Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Το κτήμα στην ομίχλη!


Κόντρα στο καιρό φύγαμε για το κτήμα, οι γείτονες μας ζητούσαν ..έβαλαν και το καφέ στο μπρίκι λένε.. Τόσων ετών γυναίκα πρώτη φορά είδα τέτοιο παιχνίδισμα εποχών μέσα σε λίγη ώρα.
Ξεκινήσαμε με ..κρύο..μέχρι να ανεβούμε Πανόραμα βγήκε δυνατός ήλιος και έβαλα γυαλιά ηλίου..στη στροφή για Άγιο Βασίλειο και Χορτιάτη ο ουρανός άλλαξε χρώμα. Τα σύννεφα σκοτείνιασαν το τοπίο και λίγα λεπτά μετά τα χιόνια που δεν έλιωσαν άσπρισαν την εικόνα μας.
Στη στροφή Αγίου Βασιλείου προς Βασιλούδι και Γερακαρού άρχισε η ομίχλη..
Μόνο τα φώτα ομίχλης των αντίθετων αυτοκινήτων μας έδειχναν ότι στον ίδιο δρόμο υπήρχαν και άλλοι!
Φθάσαμε στο κτήμα.. μας υποδέχθηκε ο Κανέλλος με τα.. παράπονα του! Αφήνουμε κονσέρβες και κροκέτες πάντα και ο καλός μας γείτονας του δίνει καθημερινά τροφή όταν δεν πάμε. Έχουμε βάλει τροχαλία ώστε να γυρίζει σε όλη τη πλευρά του κτήματος για να νοιώθει άνετος.


 Δεν άντεξα να μη σας βγάλω φωτογραφίες το κτήμα στην ομίχλη γιατί πράγματι ήταν μία ονειρική εικόνα από όπου και τα το έβγαζες!



Είναι ακριβώς ..μετρημένα 208 δένδρα..να δούμε τι θα κάνει ο άνδρας μου όταν όλα αυτά θα βγάλουν καρπούς! Θα σας βγάλω ανάρτηση να έρθετε να πάρετε για το σπίτι!


Το θερμοκήπιο άδειο περιμένει το..αφεντικό να βάλει τα ανοιξιάτικα μόλις πατήσει λίγη ζέστη!


Τα σπίτι των γειτόνων ούτε καν φαίνονταν και όταν ήρθαν για το καφεδάκι και τη συζήτηση των ημερών τους είδαμε όταν πλησίασαν πια.


Ε! και ένας σκύλος μίνι στην ομίχλη πρέπει να υπάρχει.


Τα γατουλίνια μας τρώνε τα ψαράκια που τους έφερα ! Τρώνε κονσέρβα, κροκέτες και.. δυστυχώς πουλιά..κάθε φορά βλέπουμε φτερά και πούπουλα τα..άπληστα, όσο για τα καημένα τα ποντικάκια τα έχουν εξαφανίσει!


Να δείξω και το σκουφάκι που μου έστειλε προ ημερών η φίλη Ρίτα Θώδη από τα Τρίκαλα και το έπλεξε με τα χεράκια της, την ευχαριστώ! Κι εγώ σε στυλ..Εσκιμώου με το καινούργιο μπουφάν που μου αγόρασε και μου έφερε ο Δημήτρης χωρίς βέβαια να με ρωτήσει ως συνήθως. Προσέξτε..βγήκε ήλιος..τα πάντα φωτεινά για...30 λεπτά!!!


Λυπάμαι που δεν μπόρεσα , δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω το πιο μεγάλο γεράκι που έχω δει.. Βλέπετε θέλησα να το πλησιάσω για να το φωτογραφίσω αντί η..χαζή να βάλω ζουμ και..έφυγε κοιτώντας με περιφρονητικά και τη Κλώντη σαν..μπουκιά! Είναι μία περιοχή που υπάρχουν πολλά γεράκια φίλοι μου ,απίστευτα πολλά και τρώνε πολλές φορές τις κότες των γειτόνων σηκώνοντας τες στον ουρανό!!!! Είναι το 2ο μεγάλο τόσο που έχω δει στη περιοχή, σχεδόν μεγαλύτερο από τη Κλώντη.
Γυρίσαμε νωρίς , φάγαμε σπίτι και .μαζευτήκαμε όπως λένε. Σήμερα έχω..άδεια από μπέιμπι σίτιγκ φίλοι μου και λέω να προσπαθήσω να ξεκινήσω το..ράψιμο της κούκλα που θέλω να φτιάξω για τη φίλη Νκολίτσα στη Πάτρα.
 Αχτιδένια φιλάκια 

8 σχόλια:

marypertax είπε...

Καλησπέρα σου!Ήρθα στο κτήμα σου κι εγώ! Πω πω δε σε βλέπω καλά καλά! Δε πάμε στον καναπέ σου να με φιλέψεις, ψαχουλιάρα; Αν θες να δεις γιατί σε λέω ψαχουλιάρα δες την απάντηση στον άλλο μου χώρο που ανακάλυψες! Και σου λέω κι εδώ ότι θέλω να διαβάσω τα παραμύθια σου αν γίνεται!
Ωραία η ομίχλη αλλά κάποια στιγμή ανατρίχιασα. Είμαι από αυτές που φοβούνται αν δεν έχουν ορατότητα! Άντε πάω λοιπόν και σου αφήνω ζεστά φιλιά!

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΥ!Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ!ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΥΦΟΥ ΜΕ ΣΑΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΟΥΚΛΕΣΕΓΩ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΣΟΥ!ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ !ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!

syros2js είπε...

A, όλες τις εποχές συναντήσατε δηλαδή! χιχι! Με 'γεια και το μπουφάν σου και το σκουφάκι!!!
Σου πηγαίνουν πολύ-πολύ!
Αχτιδούλα μου, ας καρποφορήσουν με το καλό τα δεντράκια και θα ναυλώσουμε πούλμαν να έρθουμε να βοηθήσουμε στο μάζεμα!
:-)
Καλέ, πόσο μεγάλωσε ο Κανελλούλης?! Μουσουδάκι όμορφο!
(Ναι, Κλωντούλα: Κι εσύ είσαι όμορφη! Κι εσύ!)
Βρε, τα γατάκια! Είναι και... δολοφόνοι!!! Τί να κάνουμε, Αχτιδούλα... Το έχουν από τη φύση τους να κυνηγάνε... Και τα δικά μας σκοτώνουν πουλάκια, ποντίκια κτλ και επειδή είναι χορτάτα πάντα, δεν τα τρώνε αλλά μας τα φέρνουν στον κήπο για να... θαυμάσουμε τα κατορθώματά τους!
;-)
Καλές δημιουργίες, κορίτσι μου! ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά!
Καλό βραδάκι!

ANNA FLO είπε...

Με γεια το μπουφάν και το σκουφάκι σου! Σου πάνε τέλεια! Όσο για τον καιρό φοβερές οι φωτογραφίες σου μας έβαλες στο κλίμα. Και ο καφές θα ήταν υπέροχος ε; Ωραία παρέα τι άλλο θέλεις; Τα ζωάκια είναι μούρλια. Φαντάζομαι τις χαρές που θα σας κάνουν όταν πάτε.
Καλά να περνάτε Αχτίδα μου παντός καιρού!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Τοπίο στην ομίχλη... σαν ταινία του Αγγελόπουλου είναι!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου,
Τι γλυκά τα ζωάκια σας. Αυτό το μουτράκι του παραπονιάρη Κανέλλου είναι για ζούπιγμα.
Και πετυχημένη η φωτό με τον σκύλο ομίχλης! Ευτυχώς την αγνόησε το γεράκι!
Καλή απόδοση να έχουν τα δέντρα του Δημήτρη σου, καλά να περνάτε και φιλί στη μυτούλα της.

oldthings είπε...

Αχτίδα μου ,το τοπίο βγαλμένο από ταινία του Αγγελόπουλου ...ομιχλώδες και μυστηριώδες ! Έστω και με τέτοιο καιρό η απόδραση στη φύση είναι αναζοωγονιτική ! Το σκουφάκι σου πάει πάρα πολύ ! Να το φοράς !Καλή σου μέρα !

Νίκη είπε...

Υπέροχο τοπίο με την ομιχλη και όλες τις εναλλαγές του καιρού αυτή την εποχή!
Πόσο χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους να αγαπούν τη φύση και τα ζώα! Να τα χαίρεστε και να περνάτε έτσι όμορφα την κάθε μέρα σας!