Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Το..μαύρο και άσπρο των ημερών μου...


Δεν μπορώ να πω ότι αυτές οι ημέρες ήταν οι καλύτερες μου φίλοι μου.Φαίνεται ότι αυτή η χρονιά δεν με ευνοεί καθόλου και με "ταΐζει" κυριολεκτικά πολλά πικρά κεράσματα όμως..όμως όπως λέω συχνά πρέπει να στεκόμαστε όρθιοι και να λέμε στον εαυτό μας : "κι αυτό θα περάσει.."
Εδώ και μέρες η Κλώντη μου πάλι στη κλινική λόγω Σακχαρώδη διαβήτη που προήλθε από τη Παγκρεατίτιδα που είχε πάθει.. Ξέρω πια ότι πρέπει να " χωνέψω" ότι θα την χάσω μα..ο χαμός ενός πλάσματος που αγαπάς, που το έχεις πάντα δίπλα σου..είναι πικρό ποτήρι και δύσκολα καταπίνεται. Βέβαια ..θα πολεμήσω, τίποτε στη ζωή μου δεν αφήνω χωρίς να το διεκδικήσω  μέχρι τελικής πτώσης. 
Μπαίνω στο δύσκολο δρόμο της Ινσουλίνης που πρέπει να την κάνω εγώ με ευτυχώς πάντα δίπλα μου τον καλό μας κτηνίατρο . Τόσες μέρες της κάνουν καμπύλη σακχάρου κι εγώ απλός θεατής  μάλιστα το ΣΚ με "έσυρε" ο άνδρας μου στο κτήμα με το ζόρι για να πάψω λέει να κλαίω και να κρύβομαι στο εργαστήρι μου. Βέβαια τηλεφωνώ 3 φορές την ημέρα και ευτυχώς οι γιατροί εκεί είναι ανεκτικοί και με κατανόηση μαζί μου.  Αύριο θα την πάρουμε σπίτι γιατί λόγω εορτών κλείνει η κλινική και ο Θεός βοηθός.
Έτσι στο κτήμα όλοι πέσανε επάνω μου για να μου αλλάξουν τη διάθεση και μαζί με αυτούς συνωμοτούσε και η φύση..
Είναι το διπλανό μας κτήμα που είναι άδειο από ιδιοκτήτη μα γεμάτο υπέροχες μαργαρίτες!


Το κτήμα μας με τα δενδράκια του γεμάτα καρπούς  λίγους ή πολλούς ή και...δείγματα!


Τα ροδάκινα μας τα αραιώνει ο άνδρας μου και τα λυπάμαι!


Οι τριανταφυλλιές μας και τα διάφορα βότανα και αρωματικά φυτά που μου έβαλε η καλή μου γειτόνισσα η Θωμαή έχουν μεγαλώσει και να πάρει η ευχή όλο τα μπερδεύω στα ονόματα τους  και τη χρησιμότητα τους.


Μοίρασα στους γείτονες τα δωράκια τους, λαμπάδες, αυγά και όμορφες μικρές κοτούλες κεραμικές και πήρα από αυτούς ..για να μη..κλαίω είπαν ένα αρνάκι μόλις 1 εβδομάδος!!! Οι καλοί μου γείτονες Κούλα και Σωκράτης μου έφεραν φρέσκα αυγά από τις κότες τους και το μικρό αρνάκι που την ονόμασαν Μέλπω (!!!) για να το ταΐσω! Βέβαια δεν το κρατώ εγώ, αυτό χρειάζεται ανθρώπους μόνιμους σε κατοικία εκεί..όμως το χάρηκα και τους το..επέστρεψα .





Απίστευτο φίλοι μου πόσο ήσυχο είναι και μου..έγλυφε το λοβό του αυτιού μου νομίζοντας ίσως ότι είναι η θηλή της μανούλας του.


Το βράδυ βέβαια έριξα μαύρο δάκρυ γιατί όλα μου θύμιζαν τη Κλώντη...μα στεναχωρώ και το Δημήτρη και έτσι ..έκρυψα τη πίκρα μου μέσα στη καρδιά μου.
Το πρωί στα Λαγκαδίκια για την εκκλησία και μου έκανε φοβερή εντύπωση ότι άγνωστες γυναίκες με χαιρετούσαν , ρωτούσαν από που είμαι και με..καλωσόρισαν στην εκκλησία τους.


Μια βόλτα στο εσωτερικό του χωριού ψάχνοντας το..μαντρί του φίλου μας του βοσκού Παναγιώτη από όπου αγοράσαμε γάλα πρόβειο για να κάνω στον καλό μου το ρυζόγαλο που αγαπάει.


Θαύμασα το άλογο του με τα περίεργα χρώματα και ένα πανέμορφο φοβισμένο σκυλάκι που προσπάθησα να το ταΐσω κροκέτες..μάταια.Είχε μάλιστα σκυλάκι ήθελε να μου δώσει ένα..αδύνατον τους είπα..έχω τη Κλώντη μου και το Κανέλλο..και έφυγα τρεχάτη για να μη με ρίξει!


Μετά πήραμε το δρόμο για το μέρος στο ποτάμι που έκαναν εγκαταστάσεις για τους πρόσφυγες για να ρωτήσω αν μπορώ να φέρω λίγα κέικ για τα παιδάκια μα ..μία  συκιά γεμάτη σύκα για το γλυκό του άνδρα μου μας..σταμάτησε! Τώρα που γράφω κάνει κι όλας το γλυκό!


Τελικά το παλιό ερειπωμένο στρατόπεδο έγινε αγνώριστο! Δεν μας άφησαν να πλησιάσουμε και το φωτογράφισα από μακριά .Πεντακάθαρο φίλοι μου με πολλές νέες εγκαταστάσεις.


Γυρίσαμε στο κτήμα , ψήσαμε τα ψάρια μας και έπαιξα με το Κανέλλο που θέλει κι εκείνος χάδια μα εγώ...δεν μπορώ..δεν θέλω πια να βάλω μέσα μου ένα νέο σκύλο στη ψυχή μου..δεν έχω το κουράγιο πια για να περάσω τυχόν κάτι άλλο..θα θωρακίσω τη καρδιά και τη ψυχή μου από άλλο τέτοιο δέσιμο. Άλλωστε αγαπάω όλα τα αδέσποτα και θα τα φροντίζω, αυτό μου φθάνει..
Σας εύχομαι..μου εύχομαι μία νέα καλή εβδομάδα φίλοι μου και Καλό Πάσχα αν δεν "επιστρέψω!"
Αχτιδένια φιλάκια!

22 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Εύχομαι να περάσει και αυτό! Καλή Μεγαλοβδομάδα και εύχομαι από ψυχής Καλό Πάσχα με χαμόγελα και όμορφες στιγμές.

BUTTERFLY είπε...

Περαστικα...ευχομαι πολυ καλα ολα να πανε... ομως...
Αν φυγει η Κλωντη ξερω ποσο θα πονεσεις...
Μα να χαμογελας για την υπεροχη ζωη που της χαρισατε για την τοση αγαπη και φροντιδα για τα τοσα χαδια! Οπως λεμρ και για τους ανθρωπους οταν φευγουν πληρεις ημερων κι αγαπης θα φυγει ευτυχισμενη!

BUTTERFLY είπε...

Περαστικα...ευχομαι πολυ καλα ολα να πανε... ομως...
Αν φυγει η Κλωντη ξερω ποσο θα πονεσεις...
Μα να χαμογελας για την υπεροχη ζωη που της χαρισατε για την τοση αγαπη και φροντιδα για τα τοσα χαδια! Οπως λεμρ και για τους ανθρωπους οταν φευγουν πληρεις ημερων κι αγαπης θα φυγει ευτυχισμενη!

Ανώνυμος είπε...

καλημερα γλυκια μου με την ευχη να πανε ολα καλα!
υπεροχη η εξοχη σας!
υπεροχοι οι ανθρωποι!!
καλη εβδομαδα....καλο Πασχα!
μια αγκαλια..ιριδες....και ενα φιλι...σου στελνω..
που ξερω οτι τις αγαπας...
...irida...

Αμαλία είπε...

Γλυκειά μου Αχτιδούλα, καλημέρα,
Ξέρω τι περνάς και τι νοιώθεις. Δεν μπορώ να σου πω τίποτα.
Ούτως ή άλλως, ο Θεός αποφασίζει.
Σε φιλάω κι εσένα και την Κλωντούλα μας.

Άμυ (Ψυχής σιωπές) είπε...

Αχτίδα μου σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Είχα για 2 ολόκληρα χρόνια το δικό μου παιδάκι( όπως τον έλεγα) με ειδική διατροφή και ινσουλίνη πρωί και βράδυ που φυσικά την έκανα εγώ...
Μας διαγνώστηκε ζάχαρο σε τρελά ύψη(480!) μετά από χρήση κορντιζόνης για άλλη πάθηση που είχαμε!
Ο γιατρός μας είχε δώσει 1 χρόνο ζωής το πολύ αλλά εμείς με πολύ φροντίδα,αμέτρητη αγάπη αλλά και αρκετό άγχος και πόνο φτάσαμε στα 2.
Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία αλλά πίστεψε με δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να την αλλάξεις πέρα από τα τυπικά.
Από πλευράς μου και μετά από όλα αυτά που πέρασα μαζί του θα σου πω απλά να εκμεταλλευτείς όλο αυτό το διάστημα που θα είσαστε μαζί χαρίζοντας αλλά και παίρνοντας άπειρη αγάπη,αλλά και προσπαθώντας ταυτόχρονα να αποδεχθεις την κατάσταση.Ξέρω ακούγεται σκληρό ίσως,αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα...θα το καταλάβεις και εσύ με τον καιρό..
Εύχομαι καλημέρα και καλή δύναμη και σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά γεμάτη αγάπη <3

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, καλή Μεγαλο-Εβδομάδα να έχετε. Στεναχωρήθηκα πολύ διαβάζοντας τα νέα για την Κλώντη. Έχοντας περάσει και εγώ το λούκι με 4 ζωάκια, ευτυχώς λόγω ηλικίας τους, σας καταλαβαίνω απόλυτα. Και εγώ είπα δεν μπορώ να ξαναπεράσω αυτό το ζήτημα άλλη φορά, τελικά μετά ένα χρόνο του τελευταίου μου, ενέδωσα και υιοθέτησα άλλο. Δεν άντεξα. Η μητέρα μου έπαθε κατάθλιψη μετά το χαμό του δικού της, εκεί να δεις τι τραβήξαμε στα τελευταία του. Τελικά κάποια μέρα της επέβαλα ένα άλλο, και συνήλθε. Ποτέ δεν ξεχάσαμε τα προηγούμενα, άλλωστε τα έχουμε στον κήπο του εξοχικού μας. Θέλει δύναμη, αλλά κυρία Γιωργία, δεν τελείωσαν όλα. Πάντως, αυτή είναι η πραγματικότητα, θα συμβεί ούτως ή άλλως, αργά ή γρήγορα. Δώστε ένα φιλί στη μυτούλα από μένα, όταν την πάρετε αγκαλιά πάλι. Και σίγουρα καταλαβαίνει την αγάπη σας. Καλή δύναμη και κουράγιο. Σοφία

Μαρία Νικολάου είπε...

Να πάνε όλα καλά εύχομαι.
Καλή δύναμη.

ruth_less είπε...

Σε νοιώθω Αχτίδα μου.
Υπάρχει χρόνος που θα πονεσουμε και χρόνος που θα γίνουμε αδύναμοι. Ας επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να το νιώσουν κι αυτό.
Μετά θα σηκώσουμε πάλι κεφάλι και θα σταθούμε στα πόδια μας, γιατί η ζωή και η καθημερινότητα τρέχουν.
Έχεις την αγάπη μου.

hamomilaki gr είπε...

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα κι από μάς Αχτιδούλα :-)
Και Καλή Ανάσταση !

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή καλή μας Αχτίδα!
Ξένια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , ΜΟΛΙΣ ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ ΑΠΌ ΤΙς 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΎΡΙΣΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΆΚΙ ΜΟΥ, ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΩ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΠΩς ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΙΣΟΥΛΙΝΕΣ.ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΛΉ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ, , ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΑΜΕΤΡΗΤΕς ΩΡΕΣ ΕΝΑΝ ΥΠΝΟ ΧΩΡΙΣ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΝΑΡΚΗ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΕΣ

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καλή Μεγαλοβδομάδα Αχτίδα, να είστε όλοι καλά και περαστικά στη γλυκιά μας Κλώντη !!!
Σε φιλώ !!!!

Ariadne είπε...

Αχ η Κλωντούλα μας. Ελπίζω να είναι κάτι περαστικό τι να πω, κουράγιο.Πολλά φιλιά, καλή Μεγάλη Εβδομάδα.AriadnefromGreece!

Άννα είπε...

Καλη Μεγαλη Βδομαδα Αχτιδα και υπομονη... οτι καλυτερο για σενα , την οικογενεια σου και την Κλωντη!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα να έχεις.
Περασα να ευχηθω Καλη Ανασταση και Καλο Πασχα
Να περασεις ομορφα και να ανασυγκροτηθεις.
Να εισαι παντα καλα!

Giorgos Varvakis είπε...

Δε θέλω να σταθώ στο κυρίως θέμα της ανάρτησης, αλλά να σχολιάσω πως σε όποια ψυχολογική κατάσταση κι αν βρίσκεσαι, όποια κι αν είναι η αιτία της γραφής σου, η πένα σου έχει μοναδικό στόχο την ψυχή μας και τον πετυχαίνει ακριβώς!!!
Να είσαι καλά Γεωργία μου
Καλό Πάσχα να έχετε όλοι σας
Πολλά φιλιά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Σας ευχαριστώ όλους.

syros2js είπε...

Αχτιδούλα μου, η δική σου καρδιά δεν είναι δυνατόν να θωρακιστεί...
Απλά, δεν γίνεται!
Πολύ θα ήθελα να σου πω πόσο απολαυστική βρήκα την απόδραση στο κτήμα και χάρηκα με το κατσικάκι κτλ, όμως το μυαλό μου είναι στην Κλωντούλα. Όλα καλά θα πάνε ΚΑΙ αυτή τη φορά! Θα το δεις!
Από εμάς μια μεγάλη αγκαλιά πλημμυρισμένη με αγάπη!
Φιλί γλυκό, κορίτσι μου!

AgapameAnDolmas είπε...

αχτιδοενια μου γλυκια!! καλη δυναμη!!! ευχομαι ολα καλα να πανε μην στεναχωριεσαι!!! τι υπεροχο μερος!! θελω να ερθω να τρεξω στο λιβαδι με τις κιτρινες μαργαριτες !!! θελω να παιξω με τοκατσικακι {να φερω και το δικο μου??} να φαω τα ροδακινα να μυρισω τα 30φυλλα.... τελειααα!!! να πηγαινεις συχνοτερα να ανοιγει η ψυχη σου

LitsArt είπε...

πρωτα από όλα να ευχηθώ η Κλώντη για άλλη μια φορά να το ξεπεράσει κ να βγει νικήτρια!
με τέτοιες εικόνες που αντίκρυσες στο κτήμα πρέπει να καταφερες να ανεβηκες λιγουλάκι ψυχολογικά...
αυτο το αρνακι το μικρούλι τι γλύκα!!!
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σου εύχομαι!

Ariadni St. είπε...

Αγαπημενη μας περαστικά απο καρδιάς στη μικρη μας φίλη! Ποσο χρονων ειναι;;; Πιστευω πως θα τα καταφερει, εχω κ γω Yorkshire και ειναι απίστευτα πλάσματα!
Ποσο σας ζηλεύω καθε φορα που πηγαίνετε στο κτημα και μας διχνετε ποσο όμορφα ειναι εκεί!
Μακαρι να σας ειχε γειτονισσα!
Καλό Πάσχα με υγεία, αγάπη και φωτιση στις ψυχες μας!