Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Στη βάση μας λοιπόν!


Γύρισα το ...σουρτούκι μα δεν το ευχαριστήθηκα τόσο η...παλιογκρινιάρα γιατί  η ζέστη μας ακολουθούσε παντού και μας υπενθύμιζε ότι πλέον δεν ήμαστε για τέτοια όπως παλιά. Η πίεση στα ύψη,η κόπωση μεγάλη .. 
Περάσαμε και δύο μέρες στο κτήμα γιατί οι καλοί μου γείτονες μου τηλεφωνούσαν συνέχεια λέγοντας μας ότι τους λείπουμε. 
Όμορφο πράγμα να σε θέλουν , να σε σκέπτονται, να σε αποζητούν..! Πιστέψτε με θα το καταλάβετε όταν φθάσετε στη δική μας ηλικία ότι δεν υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα  από το να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σου τηλεφωνούν και ρωτούν με ενδιαφέρον για το πως είσαι.
Γυρίσαμε λοιπόν και δεχθήκαμε την ίδια μέρα αγαπημένους φίλους, φάγαμε τη πιτούλα που σκάρωσε ο άνδρας μου και την επομένη αρχίσαμε να τρέχουμε να τακτοποιήσουμε τις διάφορες δουλειές που μας βγήκαν. 
Ο ένας εγγονός μου χάλασε το laptop του, ο άλλος θέλει να του πάρω τσάντα για το σχολείο παράξενη( κάπως μου την είπε και δεν θυμάμαι!), η μία κόρη ανοίγει πάλι το μαγαζί της και η άλλη επιστρέφει στη δουλειά της..
Οικογένεια φίλοι μου..οικογένεια..ο σκοπός της ζωής μας κι εμείς γονείς για πάντα..όπως όλοι οι γονείς του κόσμου!
Όταν μένουμε μόνοι, κρατιόμαστε από το χέρι και λέμε απλά μία προσευχή να ήμαστε δυνατοί και ικανοί να προσφέρουμε και να μη χρειαζόμαστε να μας προσφέρουν εκείνοι.
Στο κτήμα η γάτα μας γέννησε πάλι..8 γατάκια, πέθανε το ένα και μείνανε 7, συν τα 4 από τη πρώτη γέννα..11 συν η μάνα...12! Ο άνδρας μου έπαθε μίνι...συμφόρηση με το νούμερο μα ευτυχώς βρήκαμε αποδέκτη να τα δεχθεί όλα!!!! 
Εκεί που αγοράζουμε κροκέτες για τις γάτες μας ρώτησαν αν έχουμε γατάκια, μόνο που δεν πήδηξε από τη χαρά του ο Δημήτρης, έτσι μόλις μεγαλώσουν λιγάκι ώστε να τρώνε κροκέτες θα τους τα πάμε. 
Το πρόβλημα μας είναι πως να πιάσουμε τη μεγάλη θηλυκή γάτα τη Ήρα για να την πάμε στο γιατρό για στείρωση, δοκιμάσαμε κάθε τρόπο φίλοι μου, κάθε τρόπο πιστέψτε με.. 
Ιστορίες για γέλια μέχρι δακρύων οι προσπάθειες του άνδρα μου και δεν αναρωτιέμαι πλέον γιατί οι γείτονες πίνουν το καφέ μόνο σε μας, έχουν δωρεάν θέαμα κωμωδίας!
 Ο Δημήτρης μου έχει σκεφτεί κάθε παγίδα που μπορείτε να φανταστείτε, ότι έχει δει στο..σινεμά και στη TV το έχει κάνει. Κάτι από..Σκούπυ Ντου, τιραμόλα, Ντένις ο Τρομερός και πάμε στα πιο δύσκολα όπως οι...Επικίνδυνες Αποστολές .Να κρεμάει κλουβί με σπάγκο από το ξύλινο δοκάρι στο κιόσκι , φαγητό κονσέρβα στο πιάτο..ο σπάγκος δίπλα του στο τραπέζι κι εκείνος με το..μαχαίρι να το κόβει για να κατέβει το κλουβί και να πιάσει τη γάτα!!!!!Και η εντύπωση του βέβαια  ότι η γάτα είναι τόσο χαζή να μην αντιληφθεί τη παγίδα. Τρώει τη κονσέρβα και τον κοιτάζει ειρωνικά λες και του λέει: Κορόιδο!!!!
Κι εμείς οι 4 ...αναίσθητες οι γειτόνισσες δίπλα του ( μέσα κι εγώ) πεσμένες κάτω από τα γέλια.
Το αστείο είναι ότι ακόμα και ο Κανέλος φοβάται τη γάτα..αντί να την κυνηγάει αυτός τον βάζει εκείνη στο κυνήγι!
Σας ζάλισα πάλι μόλις ησυχάσατε από εμένα και γύρισα σαν τον καύσωνα που δεν λέει να φύγει. Ελπίζω σε μία δροσιά σύντομη και πρέπει να παραδεχθώ ότι στο κτήμα το βράδυ κοιμόμαστε με ελαφριά ...κουβέρτα!!!Απίστευτο όμως αληθινό!
Σας στέλνω την αγάπη μου και ευχαριστώ όλους όσους μου στέλνουν μηνύματα και με παίρνουν τηλέφωνο, με συγκινείτε αφάνταστα.
Αχτιδένια φιλάκια , γλυκά και μαμαδίστικα!

16 σχόλια:

syros2js είπε...

xaxa! Κουρασμένη μα, άκρως απολαυστική η ανάρτησή σου, Αχτιδούλα!!!
Πωπω, πόσα γατάκια!!! Πολύ χάρηκα που θα πάνε σε καλά χέρια!
Καλά, οι γάτες αν δεν θέλουν να πάνε στον γιατρό, μπορούν να σε τρελάνουν! Έχω κι εγώ άάάπειρα περιστατικά να διηγηθώ!!! χαχα!
Σε φιλώ πολύύύύύ και σε κάνω μια μεγάλη-μεγάλη αγκαλιά για να μπεις μέσα και να ξεκουραστείς!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!!

Να είστε καλά πάντα!

Κωνσταντίνα είπε...

Χαίρομαι πολύ που περνάτε όμορφα κ κάθε φορά που διαβάζω ανάρτησή σας μου φτιάχνει η διάθεση! Απολαυστικές οι σκηνές που περιγράφετε με τη γάτα!
Φιλιά πολλά!

Artemis είπε...

Τη γατούλα μπορείτε να πιάσετε με μεγάλη απόχη.Ενόσω είναι μέσα στην απόχη κάποιος που ξέρει από αυτά
μπορεί να της κάνει μία ένεση με ελαφρϋ ηρεμιστικό που θα σας δώσει ο. κτηνίατρος.Καλή επιτυχϊα!

nikolitsa είπε...

Καλως τηνε και ας άργησε με την ωραία της πολυλογία.Ξ έρεις σε συνήθισα και κάθε μεσημέρι που όλοι γυρω μου ξεκουράζοντε ,4 παιδιά ,2 εγγόνια ,2 σκυλιά και ο άνδρας μου, εγώ χαζεύω στον υπολογιστή. Η ανάρτησή σου πάντα μου αρέσει,γιατί μοιάζουμε σε πολλά.
Πρέπει νάσαιχαρούμενη που θα καλοπέσουν τα γατάκια σου.Ξέρω τι είναι να φεύγεις από το εξοχικό σου και να αφήνεις πίσω σου ένα σωρό γατιά.
Καλό φθινόπωρο λοιπόν,αν και εδώ δεν λέει ακόμη να δροσίσει.
Πολλά φιλιά.

Unknown είπε...



thank you

سعودي اوتو

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα για τη γατα ζητηστε από τον κτηνιατρο ένα ηρεμιστικο, βαλτε το στο φαγητο της γατας και τελειωσε. με αποχες δεν νομιζω να τα καταφέρετε. οσο για τα γατακια δεν είναι σιγουρη για τους επαγγελματιες που ζητανε γατακια. τους φερονται ασχημα κι ανε δε δοθουν μικρα... ασχημη η μοιρα τους. πρεπει να στειρωσετε τη γατα σας όπως και δηποτε. δε θα ξερετε τι να κανετε υστερα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Η syros2js αυτή η γάτα δεν έγινε ποτέ "δική μας" αρνιόταν να χαϊδευτεί ενώ το ένα αρσενικό παιδί της είναι όλο στην αγκαλιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου χαίρομαι που σας μεταφέρω κάτι από το χιούμορ μου που με κρατάει πάντα ζωντανή σε πολλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Artemis, αστειεύεσαι ελπίζω! Γιατί το σκέφτηκε και ο άνδρας μου και κόντεψε να μας "φάει¨σαν τίγρης!Χαμός! φίλη μου κάτι σαν ..πόλεμος στο Βιετνάμ!

Artemis είπε...

Συμφωνω με τον κο/κα Ανωνυμο στο να ειμαστε προσεκτικοι οταν ζητουν γατακια απο καποιο pet shop.Εχω ακουσει και εγω διαφορα ασχημα για τις συνθηκες διαβιωσης τους και την τυχη τους γενικοτερα...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Nikolitsa A, φίλη μου είμαστε ..μάλλον εκπέμπουμε στο ίδιο κύμα σκέψης και άποψης ζωής όπως καταλαβαίνεις γι' αυτό... καταλαβαινόμαστε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, το σκέφτηκα μα όταν ρώτησα σε φαρμακείο δεν μου έδωσαν. Θα το πω στο γιατρό μα φοβάμαι μήπως πάθει κάτι ενώ θηλάζει ακόμη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Η Artemis φίλη μου δεν είναι τέτοιο μαγαζί.Αυτό που σου λέω είναι στο χωριό δίπλα μας και είναι ένα τεράστιο οίκημα με παραγωγή ζωοτροφών από όπου αγοράζουμε κροκέτες για σκύλους και γάτες.Έχουν από ότι είδα γατιά και ίσως τα χρειάζονται.Άλλωστε ευνοείται ότι πηγαίνουμε εκεί 1 φορά την εβδομάδα για αγορές τροφών για τα αδέσποτα του άνδρα μου.

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Αυτό το έργο πολύ θα ήθελα να το δω.
Δε το γυρνάς σε βίντεο να το ανεβάσεις στοYouTube.
Ο γάτος κι Δημήτρης, χαχα.
Φιλάκια πολλά!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Αυτό το έργο πολύ θα ήθελα να το δω.
Δε το γυρνάς σε βίντεο να το ανεβάσεις στοYouTube.
Ο γάτος κι Δημήτρης, χαχα.
Φιλάκια πολλά!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Αυτό το έργο πολύ θα ήθελα να το δω.
Δε το γυρνάς σε βίντεο να το ανεβάσεις στοYouTube.
Ο γάτος κι Δημήτρης, χαχα.
Φιλάκια πολλά!