Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Του Σταυρού σήμερα...πόσοι Σταυροί όμως;


Μέρα μεγάλη σήμερα γιορτή της Χριστιανοσύνης..Με τι αρχίζει η ημέρα μας όμως φίλοι μου ...Δεκάδες πνίγηκαν στη θάλασσα ψάχνοντας για λύσεις  ζωής..κάποιο παιδί σκότωσε κάποιο άλλο με το όπλο του παππού του επειδή μάλωσα...αρένα η τηλεόραση με ανθρώπους που παλεύουν για εξουσία...
Σήμερα γιορτάζεται το σύμβολο του Σταυρού..Σταυρώσεις γίνονται κάθε μέρα δυστυχώς.. καρφώνονται ψυχές και όνειρα σε νοητούς Σταυρούς..και όλοι μας το μόνο που ελπίζουμε να βρούμε στο κουτί της Πανδώρας είναι η..Ανάσταση...
Λυπάμαι για τους Ανθρώπους που τους άλλαξε η ζωή, εκείνους που θυσίασαν τιμή και υπόληψη στο άγαλμα του Μαμμωνά , που "θάψαν" μέσα τους το σύμβολο της Πίστης και της Θυσίας.. Όχι..δεν είμαι ένα άτομο θρησκόληπτο, παθιασμένο , που τρέχει και τόσο συχνά στην Εκκλησία  , που κάνει όρκους και νηστείες..Όχι..απλή Χριστιανή είμαι που πιστεύει στη τελειότητα που διδαχθήκαμε και βαπτιστήκαμε με βάση την Αγάπη που απορρέει από αυτήν.Τους κανόνες που ξεχάσαμε, τα όσα διδαχθήκαμε..
Οι άνθρωποι πνίγονται, οι άνθρωποι σκοτώνουν ο ένας τον άλλο, ο άνθρωπος άλλαξε..χάθηκε στο δρόμο που του ορίστηκε..το δάσος έκρυψε τα όμορφα μονοπάτια..  Ελπίζω...ελπίζω μόνο στο Θαύμα..όμως τα θαύματα γίνονται μόνον όταν πιστεύουμε και τα κάνουμε εμείς οι ίδιοι στη ζωή με τα έργα μας..
Μια καλημέρα ας σας πω και ας φύγω, ας κλείσω μέσα μου τη θλίψη για όλα αυτά, ας χτίσω το τοίχο γύρω μου από το "κακό" της εξουσίας.. Πάντα ελπίζω, πάντα ζούσα σε δικό μου κόσμο και δεν θα τον γκρεμίσω όσο μπορώ να τον προστατέψω..
Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν φίλοι μου και ..
Αχτιδένια φιλάκια..

2 σχόλια:

Lamprini T. είπε...

πολύ σωστές οι σκέψεις σου... Ας ελπισουμε όλοι σε θαύμα...
Χρόνια πολλά!!! και πολύχρονοι όσοι γιορτάζουν!

syros2js είπε...

Δίκιο έχεις, Αχτιδούλα μου...
Πρέπει να γίνουμε περισσότερο άνθρωποι... το έχουμε ξεχάσει αυτό...
Φιλί γλυκό, κορίτσι μου...