Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014


Χειμωνιάτικες ημέρες φίλοι μου πια και χθες το βραδάκι το κρυολόγημα μου χτύπησε τη πόρτα όμως..ένα ζεστό μπάνιο ..ένα αναβράζον και το ζεστό υπόστρωμα στο κρεβατάκι μου και..ξύπνησα έτοιμη για το πρωινό μου αγώνα.
Ταχυδρομείο για τα πακέτα του μπαζάρ της Πάτρας στις 8.30 και τώρα στο εργαστήρι μου να κρυφτώ αφού η καλή μου κα Στέλλα μου σιάζει το σπίτι!
Φέτος η διάθεση μου πεσμένη χωρίς ίσως σοβαρό λόγο μα διαπιστώνω ότι η Πάρκινσον με "χτυπάει" όλο και περισσότερο στο..μυαλό μου (ελαφρώς σαλεμένη φίλοι μου) και το γεγονός ότι πλέον ξεχνάω βασικές λέξεις είναι αλήθεια ότι μου ρίχνει το ηθικό.Θα γελάσετε αν σας πω ότι χθες "έψαχνα " στο μυαλό μου το ..επίθετο της κόρης μου!!!!!!!
Όμως..πάντα για μένα υπάρχει το όμως ,θεωρώ ότι με το να απασχολούμαι με ένα σωρό πράγματα χάριν σε σας και τις εκάστοτε ασχολίες που βγαίνουν στα μπλοκ είναι για μένα το καλύτερο σκούντημα για να συνέρχομαι και να λέω ότι..η ζωή είναι όμορφη όπως και αν έρχεται και το "πάλεμα" της ένα δυναμικό παιχνίδι.
Έτσι φέτος εγώ που φτιάχνω τόσα χριστουγεννιάτικα στολίδια δεν θα στολίσω ,το αποφάσισα.  Ίσως μία γλάστρα με τα κόκκινα λουλούδια των Χριστουγέννων που τόσο μου αρέσουν και βέβαια κάποια γλυκά για τις οικογένειες που φροντίζω. 
Κάποτε τέτοιες μέρες τα τραπέζια μας με τον άνδρα μου ήταν Ομηρικά..φέτος δεν έχω τη διάθεση για κάτι τέτοιο και άλλωστε τώρα πια κοιμάμαι νωρίς σαν τις..κοτούλες!
Θέλω να  με συγχωρήσετε που ίσως δεν στείλω τελικά κάρτες και δωράκια σε όλες όπως τα προηγούμενα χρόνια αν και αυτό μου έδινε μεγάλη χαρά γιατί είστε τόσες πολλές που αγαπώ που σίγουρα θα φανώ ασυνεπής και αγνώμων που θα κάνω διακρίσεις ανάμεσα σας λόγω.."αμνησίας ".
Θέλω να ξέρετε ότι θα είστε πάντα για μένα μία καλή συντροφιά και φίλες του καναπέ μου στο μπλοκόσπιτο μου κι εγώ μία αθόρυβη αναγνώστρια των αναρτήσεων σας.
Μία φίλη ανώνυμη χθες μου έστειλε μέιλ λέγοντας μου ότι είναι δυστυχισμένη γιατί..δεν θα μπορέσει να πάει το ταξίδι που έκανε κάθε χρόνο με τον άνδρα της στο ..εξωτερικό!
 Ας με συγχωρέσει που της τα ..έψαλα"αγενώς ..μα όταν βλέπω άλλα μέιλ και ακούω άλλες φίλες στο τηλέφωνο με τόσα προβλήματα ένα τέτοιο ταξίδι μου ακούγεται..γελοίο.
Όποια μου βρει που στο καλό έβαλα πάλι τα πολυεστιακά γυαλιά μου μέσα στο σπίτι..θα πάρει δώρο!!!!! Έχω σπαρμένα γυαλιά σε όλα τα δωμάτια και δεν τολμώ να πω στον άνδρα μου ότι έχασα και το..2ο ζευγάρι γιατί θα μου πει να ψάξω στο..ψυγείο!!!
Εύχομαι μία καλή μέρα σε όλες σας και ευκολία σε όσα σας γεμίζουν τα όνειρα και τις επιθυμίες σας. Από μένα μόνον αγάπη και βέβαια...Αχτιδένια φιλάκια!

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα γλυκιά μου αχτίδα!!πόσο πολύ σε αγαπώ,σε ξέρω πολυ λίγο καιρό,μα νιώθω πως σε γνωρίζω μια ζωή.εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όλα να πάνε καλά. Μην το βαζεις κάτω.φιλιά πολλά βικη .

Κική Κωνσταντίνου είπε...

πολυ ομορφη η ευχη σου αχτιδα μοΥ! ανταποδιδω φυσικα! φιλακια πολλα! και ολα θα πανε καλα!

Unknown είπε...

Κοριτσάρα... ίσως να μην είναι το πάρκινσον... ίσως να είναι όλη αυτή η κατήφεια που υπάρχει στην ατμόσφαιρα... και είναι λογικό να σε ρίχνει και να ξεχνάς...
Μην στεναχωριέσαι που δεν θα στολίσεις... σημασία έχει να στολίζουμε όταν το θέλουμε και το νιώθουμε και όχι όταν "πρέπει" γιατί κι αυτό καταπίεση είναι... και πού ξέρεις;;; μπορεί να έρθουν τα εγγόνια σου, να σου ανεβάσουν τη διάθεση και να στολίσετε δίχως να το καταλάβεις... Πολλά φιλιά!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Αχτιδένια μου μην το βάζεις κάτω... όλα καλά είναι θα λες και αν ξεχνάμε και καμιά φορά τι να κάνουμε... ου γαρ έρχεται μόνον!!!! Όσο για τα γυαλιά.... άστα κάθε τόσο τα χάνω και χτυπά συναγερμός για να μου τα βρούν!!!! Πολλά πολλά φιλιά και στους δυο σας!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα και πολλα φιλακια Στελα!!!

Penelope είπε...

Εγώ σου εύχομαι ολόψυχα ΔΥΝΑΜΗ και πάλι ΔΥΝΑΜΗ.
Και είμαι σίγουργη ότι έχεις μεγάλα αποθέματα καλή μου Γιωργία.

Τα στολίδια της ψυχής σου είναι σαφώς περισσότερα από τα στολίδια του ντεκόρ και αυτά θα λάμπουν και φέτος τα Χριστούγεννα πολύ ζωηρά.

Χαιρετισμούς πολλούς σου στέλνω.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Αχτίδα, εμείς σ αγαπάμε κι ας ξεχνάς !!! Μη το βάζεις κάτω, όλες κοντά σου ερχόμαστε, άλλη πιο νωρίς, άλλη πιο αργά !! Ασχολείσου με αυτά που σε ευχαριστούν να ξεχνιέσαι !!! Σε φιλώ !!!

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ. ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. ΟΜΩΣ ΝΙΟΘΩ ΚΑΙ ΓΩ ΣΑ ΝΑ ΣΕ ΞΕΡΩ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣΑ ΣΟΥ. ΕΧΩ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΚΙΣΟΝ ΚΑΙ ΝΟΙΟΘΩ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.... WWW.PROIONTAT TIS FISIS.COM.ΠΗΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ.Η ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΑΣ.... ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΠΘΡΟ. ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ . ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΝΥΧΤΑ

Rena είπε...

Γλυκιά μου Αχτίδα ξέρω πολύ καλά πια ότι δεν θα το βάλεις κάτω και θα ξαγίνεις η Αχτίδα που όλοι ξέρουμε!!!
Αχ αυτά τα γυαλιά,μια από τα ίδια....
Φιλάκια πολλά!!!!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ..ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ... ΤΗΝ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟΣΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΥΡΩ ΣΟΥ.ΦΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

kαλησπερα καλη μου αχτιδα!!Ευχομε ο θεος να σου δινει δυναμη,και οσο για τα γυαλια εγω στο κεφαλι μου τα εχω, και μερικες φορες τα ψαχνω!!φιλια βασω κορινθος!!!

litsa t. είπε...

αχτιδουλα μου αν αυτο σε παρηγορει το ιδιο παθαινω και εγω χωρις παρκινσον.ειναι απο τα πολλα που εχουμε στο μυαλο μας.οταν τα παιδια μας περνανε δυσκολα με μισθους των 680 ευρω η και καθολου.ο ενας γαμπρος μου ειναι ανεργος.και ποιον να πρωτοβοηθησεις ε τι μυαλο να μας μεινει;προσεχε τον ευατο σου και μην ξεχνας η πολλη δουλεια τρωει τον αφεντη.σε φιλω.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Μια απο τα ιδια Αχτιδα μου τι ξεχναω δεν λεγεται θελω κατι και στεκομαι μπροστα στο ψυγειο κι περιμενω να μού ρθει..τι ήθελα...οπότε δεν είσαι μονη σου... εδώ θα ξεχναμε παρέα...ας κανουμε οτι μας ευχαρσιστεί και ας χαμογελασουμε μόνο έτσι πως εμεις ξέρουμε........να προσεχεις την Γιωργία.. και όλα θα πανε καλά... φιλη μου... ο Γιωργος ειναι καλα αυριο θα παμε για να του κοψουν τα ραμματα.. όλα μεσα στην ζωή ειναι φιλη μου υπομονή και θετική σκεψη... οπως παντα.. !!!! να έχεις ενα ομορφο Παρασκευοσαββατοκύριακο.. φιλακιαααα!!!

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέραααα!
Εγώ μια χαρά σε βλέπω, χωρίς προβλήματα! Είπαμε, όταν βλέπουμε πρόβλημα, το προσπερνάμε γιατί θα δημιουργήσει σε εμάς πρόβλημα!!! Προσοχή στα κρυώματα!!
Καλημέρα!!

Unknown είπε...

@αχτιδα,καλημερα μανούλα μου!!ούτε εγω θέλω να στολίσω ενα στεφανακι ισως που εχω.θα τα πούμε σε τρις εβδομαδες μανούλα!!ετοιμασε ψαλίδι κ σφουγκαριστρα κ ετοιμασε το κλωντινι για βόλτα!!