Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Όπως παλιά..φλύαρη και με χαμόγελο!


Τα σύννεφα απομακρύνθηκαν φίλοι μου  και όσα έχουμε είναι από αυτά που μπορείς να διώξεις ευτυχώς με απλή επέμβαση. Μου έμεινε βέβαια κατακάθι η πίεση των ημερών εκείνων και σαν δώρο το "μάθημα" που μου έδωσε πάλι η ζωή να χαίρομαι και να ευγνωμονώ τη κάθε μέρα, το κάθε ξημέρωμα. Είμαι πλέον χαρούμενη όμως μέσα μου δεν έχω ξεπεράσει αυτή την αγωνία που πέρασα, τις άπειρες κακές σκέψεις, τα άσχημα όνειρα που με έκαναν να ξυπνώ με μία..πλάκα στο στήθος μου. 
Τέρμα..το ξεπεράσαμε , χαμογελώ αν και όταν μιλήσαμε με τη γιατρό που μας έμπλεξε σε τέτοιες άσχημες ιστορίες μου ήρθε να την πιάσω από το μαλλί και να την κάνω..τι να την κάνω; 
Απλά πιστεύω ότι ο γιατρός πρέπει να προσέχει τι και πως το λέει όταν δεν είναι σίγουρος για την διάγνωση του. Ένα τσικ..χρειάζεται ένας άνδρας για να γίνει..κουρέλι από το ..φόβο που έχει μέσα του και τον εκδηλώνει με απλή εγκατάλειψη και άρνηση να συνεργαστεί. Ήρθε και ένα κρυολόγημα του με υψηλό πυρετό και τα ..συνοδευτικά του και...έδεσε το γλυκό!
 Το τι πέρασα μόνο εγώ το ξέρω, σήμερα ξαναπάω στον οδοντίατρο γιατί απλούστατα δεν ..πέτυχε το σφράγισμα που μου έκανε δικαίως ο άνθρωπος αφού τρόμαξε με τη μικρή ευτυχώς κρίση της Πάρκινσον που με έπιασε στη πολυθρόνα του.
Ο καλός μου είναι καλύτερα, πήρε τα επάνω του μόλις έμαθε τα νέα και γλύτωσε η κουζίνα από τα μαγειρεύματα του λόγω..νευρικότητας! Πήγε στο..κομμωτήριο, άρχισε πάλι το..κάπνισμα και τα πειράγματα σε μένα.
Έτσι σήμερα του έκανα το χατίρι να πάμε στο κτήμα , να πάρει τη..δόση του από αυτό που αγαπάει τόσο πολύ και που φοβώταν ότι δεν θα μπορούσε λέει να το κάνει όπως ονειρευόταν! Τέτοια χαζά μου έλεγε και ..νάμαι κουρέλι εγώ και αγκαλιά με τις κρίσεις. Τώρα όμως φίλοι μου...ΘΑ ΤΟΥ ΨΗΣΩ ΤΟ ΨΑΡΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ.......για να μου περάσει !


Εδώ ακριβώς έρχεται και η επόμενη σφαλιάρα για μένα!
Απερίγραπτη η έκπληξη που μου προκάλεσε η γειτόνισσα μου από το κτήμα όταν με πήρε χθες στο τηλέφωνο και μου ανήγγειλε ότι το αδέσποτο η Μπόνη που έχουμε από κοινού πλέον υιοθετήσει ήταν έγκυος και..γέννησε 9 (!!!!!!!) σκυλάκια! 


Τι θα κάνω φίλοι μου πέστε μου;..πως θα δώσω σε υιοθεσία τόσα σκυλάκια;


Της μαγείρεψε ο Δημήτρης, της έφτιαξε και ο γείτονας γωνιά εκεί που διάλεξε να γεννήσει, της αγοράσαμε εμείς και ένα σάκο κροκέτες να της τις δίνει ο γείτονας όταν λείπουμε.. και ο καλός Θεός βοηθός γιατί πίσω από το κτήμα μας βρήκαμε και άλλα δύο κουτάβια και..Δεν αντέχω..όλα σε μας παρουσιάζονται..πως να αδιαφορήσω..και πως να τα φροντίσω όλα!
Δεν μας άφησε να τα αγγίξουμε, όμως μας έκανε χάδια και χαρές όταν την τάιζε ο Δημήτρης. Το νου σας φίλοι μου , ρωτάτε παντού αν θέλει κανείς ..τσομπανόσκυλο ή φύλακα για κτήμα!Αν τα μικρά είναι τόσο καλά όπως η μαμά θα έχετε ένα πολύ γλυκό σύντροφο.
Το...αγροτόσκυλο Κλώντη με..κόκκινο πλεκτό συνολάκι φανερά προβληματισμένη με τη ..νέα κατάσταση στο κτήμα ..της!


Σας ζάλισα;. Εμ! Αχτίδα θέλατε..φλύαρη, χαμογελαστή και πάντα με κάτι να σας διηγηθεί. Τώρα ξαναγυρίζω στις ασχολίες μου και ετοιμάζω για; το μπαζάρ της Βέροιας ότι είχα έμπνευση να κάνω και δεν μπορούσα.
Αχτιδένια φιλάκια σε όλους!

30 σχόλια:

Κωνσταντίνα είπε...

Πολύ χαίρομαι που όλα είναι καλά και που επέστρεψε το χαμόγελο και το κέφι σας. Τα κουταβάκια είναι πανέμορφα... Καλές δημιουργίες!

AgapameAnDolmas είπε...

μπραβοοοο πολυ χαρηκα!!!! ετσι αν χαμογελατε παντα και ως εδω να ναι οι σκοτουρες!! απο δω και περα χαρα και ησυχια!! βρε την μπονη! να σας ζησουν!!! μπορειτε να βαλετε αγγελειες σε κτηνιατρια οτι τα χαριζετε ολο κ καποιος θα βρεθει!! η κλωντυ να μετονομαστει σε κλωντια σιφερ παρακαλω τετοιο μοντελακι με το κοκκινο φορεμα!!!

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι ιδιαίτερα καλή μου αχτίδα για το καλό τέλος της περιπέτειας σας,νάστε γεροί και δυνατοί.Η σκυλίτσα με τα κουταβάκια απο τις πολύ τρυφερές εικόνες που μπορεί να δεί κάποιος.Μαρία της εξπρές.

morphoplasies είπε...

Γιωργια μου χαιρομαι απο καρδιας που ολα πηγαν καλα και ευχομαι να μη στεναχωρηθητε ποτε !!
Τα κουταβακια πανεμορφα! Να ζησουν και γρηγορα να τακτοποιηθουν!
Η Κλωντη σου, κλεβει την παρασταση! Μια κουκλα!
Καλο απογευμα-φιλακια!

syros2js είπε...

Μα τί γλυκιά που είναι η Κλωντούλα!
Έβαλε τα καλά της και πήγε να δει τα μωράκια της Μπόνη!!! χαχα! (Φαντάζομαι πώς θα νιώθει!)
Αχτιδούλα μου, χαίρομαι που είστε όλοι καλύτερα κι ελπίζω τα κουταβάκια να βρουν σπιτάκι που θα τα αγαπάνε και θα τα προσέχουν!
Φιλί γλυκό, κορίτσι μου!

Funky Monkey είπε...

Χάρηκα κι εγώ με τα νέα σου!
Τα κουταβάκια είναι μια γλύκα. Φιλιά και καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλα αχτιδα μου. ..τέλεια. .φιλακια βασω Λάρισα

OLINA M είπε...

Κουκλίτσα η Κλώντη, αλλά εγώ θα μείνω στο όμορφο μελαγχολικό αγόρι μας....
Τι μπλαζέ ύφος!...
Τι στυλ!...
Πολλά - πολλά φιλιά, κι ας είναι και αρρωστούλης. Χαλάλι του, αν μας κολλήσει!

κυκλάμινο είπε...

Πολύ χάρηκα Αχτίδα μου!!! Να είστε πάντα καλά. Να σας ζήσουν και τα σκυλάκια!!! Φιλάκια

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ .ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ.ΝΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ. Α.... ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΣΑΣ.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

ολα καλα αγαπημενη μου! να περνατε παντα ομορφα θελω! φιλακια πολλα!

Rena είπε...

Πολύ χάρηκα Αχτίδα μου για τα καλά σας νέα!!!
Πάντα τέτοια νέα να έχετε, πάντα σε καλό να βγαίνουν όλα τα στραβά!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!

ruth_less είπε...

Πολύ χάρηκα με τα νέα σας :)

Έτσι να'σαι Αχτίδα μου πάντα και να μας "τρελαίνεις".

Πόσα πλήγματα να αντέξει η Κλωντη η καημένη!!!!

Ανώνυμος είπε...

Χαιρομαι παρα πολυ για σας. Φουρτουνα ηταν και περασε Αχτιδα μου!!!!Φιλια Στελα.

το στεκι της σοφιας είπε...

τελος καλο ολα καλα!!!!! φιλια πολλα!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΠΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΓΙ ΑΥΤΟΝ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ.

alekacraftaholic είπε...

Τέλος καλό,όλα καλά!

Kitchen Stories είπε...

Καλά η Κλώντη το αγροτόσκυλο με το κόκκινο φουρό άλλο πράμα!
Χιχιχιχιχι!

Ζ.

nikol είπε...

Σας άκουσα χαρούμενους όπως σας ξέρω , αγαλλίαση απλά , να είστε καλά και οι δυο και ευχαριστώ για όλα Αχτιδούλα μου !!! Θα κάνω τα πάντα να βρεθούμε!!!

Handmade Crafts by MaRia-TheOni είπε...

αχτιδουλα μου χαιρομαι χαιρομαι χαιρομαι χαιρομαιιιι!!!! ολα θα ξεθωριασουν τωρα σαν μια αναμνηση!!!πολλα πολλα πολλα φιλια!!!
Μαρια και Κωστης απο Πατρα

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Είδες βρε Αχτίδα, τέλος καλό, όλα καλά !!!! Τι γλύκα τα κουταβάκια !!!Σε φιλώ !!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ..ΠΑΩ ΜΕ ΤΟ..ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ ΝΑ..ΞΕΣΚΑΣΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδουλα μου ποσο χαιρομαι!!!Εχθες ειχα και εγω ενα πολυ καλο αποτελεσμα για κατι που αγωνιουσα πολυ,το αγγελακι σας μου εφερε γουρι...Η μπονη τελικα ειναι ολο εκπληξεις ελπιζω να βρεθουν καλα σπιτακια για τα κουταβακια βαλτε αγγελιες παντου.Πολλα πολλα φιλια αχτιδουλα μου Μαρινα

airis είπε...

Με το Συμπόσιο μου , σε έχασα Αχτίδα μου κι έχασα τα νέα σας, αλλά εύχομαι πάντα όλα να είναι περαστικά κι εσύ να χαμογελάς!
Τι γέλια έκανα με την κοκκινοστολισμένη Κλώντη!! αχαχαχα!
Να σας ζήσουν τα κουτάβια κι εύχομαι να βρουν ένα ζεστό σπιτικό όλα τους!
Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!

Ποδηλάτισσα είπε...

Πάλι εδώ πίσω μαζί μας χαρούμενη.... γελάστη.... φλύαρη και με έναν jeune premier δίπλα σου!!!! που μην τολμήσεις κακομοίρα μου και του ψήσεις το ψάρι στα χείλη γιατί κάηκες!!!!!! Η Μπόνη και τα κουτάβια της θα γίνουν οι φύλακες άγγελοι του κτήματος.... με τέτοια αφεντικά δεν νομίζω πως θα ξεκολλήσουν από ιλάκια πολλά πολλά!!!!

Unknown είπε...

@αχτιδα,σου το είχα πει οταν συζητήσαμε μανούλα μου!!θυμάσαι?για αυτό που είπε ο γιατρός.σας αγαπώ πο΄λύ.θα τα πούμε σύντομα!!στις 13 η 14 ανεβαινω.φιλησε μου το κλωντίνι κ τον νταντούλη μου!!

ANNA FLO είπε...

Δόξα το Θεό, τέλος καλό όλα καλά. Ναι οι γιατροί πρέπει να προσέχουν πώς και τι λένε, σαν το δικό μας που είπε κάποτε στον άντρα μου ότι έχει 5 χρόνια ζωής το πολύ!!!!!!!!! Άσε τους ξέρω τους γιατρούς.
Όσο για τα σκυλάκια σου.......θα έχω το νου μου αλλά δύσκολοι καιροί. Και η καημένη η Κλώντη βέβαια τα χει χάσει.
Πολύ χάρηκα τα νέα σου. Έτσι χαμογελαστή να είσαι και ψήστου το ψάρι στα χείλη, όχι πολύ όμως ε;;Δεν πέρασε και εκείνος λίγα.....
Καλό Σ/Κο να περάσετε και καλές δημιουργίες

Pepi είπε...

Τέλος καλό, όλα καλά!! Τίποτα άλλο να μην σας τύχει , Αχτίδα μου!! Να'στε καλά, γεροί, δυνατοί και πάντα χαμογελαστοί και ...φλύαροι! χαχα!! Λατρεύω τη φλυαρία σου!! Φιλιά πολλά , καλό Σαββατοκύριακο!

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Αχ καλή μου Αχτίδα! Πόσο μα πόσο εξαρτημένοι είμαστε από τους γιατρούς. Σε καταλαβαίνω γιατί κι εμείς είμαστε αγκαλιά με τα διαγνωστικά κέντρα. Δόξα τω θεώ που όλα είναι αντιμετωπίσιμα! Αντε λίγο το τσιγάρο κράτη να κάνει ο κυρ Δημήτρης τώρα.

Τα σκυλάκια θα τα προωθήσουμε. Μόλις ξεπεταχτούν και γίνουν 2 μηνών θα ανεβάσουμε αγγελίες.

Thalia Tzellou είπε...

Ετσι με κέφι να είστε πάντα Αχτίδα μου! Ευτυχώς που όλα πήγαν καλά, αλλά καταλαβαίνω πολύ καλά τι Γολγοθά περάσατε. Αχου τι γλυκούλια που είναι τα κουταβάκια! Μακάρι να βρεθούν σπίτια γι αυτά. Η Κλώντη μια γλύκα! Φιλιά απ' όλους μας και καλή εβδομάδα να έχετε!