Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Λίγο πριν φύγει ο χρόνος!


Καλημέρα λοιπόν από μία χειμωνιάτικη Θεσσαλονίκη πια, το κρύο μας χτύπησε τη πόρτα, δύσκολα βγαίνουμε από τη ζέστη του παπλώματος και δεν μπορώ να μη σκέπτομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται αυτή τη θαλπωρή.
Πως πέρασα τα Χριστούγεννα; όπως αρμόζει σε μένα..οικογενειακά και με ηρεμία πια αφού ακόμα και το Χριστουγεννιάτικο μας τραπέζι ήταν με ελάχιστα άτομα και όχι ένα ατελείωτο από κόσμο όπως παλιά. Δεν μπορώ να μη σκεφτώ ότι πια λείπουν από το τραπέζι τόσα άτομα .. οι γονείς, οι θείες, οι νονοί των παιδιών μου..Τώρα ήμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι ...
Παραμονή ο Δημήτρης μου έκανε δώρο το ξαφνικό ταξιδάκι στο Κεχρόκαμπο στη φίλη μου το "ΔΡΟΜΆΚΙ"που μετά το ατύχημα της ήταν μόνιμα στη σκέψη και στην έννοια μου. Δωράκι πραγματικό γιατί τα ..σχεδόν 400 χιλιομ. δεν είναι λίγα στην ηλικία μας. Είναι από αυτά που με κάνουν να τον αγαπώ περισσότερο γιατί φροντίζει να είμαι πρώτα από όλα συναισθηματικά "γεμάτη" καθώς σκέπτεται πρώτα τι με κάνει ευτυχισμένη.


Φύγαμε τόσο πρωί που η ανατολή μας βρήκε σχεδόν στη μέση της διαδρομής. Όμορφο θέαμα φίλοι μου από αυτά που μόνον η φύση μπορεί να μας δώσει...
Πέρασα υπέροχα έστω και για λίγες ώρες μαζί με το αγαπημένο μας ζευγάρι τη Μαρία και το Χρήστο, πόσα είχαμε να πούμε..πόσες αγκαλιές να κάνουμε....Με τη Μαρία γνωριστήκαμε πριν πια αρκετά χρόνια, το πρώτο μου στο μπλοκοχωριό..και έγινε η..κολλητή μου! 
Είναι εκείνη που δεν υπολογίζεται η απόσταση για να τη νοιώσεις δίπλα σου , εκείνη που όταν η κάθε μια μας έχει πρόβλημα σε ένα τηλεφώνημα ατελείωτο βρίσκουμε την εικονική αγκαλιά και το "αυτί" που θα ακούσει.......ΑΥΤΟ είναι φιλία...φίλοι μου!
Χθες πήγαμε στο κτήμα μας εν όψη του...κρύου που θα έρθει να ρίξουμε μία τελευταία ματιά εκεί, να φροντίσουμε για προμήθειες για τα γατάκια μας και να χαρούμε στο τροχόσπιτο το καφεδάκι με τους γείτονες μας. 
Μετά τρεχάτη πάλι σπίτι αφού η μία μου μαθήτρια "χτυπιόταν" να κάνει μάθημα μαζί μου όπως μου είπε η μαμά της. Κάναμε ένα μάθημα "παιχνίδι" φτιάχνοντας αντί για πίνακα μπάλες χριστουγεννιάτικες ζωγραφιστές και με κολάζ. Ένα λατρεμένο παιδί που μαζί του  περνούν οι 2 ώρες σαν παιχνίδι και παίρνουμε το μπαμπά της να έρθει αργότερα γιατί..θέλουμε και..άλλο μαζί !
Τελευταία εβδομάδα του χρόνου, το βιβλίο του έφθασε στο τέλος..λίγες σελίδες ακόμη...και πρέπει να ανοίξουμε ένα νέο και να χαράξουμε στη πρώτη του σελίδα μία ευχή για κάτι καλύτερο..για ελπίδα..για όνειρα και σχέδια..Αυτό είναι κάθε ξεκίνημα φίλοι μου , του κάθε χρόνου..2015..απίστευτο μου φαίνεται το νούμερο...
Καλημέρα λοιπόν, ένα καλό ΣΚ σας εύχομαι με αγάπη και συντροφικότητα..όνειρα και πραγματικότητα και βέβαια..μη ξεχνάμε και τη Βασιλόπιτα..ποτέ δεν τα καταφέρνω με ότι έχει σχέση με μαγιά βρε παιδιά...η κόρη μου να είναι καλά μάλλον και για φέτος!
Αχτιδένια φιλάκια.

19 σχόλια:

Rena Christodoulou είπε...

Καλημέρα και χρόνια πολλά Αχτίδα μου!!!
Να είσαι καλά και να χαίρεσαι πρώτα τον Δημήτρη σου και μετά όλους τους άλλους!
Καλή χρονιά με υγεία κι ευτυχία!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Ωραιοζήλη! είπε...

Χρόνια πολλά κι ευλογημένα!!!!
Καλά Χριστούγεννα Αχτίδα μου....ο νέος χρόνος να σου φέρει ότι καλύτερο σε σένα και την οικογένεια σου...!
Πάντα με τέτοιες όμορφες βόλτες :)

Unknown είπε...

Καλήμερα και χρονιά πολλα !!!!!
πολλα φιλάκια

syros2js είπε...

Χρόνια πολλά κ' καλά, γλυκιά μου!
Να είστε γεροί πάντα και να απολαμβανετε την κάθε στιγμή!
ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά αγαπημένη μου. .να μας βρει το νεο έτος με υγεία κσι χαρά βασω Λάρισα

Marie-Anne είπε...

Χρόνια πολλά Αχτίδα!!!!!!!!
Να περάσετε καλά τις τελευταίες μέρες του χρόνου και ο νέος να σας φέρει ό,τι καλύτερο!!!!

litsa t. είπε...

να φυγει γεωργια μου να φυγει να παει στο καλο.και εμεις μπας και γινουμε καλυτεροι ανθρωποι εστω οι περισσοτεροι.να περναει η ζωη μας με λιγοτερο στενοχωρες καταστασεις.πολλα φιλια να χαιρεστε ολους τους ανθρωπους που αγαπατε και σας αγαπουν.καλη χρονια.

Μαρία Έλενα είπε...

Την κάθε μέρα μέχρι να έρθει το 2015 να την περνάς ονειρεμένα.
Φιλάκια ...

Κωνσταντινα είπε...

Με το καλό να έρθει η νεα χρονιά κ να φέρει στον καθένα ότι ποθεί! Να περάσετε όμορφα τις μέρες αυτές. Φιλια!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Χρόνια πολλά Αχτίδα, με το καλό ο καινούργιος χρόνος και να χαίρεσαι την οικογένειά σου !!!! Πολλά φιλιά !!!!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά καλή μου αχτίδα για σένα και τους αγαπημένους σου με υγεία!Ο καιρός απ΄ότι μαθαίνουμε θα μας χαρίσει οσονούπω την άσπρη μέρα που τόσο περιμένουμε,κάτι είναι κι αυτό!Μαρία της εξπρές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑς ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΥΚΟΛΗ , ΤΥΧΕΡΗ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.

Pepi είπε...

Χρόνια πολλά, Αχτίδα !!!! Να'σαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου σαν τα ψηλά βουνά!! Μέσα από την καρδιά μου, εύχομαι το 2015 να έλθει με υγεία, χαρά, αγάπη και ευτυχία!!! ΠΟλλά φιλιά !!!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Γεωργία, σ' ευχαριστούμε θερμά για τα δώρα που άφησες! Να είσαι πάντα καλά, να χαίρεσαι με τους δικούς σου ανθρώπους και με τις εκατοντάδες των φίλων σου, και πάντα δημιουργική και πρωτότυπη! Καλή χρονιά σε όλους σας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΑ ΠΟΛΛΉ ΚΡΥΑ ΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΑΓΩΜΕΝΗ,ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΜΟΥ!

AgapameAnDolmas είπε...

τι ωραια βολτα!! μερικα ταξιδια αξιζουν τα χιλιομετρα τους αν βρεθεις με κοσμο που αγαπας η εστω να καθαρισει λιγο το μυαλο να αλλαξεις παραστασεις! καλη χρονια με υγεια και ευτυχια!!

Ανώνυμος είπε...

Γλυκια μου αχτιδα σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου καλη χρονια.Ευχομαι ο καινουργιος χρονος να δινει παντα χαρες σε εσενα και την οικογενεια σου!!!ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΒΑΣΩ ΚΟΡΙΝΘΟΣ!!

Ariadni St. είπε...

Τι ωραία που ειναι τα ταξίδια με αγαπημενα μας πρόσωπα σε αγαπημενα προσωπα! Καλο ξημερωμα, καλη χρονια!
Φιλια

Pinelia είπε...

Καλή Χρονιά!Με υγεία, αγάπη τρέλα και μεράκι για ό,τι κάνουμε!Εύχομαι Αχτιδούλα ένα πιο ευτυχισμένο 2015!!!Φιλάκια!!!