Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Η Μπόνη μας!


Έτσι λοιπόν η Μπόνη μπήκε στην οικογένεια μας.. 


Μας υιοθέτησε; την υιοθετήσαμε;..ποιος ξέρει τι, έτσι απλά μπήκε στη ζωή μας και στη καρδιά μας. Ένας σκύλος φοβισμένος που μπήκε μέσα στο κτήμα μας και στην αρχή το διώξαμε γιατί φοβηθήκαμε μήπως δαγκώνει..
Έπειτα το είδαμε που μας κοίταζε από το συρματόπλεγμα και μιας και δεν είχαμε τι να το ταΐσουμε του ανοίξαμε μία..γατίσια κονσέρβα. Μέχρι να φύγουμε το βλέπαμε να κάθεται έξω από το κτήμα, φοβισμένο, με την ουρά στα σκέλια..
Την επομένη που ξαναπήγαμε το είδαμε εκεί..έξω από τη πόρτα μας και ο Δημήτρης πήγε στο χωριό και του αγόρασε κροκέτες και κονσέρβα.. Η πείνα του μας..τρόμαξε..έτρωγε σχεδόν μέσα από τα χέρια μου , μου άρπαξε και το..καπάκι από τη κονσέρβα.
Συνεννοηθήκαμε με τη γειτόνισσα να το ταΐζει κροκέτες όσο δεν πηγαίνουμε και εκείνο..μας περίμενε έξω από τη πόρτα μας όταν ερχόμασταν..φοβισμένο μα κουνώντας την ουρά..Του έφτιαξε ο 'άνδρας μου ένα πρόχειρο σπιτάκι έξω από τη πόρτα για να προστατευτεί από το κρύο μέχρι να δούμε αν προσαρμόζεται..


Αδιανόητο πόση ποσότητα φαγητού τρώει..ο Δημήτρης του..μαγειρεύει κάθε φορά που πάμε κι εκείνο τον υποδέχεται με απέραντη χαρά. 
Δεν του αρέσει τελικά να το κλείνεις μέσα, το δεχθήκαμε νοιώθοντας ότι ίσως έμεινε πολύ καιρό αδέσποτο και για να κοιμηθεί δεν πάει στο..μαξιλάρι που του έβαλε αλλά χώνεται στους θάμνους! Έτσι ο άνδρας μου του έκανε και...εξοχικό με μία σιδερένια πόρτα από ασανσέρ να του κόβει τον αέρα και του άρεσε εκεί.
Σήμερα πια μας υποδέχεται με χαρά, τρέχει από μακριά να μας προϋπαντήσει και να φάει το φαγητό του, τώρα μας ζητάει το χάδι μας, και βλέπουμε στα μάτια του μόνον αγάπη!



Το επόμενο βήμα είναι να μας μάθει τόσο ώστε να δεχθεί να μας ακολουθήσει στο κτηνίατρο..δεν ξέρουμε ούτε πόσων ετών είναι..μα τώρα πια είναι στην οικογένεια...είναι η Μπόνη μας!

ΚΛΩΝΤΗ: Ούτε να...κατουρήσω δεν μπορώ πια;...


Σήμερα ήταν μία όμορφη ηλιόλουστη μέρα στο κτήμα, μαζευτήκαμε όλοι οι γείτονες στο κάλεσμα μιας από όλες και γευτήκαμε τη πίτα της Λεμονιάς ζεστή στη πρωτότυπη ψησταριά φούρνο με κάρβουνα που έχει φτιάξει ο Σταύρος.  
Ήπιαμε το τσίπουρο που έφτιαξε  ο Νίκος , δοκιμάσαμε το τουρσί λαχανοντολμά που έφτιαξε ο Δημήτρης μου και ταίριαζε με τη πίτα. Η Ρένα κουραμπιέδες , ο  Ιορδάνης μας έφερε λεμόνια από τη λεμονιά του και η Θωμαή φιστίκια ψημένα για το καφέ και τη κουβέντα  λέει.
 Και εκεί..μαζεμένοι στο στο μικρό σπιτάκι του Σταύρου και της Λεμονιάς , όλοι μαζί ίσως δείχνουμε στους τρανούς όλου αυτού του κόσμου ότι τόσοι διαφορετικοί άνθρωποι άγνωστοι μέχρι χθες μπορούν να γίνουν μία αγαπημένη  ομάδα, φίλοι καρδιάς, γείτονες!.
 Άνθρωποι αγαπημένοι, μονοιασμένοι με σχέδια  για...φύτεμα, κατασκευές, εκτροφή ενός ..ομαδικού γουρουνιού η κουνελοεκτροφή(!!!!!!). Σε όλα συμφωνούσαμε εκτός από το ποιος θα τα ..σκοτώνει για να τα τρώμε..οπότε φίλοι μου...απορρίφθηκε το σχέδιο για ζώα, ειδικά όταν η Λεμονιά είπε ότι στο δικό της γουρουνάκι θα του βάλει και...φιογκάκι! Είδατε τι κάνει το...τσίπουρο;
 Η  επόμενη  "συνέλευση " των γειτόνων ορίστηκε στη πρώτη ηλιόλουστη μέρα με...φασουλονταβά για τσιμπούσι και με τη σοκολατένια καρυδόπιτα τη δική μου για γλυκό που τους έταξα!
Αχτιδένια φιλάκια!

18 σχόλια:

syros2js είπε...

Όσα έγραψες με οδηγούν να συμπεράνω πως η Μπόνη μεγάλωσε με "ανθρώπους" που κάποια στιγμή απλά... την πέταξαν στο δρόμο... (Δεν θέλω καν να σκεφτώ το ενδεχόμενο της κακομεταχείρισης...)
Είμαι απόλυτα σίγουρη πως με εσάς τώρα στη ζωή της, μόνο αγάπη θα πάρει και αυτό με ικανοποιεί!
Και όταν με το καλό τα βρουν και με την Κλωντη, τότε ποιος σας πιάνει!!!
;-)
Φιλάκια, Αχτίδα μου!
Καλό ξημέρωμα!

Unknown είπε...

καλησπέρα Αχτίδα μου !!!!
ήταν και μια όμορφη ανοιξιάτικη
μέρα σημερα δεν έμοιασε καθόλου με της
προηγούμενες μέρες ... μεγάλωσε και
η οικογένεια σας και καλή παρέα ..
πολύ ωραία !!! καλή εβδομάδα ...φιλιά

litsa t. είπε...

χαιρομαι που περασατε καλα.φαινεται στο προσωπο σας.κουκλα η μπονη.καλη εβδομαδα και πολλα φιλια.

Ανώνυμος είπε...

αχ τι βλεμα ειναι αυτο!!!!και ποσο φαινεται να απολαμβανει τα χαδια σου!!!
τυχερο που βρεθηκε στον δρομο σας!!!
ΜΙΝΑ

Ariadni St. είπε...

Τι ωραία που μαζευεστε παρεα και περνατε όμορφα όλοι μαζι! Όσο για τη Μπόνη, ειναι μια κούκλα και μπράβο της που σας υιοθετησε, πέτυχε να δωσει αγάπη και να πάρει απο πολύ καλούς ανθρωπους! Η Κλώντη νιωθει ανταγωνιστικά;;; αχαχχα Καλό ξημέρωμα, καλή εβδομάδα
Φιλί γλυκό!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Τι ωραία που το σκυλάκι βρήκε στο δρόμο του εσάς για να σωθεί !!! Μπράβο σας !!!! Τα φιλιά μου !!!

ruth_less είπε...

Όμορφη η παρέα σας Αχτίδα μου.
Τι γλυκιά η Μπόνη, φαίνεται να χαμογελά στη δεύτερη φωτογραφία.

Για την Κλωντη τι να πω... Πολλά σύνδρομα μαζεμένα της ήρθαν... Χα χα

Τα φιλιά μου

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Θα κλάψω με την Μπόνη! Με σκλαβώνουν τα αδεσποτάκια! Να στε γεροί Αχτίδα μου να κάνετε πάντα τέτοιες ωραίες μαζώξεις! Σαν την καλή παρέα δεν έχει!

nikiad.blogspot.gr είπε...

Είναι πολύ τυχερή που ..σας υιοθέτησε !!!! Είστε ψυχούλες και η Μπόνη είναι πολύ γλυκούλα!!!!! Να περνάτε πάντα καλά με τους καλούς σας γείτονες !!!!!

Σοφία είπε...

Είστε καταπληκτικοί !
Καλή χρονιά Αχτιδάκι και εύχομαι
να είναι γεμάτη με πολλές πολλές τέτοιες χαρουμενες στιγμές !

Ποδηλάτισσα είπε...

Τυχερή η Μπόνη που βρεθήκατε στον δρόμο της.... μάλλον πεταγμένη από κάποιο σπιτικό θα είναι - ξέρεις από αυτούς που χαρίζουν ένα σκυλάκι με κόκκινη κορδέλα στον λαιμό, και όταν αυτό αρχίζει να ζητά, τροφή, εμβόλια και χάδια τότε απλά πάνε κάπου μακρυά και το αφήνουν αδέσποτο!!! Και φυσικά τα ζωάκια ξέρουν να ευγνωμονούν, να ξεχωρίζουν αυτούς που τα αγαπούν και βέβαια να τους υιοθετούν!!!! Χαίρομαι που περνάτε τόσο όμορφα με τους γείτονες στο κτήμα... άντε λίγο ακόμα και οι μέρες θα είναι όλες ηλιόλουστες και θα το απολαμβάνετε περισσότερο!!!! Πολλά πολλά φιλιά και ευχές για μια όμορφη εβδομάδα γεμάτη χαρές!!!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αααα τελεια! τελος καλο ολα καλα!
καλη εβδομαδα καλη μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΡΙΞΑ ΣΤΑ...ΨΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΑΧΤΙΔΕΝΙΑ ΣΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ.

Ανώνυμος είπε...

Είστε ωραίοι αχτίδα!
Και η μπόνη καμαρωτή καμαρωτή δίπλα σας, θα αρχίσει να ανθίζει σιγά σιγά!

airis είπε...

Τη συμπάθησα αμέσως εγώ μόνο από τις φωτό κι εσείς που την περιποιείστε;
Η εξημέρωση που κάνει λόγο η αλεπού στον Μικρό πρίγκιπα!
Και είναι πάντα κι από τις δύο πλευρές!
Φιλιά πολλά Γεωργία μου♥
Καλή εβδομάδα

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τι όμορφο σκυλάκι που είναι!
Και πόσο τυχερό που βρεθήκατε στον δρόμο της Αχτίδα μου!!
Σε φιλώ, καλή βδομάδα!

Rena είπε...

Η Μπόνη νομίζω πως βρήκε και σπίτι και δουλειά και εσείς έναν καλό φύλακα για το κτήμα σας!!!!!
Είστε μια υπέροχη παρέα!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!

nifi petheras είπε...

Να τη χαίρεστε τη Μπόνη!!! Τι χαρά! Φιλάκια πολλά!