Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015


Είναι φανερό..  το ξέρω.. ότι η ηρεμία γύρισε πάλι στο σπίτι μας και απλά χαιρόμαστε τώρα πια κάθε νέο που μαθαίνουμε από το μωράκι μας που μάλλον θα μείνει για καμιά 10αριά μέρες μακριά μας , όμως όταν ξέρεις ότι είναι σε καλά χέρια τότε είσαι ήσυχος.
Μη νομίζετε όμως ότι ..κάθομαι..ανέλαβα ζαχαροπλαστική για ..βοήθεια στο μαγαζί της κόρης μου μα  από το σπίτι! 
 Όμως δεν μου φθάνει και βέβαια γύρισα από χθες στο εργαστήρι μου ( επιτέλους!!!!) και άρχισα τα δωράκια μου. Χαμός!!! 
Ρολό χαρτί περιτυλίγματος , κάρτες, κόλλες, διευθύνσεις και..ΝΑΙ..το απολαμβάνω, ναι..είμαι χαρούμενη..ναι κάνω το σταυρό μου και λέω ευχαριστώ στο καλό Θεούλη που με βοήθησε να απολαμβάνω όλα αυτά !
Δεν ξεκίνησα ακόμη να στολίζω, κακά τα ψέμματα δεν έχω τόση ανάγκη από μεγάλο στολισμό όπως έκανα παλιά  μου φθάνει το γεμάτο στολίδια εργαστήρι μου και η χαρά μου να "ονοματίζω" κάθε στολίδι για κάποιον.
Βέβαια το όλο άγχος και στρες που πέρασα είχε και τον αντίκτυπο σε μένα η Πάρκινσον δεν αντέχει τέτοιες καταστάσεις είμαι αισιόδοξη ότι θα το ξεπεράσω κι αυτό στα σίγουρα . Σκέπτομαι τη χαρά μας όταν το νέο μας εγγόνι μπει στην αγκαλιά μας και λέω σε σας με σιγουριά ότι πράγματι η συγκίνηση είναι πάντα μοναδική όπως τη πρώτη φορά πριν 16 χρόνια που κράτησα στην αγκαλιά μου τη λατρεμένη μου μονάκριβη εγγονή που τώρα με τόσα αγόρια θα είναι πάντα η μικρή μας πριγκίπισσα!
Χθες θυμηθήκαμε με τον άνδρα μου την χρονιά που παντρέψαμε και τις δυο μας κόρες, ο Δημήτρης όταν γυρίσαμε σπίτι μας μου είπε : 
- Τώρα κορίτσι μου θα ήμαστε μόνοι μας και θα..γλεντήσουμε τα υπόλοιπα μας χρόνια με ..ταξίδια και παρέες!!! ( τι στο κάλο..δεν βλέπαμε τους άλλους γύρω μας που πάντρεψαν τα παιδιά τους; Το μνημόνιο δεν υπήρχε ούτε σαν λέξη στο λεξιλόγιο μας!!!)
Γονιός γίνεσαι για..πάντα φίλοι μου , ακόμη και στην ηρεμία και τη χαρά σου πάντα τα παιδιά σου σκέπτεσαι και ζεις μέσα από τη δική τους έστω και από μακριά αν τύχει να βρίσκονται.
Μα τα όνειρα δεν μας λείπουν και ο καλός μου ονειρεύεται ότι κάποτε θα πάμε να μείνουμε στο κτήμα από την..Άνοιξη λέει μέχρι τον Οκτώβρη ( έβαλε και χρονικό όριο!!!) ..κι εγώ χαμογελώ ,  συμφωνώ μαζί του και δεν του το χαλώ λέγοντας ότι η ζωή μου έμαθε πως όταν σχεδιάζουμε ο Θεός γελάει!
Έκανα τα πρώτα μου μελομακάρονα και είμαι περήφανη γι' αυτά γιατί τα δοκίμασε όλη η κλινική και μου τα παίνεψε και έγιναν ανάρπαστα και .. έχω να κάνω τόσα μελομακάρονα που δεν θέλω να το σκέπτομαι! 
Σας εύχομαι μία όμορφη Κυριακάτικη  μέρα  φίλοι μου και σας στέλνω τις ευχαριστίες μου για τα όσα μου προσφέρατε αυτό το καιρό της αγωνίας και για όσες ευχές μου δώσατε στις στιγμές της χαράς μου!
Αχτιδένια φιλάκια !



18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή Κυριακή να έχετε, με λιχουδιές καλλιτεχνικές και γαστριμαργικές, με αγάπη και χαρά σε όλη σας την οικογένεια. Φιλάκια στα πατουσάκια του μπέμπη και το μουσουδάκι της λατρεμένης Κλώντης. Σας φιλώ. Λευκή

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου Γεωργία,
Αφού σου ευχηθώ καλή δύναμη για τις δουλειές σου,έχω να προβώ στις κάτωθι παρατηρήσεις :
1. Πρέπει να αλλάξεις έναν αριθμό στην παρουσίαση του προφίλ σου. Κάποιο 3 πρέπει να γίνει 4 και με το καλό να επιστρέψει το κουκλάκι στο σπίτι του και στην οικογένειά του.
2. Το σχόλιο του κόκκορα μου ταιριάζει γάντι, από το αξημέρωτο στό πόδι για τις δουλειές.
3. Σιγά μην ησυχάσετε ως ζεύγος από υποχρεώσεις, ίσως σε κάποια άλλη διάσταση.
4. Και σπουδαιότερο, φιλί στο μαχητή και στη μυτούλα της.
Την αγάπη μου

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Καλημέρα Λευκή μου σ' ευχαριστώ για τις ευχές! σήμερα έχω να κάνω πολλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αμαλία μου αν θες στείλε μου σε μέιλ ( aktida7@gmail.com) τη διεύθυνση σου για να λάβεις το..μικρό...μικρό Χριστουγεννιάτικο δωράκι μου!Πράγματι ξύπνησα από τις..6 γιατί σκεπτόμουν με τι σειρά να φτιάξω όλα όσα έχω να κάνω!!!!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Πόσο χαίρομαι που όλα πάνε καλά, Αχτίδα μου.
Θυμήθηκα την περιπέτεια που ζήσαμε όταν γέννησα τον γιο μου, 2100.
Για μερικές μέρες ήταν στη θερμοκυτίδα και μετά όλα καλά.
Εύχομαι να γίνει πραγματικότητα το όνειρο του Δημήτρη σου.
Κοίτα, φύλαξε ένα μελομακάρονο για μένα.
Φιλάκια πολλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρένα Χριστοδούλου, καλημέρα Προεδρίνα μου, πράγματι δύσκολες ώρες ειδικά όταν η θερμοκοιτίδα 2ου και 3ου βαθμού με υποστήριξη..άλλο πράγμα γλυκιά μου..άλλη αγωνία πίστεψε με.

...irida... είπε...

ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ!!!
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ!!
ΤΙς ΕΥΧΕς ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΜΑς ΕΝΕΡΓΕΙΑ..ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ!!!

Ελένη Φλογερά είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου
Καλή δύναμη στις τόσες δραστηριότητές σου και με το καλό να σφίξεις στην αγκαλιά σου το εγγονάκι σου στο σπίτι σας.
Φιλάκια!

syros2js είπε...

Όταν σε λίγες μέρες, με το καλό, έχετε στο σπίτι το μωράκι σας, θα έχεις συνέλθει κι εσύ από την κούραση και το άγχος, θα θυμάστε αυτές τις γιορτές σαν τις ωραιότερες της ζωή σας! Είστε μια οικογένεια μαχητών-νικητών!
Καλές δημιουργίες και στο εργαστήρι σου, Αχτιδούλα μας, αλλά και στα γλυκίσματά σου και να έχεις μια όμορφη Κυριακή!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά και άλλα τόσα χαδάκια, όπως πάντα για το Κλωντουλίνι μας!

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλα !!!! Με το καλο να τον κρατησεις στην αγκαλια σου !!!!!!Φιλια σε σενα και στην Κλωντη, καλη εβδομαδανα εχουμε !!!!!! Στελα.

κυκλάμινο είπε...

Με το καλό να έρθει στο σπιτάκι του το μωρό!!! Καλές δημιουργίες Αχτίδα μου. Φιλιά

Κωνσταντίνα είπε...

Χαίρομαι που πάνε όλα καλύτερα! Σε λίγες μέρες θα είναι στην αγκαλιά σας ο μικρούλης! Φιλιά πολλά!

Μαρία Έλενα είπε...

Εύχομαι να πάνε όλα πολύ καλά και το αντράκι σας να έρθει στην αγκαλιά σας.
Φιλάκια ...

oldthings είπε...

Γρήγορα θα έχετε το παλικάρι σας κοντά σας ,αγκαλιά ,να μοσχομυρίζει ,να κλαψουρίζει ,να πεινάει και συ Αχτιδούλα μου θα τα ξεχάσεις όλα !!! Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δώρο σου έκανε η κόρη σου !

kerina poiimata είπε...

Όλα θα πάνε καλά!
Φιλάκια!

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια, καλή μας φίλη....Να σας ζήσει το μωράκι σας, σύντομα να το πάρετε στην οικογένεια σας, να'ναι καλά και η κορούλα σας που σίγουρα λαχτάρησε και κουράστηκε όλον αυτό τον καιρό. 'Αλλά θα τα ξεχάσει όλα όταν το βλέπει να κοιμάται στην κουνίτσα του.
Μπράβο και πάλι μπράβο για την τόση δραστηριότητα που σε διακατέχει.Τι να πώ, να πέρνουμε όλοι μας που διαβάζουμε στο blog δύναμη για την καθημερινότητα μας.
Καλό βράδυ καί όλα καλά....!!

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

ΚΑΛΗ ΕΔΟΜΑΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ.ΟΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΥΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΙΑ ΤΟ ΞΕΡΩ.ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Χαίρομαι που όλα πάνε καλά Αχτίδα !!!!!
Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά !!!!