Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Αλμπατρός..το στιβαρό πουλί της θάλασσας!


Βρίσκομαι σε μία φάση δύσκολη στη ζωή μου..κάπως σαν το τοπίο αυτό..χειμωνιάτικη , μοναχική και μουντή. 
Πάντα μου ήταν πανεύκολο να διαχειρίζομαι όποια δυσκολία αφορούσε εμένα μα μου ήταν βουνό όταν η αγωνιά και ο πόνος μου αφορούσε άλλους.
Όταν η μητέρα μου με πίεζε να γίνω γιατρός , να ακολουθήσω το δικό της ιατρείο εγώ της έλεγα ότι δεν κάνω για τέτοια..δεν αντέχω το πόνο των άλλων και είχα δίκιο...το παραδέχθηκε αργότερα και η ίδια..
Εγώ η ..φλύαρη και ευκολοπροσαρμοζόμενη με όλα και σε όλα γίνομαι αδύναμη και εσωστρεφής όταν κάτι περνάει τον έλεγχο μου και δεν εξαρτάται από μένα.
Στο σχολείο οι Γαλλίδες καλόγριες μας γέμιζαν με ποίηση , αγαπημένος μου ο Baudlaire και o Verlain...γεμάτοι μελαγχολία και σκέψη οι στίχοι τους όμως αυτό που τότε μου ήταν απλό κουραστικό μάθημα η ζωή μου το απέδειξε κομμάτι της. Όταν στις ..σπάνιες στιγμές της ζωής μου αισθάνομαι ..έτσι ...τότε ψάχνω στο ...σεντουκάκι των αναμνήσεων μου το παλιό βιβλίο με τους στίχους τους. 
Δεν θα σας κουράσω με το ποίημα το αυθεντικό στα Γαλλικά...ψάχνοντας για μετάφραση στο διαδίκτυο ..έφριξα..και προτίμησα να σας βάλω τη δική μου σαν απλή διήγηση σε ένα μόνο κομμάτι από τους στίχους.
 Μιλάει για το Αλμπατρός..το στιβαρό πουλί της θάλασσας , με τα τεράστια φτερά. Συνοδεύει τα πλοία στα ταξίδια τους γιατί θέλει να νοιώθει τη παρουσία των ανθρώπων. Το παρομοιάζει με τους ποιητές στο τέλος ο ίδιος ο ποιητής γιατί ..έτσι νοιώθει ο ίδιος. . Βασιλιάς στους ουρανούς πετάει ασταμάτητα και διαφεντεύει τις θάλασσες. Κάποια στιγμή κουράζεται και κάθεται στα διερχόμενα καράβια..η στις άκρες των γκρεμών. 
Τότε αυτός ο Βασιλιάς γίνεται παίγνιο στους ναύτες με πειράγματα γιατί στη στεριά είναι ένα απλό πουλί, αδύναμο.. Λόγω του μήκους των φτερών του αδυνατεί να πετάξει ξανά εύκολα και νοιώθει ανίκανο να κυβερνήσει σε τόπο που δεν έχει δυνάμεις. Όταν σταθεί σε ενός βουνού την άκρη τότε..κάνει πήδημα στο κενό , στο στοιχείο του..στον αέρα..και τότε πετάει ψηλά ανοίγοντας τις φτερούγες του τη τελευταία στιγμή, λίγο πριν αγγίξει τη γη.

L'Albatros

Souvent, pour s'amuser, les hommes d'équipage
Prennent des albatros, vastes oiseaux des mers,
Qui suivent, indolents compagnons de voyage,
Le navire glissant sur les gouffres amers.

À peine les ont-ils déposés sur les planches,
Que ces rois de l'azur, maladroits et honteux,
Laissent piteusement leurs grandes ailes blanches
Comme des avirons traîner à côté d'eux.

Ce voyageur ailé, comme il est gauche et veule!
Lui, naguère si beau, qu'il est comique et laid!
L'un agace son bec avec un brûle-gueule,
L'autre mime, en boitant, l'infirme qui volait!

Le Poète est semblable au prince des nuées
Qui hante la tempête et se rit de l'archer;
Exilé sur le sol au milieu des huées,
Ses ailes de géant l'empêchent de marcher.

Κάπως έτσι λοιπόν..σαν το Αλμπατρός..ανίκανη να διαχειριστώ την αγωνία μου έστω και αν έχει χρόνο λήξης. Ανίκανη να πολεμήσω την ικανότητα που είχα πάντα στις  δύσκολες στιγμές να αποστασιοποιούμαι  από το γεγονός και να δίνω δυνατές λύσεις και αντιμετώπιση του. 
Ειρωνεία φίλοι μου, σκέπτομαι τα αμέτρητα μέιλ που μου στέλνουν άγνωστες κατά καιρούς και μου ζητούν συμβουλή και λύση σε κάτι.. Γυμνός ο βασιλιά λοιπόν, ανίκανος να θωρακίσει τον εαυτό του και να διαχειριστεί το άγνωστο αν έχει άσχημη έκβαση..
Χθες βλέποντας του κυβερνώντες στις ειδήσεις να δηλώνονται ΑΘΕΟΙ πιστέψτε με ..δεν θύμωσα όπως ο άνδρας μου..απλά λύπη και οίκτο ένοιωσα για τους ίδιους χωρίς να τους κρίνω. Δέχομαι το δικαίωμα του καθενός να πιστεύει σε ότι θέλει. 
Λυπάμαι όμως απέραντα  όποιους στερούνται το πλεονέκτημα της Ελπίδας που σε κάθε στιγμή της ζωής μας δίνει το φως που χρειαζόμαστε .Εγώ αυτό το φως το έχω..και θα το έχω πάντα μέσα μου. 
Θεωρείστε την ανάρτηση μου αυτή μία απλή κουβεντούλα σε φίλες, αν "πετάξω" ξανά ..θα με βρείτε ΕΔΩ..αν δεν τα καταφέρω..τότε η μόνιμη απουσία μου θέλω να μη λείψει σε κανένα..εσείς θα είστε πάντα στη καρδιά μου.
Αχτιδένια φιλάκια..















35 σχόλια:

Νίκη είπε...

Ευχομαι από την καρδιά μου όλα τα δύσκολα να περάσουν και η μελαγχολία να δώσει τη θέση της στην ελπίδα και τη χαρά!
Φιλιά πολλά!!

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι το γκρι που σας έχει σκεπάσει, γρήγορα να γίνει ροζ, γαλάζιο ή μάλλον πολύχρωμο σαν το ουράνιο τόξο μετά την καταιγίδα...

Φιλάκια πολλά από Πάτρα

...irida... είπε...

Αχτιδουλα μου γλυκια....
Ελα καλη μου....
το φως δεν μπορει να το φυλακισει...
τιποτε και κανενας...
θα βρει χαραμαδα....
και θα λαμψει....
Ετσι και συ....
ΑΧΤΙΔΑ....ΣΕ ΛΕΝΕ...
.ΚΑΙ ΟΧΙ ..ΑΔΙΚΑιολογητα.....
ΑΓΚΑΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ........

Gina-Teta είπε...

Πάρα πολλές φορές, παρά τα πειράγματα και τις κοροϊδίες επειδή το πουλί ξεκουράζεται βρίσκει την δύναμη να ξαναπετάξει αγέρωχο στους ουρανούς! Όσο για την αθεϊα κάποιων ας είναι πρόβλημα των ίδιων! Πιστεύω ότι πραγματικά άθεος δεν υπάρχει κανείς!!!Όλοι μας άλλος λίγο αλλος πολύ έρχεται η στιγμή που θα κάνουμε την δική μας ευχή, την δική μας προσευχή!!! Απαντες γενικώς πιστεύουν σε κάτι όπως και αν λέγεται αυτό ότι και αν είναι αυτό! Μήπως η πίστη στην αθεϊα είναι και αυτή μια πίστη!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

γλυκια μου το χαμογελο σου ειναι ολα τα λεφτα και απ αυτο,τον ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΣΟΥ,ΤΗΝ Κλοντη...τα παιδακια σου θα αντλισεις παλι φως για να ανανεωθεις...συμφωνω απολυτα με την ΙΡΙΔΑ...

Ποδηλάτισσα είπε...

Θα περάσουν όλα γρήγορα θα το δεις... ένα κακό όνειρο είναι και θα περάσει!!!
Θάθελα να είμαι δίπλα σου... ξέρεις το πόσο σε αγαπώ!!!! Πολλά φιλιά!!!!

Κωνσταντίνα είπε...

Εύχομαι γρήγορα να περάσει η δύσκολη αυτή περίοδος και να ξαναβρείτε το χαμόγελο και την αισιοδοξία σας. Αντλήστε δύναμη και ελπίδα από τους αγαπημένους σας και μακάρι πολύ γρήγορα να κοιτάτε πίσω και όλα να είναι μια μικρή δυσάρεστη ανάμνηση. Πολλά φιλιά, από καρδιάς....

marily είπε...

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να δεις γρήγορα ένα φως να ξεπροβάλει μέσα από αυτό το τούνελ το οποίο βρίσκεσαι. Έχεις πολλούς ανθρώπους που σε αγαπάνε και μεγάλη δύναμη μέσα σου και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις :)

Ελένη Φλογερά είπε...

Γεωργία μου εύχομαι να περάσουν τα δύσκολα και το χαμόγελό σου να λάμψει και πάλι.
Φιλιά!

OLINA M είπε...

Ό,τι κι αν γίνει, ό,τι και να χρειαστεί θα το αντιμετωπίσουμε...
ΕΣΥ είσαι το στήριγμα, η δύναμή ΣΟΥ θα κάνει τη διαφορά....μην το ξεχνάς!
Σ'αγαπώ.

nikol είπε...

Αχτίδα μου την προσευχή μου ενώνω να πάνε όλα καλά , ότι και αν σου συμβαίνει , αδυνατώ να πιστέψω τα τελευταία λόγια ότι είναι δικά σου !!! Ελα καλή μου θα περάσει και αυτό !!

BUTTERFLY είπε...

Αχτιδουλα μου! Κι αυτο θα περασει! Μην το βαζεις κατω! Κι αυτο θα περασει...

Ανώνυμος είπε...

..................
MINA

Rena είπε...

Αχτίδα μου δεν θέλω τέτοια,ανέβα πάλι στο ροζ συννεφάκι σου και γρήγορα!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!

ασωτος γιος είπε...

θα περασουν τα συννεφα!

nasia είπε...

Σου στέλνω τη θετική μου ενέργεια και σου εύχομαι από καρδιάς όλα να είναι περαστικά. Είσαι ένας δυνατός άνθρωπος και πιστεύω, ότι γρήγορα θα βρεις τη διάθεσή σου και το χαμόγελο. Κι ας μη θεωρηθεί εγωιστικό:σε χρειαζόμαστε. Τα λόγια σου μας φτιάχνουν τη διάθεση....

Funky Monkey είπε...

Εύχομαι όλες οι δυσκολίες να ξεπεραστούν γρήγορα και ανώδυνα, Αχτίδα μου! Μη το βάζεις κάτω!
Φιλιά πολλά!

syros2js είπε...

Κορίτσι μου, γλυκό! Τί λόγια είναι αυτά?
Έχεις την αγάπη και τη θετική μου σκέψη!
Μακάρι όλα να ξεπεραστούν!
Αγκαλίτσα ζεστή και φιλάκι γλυκό!

Unknown είπε...

@αχτιδα,μανούλα μου γλυκια κ ελπίδα όλων μας!!!όλοι μας περνάμε δύσκολα κ αυτό θα περάσει!!θυμάσαι??σ'αγαπω κ σύντομα κοντά σας!!!

Nena είπε...

Μια μεγάλη αγκαλιά σου στέλνω...χωρίς λόγια. .....Μόνο μην ξεχνάμε ότι μετά την καταιγίδα βγαίνει το ουράνιο τόξο. ...Αυτό να προσμένουμε♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Α. Παπαγιάννης είπε...

Γειτόνισσα, το είπες μόνη σου: έχεις μέσα σου την Ελπίδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι λιγη υπομονή για να βγει στην επιφάνεια. Έχει ο Θεός! Καλή δύναμη.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Εεεε Αχτίδα, το λέει και το όνομά σου, πάντα θα λάμπεις περνώντας έστω και από μια χαραμάδα !!!!Να βλέπεις πάντα μόνον αυτό το Φως λοιπόν !!!! Σ αγαπάμε !!!! Φιλιά πολλά και μια αγκαλιά !!!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αχτιδουλα μου καλη καλημερα!
ευχομαι να εισαι καλα και σημερα που ειναι μια αλλη μερα να λαμπεις οπως κανεις παντα!
φιλακια πολλα!

agriomeli είπε...

Μα ηδη ανοιγει η μερα.
Τις αμεσως επομενες "ωρες"
ολα θα ειναι καλυτερα.
Κλεισε την ομπρελλα.
Δε βρεχει.....ειδες?

Καλημερολουλουδο

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδουλα μου εγω θελω να σας βρισκω παντα ΕΔΩ και παντοτε θα σας αναζητω! Μαρινα

eleni pap είπε...

Αγαπημενη αχτιδα ευχες για οτι καλυτερο.Θα περιμενω να ερθεις. Πολυ
ομως........!

alex είπε...

Μια λέξη,μια πράξη,μια κίνηση...ποια να είναι αυτή που μπορεί να πάρει κάποιον από την θλίψη,την στεναχώρια,την πίκρα?δεν την ξέρω,νομίζω όμως ότι καθένας την έχει μέσα του και βγαίνει την κατάλληλη στιγμή...
Καλή επάνοδο...καλό κουράγιο!!!!!

ANNA FLO είπε...

Τι κουβέντες είναι αυτές;;; Εσύ πάντα είσαι δυνατή...........δεν ξέρω τι είναι αυτό που σου συμβαίνει αλλά πάλεψέ το για όσους σε αγαπούν και αγαπάς αλλά και όλους εδώ μέσα που περιμένουν το παράθυρό σου να ανοίξει
Θα περάσει και αυτό ό,τι και αν είναι.
Κουράγιο
Φιλιά πολλά

metaxia nikolopoulou είπε...

Αχτιδούλα μου γλυκιά όλα θα πάνε καλά ,κάνε λίγο υπομονή και τα δύσκολα θα περάσουν.Ο θεός μαζί σου,σ'αγαπω πολύ είσαι υπέροχος άνθρωπος!!!

Pepi είπε...

Εύχομαι να φύγουν τα δύσκολα , και η αισιοδοξία να σε γεμίσει και πάλι! Την αγάπη μου και τα φιλιά μου!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδα οτι και αν ειναι θα το περάσεις και αυτο με χαμόγελο και ελπιδα...σε φιλω..σε αγαπω βασω Λάρισα

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδα οτι και αν ειναι θα το περάσεις και αυτο με χαμόγελο και ελπιδα...σε φιλω..σε αγαπω βασω Λάρισα

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα,
και οι δυνατοί έχουν τις αδύνατες φάσεις τους, καμιά φορά χρειάζονται για να καταλαβαίνουμε τη διαφορά μεταξύ δύναμης και αδυναμίας.. να διαχωρίζουμε τις στιγμές.. θα περάσει..

Ανώνυμος είπε...

Οπως θα ήθελα και εγώ να μου στέλνουν τη θετική τους ενέργεια όλοι όσοι με σκέπτονται σε κάτι δύσκολο που περνώ τώρα,έτσι και εγώ στέλνω τη θετική μου ενέργεια,όπως διαπιστώνω και πολλοί άλλοι,να έχουν την καλύτερη έκβαση όλα όσα σας προβληματίζουν και ταλαιπωρούν....Μαρία της εξπρές

elenipap είπε...

Kαλησπερα γλυκεια μου. Ευχομαι σημερα να εισαι καλυτερα.Σε παρακαλω χαμογελα.....αγκαλιες και φιλια σου στελνω...