Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Θεούλη μου...πάλι μεγάλωσα;


Αν περιμένατε να σας βάλω τούρτα με...64 κεριά  είστε γελασμένοι..δεν μου έφθασαν τα λεφτά για τόσα!!!!!
Ναι..πάλι γιορτάζω..ναι..μεγάλωσα ένα χρόνο ..ναι ..δεν μελαγχολώ καθόλου..κάθε χρόνος πια είναι ένα πλήθος εμπειριών για μένα γιατί κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι άλλο, απολαμβάνω και κάτι νέο που αρμόζει στα χρόνια αυτά. Δεν είναι τυχαίο που χθες κάποια με ρώτησε πως μπορώ να έχω ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπο μου..γιατί πράγματι το...χαζοχαρούμενο εγώ, χαμογελώ συνέχεια!!!
Με ρώτησε πως τα καταφέρνω και βλέπω τα περισσότερα πράγματα όμορφα και μπορώ να είμαι χαρούμενη ( φανταστείτε αν ήξερε πόσα κρύβω μέσα μου..).
Της απάντησα ότι η ευτυχία είναι κάτι υποκειμενικό βέβαια που ο καθένας το ερμηνεύει και το ανακαλύπτει με διαφορετικό τρόπο. Το χαμόγελο, η ευτυχία, η χαρά πρέπει να ξεκινάει από μέσα μας και να διατηρείται από δικά μας μόνο συναισθήματα και συλλογισμούς.
Ίσως στιγμές σαν κι αυτή!!!!



 Ψάξε της είπα, ψάξε να βρεις τη ευτυχία σε μικρά και απλά πράγματα , εκείνα που τα βλέπεις δεδομένα και τα αγνοείς, συχνά η ευτυχία είναι εκεί που δεν την ψάχνουμε, σε εκείνο το μέρος που το αγνοούμε γιατί  απλά.. είναι στιγμές.. μόνο στιγμές όμως μία τέτοια στιγμή κυριαρχεί σε άπειρες άσχημες στη ζωή  μας
Να σας ..ζήσω λοιπόν να με χαίρεστε και να με ..υποφέρετε ακόμη όσο το..αντέξετε και όσο το ..αντέξω!!!!!!
Σήμερα θα τα γιορτάσω στο κτήμα με τον..αγρότη μου!!!!! Λέτε να γίνουμε κάπως..έτσι!!!!!





Πάντα μου άρεζαν τα όνειρα και τα παραμύθια..μα όπως είπα τα πάντα ξεκινούν από μέσα μας κι εγώ σε αυτά βρίσκω το ..χαμόγελο που είπαμε!
Άπειρες ευχές σε όσες γιορτάζουν σήμερα και τις έχω...αμέτρητες..οπότε είναι σίγουρο ότι θα ξεχάσω κάποιες και  κάποιους! 
               Χρόνια Πολλά σε όλους σας .
Ας με συγχωρέσουν..τα 64 μου δίνουν πια ελαφρυντικό!
Στο κτήμα λοιπόν έστω και αν ο καιρός μας τα χαλάει μα εμένα μου αρκεί που θα ήμαστε μαζί και στο καταφύγιο μας. Ο γλυκούλης Δημήτρης μου το έκανε το δωράκι μου... και όχι..δεν ήταν κάτι ρομαντικό και θεσπέσιο..ήταν κάτι πρακτικό και ρεαλιστικά χρήσιμο για κάποια σαν κι εμένα ( δεν θέλω γελάκια!!!) Ήταν ένα ηλεκτρικό μικρό βαφείο με κομπρεσεράκι για να βάφω λέει ότι θέλω χωρίς να κουράζομαι!!!! 
Στην αρχή πήγα να του γκρινιάξω ότι έκανε έξοδο που δεν χρειαζόταν, πόσα  θα βάφω πια; μα μετά σκέφτηκα ότι εκείνος μου πήρε κάτι που θα με έκανε ευτυχισμένη σε αυτά που κάνω σαν.. εργασιοθεραπεία πιο πολύ και τότε ..του έσκασα ένα χαμόγελο μέχρι τον ουρανό!
Ναι..αυτές είναι οι στιγμές που σας έλεγα..όταν κάποιος θέλει μόνο τη δική σου χαρά..αυτό..είναι η πηγή για το μόνιμο χαζοχαρούμενο χαμόγελο μου!
Ας είναι η αρχή των ..64 χρόνων μου ένα βήμα σε μία χρονιά με υγεία, αγάπη και όνειρα..άπειρα όνειρα φίλοι μου!!!!
Αχτιδένια φιλάκια!


32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένη παρεούλα μου καθημερινή , Αχτίδα των μπλογκ αυτών, σου εύχομαι όλα όσα σε κάνουν ευτυχισμένη καλή μου, μία άγνωστη είμαι που της κάνεις παρέα κάθε μέρα και ζει μαζί σου τα απλά που λες.

Eva Psarrou είπε...

Η ψυχή είναι που μετράει χρόνια, και η δική σου Αχτιδούλα μου, είναι μικρού παιδιού!
Να είσαι πάντα καλά, χαρούμενη, ευτυχισμένη, δημιουργική, κοντά στους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν!
Χρόνια σου πολλά!!!

ANNA FLO είπε...

Να τα εκατοστήσεις και πάντα χαμογελαστή! Πολύχρονη γλυκιά μου Αχτίδα, να είσαι πάντα τόσο ζωντανή όσο καμιά μας. Και να μας μαθαίνεις τι σημαίνει ευτυχία.
Φιλιά πολλά

Ποδηλάτισσα είπε...

Γλυκιά και αγαπημένη μου φίλη χιλιόχρονη να είσαι και πάντα ευτυχισμένη μαζί με τον "αγρότη" σου, τα υπέροχα παιδιά σου και τα γλυκύτατα εγγόνια σου!!!! Όσο για τα κεράκια στην τούρτα... δεν χρειάζεται να βάλεις 64, γιατί απλούστατα εσύ θα μείνεις για πάντα παιδί... εκείνο το μικρό κορίτσι μα τα κοτσίδα που έπαιζε κουτσό, το κορίτσι που έμαθε να ανακατεύει τα χρώματα και να κάνει θαύματα, το κορίτσι που το μόνο που έμαθε να κάνει τέλεια στην ζωή του είναι να σκορπά χαμόγελα και αγάπη!!!! Χιλιόχρονη αγαπημένη μου!!!!!!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Να τα εκατοστήσεις αγαπημένη Αχτιδούλα της καρδιάς μας!!!
Κεράκια δεν βάζουμε πλέον! Εχουμε βρει τον τρόπο να μη ...μεγαλώνουμε!
Οπως το επισημαίνει η φίλη Βίκυ!!!
Πολύχρονη και ευτυχισμένη!!!!!

Λήμνος είπε...

Να μας ζήσεις, να σε χαιρόμαστε! Είσαι τόσο άμεση και ζεστή! Μια ζωντανή φίλη μέσα στον χαώδη ιστοχώρο!!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Να τα εκατοστήσεις και να σε χαιρόμαστε !!!!
Πολλά φιλιά !!!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου,
Τα νούμερα έχουν σημασία μόνο για την βιολογία και τα κεράκια είναι για τους ναούς. Είσαι μια αιώνια αμετανότητη έφηβη.
Κι έτσι να παραμείνεις, να χαίρεσαι ότι αγαπάς και να σε χαίρεται ότι αγαπάς.
Υγεία, αγάπη και ο Θεός μαζί σου.
Πολλά φιλιά σε όλους σας

...irida... είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ!!!ΜΕ ΟΤΙ ΕΣΥ ΠΟΘΕΙς ΚΑΙ ΕΥΧΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

morphoplasies είπε...

Χρόνια σου Πολλά Αχτίδα! Να σε χαιρόμαστε και ΟΛΑ αυτά που σε κάνουν χαρούμενη και ευτυχισμένη ,να μη σου λείψουν ποτέ!!!

Froufrou είπε...

Σας εύχομαι χιλιοχρονη με υγεία....να είστε πάντα καλά και να χαιρόμαστε τη συντροφιά σας!!!

Mia Petra είπε...

Πάντως αυτό -με το μεγάλωμα- το "παθαίνουμε" όλοι μας κάθε ώρα που περνά.. Να σε χαιρόμαστε Αχτιδένια μου κι εσύ να χαίρεσαι όσους αγαπάς. Με τέτοιο σκοπό (το εγγόνι) είναι φυσικό να υπάρχει το καλύτερο κίνητρο για αναζωογόνηση! Καλά να περάσετε όλο το σ/κ σας! Φιλάκια ❤❤

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλοι μου σας ευχαριστω πολυ πολύ είμαι στο κτήμα και με το τάμπλετ τα...κουτσοκαταφέρνω!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλοι μου σας ευχαριστω πολυ πολύ είμαι στο κτήμα και με το τάμπλετ τα...κουτσοκαταφέρνω!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Χιλιόχρονη φιλεναδα μα να είσαι να σε χαιροναι οι αγαπημενοι σου και εμεις μαζι τους και ναι....να είσαι παντα αυτό το κορίτσι που δεν θα μεγαλωσει ποτε.. γιατί δεν μεγαλωνουν οι ευτυχισμενοι ανθρωποι... Χρονια πολλα και καλά Αχτιδουλα μας...να περνας παντα ομορφα με οτι κανεις και σε ευχαριστεί. φιλακιαααα!!

metaxia nikolopoulou είπε...

Χρόνια πολλά γλυκιά μου Αχτίδα να τα εκατοστήσεις!!!Να σε χαιρόμαστε ,έτσι πάντα χαμογελαστή και αισιόδοξη!!!Να είσαι ευτυχισμένη με τα παιδιά και τα εγγονάκια σου !!ΤΙ κούκλος που έγινε ο μικρός!!!!Πολλά πολλά φιλιά !!!!

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Ευτυχισμένη και χαρούμενη μετα 64 χρόνια που κουβαλάς στι ς χούφτες σου να είσαι γερή και να είσαι και να είμαστε ολες μαζί μια γλυκειά παρέα με τις όποιες καλλιτεχνικές ανυσηχίες μας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΓΕΜΆΤΑ ΑΓΆΠΗ!! Το δικό μου δώρο δίχως γιορτή και γεννέθλια από τον Αλκη έτσι στα ξαφνικά .... ηταν ενας σακουλοποιός από το Lidl για τις επερχόμενες προμήθειες του καταψύκτη και των ζυμαρικών..... Φιλάκια εορταστικά με αγαπησιάρικη διάθεση!!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Χρόνια πολλά και καλά Αχτιδα μας.
Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου.
Μας δίνεις δύναμη και κουράγιο με τη στάση ζωής που έχεις.
Φιλάκια πολλά.

Δημιουργία είπε...

Χρόνια πολλά Γεωργία μου να τα εκατοστησεις να έχεις υγεία και να χαίρεσαι ότι αγαπάς.

Ειρηνη Σ είπε...

χρονια καλα Αχτιδα
να σε χαιρονται παιδια και εγγονια γελαστη γιαγια
παντα με υγεια

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου Β'2 είπε...

Χρόνια σου πολλά να είσε πάντα καλά, όταν διαβάζω τα κείμενα σου είσαι μια ΑΧΤΙΔΑ και στην δική μου ζωή. Με αγάπη Άννα Χριστοφόρου απο Κύπρο.

Υ.Γ Περιμένω με ανυπομονησία της συνέχεια της συγγραφικής σου προσπάθειας.

Mary είπε...

Πανέμορφες εικόνες για τη μέρα των γενεθλίων σου Αχτιδούλα!
Το 64 είναι απλά ένας αριθμός, καμία σχέση δεν έχει με την ηλικία σου.
Να είσαι πολύχρονη, χαρούμενη, δημιουργική και ν' απολαμβάνεις πάντα τις χαρές της ζωής!

Φιλάκια πολλά πολλά!!!

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΟΥ. ΝΑΤΑ ΧΙΛΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΗ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΣΟΥ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ. ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ

Μαρία Νικολάου είπε...

Να τα χιλιάσεις!
Πάντα καλές στιγμές!

κυκλάμινο είπε...

Χρόνια πολλά Αχτιδούλα μου να έχεις υγεία και να είσαι ευτυχισμένη με αυτούς που αγαπάς!!!!!! Φιλιά

Ariadne είπε...

Γλυκιά μου φίλη, χρόνια σου πολλά και καλά!Να σε χαιρόμαστε για πολλά πολλά χρόνια!AriadnefromGreece!

Woman in Blogs είπε...

Χρόνια πολλά και καλά! Αυτές τις μικρές στιγμές ευτυχίας είναι τόσο κρίμα να τις προσπερνάμε. Και είναι στιγμή ευτυχίας να σε σκέφτεται έτσι ο δικός σου άνθρωπος! Πάντα τέτοια!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ..ΜΕ ΒΡΟΧΉ..ΜΑ ΠΈΡΑΣΑ ΌΜΟΡΦΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ.μΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑς ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙς ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ , ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝΎΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΑΤΕ. ΑΥΤΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ..ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Maria είπε...

Χρόνια Πολλά!!!να τα εκατοστήσεις Γεωργία μου,με υγεία,χαρά και να χαίρεσαι ότι αγαπάς και να σε χαίρονται!!!!!!!!!!! Φιλάκια!!!!!!!!

ΕΥΗ είπε...

Χρόνια σου πολλά και ευτυχισμένα με πολλές μικρές στιγμές ευτυχίας με τους δικού σου ανθρώπους.Και εύχομαι αυτή η καρδία αγκινάρα να είναι πάντα ανοιχτή και να του χωράει όλους .Φιλία πολλά..

Φιλία είπε...

Χιλιόχρονη και πάντα χαμογελαστή κι' ευτυχισμένη με τον αγαπημένο σου αγρότη και την υπέροχη οικογένεια σου. Και, τι πάει να πει 64, παρακαλώ;;; Εσύ ΔΕΝ μεγαλώνεις ούτε μέρα, αυτό βλέπω εγώ. Η χαρούμενη διάθεση σου και η οπτική που βλέπεις τα πράγματα σε κάνουν μια αιώνια έφηβη.
Να είσαι γερή και δυνατή και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά, να τα ξαναγιορτάσουμε.
Πολλά πολλά φιλάκια

HUMIDA είπε...

...κι όμως αυτό το ...64 έδωσε ανανέωση, αέρα στο blog! Nα είσαι πολύχρονη με υγεία, αγάπη γύρω σου και χαρές στη ζωή σου μόνο! χρόνια πολλά!!!