθυρα με κάλυψαν πλήρως!
Έτσι ακριβώς νιώθω κι εγώ, αλλά δεν μπορώ να τα ζωγραφίσω!
Φιλιά πολλά και καλή Κυριακή!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη ανάρτηση
Φιλάκια ...

BUTTERFLY είπε...

Τι ομορφα παραθυρα, τι ομορφη θεα!!!