Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ήρθε η Άνοιξη κι εγώ..λείπω!


Η πρώτη παπαρούνα για φέτος φίλοι μου, αγαπώ τις παπαρούνες, τις ζωγράφιζα πάντα σε πίνακες, πέτρες, κολοκύθες..
Μου την έφερε από το κτήμα το απόγευμα για να μου.."χρυσώσει" το χάπι της Μαγνητικής. Όχι δεν θα σας ζαλίσω,  δεν θα σας γκρινιάζω, έτσι είναι η ζωή είπαμε..έχει "πετρούλες" στο δρόμο της. 
Δευτέρα ραντεβού με Ορθοπεδικό στον Άγιο Λουκά και Τρίτη με τον δικό μου που με είχε χειρουργήσει στο ισχίο  για διασταύρωση γνωμών.
Μου ζήτησαν το..αδύνατο για μένα..ξεκούραση, "ξάπλα", ( κάτι για 2 μηνες του είπαν και έπαθα εγώ ) να μην είμαι πολύ όρθια..θα σκάσω...πονάω..δεν έκλεισα μάτι όλο το βράδυ , έχουν ίσως δίκιο μα...θα σκάσω!!!! 
Μικρό θραύσμα, ρήξη έσω μηνίσκου , υγρό στο γόνατο, πολλαπλές κακώσεις,  αλλοιώσεις από την αρθρίτιδα και ένα ολόκληρο κατεβατό Α4 καινούργιο!!!! Συν το γνωστό χρόνιο πρόβλημα; τι κάνουμε;..ένα  μηδέν, έγινα ένα..Αχτιδένιο μηδέν
Πάντως τη χάρηκα τη παπαρούνα και τώρα θα ζαλίσω το Δημήτρη να με πάρει το ΣΚ στο κτήμα χωρίς να το πούμε στις κόρες μου που έφεραν το πανικό. Θα τον πείσω που θα πάει..  έτσι και του πατήσω ένα κλάμα ( είναι κάτι που δεν αντέχει..χι!χι!) θα τον πείσω!!!!
Πάντως απλά με πειράζει η ...απαγόρευση κινήσεων και το κυνηγητό του άνδρα μου που μου τα "ψέλνει" όλο το 24άρο ότι δεν προσέχω, κινούμαι  απότομα, δεν κοιτώ μπροστά μου όταν περπατώ και ότι μπορείτε να φανταστείτε 
Κατά τα άλλα..μου πέρασε η στεναχώρια.. σκέπτομαι θετικά..κάτι θα γίνει ,υπάρχουν και χειρότερα ,αλλά το δήλωσα..εγχείρηση δεν κάνω που να χτυπιούνται στο πάτωμα!
Έχω και  άλλη  "θετική" πλευρά ( δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει!!!), ο Δημήτρης δεν με αφήνει να πλύνω ούτε φλιτζανάκι , δέχθηκε να με βοηθήσει στη δίαιτα της διαιτολόγου ,( τον πέθανε η ιδέα ότι θα μαγειρεύει χωρίς να τρώω το δικό του) και  μου παραχώρησε τη ..γωνιά του στο καναπέ και όλα του τα μαξιλάρια!!!!!
Σας ζάλισα..και που είστε ακόμη, θα θυμηθείτε το μήνα εκείνο που με έβαλαν μετά την εγχείρηση για αποκατάσταση στην Αρωγή  .
Αύριο..σπίτι ξάπλα ..μεθαύριο βλέπουμε αν "πιάσει" το κλάμα, δύο μήνες είπαν; Καλέ τρελάθηκαν;
Αχτιδένια φιλάκια


17 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Αγαπημένη μου Αχτιδούλα,
Μην το βάζεις κάτω εσύ. Εσύ δεν επιτρέπεται να το βάζεις κάτω.
Να δεις πως θα περάσει η πρώτη δύσκολη φάση και θα το σκαπουλάρεις το χειρουργείο.
Πες ναι εσύ για τους δύο μήνες ξάπλα, και στο ενδιάμεσο βλέπουμε.
Περαστικά γλυκειά μου, πολλά φιλιά σε σένα και στη μυτούλα της.

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

Δεν σε φοβαμαι Γεωργια μου εσυ ανεστησες την Κλωντη(τι κλαματα εκανα) και θα υποκιψεις σε ενα μηνισκο.......εχεις δυναμη και αγαπη για ζωη και δημιουργια.Απολαυσε λιγο τα καλα που εχει και αυτο το ατυχημα και δεν θα πουμε τιποτα στον Κο Δημητρη.Ολα θα πανε καλα.Πολλα φιλια.

...irida... είπε...

καλήμερα....γλυκια μου!
περαστικα!!
Δυο μηνες?χμ!
δεν ξερουν οτι δεν φυλακιζουν μια Αχτιδα ....
σιγουρα θα τους διαψευσεις....καλη μου...
.ξεκουραση λοιπον...
για να σηκωθεις ...πιο γρηγορα....
ευκαιρια.....
.να κανεις..σχεδια για επομενες δημιουργιες....
ενας διδυμος...ακομη και στον υπνο του...εργαζεται...χιχι!
μια γλυκια αγκαλια....φιλια!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ, ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΥΧΤΑ, ΓΥΡΙΣΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΩΓΗ.ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΑΝΑΣΚΕΛΑ, ΑΙ ΞΥΠΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙς 3 ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΩ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΩ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αχ, πόσο μου θυμίζετε τη μητέρα μου!!! Είχε πέσει πριν χρόνια και είχε χτυπήσει το δεξί της πόδι, που είχε γινει σαν σηκώτι απ' τη μαυρίλα. Ξεκούραση και παγωμένα επιθέματα είχε πει ο γιατρός. Αμ δε! Όταν πήγαινα να τη δω όλο και κάτι έκανε, μα έραβε (φοβερή μοδίστρα), μα μαγείρευε ή ξεσκόνιζε, πάντως κάτω δε καθόταν. Θα πεθάνω άμα κάτσω, μου έλεγε, κάτι που λέει ακόμα και τώρα, στα 84!! Υπερκινητική. Μη με κουράσει, φοβάται, βλέπετε δεν υπάρχουν συγγενείς κι αδέλφια, μόνο εγώ. Και κλάμα η κυρία, εγώ νευριάζω, και γίνεται το έλα να δεις. Τι θέλω να πω; Όλα στο πρόγραμμα είναι. Θέλει και λίγο γέλιο και καλοπέραση το πράγμα... Όχι τίποτ' άλλο, να περάσει ο καιρός ήρεμα... Και με θετική ενέργεια, που σας στέλνω.. Καλημέρα. Σοφία

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Γλυκουλα μου εσυ
αγαπω κι εγω πολυ τις παπαρουνες
ολα θα πανε καλα
μη μασας
εισαι μια αχτιδα
σε εχουμε αναγκη
και σε αγαπαμε πολυ

καλο σκ
φιλια πολλα

ANNA FLO είπε...

Ώστε πιάνει το κλάμα ε; Μωρέ σε μένα γιατί δεν πιάνει; Αν πρέπει να γίνει κάτι δεν πιάνει τίποτε. Δυο μήνες ε; Τάμπλετ μπροστά σου, πινέλα και καμβάς, και τι άλλο θες; Κάτσε να ξεκουραστείς, εδώ που τα λέμε αν πρέπει, έτσι πρέπει να κάνεις. Για να μην έχεις πρόβλημα μετά.
Η παπαρούνα και μένα αγαπημένη.
Καλή σου μέρα Αχτίδα μου

BUTTERFLY είπε...

ΠΟΤΕ μα ποτε η Αχτιδα δεν θα γινει μηδεν δεν θελω να ακουω τετοιες κουβεντες!! Στη ζωη παντα ερχονται στιγμες που πεφτουμε και χρειαζομαστε αλλους για βοηθεια... αυτο ειναι το νοημα της ΑΓΑΠΗΣ!! με αγαπη και φροντιδα που την αξιζεις θα περασουν οι μερες κι εσυ πρεπει να απολαυσεις το κανακεμα οσο μπορεις! Θα δεις που ολα θα πανε καλα!!!

BUTTERFLY είπε...

ΠΟΤΕ μα ποτε η Αχτιδα δεν θα γινει μηδεν δεν θελω να ακουω τετοιες κουβεντες!! Στη ζωη παντα ερχονται στιγμες που πεφτουμε και χρειαζομαστε αλλους για βοηθεια... αυτο ειναι το νοημα της ΑΓΑΠΗΣ!! με αγαπη και φροντιδα που την αξιζεις θα περασουν οι μερες κι εσυ πρεπει να απολαυσεις το κανακεμα οσο μπορεις! Θα δεις που ολα θα πανε καλα!!!

syros2js είπε...

Γλυκό μου πλάσμα, μην παραιτείσαι!
Κι εγώ πιστεύω πως χρειάζεσαι ξεκούραση, αλλά είμαι απόλυτα βέβαιη πως σε λιγότερο από 2 μήνες θα είσαι και πάλι περδίκι!
(Καλέ, άσε που τώρα θα έχεις την ίδια φροντίδα που έχει και το μωράκι σας! Αμέ!!!)
;-)
Μια μεγάλη θεραπευτική αγκαλιά από εμένα και πολλά γλυκά φιλάκια!
*Η παπαρούνα είναι υπέροχη!!!!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Αγαπημένη !!!! Δεν θέλω να σ ακούω να παραιτήσε..... με τίποτα !!!! Κάνε αυτό που σου λένε οι γιατροί, έτσι κι αλλιώς κάτι θα βρεις εσύ να κάνεις έστω και στο κρεββάτι και με λιγάκι υπομονή θα ξεπεραστεί κι αυτό !!!!! Σου στέλνω μια αγκαλιά και τα φιλιά μου !!!!!

LitsArt είπε...

μιας κ δεν εχεις και άλλη επιλογή...δες την θετική πλευρά...δυο μήνες άραγμα και ξεκούραση!
περαστικά σου και γρήγορα εύχομαι!
...και μη χειρότερα...

Φιλία είπε...

Έλα, Αχτιδούλα, πρέπει να ακούς και κανέναν γιατρό. Όλο και κάτι παραπάνω ξέρει.
Εύχομαι να περάσει γρήγορα και αυτή η "φάση" και να μείνει μόνο σαν στενόχωρη ανάμνηση.
Φιλιά

Beauty Follower είπε...

Πολύ ωραια φωτογραφια!
Περαστικά και... καλή ξεκουραση ;)

http://beautyfollower.blogspot.gr/

Unknown είπε...

Περαστικά, καλή μου ακτιδούλα.
Τι ωραία που προσπαθείτε με τον αντρούλη σου να χρυσώσετε το χάπι!!' Οπως το λές
όμως πρέπει έτσι θετικά να σκεφτόμαστε ότι πάντα υπάρχουν και χειρότερα όπως είναι
και η αλήθεια άλλωστε.
Να'σαι καλά και να μας γράφεις τα νέα σου. (Σ' έχω συνηθίσει κι εγώ)_
Καλό Σ+Κ

χριστινα είπε...

ΑΧτιδα μου Γεια σου! Γιατί λείπεις από την άνοιξη? Ο Δημήτρης σου την έφερε στο σπίτι! Μια ωραία λατρεμένη παπαρούνα! Μια βελονια από το κέντημα της άνοιξης!!!! αχτιδα μου, "αλλαι βουλαι ανθρώπων και άλλα ο θεος κελευει" η οπως ελεγε η γιαγια μου "ολαα για τους ανθρωπους ειναι" κοριτσάκι μου εσύ θα βρεις με τι θα α πασχοληθεις για να περνάν οι ώρες της ξεκούρασης. Μήπως είναι μια καλή ευκαιρία με την ξεκούραση να γεμίσουν οι μπαταρίες σου και να ε πανελθεις .......σούπερ ποπαυ? Όσο για τα σκόρπια πουλιά τις σκέψεις σου για το μέλλον άσε άλλος το ορίζει και το κατευθυνει..... Η δύναμη του υποσυνείδητου διάβασα πως αν κάτι βάλουμε αρνητικό η θετικό στο μυαλό μας θα καταφέρει να το βγάλει αληθινό....... προσέχουμε για να εχουμε. περνάς δύσκολα σε καταλαβαίνω....έχω οστεοαρθρίτιδα, αυτές τις ημέρες είμαι τα χάλια μου ....που πονώ κα που με σφάζει......χαπια χαπια αν τα βαλω στην σειρα θα φθασουν στην θεσσαλονικη..καλο απογευμα σε φιλω μ αγαπη χριστινα67

Αμαλία είπε...

Αχτιδούλα, καλησπέρα,

Πες μας αν μπορείς πως είσαι, όπως σε διάβασα στο πρωινό σου σχόλιο στεναχωρήθηκα. Δεν είσαι εσύ αυτό το πράγμα.
Σε φιλώ.