Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Σκέψεις, αναμνήσεις, αισθήματα...κουβεντούλα να γίνεται!!!!


Πάει και το ΣΚ φίλοι μου, νέα εβδομάδα αύριο, νέα σχέδια, νέες προοπτικές για κάτι άλλο που θα έρθει ίσως μαζί με το "αύριο" και θα αλλάξει το.."σήμερα".
Με το Δημήτρη  μου πια ήμαστε σε μία ηλικία που φιλοσοφούμε το κάθε τι που βλέπουμε ή χαιρόμαστε. 
Στο κτήμα  όταν κάνουμε το διάλειμμα μας από τις ασχολίες μας καθόμαστε στις καρέκλες μας έξω από το τροχόσπιτο  με το καφεδάκι μπροστά χαζεύουμε το τοπίο και   σαν..το..μάπετ σόου λέμε τις σκέψεις μας και τις φιλοσοφίες της στιγμής.


Το Φθινόπωρο είναι φανερό πια στη Φύση μα όπως και να είναι..εμείς ήμαστε όμορφα με την ηρεμία της και τις κουβεντούλες μας.
Πάντα κάτι νέο φτιάχνει εδώ και κάθε φορά λέει ότι..μέχρις εδώ ..μετά θα καθίσει να ξεκουραστεί και να απολαύσει..μα πάντα ξεχνά και αρχίζει κάτι άλλο.
Όμως εγώ ξέρω ότι η ασχολία είναι η πηγή της ζωής για κάθε άνθρωπο ιδιαίτερα για μας τους δυο. Τον αφήνω να φτιάχνει μόνος του το καλούπι για να ρίξουν το μπετόν για τη πλάκα που φτιάχνει για το τροχόσπιτο και το κιόσκι μπροστά του. 

 
Τον ενθαρρύνω, του λέω πόσο όμορφο το κάνει και του "φτιάχνω" νοητά την εικόνα πως θα είναι τελειωμένο με τα λουλούδια ολόγυρα, τη σκεπή και το τροχόσπιτο ..ζωγραφισμένο όπως εγώ το ονειρεύομαι! 
Έρχονται και οι γείτονες, σταματάει εκείνος τη δουλειά εγώ τα σχέδια των κεντημάτων μέσα στο τροχόσπιτο, κάνω καφέδες, κερνώ από το κέικ που έφτιαξα χθες βράδυ και...η ομορφιά των σχέσεων είναι ανεκτίμητη σε μας.
Τα γατάκια μας έγινα πια μεγάλες γάτες, πονηρές, κλεφτρούλες αφού τρώνε από τη Κλώντη και το δικό της φαγητό, τρέχουν μέσα στο κτήμα κυνηγώντας ότι..κινείται,.


Πιστεύω ότι είναι ευτυχισμένες εδώ, ελεύθερες, χορτάτες και ελπίζω να μη το σκάσουν κάποια στιγμή με την διάθεση να ζήσουν τη περιπέτεια του ..άγνωστου!
Γυρίζοντας περάσαμε από τη κόρη μας την Ιωάννα, από την Ειρήνη περάσαμε το πρωί πηγαίνοντας στο κτήμα.
Έτσι η Κλώντη ανακάλυψε το κλουβί με το ποντικάκι του εγγονού μας..και..και...χαμός!


Ξέρετε την αγάπη μου για τα ζώα, αγαπώ κάθε ζώο, δεν ξεχωρίζω κανένα γιατί πιστεύω ότι από όλα μπορείς κάτι να πάρεις, κάτι να διδαχθείς.
 Πάντα θυμάμαι με πολλή αγάπη το σκαντζόχοιρο μου τη Μιμή που την μεγάλωσα με σταγονόμετρο όταν μου το έφερε ο άνδρας μου μωράκι μια σταλιά. Αν το πιστεύετε γνώριζε τη μυρωδιά του σώματος μου και όταν τον έπαιρνα στα χέρια μου τα αγκάθια του γινόντουσαν τρίχωμα μαλακό , γυρνούσε ανάσκελα και με άφηνε με το δάχτυλο μου να του χαϊδεύω τη κοιλιά. Κάποια στιγμή τον πήγα στο κτηνίατρο να τον δείξω κι εκείνος μου είπε με καλό βέβαια τρόπο ότι αν τον αγαπούσα ..έπρεπε να τον αφήσω στη φύση, να μεγαλώσει και να ζευγαρώσει  και πάνω από όλα να μάθει να βρίσκει τη τροφή του μόνος του.
Πήγαμε μία εκδρομή όλοι μαζί, τα κοριτσάκια μου ήταν νήπια ακόμη..τον αφήσαμε σε ένα μέρος που ο άνδρας μου είπε ότι είναι κατάλληλο για να ζήσει.. Έκλαιγα μία εβδομάδα φίλοι μου για τη Μιμή μου...μα ήξερα ότι έκανα το σωστό.
Αύριο μένω στο σπίτι, πρέπει να ασχοληθώ με κάποιο πίνακα επιτέλους..Σας εύχομαι μία καλή εβδομάδα με υγεία και ευκολία.
Αχτιδένια φιλάκια!

21 σχόλια:

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ ΣΟΥ ΜΠΗΚΑ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ...ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ(ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΑΚΟΜΗ).ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΑ ΘΕΤΙΚΑ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΘΕΤΙΚΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ....ΚΑΙ ΝΑ ΕΤΣΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΓΡΑΨΩ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΝΟΙΩΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ ΦΙΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Αυτόν τον καιρό δεν έχω πολύ χρόνο μα πάντα ηρεμώ και γαληνεύω όταν περνάω από το σπιτάκι σου'''
Να είσαι πάντα καλά''
ΜΙΝΑ

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Γεια σου Αχτίδα !!!!
Καλή εβδομάδα !!!! Φιλιά !!!!

Κωνσταντίνα είπε...

Ηρεμία στη φυση, καφεδάκι με καλή παρεα, ποσο καιρό εχω να περασω μια τέτοια ήσυχη Κυριακή.. Καλη εβδομάδα να έχετε!

Unknown είπε...

@αχτιδα,ωραιο τοπίο μανούλα!!αχ τα γατάκια!!η κλωντούλα σοκ με το ποντίκι...φαντάζομαι!!!φιλιά μανούλα μου κ καλή εβδομάδα να εχουμε

Μαρία Έλενα είπε...

Τόσο όμορφα να περνάτε
Φιλάκια ...

Ανώνυμος είπε...

καλη εβδομαδα Αχτιδα !!!!φιλια Στελα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΒΑΣΙΛΙΚΗ μου να σκέπτεσαι πάντα όπου κάπου σ' αυτή τη γη υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πάρει από τη ζωή ούτε μία σταγόνα χαράς.Τότε νιώσε βασίλισσα, νιώσε ευτυχής και ευγνώμων και ..όλα θα πάνε καλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ μου καληνύχτα σε λίγο πάω για..νάνι!Ηρεμία βρες ακόμα και σε ότι κάνεις..με τη σκέψη, με το όνειρο ταξίδεψε γλυκιά μου σ' αυτήν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, καληνύχτα καλή μου φίλη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα, φίλη μου μικρή εμείς πια έχουμε μόνο αυτή την απασχόληση για τους δυο μας..μας αρέσει, μας γεμίζει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αθηνα Ανταβαλη, ελπίζω να περνάς καλά και να μας σκέπτεσαι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα μου δοξάζω το Θεό κάθε νύχτα λέγοντας ευχαριστώ για όσα πέρασαν καλά ή κακά και για όσα θα έρθουν εύκολα ή δύσκολα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Στελα μου σε πήρα τηλέφωνο μα δεν απάντησες να σε ρωτήσω κάτι πάρε με να τα πούμε.

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!! Καλά έκανες και τον άφησες στη φύση, να μάθει να ζει..
Ακόμη να τελειώσει η νέα μορφή του κτήματος;; Άντε μην αρχίσουν οι βροχές!!

Mia Petra είπε...

Εδώ μέσα σήμερα συνάντησα την πιο υπέροχη παρέα, συντροφικότητα απόλυτα εναρμονισμένη ανάμεσα σε ανθρώπους και ζωάκια! Πολλά γλυκά φιλιά Αχτίδα μου :)

- spoonstories- είπε...

Καλή εβδομάδα Αχτιδούλα^^Να περνάς όμορφα με την οικογένεια σου, στη φύση με τα γλυκά ζωάκια σου<3

Hengeo είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα μου και καλή εβδομάδα!

Pepi είπε...

Καλή εβδομάδα, Αχτίδα !!!!

Katerina V *Pause blog* είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα μας!!
Όποτε βλέπω την Κλώντη χαμογελάω!
Με την ιστοριούλα αυτή μου θύμισες ένα πουλάκι που είχε φέρει ο πατέρας μου από το Μοναστηράκι.. Ποτέ δεν μου άρεσαν τα κλουβιά, ακόμα και τώρα όταν βλέπω πουλιά σε κλουβιά τρελαίνομαι! Το πουλάκι ο Billy μας που λες είχε αποκτήσει και φλερτ ένα άλλο που ερχόταν συνεχώς στο μπαλκόνι. Μια μέρα το πήραμε απόφαση και το αφήσαμε ελεύθερο. Είχα κλάψει πολύ γιατί όσο και να το κάνεις δένεσαι αλλά μετά ένιωσα περήφανη που το αφήσαμε ελεύθερο. Χάρηκα πολύ που έκανες το ίδιο.. Καλή εβδομάδα σε φιλώ!!

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Τόσα όμορφα καφεδάκια που απολαμβάνετε το ανδρόγυνο μαζί, πρέπει να γίνουν παράδειγμα για τους νέους που βαριούνται εύκολα και χαλάνε τις σχέσεις τους και τα σπιτικά τους!

Άνθρωπος που δεν αγαπά τα ζώα χάνει αυτομάτως τη μισή χαρά της ζωής!

Σου στέλνω τα φιλιά μου και τις ευχές μου!