Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Διαβάζοντας το βιβλίο "Στην αγκαλιά του ήλιου"!


Ένα ΣΚ στο κτήμα , ένα υπέροχο διήμερο με όσα μας γεμίζουν τις μπαταρίες. Η τριανταφυλλιά μας όπως βλέπετε..ένα ολάνθιστο θαρρείς καλάθι , είναι αυτό που βλέπω καθισμένη στο κιόσκι μας σχεδόν κάθε στιγμή που σήκωνα το βλέμμα μου από το βιβλίο που που "καταβρόχθισα" στη κυριολεξία !
Είναι  το δωράκι που μου έστειλε η φίλη Ποδηλάτισσα για τα γενέθλια μου και είμαι σίγουρη ότι δεν θα φανταζόταν ότι θα το διάβαζα μέσα στο διήμερο γιατί ήταν ένα μεγάλο βιβλίο..


Ένα κείμενο που σε κρατούσε σε εγρήγορση γιατί η μία ιστορία διαδεχόταν την άλλη και ενώ φανταζόσουν το τέλος της μίας σου ερχόταν η άλλη και σου άλλαζε τα συναισθήματα που σου γέμιζαν τη ψυχή. Πλούσιο σε εικόνες, σε ταξίδια, πλήρες ενημερωμένη η συγγραφέας  για μέρη και γεγονότα ιστορικά σας πληροφορώ ότι εκτός από ένα όμορφο μυθιστόρημα ήταν και λιγάκι μορφωτικό σε πολλά σημεία. Περιγραφική, ερωτική, εκδηλωτική και παθιασμένη μου χάρισε μία μανιώδη απόφαση να το τελειώσω ώστε να μάθω το τέλος!
-Αχ! αυτά τα βιβλία σου..καθόλου δεν με προσέχεις που κουρεύω το γρασίδι , έλεγε με παράπονο ο καλός μου!
-Γρασίδι είναι πουλάκι μου χόρτα..το έκανες υπέροχο συνέχισε και πίσω..(από εκεί δεν με παρακολουθούσε!). πρόσεχε και την..Ελίτσα..τη σακάτεψες την έρμη!
 Το άλλο ΣΚ με περιμένει ένα βιβλίο συνέχειες το..5ο της σειράς "Λάουρα", φανταστικό,ιστορίες από δύο παράλληλους κόσμους,  εφηβικό σχεδόν παιδικό μα..μου αρέσουν! 
Μου "κόλλησε" το μικρόβιο η μικρή μου Νικολέτα που μου δάνεισε το πρώτο και ενώ διαβάζοντας το το βρήκα στην αρχή πολύ παιδικό όμως..ήθελα τη συνέχεια της περιπέτειας και μετά ..την άλλη , έφθασα στο 5ο και..έχουμε μέλλον!



Τα γατάκια μας μεγάλωσαν και μας τρέχουν μέσα στα πόδια μας. Ο Κανέλλος μπήκε τιμωρία έξω από το κτήμα γιατί..έφαγε τις..βρύσες του άνδρα μου, τα λάστιχα και τις μπότες του!!!!!!
Το βραδάκι αφού καληνυχτήσαμε τους γείτονες περάσαμε τη βραδιά μας χαζεύοντας τ' αστέρια αν και είχε λιγάκι συννεφιά όμως το φεγγάρι μισό αλλά φωτεινό μας έδινε πλάνες ματιές γεμίζοντας με ομορφιά νυχτερινή  το τροχόσπιτο μας.
Περάσαμε λίγη ώρα παίζοντας ( μη γελάσετε παρακαλώ ).."πάρτα όλα" και δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ότι κέρδισα μα κάποιος έχασε τα ρούχα που φορούσε! Κοιμάσαι νωρίς στην εξοχή,η ησυχία, η κούραση της ημέρας, η έλλειψη της τηλεόρασης από το χώρο ( δεν μας έλειψε καθόλου)..
Το πρωινό πάντα υπέροχο, εγώ χουζούρευα κοιτώντας την ανατολή από το παράθυρο και ο Δημήτρης από τις 6 με καφεδάκι και πρωινό να θέλει να με σηκώσει. Η Κλώντη στα πόδια μου, κάτω από το..πάπλωμα δεν έλεγε σαν την αφεντικίνα της να σηκωθεί!
Ψήσαμε μύδια και ψάρια στη ψησταριά μας το μεσημέρι, εγώ διάβαζα μανιωδώς με μόνη ανάπαυλα τις επισκέψεις των γειτόνων.
Ξάφνου ένα σκοτεινό σύννεφο..μία καταρρακτώδη βροχή..μπόρα δυνατή μα τόσο όμορφη ακόμα και έτσι!


Όπως ήρθε έφυγε..όπως στη ζωή η μπόρα , όπως οι δυσκολίες, όπως το κάθε απρόβλεπτο..Ο άνδρας μου μουρμούρισε ότι θα ξαναμεγαλώσουν τα χόρτα που μόλις έκοψε!!!!
Το ΣΚ τέλειωσε και ο γυρισμός απαραίτητος, περιμένω το πλυντήριο που μου πήρε δωράκι. Αποχαιρέτησα τους γείτονες με υπόσχεση για το άλλο με ένα φαγητό που τους υποσχέθηκα!
Καλή εβδομάδα φίλοι μου και πάντα..'Αχτιδένια φιλάκια!

10 σχόλια:

Κωνσταντίνα είπε...

Οι εικόνες που μας μεταφέρετε κάθε φορά από το κτήμα σας με γεμίζουν ηρεμία... Ανθισμένα λουλούδια, διάβασμα, νυχτερινή ησυχία κ ήρεμα πρωινά, τα ζωάκια συντροφιά κ καλή παρέα... Να περνάτε πάντα έτσι όμορφα.. Καλή εβδομάδα να έχετε!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Έτσι όμορφα να είναι όλα σου τα Σαββατοκύριακα Αχτίδα !!!Εξοχή, λουλούδια, διάβασμα και μυρωδιές της φύσης !!! Σε φιλώ !!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου καλημέρα όλη μέρα και καλή σου εβδομάδα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, σε μας πια αυτό μας χρειάζεται Ράνια μου.Εκεί..ηρεμούμε, απολαμβάνουμε με ησυχία το κάθε τι και τα πρωινά είναι..φανταστικά!

Unknown είπε...

Τι όμορφες στιγμές!!!!!
Χαίρομαι πάντα αυτές τις εικόνες που μας μεταφέρεις!!!!
Καλή εβδομάδα!!!!

syros2js είπε...

χαχα! Βρε τον Κανέλλο!!!
Πώς μεγάλωσαν τα ζουζουνογατάκια σας! Κουκλάκια είναι!
Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν το γνωρίζω, αλλά σε καταλαβαίνω: κι εγώ αν διαβάζω κάτι που μου αρέσει πολύ, μπορώ να το διαβάσω σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα!
--Τελικά, σε όλη την Ελλάδα έβρεξε εκτός από εδώ?--
Φιλί γλυκό κ' τριανταφυλλένια, Γεωργία μου!!!
Καλή εβδομάδα!
ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
*Πάρτα όλα!!! χαχα! Πόσα χρόνια έχω να παίξω??!!

akrat είπε...

καλή εβδομάδα με καλή μελέτη

Μαρία Έλενα είπε...

Tόσο όμορφα να περνάτε.
Φιλάκια ...

Katrina είπε...

Παντα να είναι ετσι ομορφη η ζωη σας Αχτιδακι!!!!!!!

Thalia Tzellou είπε...

Πάντα έτσι υπέροχα να περνάτε Αχτίδα μου στη γαλήνη και την ομορφιά του κτήματος!! Πολλά πολλά φιλιά!!