Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Συναισθηματικές νότες..πρωί πρωί!!!!


            Το μήνυμα της ημέρας σε μία φωτογραφία!

Καλημέρα, καλημέρα, ίσως σας ζαλίζω με την αγάπη μου για τα ζώα μα πάρτε το σαν μία αδυναμία μου κάτι που όσο τα βλέπω πηγαίνοντας στο κτήμα συχνά, να περπατούν εδώ κι εκεί ψάχνοντας για τροφή..με πληγώνει!
Τα εγγόνια μου άρχισαν το σχολείο..είχαμε ανάλογα με την ηλικία τους την ανάλογη αντίδραση ..Γελάσαμε..συγκινηθήκαμε..ανησυχήσαμε και μετά  το ..φιλοσοφήσαμε με τη γνωστή φράση..όλα θα πάνε καλά!

Θα τονίσω και μία παράκληση να ..κοιτάξετε ολόγυρα σας..κάπου θα υπάρχει ένα γειτονάκι, μία οικογένεια με παιδιά που και ένα μικρό δωράκι με ..τετράδια και μολύβια θα πιάσει τόπο. Ξέροντας τις δυσκολίες των καιρών θα ήθελα να σκεφτείτε ότι η προσφορά από το υστέρημα αξίζει περισσότερο.

Κάποτε είχα μία θεία ξαδέλφη της μητέρας μου που τη λάτρευα και τη θεωρούσα πάντα σαν μητέρα μου. Ανύπαντρη ,μοδίστρα μεγάλη στα νιάτα της ,οικονομικά ανήμπορη  με ελάχιστο εισόδημα στα γηρατειά της είχε αφιερώσει τη ζωή της στην εκκλησία και στα..παιδιά μου που τα λάτρευε. Η μητέρα μου ήταν "αθόρυβα" πάντα δίπλα της τακτοποιώντας τους λογαριασμούς της αόρατα όπως έλεγε εκείνη. 
Αυτή λοιπόν η θεία μου κάθε Χριστούγεννα έδινε στα κορίτσια μου κρυφά χρήματα δωράκι που τα μάζευε σίγουρα με πολύ κόπο.Οι κόρες μου τα αρνιόντουσαν όμως εκείνη σχεδόν έκλαιγε να τα πάρουν. Εγώ έβλεπα κρυφά αυτή τη μικρή τους "συναλλαγή" κρυφά στο παιδικό δωμάτιο και φρόντιζα τις επόμενες μέρες να της δώσω τα χρήματα με άλλο τρόπο.
Όταν τα κορίτσια μου έδειχναν τα χρήματα και μου έλεγαν τι έγινε εγώ τους τόνιζα ότι ΑΥΤΑ τα χρήματα είχαν 10πλάσια αξία από το χαρτζιλίκι που τους έδινε την εβδομάδα τους γιατί..ήταν από το υστέρημα της και ποτισμένα με αγάπη πέρα για πέρα. Την θεία Βασιλικούλα τη "χάσαμε" στα 92 της χρόνια , είναι θαμμένη στον οικογενειακό μας τάφο και είναι για όλους μας μία υπέροχη ανάμνηση ενός καλού..καλού  ανθρώπου. 
Τι σας λέω πρωί πρωί..έτσι είναι πια..στην ηλικία μου η ευαισθησία μεγαλώνει και μπερδεύεται μ της αναμνήσεις που πηγάζουν από το παραμικρό της καθημερινότητας μου.
Να σας δείξω το πρώτο μας ρόδι στο κτήμα που το "γιορτάσαμε" με τον άνδρα μου λες και βλέπαμε το θαύμα του αιώνα!



Τη τριανταφυλλιά μας που επιμένει να είναι λουλουδιασμένη όσο και αν την..μαδάει ο άνδρας μου!


Τον γατούλη μου τον Άρη που έχει γίνει κούκλος μα είναι ακόμα απρόσιτος  και καχύποπτος !


Και η..πριγκίπισσα..που κανείς δεν της παίρνει τα σκήπτρα αγάπης από την αγκαλιά μας.


Σήμερα σπίτι, το απόγευμα μαθήματα με μαθήτρια, το πρωί ζωγραφική σ' αυτό που φτιάχνω, ο καιρός κατάλληλος  για όλα αυτά και..ο καφές τελείωσε..η κουβεντούλα μας ας μη σας κουράσει άλλο..η αγάπη μου για τη παρέα σας όπως πάντα γεμάτη...Αχτιδένια φιλάκια!

29 σχόλια:

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα γλυκια μου!

Unknown είπε...

καλήμερα καλήμερα !!!!!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, καλημέρα με πολλή καλή διάθεση σήμερα γλυκιά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nieneke nia, Ειρηνάκι μου καλημέρα όλη μέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βασιλική. καλημέρα και σε σένα φίλη μου.

Ανώνυμος είπε...

Γλυκιά μου αχτίδα καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Kαλημερα!!!Θα ηθελα να πω σου πω οτι,πρεπει να εισαι ενας υπεροχος ανθρωπος!!!!!ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ!!!!!Φιλια Βασω ΚΟΡΙΝΘΟΣ!!!!!

nasia είπε...

Καλησπέρα. Δεν έχω λόγια για να σχολιάσω αυτά που διαβάζω, όμως σίγουρα αφήνω το "σπιτάκι" σου με μια γλυκιά γεύση. Μου έφτιαξες τη μέρα!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕΘΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΛΟΙ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΙ, ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΑΝ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, καλό απόγευμα πια φίλη μου, μόλις έφαγα τη ...στραπατσάδα που έκανα και πάω για ζωγραφική πάλι.

Μαρία Έλενα είπε...

Να συνεχίσεις να είσαι τόσο μοναδικός άνθρωπος
Φιλάκια ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βασω ΚΟΡΙΝΘΟΣ, κι εγώ πάντα συγκινούμαι που υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκουν ομορφιά σε όσα γράφω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nasia μου καλά να περνάς με αγάπη και δημιουργία πάντα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, καλοί άνθρωποι υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα γλυκιά μου απλά..χώνονται μέσα στα δύσκολα και χάνουν το δρόμο τους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα φίλη μου σ' ευχαριστώ, με συγκινείς.

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Ομορφα τα τριαντάφυλλα...και το ροδάκι...γούρι σημαίνει το ρόδι..όλα να πηγαίνουν καλά εύχομαι

Ανώνυμος είπε...

Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά μας και σε όλα τα παιδιά΄
΄Ότι είσαι υπέροχος άνθρωπος σου το έχω ξαναπεί΄΄Εύχομαι το πρώτο ρόδι στο κτήμα σας να σας φέρει γούρι και να είναι στη ζωή σας όλα ρόδινα''
ΜΙΝΑ

Sofia είπε...

Όμορφη αισιόδοξη ανάρτηση όπως πάντα αγαπημένη Αχτίδα!! Να σαι καλά!! Καλό σαββατοκύριακο! Πολλά φιλούθκια :)

- spoonstories- είπε...

Τα αγαπώ πολύ τα ζωάκια και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Σε ευχαριστούμε για την όμορφη ανάρτηση σου.Να έχεις ένα όμορφο βραδύ:)

Unknown είπε...

@αχτίδα,κατάλαβα ότι ελεγες την θεια βασιλική μανούλα,πρόλαβα κ την γνώρισα..αγιος ανθρωπος!!σε φιλώ κ μου λειπεις πάντα!!!

rena είπε...

Καλή μου Αχτίδα πάντα με τον καλό λόγο. Παίρνω δύναμη από αυτά που γράφεις. Πολλά φιλιά

Kate'sCakeBox είπε...

Αχτιδούλα μου είμαι και πάλι κοντά σας σου δίνω στίγμα ότι επέστρεψα στη γειτονιά..πέρασα άσχημα μετά τα κατάγματα της μαμάς μου και η κακή μου ψυχολογία με έδιωξε απο τον υπολογιστή..τώρα που πέρασαν όλα αυτά είμαι και πάλι κοντά σας!πολύ με συγκίνησε η ανάρτησή σου σήμερα την ξέρω την μεγάλη σου ευαισθησία με τα ζωάκια ειδικά που έχω κι εγώ!το ιστολόγιό μου που μπορούμε να επικοινωνούμε είναι το Kates cake box.το Kate's dreamland το έχω ανενεργό γιατί δεν προλαβαίνω να το έχω σε λειτουργία για την ώρα!την αγάπη μου σου στέλνω μιά μεγάλη αγκαλιά και σου εύχομαι ένα όμορφο γλυκό φθινόπωρο!

Katerina V *Pause blog* είπε...

Οι ιστορίες-αναμνήσεις σου με συγκινούν πολύ, όπως και οι ευαισθησίες σου!!
Καλή σχολική χρονιά στα ζουζούνια σας!!

ANNA FLO είπε...

Κάθε προσφορά αγάπης είναι ανεκτίμητη........Όσο για τα ζώα και εγώ τα βλέπω να τριγυρίζουν πεινασμένα και τα πονάει η ψυχή μου.........Και δεν είναι μόνον αυτά.Κοίτα πόσοι άνθρωποι έχουν ξεπηδήσει στους δρόμους ανήμποροι και μόνοι..........
Ας αλλάξουμε θέμα.......
Η ροδιά σου υπέροχη και τα τριαντάφυλλα τα ζήλεψα χαχαχα
Καλή σου μέρα Αχτίδα μου να περάσεις ένα όμορφο Σ/Κο!!

ANNA FLO είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Hengeo είπε...

Μου αρέσουν οι περιγραφές και οι εικόνες σου!

Καλό υπόλοιπο Σ/Κ!

Ariadni St. είπε...

Πολύ ωραία μηνυματα παιρνά το κείμενό σας! Λατρευω τα τριαντάφυλλα και τα ζωάκια. Κουκλος και ο γατούλης και η Κλωντιτσα! Να περνάτε πάντα όμορφα. Καλό Σαββατοκύριακο!
Φιλιά

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Καλό ξημέρωμα πλέον από εμένα. Κι εγώ είμαι πολύ ευσυγκίνητη. Συνεχώς νοσταλγώ ανθρώπους και βάζω τα κλάματα με την ανημποριά των ανθρώπων. Στο πατρικό μου έχουμε ακόμα τις ροδιές μου που αν και γέρικες επιμένουν να βγάζουν ακόμα ρόδια..