Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Φωτογραφίες και..όχι μόνο!


Όπως βλέπετε η Κλώντη μου έχει γίνει πλέον..ανιχνευτής μανιταριών και γιατί όχι..θα την εκπαιδεύσω και για μανιτάρια τρούφες μπας και πιάσω κανένα φράγκο περισσότερο να ισοφαρίσω με τα έξοδα της ..κροκέτες, κονσέρβες, ειδικά σοκολατάκια, εμβόλια και το κομμωτήριο της!


Στο δασύλλιο της Γερακαρούς πήγαμε πάλι το πρωί λίγο πριν πάμε στο κτήμα μας για να μαζέψω λίγα από τα αγαπημένα μου μανιτάρια!
Όμως αν και έδειχνε βροχερός ο καιρός εγώ μαγεύτηκα με τα είδη των μανιταριών που μου έχουν γίνει μανία να τα φωτογραφίζω.


Μόνο η Φύση μπορεί να δώσει τόση ομορφιά και τόσες διαφορετικές όψεις σε ένα είδος. Δύο κορίτσια που ανέβηκαν στο δασύλλιο με τα ποδήλατα τους με κοίταξαν και με χαιρέτησαν χαμογελώντας .. Μέσα τους θα έλεγαν:
- Τι γυρεύει η ..γιαγιά με το σκύλο ..δείγμα..στο βουνό;
Όλη αυτή η ομορφιά με αποζημίωσαν γιατί το πρωί ήθελα να μείνω στο εργαστήρι μου να ζωγραφίσω όμως η..παραπονιάρικη ματιά του Δημήτρη με έκανε να πάρω τα σχέδια που ασχολούμαι  και να τον ακολουθήσω στο κτήμα.
Τα μανιτάρια τα βρώσιμα που μαζέψαμε,  ο Δημήτρης μου τα έκανε ένα υπέροχο πιάτο με ταλιατέλες χωριάτικες, τυριά, ντομάτα, μανιτάρια ,πιπεριές και βέβαια σνίτσελ μανιτάρια για ..συνοδεία!


Αύριο σπίτι, εργαστήρι, δουλειά... θα σας δείξω μερικά από τα πιο μικρά που φτιάχνω για το μπαζάρ της Κοζάνης και μετά..μετά..έχω μία αποστολή!!!!
 Ο μεσαίος εγγονός μου ο Πασχάλης με πήρε στο τηλέφωνο πριν λίγο να μου πει :

-Γιαγιά μου, λατρεμένη μου γιαγιά..( ο άτιμος..βρήκε το κουμπί μου.άνδρες...), σήμερα η κυρία της ζωγραφικής είδε αυτό που ζωγράφισα και μου είπε ότι είμαι ..λέει..για κλάματα!!!
-Ποια στρίγγλα αγόρι μου σου είπε κάτι τέτοιο να την...ξεμαλλιάσω;
-Της είπα τότε γιαγιά ότι η γιαγιά μου είναι ζωγράφος και ότι ήταν κι αυτή..κυρία στο σχολείο για μεγάλα παιδιά..και..γέλασε γιαγιά μου και με είπε ψεύτη!!!
-Πάει..θα της βγάλω το μαλλί τρίχα τρίχα αγορίνα μου!
-Γιαγιά μου γι' αυτό τη Πέμπτη θα μου κάνεις τη πιο ωραία ζωγραφιά σου να της την πάω για να τη δει και να γράψεις επάνω..είμαι η γιαγιά του Πασχάλη!!!!Εντάξει;..να της δείξω αυτής που με κορόιδευε!!!!
-Κούκλε μου, αγόρι μου..θα σου κάνω εγώ ότι θες!

Έτσι φίλοι μου έχω να ζωγραφίσω κάτι για τον εγγονό μου και να πω ίσως κάποια μέρα στη κυρία αυτή ότι πρώτα κάνεις "δικό σου" ένα μαθητή με το τρόπο σου και μετά τον διδάσκεις ότι θέλεις. Το "σφουγγάρι" που λέγεται παιδί μπορεί να μαζέψει ολοκάθαρο νερό όμως...με λάθος τρόπο διδασκαλίας μπορεί να ρουφήξει βρωμιά.
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου !

25 σχόλια:

Eleana-My Home My Memories είπε...

Φτιάξε μια ανάλογη ζωγραφιά και στείλε την με το πιτσιρικά και αν καταλάβει κατάλαβε!!! ;) Να χαρώ εγώ τις παιδαγωγικές εξετάσεις που δίνουνε..
Λατρεύω τα μανιτάρια και η συνταγή κορυφή!!! Πεινάω κιόλας... :))))

Ariadni St. είπε...

Μπραβο στην Κλωντη μας!!!!!!! Το φαγακι σας πρέπει να έγινε νοστιμοτατο! Καληνυχτα :)
Φιλιά

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μια χαρά σας βρίσκω Αχτίδα, η Κλώντη βρίσκει τα μανιτάρια, ο σύζυγος τα μαζεύει και τα μαγειρεύει κι εσύ τα φωτογραφίζεις !!!Μας δίνεις και τις συνταγές και μετά περιμένεις να κοιμηθούμε νηστικοί ??? Η δασκάλα θέλει το μάθημά της... ακούς εκεί να λέει του παιδιού ότι η ζωγραφιά του είναι για κλάματα, ανεπίτρεπτο !!!
Τα φιλιά μου !!!!

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Α την ξινή! Α την ξινή! Μωρέ αυτή όλο και κάτι καινούριο θα βρει να πει.

Βρε την Κλόντη, εργατικό σκυλί!

Αχτίδα μου πολλές Καλημέρες, να ήδη τώρα που σου γράφω καλημέρα νιώθω πιο ξαλαφρωμένη, η καλή σου η καρδιά κάνει θαύματα. Πολλά τρεχάματα με το πανεπιστήμιο και πολλά μπερδέματα. Έχει όμως ο Θεός. Την καλημέρα μου ξανά!

Hfaistiwnas είπε...

χαχα καλημέρα!
Το παιδί προσβλήθηκε και με το δίκιο του! Να προσέχετε με τα μανιτάρια!!!

OLINA M είπε...

Αχ! το αγόρι μου, που το πλήγωσε...!!!
Να της πει ότι μπορεί να μην πήρε το ταλέντο της γιαγιάς στη ζωγραφική, αλλά πήρε τη μεγάλη της καρδιά και ΜΟΝΟ αυτό μετράει...

Κάνω φακές, πες στο Δημήτρη να έρθει για φαγητό...χα!...χα!...χα!

Theodosia είπε...

Να λοιπόν που εντελώς τυχαία βρήκα το μπλοκοσπιτό σου...Τι ωραία γωνίτσα, ξεκουράστηκε η ψυχή μου με τις φωτογραφίες σουκαι το κείμενό σου...Θα τα λέμε τακτικά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

@ Σε λίγο μετά τα πρωινά θα "χωθώ" στο εργαστήρι μου για ..δουλειά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ariadni St, καλημέρα γλυκιά μου, να δεις τι χαρά κάνει στο δασάκι, τρέχει με τη ψυχή της.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας ήμουν 7 χρόνια στην εκπαίδευση, μέχρι τώρα έρχονται μαθήτριες μου παλιές και με βρίσκουν..η διδασκαλία είναι δύσκολο πράγμα φίλη μου γιατί πρέπει πάνω από όλα να "δεις " το κόσμο του παιδιού.Κάθε παιδί διαφορετικά, με τη δική του ματιά στην έκφραση.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Christina Andromeda, γλυκιά μου κουράγιο, όταν θα πάρεις το δίπλωμα σου θα το..κάψουμε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, αυτό ακριβώς, όταν ζωγραφίζει σε μένα βλέπω τα έργα του με τη δική μου ματιά και το διορθώνω με καλό τρόπο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M. πρόσεξε μήπως ¨κατά λάθος" βρεθούν ψάρια στο δρόμο σας όπως στο δρόμο του άνδρα μου.Τελικά έφαγε ΚΑΙ τη φακή και μου είπε ότι ομολογεί ότι ήταν νόστιμη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Theodosia γλυκιά μου καλωσόρισες, σου ανοίγω θέση στο καναπέ και σου εύχομαι καλή επιμονή με τη φλυαρία μου!

Ανώνυμος είπε...

Kαλημερα!!!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑ? Μηπως πρεπει να κανει κανα δυο μαθηματα ψυχολογιας? Ωραια συνταγη!!φΙΛΙΑ ΒΑΣΩ ΚΟΠΙΝΘΟΣ!!

Unknown είπε...

@αχτιδα,μανούλα μου καλημέρα!!!θα σας δω κυριακή βραδυ η δευτερα .φιλιά!!!ετοιμασε ψαλίδι κ σφουγκαρίστρα!!

ikaxela είπε...

Συγνώμη κιόλας αλλά αυτή δεν είναι εκπαιδευτικός, για τα πανηγύρια είναι! Τί είπε στο παιδάκι? Ουχ, συγχύστηκα πάλι! Φιλιά πολλά!

Μαρία Έλενα είπε...

Εκνευρίστηκα με τη δασκάλα λέμε τώρα.
Φιλάκια ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω Κόρινθος, είδες γιατί δεν προχωρούν τα παιδιά; γιατί δεν υπάρχου καλοί δάσκαλοι να τα κάνουν να αγαπήσουν το σχολείο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αθηνα Ανταβαλη, σε περιμένω ψυχοκόρη με το ψαλίδι για κούρεμα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ikaxela, τα παιδιά δεν δέχονται κοροϊδία, τα προσβάλει.Τα λάθη τους πρέπει με τρόπο να τους τα δείχνεις και να τους τα διορθώνεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα μου κι εγώ τσατίστηκα ξέρεις.

litsa t. είπε...

απο κατι τετοιες δασκαλες μισησα για παντα το σχολειο.ακομη το μισω.εγω που μεγαλωσα σε βιβλιοπωλειο λογω επαγγελματος του πατερα μου.και ας λατρευω το διαβασμα.να μπορουσα να βρισω μονο μονο αυτο σας λεω.

metaxia nikolopoulou είπε...

Αχτίδα μου κάνε στη κυρία μιά υπέροχη ζωγραφιά για να μάθει!!! καλά η κλώντη ειναι φανταστική βρίσκει μανιτάρια!!!τα φιλιά μου και την αγάπη μου και στους δυό σας!!!!

- spoonstories- είπε...

Βρε μια χαρά τα πάτε εσείς! Ένας βρίσκει, ένας μαζεύει, ένας μαγειρεύει και πάει λέγοντας!Φιλιά