Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ένα παράθυρο με φως ..


Έτσι μου το ζήτησαν ..θέλω ένα παράθυρο με φως , με χρώμα και να μου δείχνει πάντα μία χαρούμενη θέα..



Ελπίζω η νεαρή νυφούλα βλέποντας το να της δίνει αυτό ακριβώς που μου ζήτησε..φως..χρώμα..καλή διάθεση!
Ένα ΣΚ σπίτι, πολλή διάθεση να κάνω πολλά μα δεν μου πήγαινε και να τον αφήνω μόνο μπροστά στη τηλεόραση, έτσι μοίραζα το χρόνο μου ανάμεσα στο εργαστήρι και στο καναπέ με συζήτηση μαζί του και καφεδάκι, λίγα σχέδια σε χαρτί για Χριστουγεννιάτικες ιδέες , όνειρα για το κτήμα ( τα έχει μπόλικα) , φροντίδα στη Κλώντη που κοιμάται πλέον πολύ περισσότερο όμως είναι καλά...είναι καλά  ..και δέχομαι το σήμερα όπως ακριβώς μου έρχεται.
Έχω ένα εργαστήρι γεμάτο ξύλα, υλικά, πέτρες, χρώματα..άνω κάτω και δεν ξέρω τι να βάλω στην άκρη αφού θέλω όλα να τα κάνω και με όλα να ασχοληθώ.. 
Είναι ίσως της..ηλικίας..μέσα μου έχω ζωή..θέλω να κάνω πολλά όπως παλιά που ξημεροβραδιαζόμουν στο παλιό μαγαζί εργαστήρι μου. Όμως τώρα απλά  δεν μπορώ..κουράζομαι εύκολα, τσατίζομαι και με το χέρι μου, με τις άτσαλες γραμμές μου στο καμβά ,τη δυσκολία μου πια στο πινέλο..Ζωγραφίζω πια με χάρακα οδηγό..κάποτε ούτε να το ακούσω δεν ήθελα.
Προχθές είχα μάθημα στη μία μικρή μου μαθήτρια και έπρεπε να της δείξω να τραβήξει ίσια τη γραμμή  για να ενώσει κάτι..κατάλαβα ότι δεν μπορούσα, της είπα τι να κάνει κι εκείνο την τράβηξε τέλεια..όπως θα ήθελα να είναι..όπως την έκανα εγώ παλιά..
Μερικές φορές συμβιβάζομαι με όσα μπορώ..άλλοτε πάλι θέλω με πείσμα αυτά που είχα..δεν μπορώ κι αυτό με ενοχλεί. Μετά όμως μπαίνω στο "παιχνίδι" να καταφέρω ένα βήμα από τα δύσκολα και η ανικανοποίητη ανάγκη μου να καταφέρω τα πάντα μένει όπως είναι..ανικανοποίητη. 
Καλές μου φίλες σας εύχομαι μία καλή Κυριακή και μία υπέροχη εβδομάδα. 
Αχτιδένια φιλάκια!

22 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλησπέρα Αχτιδούλα,

Μην τα βάζεις με τον εαυτό για κάποια πράγματα που σε δυσκολεύουν να τα κάνεις.
Τα έχεις κάνει τόσες φορές και τόσο καλά, που αποτελούν παρακαταθήκη και για σένα και για τους μαθητές σου. Η τέχνη σου βγαίνει αυθόρμητα και έχεις βρει παραθυράκια να την εκφράζεις παρά τις πρακτικές δυσκολίες. Δεν πρέπει να κλείνει ποτέ ο ορίζοντας της ψυχής μας.
Να έχετε κι εσείς μια Καλή Κυριακή και εβδομάδα και φιλιά πολλά στην υπναρού.

Την αγάπη μου.

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

Γεωργια μου πανεμορφος ο πινακας τι να πω ολα οσα κανεις .Χαιρομαι πολυ για τα νεα της Κλωντιτσας να περασετε πολυ πολυ ομορφα.Φιλακια

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Έχεις κάνει τόσα πολλά πράγματα Αχτίδα μου, που χρειάζεται λίγο ξεκούραση ο εαυτός σου.
Κι εγώ στεναχωριεμαι που κάνω πολύ λίγοτερα από πριν, αλλά τί να κάνουμε.
Δόξα το Θεό, να λέμε.
Ο πίνακας σου είναι υπέροχος.
Καλή Κυριακή.
Φιλάκια πολλά.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Ένα παράθυρο με θέα και φώς !!!!
Ακριβώς αυτό μας προσφέρεις κι εμάς ... το φώς σου και την ομορφιά !!!!
Καλή Κυριακή και καλό μήνα !!!
Μια αγκαλιά για την Κλώντη και πολλά φιλιά !!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Τα χρόνια περνάνε γλυκιά μου Αχτίδα και κανένας δεν μπορεί να κάνει αυτά που έκανε παλιά, εσύ όμως νομίζω πως είσαι ακόμα τόσο παραγωγική.... Μπορεί να μην κάνεις τόσα όσα έκανες παλιά, ότι κάνεις όμως τώρα είναι πλημμυρισμένο από φως και αγάπη!!! Ο Πίνακας υπέροχος, σίγουρα θα ενθουσιάσει την παραλήπτρια του!!!! Πολλά πολλά φιλιά σε όλους σας και ευχές για έναν όμορφο μήνα γεμάτο υγεία!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αμαλία μου καλημέρα και σ' ευχαριστώ. Η Κλώντη είναι το ίδιο, τρώει ευτυχώς, δεν κάνει εμετό και περνάει μία ήσυχη ζωή δίπλα μας .Κουράζεται απλά εύκολα και κοιμάται πολλές ώρες. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που έδειξες για το πρόβλημα μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ σ' ευχαριστώ καλή μου να έχεις μία όμορφη εβδομάδα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρένα Χριστοδούλου εσύ έχεις τις εμπειρίες της εγγονής φίλη μου και είσαι ακόμη στην αρχή σε διαβεβαιώ.Τα έργα σου όμως είναι φανταστικά και πάντα κάνεις τέλεια ότι ασχολείσαι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας , καλή μου φίλη καλημέρα , έχω το δωράκι σου δίπλα στον υπολογιστή μου και έτσι θες δεν θες σε σκέπτομαι πάντα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα μου εγώ δίπλα σου..προσκηνώ! Είσαι μοναδική, εγώ που ξέρω τον αγώνα σου και τη λαχτάρα σου να κάνεις πολλά και τα κάνεις, και σε θαυμάζω γι 'αυτό!

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Καλημέρα Καλημέρα!! Πολλά από τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου είναι ιδια με όσα εγώ αισθάνομαι και σκέπτομαι .Εχω κι εγώ τόσα πολλά που θέλω μα είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν.Η διαφορά μας είναι βέβαια ΜΕΓΑΛΗ Σκέπτεσαι το βράδυ να ζωγραφίσεις κάτι και σε κάποιες ώρες είναι έτοιμο και πανέμορφο, εγώ παλεύω ώρες,μέρες,μήνες και αν δεν τα καταφέρνω αισθητικά, απογοητεύομαι Δεν συγκρίνομαι σε καμία περίπτωση με την δική σου ικανότητα και γνώση που θαυμάζω πολύ Αχ!!!!!!!!!!!!
Γεωργία ,γεράσαμε κάπως και οι δραστηριότητές μας αλλά και οι αντοχές μας φυσιολογικά μειώθηκαν νοσταλγώ κι εγώ τα μεγάλα και συχνά ξενύχτια για να δημιουργώ όλα όσα επιθυμούσα !! και τώρα χαχαχα που " σε καλόπιασα"πες μου πως να κάνω ευθείες γραμμές που τόσο υστερώ (ξερω βέβαια ότι η συνεχής εξάσκηση είναι το πρώτο αλλά λέω μήπως υπάρχει και κάποιος τρόπος) Φιλάκια πολλά και καλή σου Κυριακή

syros2js είπε...

Αχτιδούλα μου, παρά τα όποια προβλήματα, εγώ βλέπω ένα άνθρωπο πολύ δυνατό, πολύ γλυκό, πολύ ταλαντούχο και με πάάάάάάρα πολλή αγάπη μέσα του! Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να τα βάζεις με τον εαυτό σου! Ζωντανά παραδείγματα οι μαθητές σου: Όσες φορές μας δείχνεις έργα τους, μένουμε με το στόμα ανοιχτό! Και αυτό το μεράκι, την αγάπη και την τεχνική, καταφέρνει να τους τα μεταδώσει μόνο ένας υπέροχος άνθρωπος όπως είσαι εσύ!
Για τον πίνακα φαντάζομαι πως είναι περιττό να αφήσω σχόλιο! Είναι ονειρικός! Βγάζει τόση ομορφιά, αισιοδοξία και ζεστασιά που ό,τι κι αν γράψω θα είναι λίγο!
Σε φιλώ πολύύύύύύ και να δώσεις πολλά-πολλά-πολλά χαδάκια στο κορίτσι μας!!!
Καλό μήνα, γλυκιά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου, ας ελπίσουμε γλυκιά μου να ήμαστε έστω όπως ήμαστε και θα λέω πάντα ευχαριστώ.Πότε θα έρθεις καλέεεεε!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ syros2js, σ' ευχαριστώ μικρή μου για την αγάπη , το ενδιαφέρον και γενικά τη στάση σου σε όσα σας..ζαλίζω καθημερινά.Η Κλώντη είναι πάντως καλά..δεν ξέρω τι λέει ο γιατρός όμως εγώ είμαι χαρούμενη με όσα έχει κατακτήσει αυτές τις μέρες.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Οχι μονο τα καταφερνεις ακομα πολύ καλά και το βλέπουμε απον ομορφο γεματο φως πίνακα σου Αχτιδα μου αλλα ερχομενη εδώ καθε φορα...γεμιζω θετική σκεψη και το ξερω οτι αυτή ειναι που κανει τα πράγματα που θεωρουμε δύσκολα να γίνονται πιο ευκολα ... να ξερεις πόσο σε καταλαβαινω φιλη μου..!!!!! χαιρομαι παρα πολύ για την Κλωντη σας..η αγαπη και η ελπίδα..ειναι τα καλύτερα συναιθηματα στην ζωη μας...να περνας ομορφα χαρηκα που τα είπαμε στο τηλεφωνο .. ειναι αυτες οι μικρες στιγμες που η αγαπη των γυρων μας μας κανει χαρούμενους...φευγω..με χαμογελο για όλα οσα διαβασα εδώ.... καλο μηνα να εχεις Γιωργια μου και μια ομορφη εβδομαδα... φιλακιαααα!!

Δημιουργία είπε...

Καλο μήνα να έχεις Γεωργια μου με το καλό. Και εγώ καθε βράδυ προγραμματίζω τι θα κάνω την επόμενη και οταν ξημερώσει η μέρα του Θεου δεν κάνω ούτε τις μισές,το πνεύμα πρόθυμο αλλα τα κουράγια αδύνατα. Οπότε κάνω ότι μπορώ.

Αμαλία είπε...

Καλή μου Γεωργία, καλησπέρα,

Ελπίζω η μέρα σας να πέρασε ευχάριστα. Ερώτηση κρίσεως (έτσι μού΄ρθε τώρα).
Έχεις ζωγραφίσει τόσα και τόσα, και κατ΄έμπνευσιν και κατά παραγγελία.
Το φιογκογιόρκι έχει τον πίνακά του; Εάν ναι, γιατί δεν έχει αναρτηθεί έως σήμερα -εκτός κι αν μου έχει διαφύγει.
Μέσα στην προβοκάτσια είμαι ώρες-ώρες........

Σας φιλάω και τις δύο.
Την αγάπη μου.

oldthings είπε...

Γλυκιά μου Γεωργία ,τόσα πράματα κάνεις !!!! Λαχταρά η εφηβική ψυχούλα σου ,πεισμώνεις και αγωνίζεσαι και να τα υπέροχα αποτελέσματα !!! Χαίρομαι που η Κλώντη σου μοιάζει και αγωνίζεται συνέχεια. Καλό σου μήνα !

Ανώνυμος είπε...

Μια γλυκιά καλημέρα με πολλή αγάπη. Φιλάκια στο λατρεμένο μουσουδάκι της Κλώντης. Λευκή

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!!! Ο πίνακας είναι καταπληκτικός, ελπίζω να αρέσει και στην κοπέλα που τον ζήτησε, όσο πολύ αρέσει και σε μας!!!
Ένα μεγάλο φιλί στο Κλωντάκι

Φιλιά πολλά από την ηλιόλουστη Πάτρα

Ανθή

Κική Κωνσταντίνου είπε...

υπεροχος και σουπερ αχτιδενιος! :)

καλό μήνα και καλή εβδομάδα να έχουμε αγαπημένη μου φίλη.

Funky Monkey είπε...

Πανέμορφος πίνακας!
Όποια κι αν είναι τα προβλήματα, δε σε φοβάμαι εσένα. Από όσα γράφεις και λες κατά καιρούς, έχω συμπεράνει πως κρύβεις αρκετή δύναμη μέσα σου για να αντιμετωπίσεις τα πάντα χωρίς να το βάζεις κάτω.
Και ο πίνακάς σου το αποδεικνύει...
Φιλιά!