Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Κάθε μέρα κάτι αρχίζει..χαμόγελο θέλω πάντα!


Καλημέρα καλημέρα φίλοι μου όπως πάντα ευχαριστώντας το Θεό για το κάθε μας ξημέρωμα!
 Το καφεδάκι μου...σκέτο και βαρύ με μπόλικο καϊμάκι! Έτσι μου αρέσει και είναι η πρωινή και η απογευματινή μου αδυναμία!



Βιάζομαι να σας δείξω τι έκανα τελικά με το ...άλλο κομμάτι από τη νεροκολοκύθα που έκοψα για να φτιάξω το..προηγούμενο. Βέβαια δεν μπόρεσα να σας δείξω και το άλλο παιδάκι που έχει ολόγυρα και το δενδράκι γιατί απλούστατα οι υπόλοιπες φωτογραφίες βγήκαν κουνημένες. Τελικά από τις δέκα που τραβώ σώζονται η...μία! Ο εγγονός μου με ρώτησε γιατί δεν ζωγράφισα και ένα..μπαμπά!
-Γιατί αυτό το μικρό μου περίεργο εργάκι ήθελα απλά να δώσω τη ..μάνα!



Με τον εγγονό μου το Πασχάλη χθες πέρασα το πρωινό μου στο εργαστήρι μου, Ο καθένας έφτιαχνε ότι έφτιαχνε..μιλούσαμε ..αναλύαμε..και ένοιωσα πόσο τυχερή είμαι που έχω αυτή την απόλαυση της παρέας ενός 11χρονου εγγονού που του αρέσει να κάνει παρέα τη γιαγιά του αντί να παίζει στον υπολογιστή.
Κλεισμένη στο σπίτι αυτές τις μέρες λόγω υγείας σήμερα θα ..αποδράσω στο κτήμα παίρνοντας μαζί ένα τελάρο μουσαμά να ζωγραφίσω ..να προσπαθήσω..να μεταφέρω επάνω του το σπίτι απέναντι της γειτόνισσας που μου ζήτησε. Βέβαια θα εξαρτηθεί από τη διάθεση μου να ζωγραφίσω .
Μένοντας σπίτι δεν μπόρεσα να μην ακούσω ειδήσεις! Μη μου πείτε να κλείσω τη τηλεόραση...σαν τη περίεργη Εύα...απλώνω το χέρι στο ..μήλο ξέροντας ότι η ..τιμωρία καραδοκεί. Τους έχω βαρεθεί όλους και κάνω σκέψεις παιδιάστικες , απλές και (το ξέρω) βλακώδεις , αφού ονειρεύομαι ένα κόσμο γεμάτο ειλικρίνεια, αγάπη, δούνε και λαβείν για τα αγαθά ανάμεσα μας. 
Στη γειτονιά μας στο κτήμα είμαστε μία παρεούλα 12 ατόμων  και βλέπω πόσο όμορφα είναι που ο καθένας ρωτάει τον άλλο αν θέλει κάτι από τα δικά του αγαθά που του περισσεύουν.
 Στις επισκέψεις μας ανταλλάζουμε ότι έχουμε  προσωπική δουλειά βοήθειας.. ξέρετε εκείνη η φράση: "να βάλω κι εγώ ένα χεράκι να τελειώσουμε γρήγορα" ! Μοιραζόμαστε.. αυγά, μαρούλια, κρεμμυδάκια, κολοκυθάκια, εργαλεία,  εντομοκτόνα!  
Η δική μου προσφορά;..γλυκάκια ή πίτες..όπως η σημερινή πάστα φλόρα που τους πάω και τα ντολμαδάκια για τις βραδινές μαζώξεις και τι άλλο;..ζωγραφιές σε ξύλα, πέτρες, μουσαμάδες, κολοκύθες , τι άλλο να δώσω εγώ δυστυχώς. Α!..έχω πάντα κουβεντούλα η φλύαρη, καφεδάκια, αγάπη για όλους μαζί με μία ανοιχτή αγκαλιά και το ..τάμπλετ μου όταν θέλουν να μάθουν  ον λάιν  το καιρό!!!
Ακούω λοιπόν όλους αυτούς στη τηλεόραση που όταν τους ακούς ...τι να πω..όλοι έχουν λέει δίκιο! Το ψέμα και η ανειλικρίνεια στο τσεπάκι τους, αναρωτιέμαι πως κοιμούνται ήσυχοι τη νύχτα. Εγώ όταν κάνω κάτι που δεν ήταν τελικά σωστό δεν μου κλείνει μάτι η συνείδηση μου βρε παιδιά!
Πήρα φόρα πάλι και τα λέω..μιλώ σε γενικές γραμμές , σε απλές παιδιάστικες δικές μου σκέψεις ίσως..
Κρατείστε τη καλημέρα μου, την αγάπη και τη καλή μου διάθεση να πιω το πρωινό μου καφεδάκι μαζί σας. Καλημέρα λοιπόν, θα τα πούμε όταν...γυρίσω γιατί ακόμα δεν έμαθα πως να γράφω από το τάμπλετ  εδώ..μπορεί και να μη γίνεται μάλλον..τυχερούλιααααα!!! Την γλιτώνετε τη μουρμούρα μου! 
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου!

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα αχτιδένια! Αν σκεφτείς πόσες ανάγκες μας βιοτικές και ανθρώπινες θα καλύπτονταν εάν μοιραζόμασταν και ανταλλάσαμε αγαθά, υπηρεσίες, καταστάσεις...με νοιάξιμο, με φροντίδα, με αγάπη και αλληλεγγύη για τον 'άλλον" που δεν είναι άλλος παρά ο "εαυτός μας"...γιατί "υπάρχω σημαίνει συνυπάρχω".
«Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης». (1ο άρθρο οικουμενικής διακήρυξης για τα ανθρώπινα δικαιώματα).
Με την καλημέρα μου για ένα αλληλέγγυο και αδερφοποιημένο αύριο!
Τέρη

ANNA FLO είπε...

Καλή σου μέρα. Καλά να περάσεις στο κτήμα.
Η κολοκύθα με τη μάνα και τα παιδιά φανταστική!!!
Σωστά τα λες....όλοι δίκιο έχουν, όλοι το καλό του λαού θέλουν και εμείς;;;; Δεν τους στείλαμε εκεί που αξίζουν: στη λήθη της ιστορίας!!! Καλά να πάθουμε.
Ωραία η σκέψη της ανταλλαγής. Το ''βάζω και εγώ ένα χεράκι να τελειώνουμε'' λέγεται μόνο όταν η καρδιά είναι ανοικτή και μεγάλη.............Είσαι τυχερή με τέτοιους γειτόνους και εκείνοι για σας.

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΩΡΑΙΟΣ Ο ΚΑΦΕΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΡΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΕΣ ΣΟΥ!ΚΑΛΑ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΟΥ ΑΠΙΘΑΝΕΣ!ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Τέρη μου σ' ευχαριστώ και καλημέρα.Είναι τόσο απλή η ζωή φίλη μου αν το σκεφτείς.Βέβαια είναι σχετική με ότι "γεμίζει" το καθένα μας.Ποτέ δεν ήμουν της..πολυτέλειας. Μπορώ να ζήσω με όλα μα και με το τίποτα.Ο άνδρας μου λέει ότι είμαι το πιο βολικό πλάσμα που έχει συναντήσει στη ζωή του, μπορώ να κοιμηθώ και σε ένα ..κουτάκι μέσα απλά να με ..χωράει!!!!!Μου αρέσει έτσι, να μοιραζόμαστε, να λέμε την αλήθεια, να καλοσωρίζουμε χωρίς από πίσω να μουρμουρίζαμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ANNA Flo, ποιον από όλους να στείλεις στη..λήθη..θα γεμίσει κοριτσάκι μου και δεν θα χωράει μύγα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ καλημέρα Ριτάκι να είσαι καλά!

syros2js είπε...

Mακάρι να ήταν έτσι όλες οι μουρμούρες, Αχτιδούλα μου, σαν τη δική σου!
Εγώ θα προτιμήσω να μείνω στα ευχάριστα και θα σου ευχηθώ να περάστε υπέροχα στο κτήμα!
Έχεις την αγάπη μου πάντα!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!
Καλημέρα!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Γεια σου γλυκιά Αχτίδα !!!!!
Άντε πες ότι πίνουμε μαζί καφεδάκι εξ αποστάσεως γιατί κι εγώ έναν ελληνικό το πρωί και έναν το απόγευμα πίνω. Τι καταπληκτικός ο λαιμός της κολοκύθας ....... κάθε φορά μας αποδεικνύεις πόσο μεγάλη καλλιτέχνης είσαι !!!!!!!!!!! Τι τύχη να έχεις και καλούς γείτονες και να ανταλλάσσετε καλούδια !!!!!! Καλά να περάσεις στο κτήμα και θα περιμένουμε ανταπόκριση !!!!! Τα φιλιά μου !!!!!

Κωνσταντίνα είπε...

Η κολοκύθα πραγματικά υπέροχη! Δε θα το φανταζόμουν ποτέ ότι το πάνω μέρος μπορεί να γίνει κάτι τόσο όμορφο! Να περάσετε τέλεια στο κτήμα σας, με πολύ ξεκούραση, δημιουργικοτητα και καλή παρέα!

airis είπε...

Αχ να είχα το μισό από το ταλέντο σου στη ζωγραφική αχτιδούλα μου!
Υπέροχα....

Unknown είπε...

@αχτιδα,καλο βραδυ μανούλα!!!μια ζεστή αγκαλιά εισαι πάντα!!!υπεροχη η κολοκύθα!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφα όλα
Φιλάκια ...

AgapameAnDolmas είπε...

αχτιδουλα μου γλυκια ασε τις ειδησεις να λενε!! σαν τη γειτονια και τους φιλους κανενας κ τιποτα! αν ειμασταν ολοι ετσι δεμενοι δεν θα μας πτοουσε τιποτα!! να ειστε καλα να περνατε καλα και ηρεμα στο ησυχαστηριο σας!

Sophie Snow είπε...

Πανέμορφα! Μεγάλο ταλέντο η ζωγραφική!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Νάμαι και εγω .. εστω και παλι με καθηστεριση.. Αχτιδα μου... περασα να δώ τι κανεις .. και βλέπω οτι έχεις παρει φόρα παλι με τις δημιουργίες σου τις ζωχραφικες...σου και τις μαγειρικες σου απαλαυσεις τι ομορφα που περνατε στο κτημα.. μας τα ματεφέρεις ολοζωντανα καθε φορα που πας... ξερεις στο έχωξαναπεί φιλεναδα μου δεν σε προλαβαινω... ειμαι και λιγο αργό καραβι... αλλα οταν ερχομαι εδώ γεμιζει η ωρα μου διαβαζοντα σε... και μονο η καλή διαθεση σου παρ όλα τα δύσκολα...μα ςσώζει απο αυτά Γιωργία μου γι αυτό χαμογελα .. φιλη μου ...και να χαιρόμαστε τις στιγμες που ζούμε...να είσαι καλα φιλεναδα μου... θα τα πουμε...ε; φιλακιααααα!!