Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Καλημέρα με..φλυαρία!


Τη φωτογραφία αυτή μου την έστειλε μία νέα φίλη σήμερα και είναι από το πατάκι της πόρτα της! Νομίζω ότι αυτή με ξεπέρασε!
Καλημέρα, καλημέρα και πρέπει να σας πω ότι ούτε τα γυαλιά μου βρήκα ούτε που έχω βάλει όλα τα ρολά με τα υλικά για κοσμήματα που τα μάζεψα κάπου για να τα βρίσκω και να μη τα χάνω!


Η νέα μικρή μου μαθήτρια..μόλις 1η Δημοτικού! Κάποτε είχα αρνηθεί στο Λύκειο που δίδασκα να αναλάβω τάξεις δημοτικού γιατί πίστευα ότι είναι πού μικρά για να συνεργαστούν ..με διέψευσαν...
Ελαφρώς κρυωμένη ακόμα , σπίτι σήμερα και περιμένω τη φίλη μου Μαιρούλα (44 χρόνια φίλες!) να περάσουμε δημιουργικά το πρωινό μας. Εγώ θα ζωγραφίζω κι εκείνη θα πλέκει και με καφεδάκι συνοδεία θα τα..λέμε!
Χθες φίλοι μου μετά που γύριζα από το Ταχυδρομείο πέρασα από ένα δρόμο της γειτονιάς μου όπου υπάρχει εδώ και χρόνια ένα κέντρο ενασχόλησης ατόμων που έχουν ξεφύγει από τη πάλη τους να σωθούν από ..ουσίες. 
Όταν έγινε αυτό το κέντρο όλοι ..καλώς ή κακώς μέχρι και πορεία διαμαρτυρίας έκαναν στη περιοχή.Όμως ο χρόνος απέδειξε ότι ποτέ δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα και οποιαδήποτε φασαρία που περίμεναν. Χθες λοιπόν βλέπω μέσα από την ανοιχτή πόρτα μία γνωστή και τη χαιρέτισα και με τις πρώτες απλές κουβεντούλες μπήκα μέσα . Βέβαια η παρουσία μου ήταν διακριτική και χωρίς ερωτήσεις , σε λίγο χαιρέτησα, προσέφερα τις γνώσεις και τη βοήθεια μου αν ήθελαν και ,..βγήκα. τότε με φωνάζει από έξω μία άλλη γνωστή από τη γειτονιά. Βλέπετε λόγω του παλιού μου μαγαζιού -εργαστήρι με ξέρουν σχεδόν οι περισσότεροι στη περιοχή. 
Με ρώτησε που λέτε η κυρία Μ. τι γύρευα εκεί και με...μάλωσε ελαφρώς μάλλον ότι δεν είναι αυτό περιβάλλον για..μένα..μία ..κυρία όπως είπε!!!!
- Ποιο θεωρείτε σωστό περιβάλλον κυρία μου ; την ρώτησα..Κάποιος στην οικογένεια σας δεν ήταν επιρρεπής σε κάτι ;..αλκοόλ, χαρτιά, τσιγάρο (!!!!! μέσα και ο άνδρας μου) τζόγος σε..τζόκερ,..ναρκωτικά..ναι..ναι..ναρκωτικά..Ποτέ δεν ξέρεις πότε κάτι χτυπάει τη πόρτα σας!
-Εμείς;..πα! πα! πα! τέτοια πράγματα..μακριά...τι λέτε κυρία Μανασή;
Πόσο ρατσιστές λοιπόν ήμαστε φίλοι μου.. Πόσο εύκολα περιθωριοποιούμε άτομα και οικογένειες και το λέω γιατί είναι η 2η περίπτωση που μου έτυχε το τελευταίο καιρό γιατί μιλούσα με μία κοπέλα κοντά μας που είναι δυστυχώς μπλεγμένη, βυθισμένη σε πολλά.
Πως να κρίνω και να καταδικάσω ; πως να αρνηθώ ακόμα και το χαιρετισμό σε ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη; Πόσο εύκολα ξεχνάμε εκείνο που έλεγαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι: Μηδενός συμφορά ονειδίσεις..κοινή μεν η μοίρα και το μέλλον άδηλον.. Νάτα και τα ..Αρχαία μου..σας έκανα και επίδειξη!
Καλημέρα φίλοι μου και να είστε πάντα επιεικείς με τα..πάντα όταν μάλιστα δεν σας βλάπτουν και δεν θα σας αλλάξουν.

Θα σας πω σύντομα μία ιστορία από τα χρόνια του παππού μου.Στο πατρικό μας στη Τσιμισκή έμενε στο υπόγειο μία γυναίκα με ένα κοριτσάκι τότε μόλις 4 ετών. Καλώς ή κακώς η κυρία Κωνσταντίνα ήταν "κοινή' όπως λένε και δεχόταν πελάτες εκείνα τα χρόνια σε πολλά σπίτια υπήρχαν κάποια τέτοια μικρά διαμερισματάκια, συνήθως υπόγεια. Δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα όμως η εργασία της αυτή ήταν γνωστή.
Ήρθαν λοιπόν στο παππού μου από τη γειτονιά κάποιοι που θεωρούσαν τους εαυτούς τους αρρήκτου ηθικής να μαζέψουν υπογραφές για να τη διώξουν με τις φράσεις:
- Κύριε Κώστα τα κορίτσια σας μπορεί να παρασυρθούν και να γίνουν σαν κι΄αυτήν!
Τότε ο παππούς μου αρνούμενος βέβαια τους είπε ότι αν τα κορίτσια του γινόντουσαν σαν..κι αυτήν θα έφταιγε εκείνος και η μητέρα τους για τη προσοχή και την αγωγή που θα τους έδινε και όχι η κα Κωνσταντίνα. Πήγε με τη γιαγιά μου Γεωργία να την προειδοποιήσει και να της συστήσει να αλλάξει αν μπορεί και να προσέξει το παιδάκι της.
Η κυρία λοιπόν αυτή  λίγο καιρό μετά παντρεύτηκε κάποιον και έφυγε με το παιδάκι της στο εξωτερικό στην αρχή και μετά μάλλον γύρισε και εγκαταστάθηκε στη πόλη μας. Όταν πέθανε ο παππούς μου και τον είχαν στο σπίτι για το ξενύχτισμα ήρθε μία καλοντυμένη κυρία με μαύρα..κρατούσε μία τεράστια ανθοδέσμη με λευκά τριαντάφυλλα, τα έβαλε στο φέρετρο και είπε δυνατά: Λευκά τριαντάφυλλα σαν τη ψυχή του! Με βοήθησε με τα λόγια του να σκεφτώ ..και η δουλειά που μου βρήκε με έβγαλε από το..υπόγειο..
Η μητέρα μου πάντα μου την έλεγε αυτή την ιστορία όταν σαν παιδί της έλεγα κάποιο κουτσομπολιό για κάποιο άτομο. και μου έλεγε ότι για ότι γίνω στη ζωή μου θα φταίει οι επιλογές μου και όχι οι γύρω μου. Έκανα σωστά πράγματα μα έκανα και λάθη..επιλογές μου και δικά μου τα λάθη.
Σας κούρασα πάλι..αχ! αυτό το κουσούρι μου να φλυαρώ!
Αχτιδένια φιλάκια!



19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα αχτίδα μου!πόσο πολύ εκνευρίζομαι όταν ακούω αυτές τις "διθεν"κυριες που είναι μεγαλοπιασμενες,φαντασμένες,ψωνισμένες και να μην πω και χειρότερα...είχε πολυ δίκιο ο παππούς σου και εσύ αχτίδα μου.μακάρι όλοι μας με τον τρόπο μας να μπορούσαμε να βοηθησουμε αυτα τα παιδιά και τις οικογένειές τους.δυστυχώς,γιαυτό και για αλλα πολλά δεν πάμε μπροστά σαν χώρα .φιλιά πολλά βικη

Ανώνυμος είπε...

Αχ, κυρία Αχτίδα πόσο σας αγαπώ..Πόσο όμορφα μηνύματα και κουράγιο μου δώσατε να ξεκινήσει η μέρα μου..Σας ευχαριστώ. Και τους καλούς γονείς σας (στους οποίους και άλλοτε έχετε αναφερθεί) ο Θεός να τους αναπαύσει και να τους αγιάσει..Συνεχίστε σας παρακαλώ να μας χαρίζετε τις αναρτήσεις σας, μη σας πτοεί τίποτα ούτε τα θέματα υγείας.. Προσεύχομαι να είστε γεροί και δυνατοί και πάντα αγαπημένοι με τον σύζυγό σας και να χαίρεστε τα παιδόγγονά σας, όπως λέμε εδώ στην Κρήτη. Σας φιλώ.

Mary είπε...

Κανείς δε μπορεί να ξέρει πού μπορεί να οδηγηθεί κάποιος όταν είναι σε απελπιστική κατάσταση, γι αυτό δεν πρέπει να κατακρίνουμε.
Με κάποιο τρόπο το ¨κακό" γυρίζει σ' αυτόν που κατηγορεί και δεν είναι τυχαίο!
Η αγάπη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν Αχτιδούλα μου, αντίθετα βοηθάει πολύ.
Να είναι αναπαυμένοι οι παππούδες σου με τη χρυσή καρδιά.

Σε φιλώ, καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Αχ αχτίδα μου...
Πάντως νομίζω πρέπει να βάλουμε ένα κουίζ πόσα είναι τα γατάκια της φωτογραφίας!
Φιλιά Μαρίνα



ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βίκη μου πράγματι κι εγώ εκνευρίζομαι και πίστεψε με έχω δει άπειρες τέτοιες που δεν θα τελειώνουν οι διηγήσεις μου αν τις πω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, σ' ευχαριστώ γλυκιά μου και πάντα όλα ξεκινούν από τις οικογένειες και τη παιδική ηλικία.Φιλιά μου στην λατρεμένη μου Κρήτη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mary, φίλη μου όλοι μας κάναμε κάποτε κάτι αντίθετο με την ηθική μας για διαφόρους λόγους. Λοιπόν μη κρίνουμε και ας αφήσουμε το λίθο του αναθέματος στη συνείδηση μας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρίνα μου δεν είναι καταπληκτικά; μου τα έστειλε μία φίλη.

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα μου αν και μικρή σε ηλικία δυστυχώς έχω ακούσει πολλές"διθεν κυριες" να τα λένε...αυτό που με στεναχωρει πιο πολύ είναι πως δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που τα πιστεύουν αυτα,χωρίς να ξέρουν στην πραγματικότητα τι υπάρχει πίσω από αυτές τις πληγωμένες ψυχές.μακάρι όλοι μας να ανοίγαμε την αγκαλιά μας για αυτές τις πληγωμένες ψυχές και δεν εννοώ μόνο τα άτομα που είναι εξαρτημένα απο ουσίες,μα και τους ψυχικά ασθενείς,τα άτομα με ειδικές ανάγκες!! Μια αγκαλιά και όχι ρατσιστικές συμπεριφορές.από όλους μας και μετά από το κράτος.πρόσφατα πήγα στην Σουηδία,εκεί αυτα τα άτομα ζουν αρκετα καλά.μια χώρα 100χρονια μπροστά από την Ελλάδα.φιλια βικη

Ανώνυμος είπε...

Μακριά απο μας οι δίθεν κυρίες΄΄΄
Ανθρωποι σαν εσένα πρέπει να γράφουν κάθε μέρα γιατί πάντα έχουν κάτι που αξίζει να πουν΄΄Να απαντήσω στο κουίζ πόσα είναι τα γατάκια;
ΜΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...


Καλημέρα στην ωραία παρέα!
Σαν ιδιοκτήτρια των γατιών
σας ομολογώ οτι ούτε εγώ μπορώ να
τα μετρήσω!

Καλή δύναμη και αισιοδοξία σε όλες!
Περαστικά κ. Γιωργία!
Σύντομα δυνατή, με θετική ενέργεια που
ξεχειλίζει και μας δροσίζει και μας!

Αθηνά

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

ΑΧ τι ψυχούλες μαζεμένες είναι αυτές; Να τις κάνω όλες μια αγκαλιά και να χουρχουρίζουν στα αυτιά μου!

Και πολύ ευγενικά της μίλησες της κυρίάς Αχτίδα μου! Αυτά τα ξιπασμένα δε θα χονεύω καθόλου. Όλα για τους ανθρώπους είναι κι αφού δεν υπάρχει ουσιαστική πρόνοια στη χώρα μας πρέπει να συμβάλουμε κι εμείς με την καλή μας συμπεριφορά στην ανάρρωση αυτών των ανθρώπων.

Ότι κοροϊδεύουμε έρχεται στο κεφάλι μας αυτό ξέρω.

Την αγάπη μου!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ βικη, νομίζω η νέα γενεά, εσείς..θα είστε διαφορετικές θα αλλάξετε τη ζωή και τα κατεστημένα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ βικη, νομίζω η νέα γενεά, εσείς..θα είστε διαφορετικές θα αλλάξετε τη ζωή και τα κατεστημένα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μίνα μου αύριο θα σε πάρω τηλέφωνο να τα πούμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αθηνά μου όπως βλέπεις ξετρελάθηκα με τα γατάκια σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Christina Andromeda, ακριβώς αυτά που λες.

Unknown είπε...

@αχτιδα,πολύ σωστα μανουλα μου.μου την εχεις πει την ιστορια.καταπληκτικός ο παππους

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα καλη μου φιλη! περασα ευχηθω ενα καλο σκ! φιλακια πολλα!