Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Καλή εβδομάδα και νευράκια;..ντροπή!


Ένα όμορφο ΣΚ με φίλους περάσαμε φίλοι μου. Βλέπετε όταν ήμαστε μόνοι κάτι μας πιάνει και θέλουμε να γεμίσει το σπίτι με φωνές και παρεούλα! Η μία κόρη μας έλειπε ταξίδι με την οικογένεια της, η άλλη αρρώστησαν και οι δύο και έμειναν  σπίτι..τότε καλούμε τις ...ψυχοκόρες φίλοι μου γιατί έχουμε την ευλογία να έχουμε και από αυτές και ξέρετε τι λένε...ότι είναι κόρες καρδιάς!.
Ο Δημήτρης όπως πάντα κυριάρχησε στη κουζίνα κι εγώ πήρα σειρά σ΄αυτήν   μόνο για να κάνω γαλακτομπούρεκο και ντολμαδάκια..
Νέα εβδομάδα ξεκινάει λοιπόν, Δευτέρα θα πάμε στο κτήμα μας και Τρίτη έχω να φυλάξω το μωρό από τις 8 το πρωί μέχρι..άγνωστο! Αλήθεια μπορείτε να μου πείτε γιατί πάντα τρέχουν οι γιαγιάδες από τη μαμά;.
Ελπίζω τουλάχιστον να σιάξει ο καιρός, βαρέθηκα το..μέσα και το ...παπλωματάκι μου μέχρι το κεφάλι, τη Κλώντη που  είναι μέσ' τα νεύρα της..( σαν εμένα δεν της πάει η κλεισούρα) κι εγώ ..άντε..έβγαλα το άχτι μου πλένοντας τα καλύμματα του σαλονιού ...χειμωνιάτικα, εκείνη γαβγίζει χωρίς λόγο με το παραμικρό.!!!!
Ακούω και τις ειδήσεις χωρίς να το θέλω και γίνονται τα νεύρα μου τσατάλια με τους "ειδικούς" της εξουσίας. Μου λέτε να μη βλέπω και ακούω ειδήσεις..δεν γίνεται βρε παιδιά..θες και δεν θες ζεις μέσα σε μία κοινωνία , ένα σύνολο που είσαι μέρος αυτού και πονάς με το πόνο του.
Μετά τα έβαλα με τις διαφημίσεις και τον άνδρα μου που...τσιμπάει με το παραμικρό και μου έφερε χθες στο σπίτι 2 ντολμαδοπαρασκευαστές  ( λες και δεν έχω τα χεράκια μου για να τους φτιάξω) και ένα ρολόι που του κάναν δώρο και που απεδείχθη ( βεβαίως..βεβαίως..) ελαττωματικό και του..έμεινε στα χέρα!!!
Τελικά τον ένα τον ξεφορτώθηκε στη μία μας κόρη και ο άλλος από τα νεύρα του που δεν μπορούσε να τυλίξει τους λαχανοντολμάδες που έφτιαχνε...κατέληξε στα σκουπίδια. Τον μάζεψα βέβαια, τον έπλυνα τον ξαναέβαλα στο κουτί και το μεσημέρι της Κυριακής που έφτιαχνα τα ντολμαδάκια μου του τον έδωσα πεσκέσι να κάνει μερικά να δει τη γλύκα!
Σκέπτομαι ότι όλα μου φταίνε γιατί μου λείπει η ζωγραφική, αυτό το καιρό τα χέρια μου δεν λυγίζουν με τα πινέλα...οι καμβάδες λευκοί...το εργαστήρι μου άνω κάτω από τις μικρές μου μαθήτριες που ζωγραφίζουν..μόνο από αυτές... και τις χαίρομαι πιστέψτε με..τις χαίρομαι σε κάθε τους έργο. 
Φίλοι μου σας εύχομαι μία καλή εβδομάδα , ηλιόλουστη σαν την αγάπη μου για σας.
Αχτιδένια φιλάκια!

18 σχόλια:

Δημιουργία είπε...

Καλη εβδομάδα Γεωργία μου με υγεία. Τον ντολμα.....τέτοιον μου τον είχε φέρει πριν χρόνια ο καλός μου και κατέληξε στα σκουπίδια ,μπορείς να μου πεις τι τους τραβάει και αγοράζουν τέτοιες χαζομάρες?

AgapameAnDolmas είπε...

καλημερα καλη βδομαδα κ γλυκια σαν το γαλακτομπουρεκο!!!!
γτ της μαμας η μαμα ειναι πιο εμπιστη ;)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δημιουργία, Κατερίνα μου καλημέρα, έχω αν το πιστεύεις μία αποθήκη γεμάτη ..τέτοια χαζά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ AgapameAnDolmas, ντολμαδάκι μου αγαπημένο να είσαι πάντα καλά.Α! στο γαλακτομπούρεκο δεν πιάνομαι γλυκιά μου, μέχρι και η κόρη μου σεφ μου έβγαλε το καπέλο!

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα Αχτιδουλα καλη εβδομαδα!!

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα Αχτιδουλα καλη εβδομαδα!!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα Αχτιδούλα,
Σου εύχομαι κουράγιο για την διεκπεραίωση του προγράμματός σου, στρατευμένη γιαγιά.
Γιατί καλέ πετάξατε τον ντολμαδοπαρασκευαστή, εγώ που τον πήρα τον λειτούργησα μια χαρά η τεμπέλα, βαριέμαι να τυλίγω.
Καλή συνέχεια να' χεις, και να μου φιλήσεις το μαγουλάκι του μπέμπη και τη μυτούλα της.

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

Καλή βδομάδα,χωρίς νεύρα....

oldthings είπε...

Αχτίδα μου καλή βδομάδα ! Την εμπειρία του ντολμαδοπαρασκευαστή ,την έζησαν δύο φίλες και μόνο ντολμαδάκια δεν βγήκαν ,ώσπου αγανάκτησαν και γύρισαν στη παλιά μέθοδο του χειροποίητου !!!
Μάλλον βγήκαν αρκετοί ελαττωματικοί !! Θα πάρεις δύναμη από το κτήμα για να αντιμετωπίσεις τις προ(σ)κλήσεις της εβδομάδας !

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα και καλη εβδομαδα αγαπημενη μου!
ευχομαι ομορφες στιγμες
φιλια πολλα

momyof6 είπε...

Καλή εβδομάδα, καλή μου Αχτίδα!

αχ, με τον ντολμαδοπαρασκευαστή! και ήμουν έτοιμη να αγοράσω, τον είδαν τα μικρά και ξεσηκώθηκαν, αλλά τώρα θα το ξανασκεφτώ :)

(καταλαβαίνω πώς είναι να θέλεις να δημιουργήσεις και να μην μπορείς- υπέφερα από σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα για χρόνια και "λυτρώθηκα" με εγχείρηση- και τώρα, δόξα τω Θεώ μπορώ και δημιουργώ και πάλι με τα χέρια μου).

καλή συνέχεια σε όλα!
με την αγάπη μου,
Αλεξία

syros2js είπε...

Αυτο το ντολμαδοπραγματάκι, το έχω πολλά-πολλά χρόνια κρυμμένο στο ντουλάπι! Το είχε φέρει μια θεία μου, αλλά δεν χρειάστηκε ποτέ να το χρησιμοποιήσω! Με το χέρι, βολεύομαι καλύτερα!
;-)
Αχτιδούλα μου, είναι ο καιρός είναι και όλη η κατάσταση που ζούμε... Υπομονή, σε λίγο έρχεται η αγαπημένη σου Άνοιξη (θα με θυμηθούν κι εμένα οι αλλεργίες μου! χιχι!) και τότε θα φτιάξει η διάθεσή σου...
Μια μεγάλη αγκαλιά ζεστή-ζεστή και άπειρα ολόγλυκα φιλάκια για καλή εβδομάδα, κορίτσι μου!
(Κλωντουλίνι μου, 2πλή δόση χαδάκια για εσένα που έχεις νευράκια!!)
;-)

Maria είπε...

Καλή και ευλογημένη εβδομάδα,να περάσεις αχτίδουλα μου,με όμορφες οικογενειακές στιγμές!!!!!!
Φιλάκια!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η μαμά μου συχνά πυκνά παθαίνει τηλεορασοπληξία με κάτι που θα δει ή θα ακούσει, με αποτέλεσμα να της λέω συνέχεια "στην τηλεόραση το είδες/άκουσες πάλι;". Τον έχει αγοράσει κι αυτή, αχρησημοποίητος είναι ακόμα, παρόλο που έχουμε φάει ντολμάδες! Εγώ πάλι πιστεύω ότι σαν τα χέρια του ανθρώπου, τίποτα! Ούτε καν το κομπιούτερ!!! Εγώ πάλι, παιδί του χειμώνα γέννημα θρέμμα, τον λατρεύω! Αλλά, φιλάκι στο ποπουδάκι του μωρού και σφιχτή αγκαλιά στη νευριασμένη Κλώντη! Καλησπέρα σε όλους... Σοφία

κυκλάμινο είπε...

Καλή εβδομάδα Αχτιδάκι μου!!!!!!!!!!!!

Funky Monkey είπε...

Καλή σου εβδομάδα, Αχτίδα μου!

Memaria είπε...

Καλή εβδομάδα Αχτίδα μου!
Φιλιά πολλά!

marypertax είπε...

Εγώ από όλα αυτά βγάζω μόνο ζεστασιά! Και όσο για τα εξαρτήματα που υποτίθεται ότι μας απλουστεύουν τη ζωή, ένα λέω....Όπως τα χεράκια μας ....τίποτα!
Φιλιά!