Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Με καλούς φίλους...


Αρκετά με το ταξίδι μου σε...μαγικά νησιά ονειρικά που ευτυχώς που υπάρχει και η τηλεόραση και τα βλέπουμε από εκεί...Μια χαρά η Ελλαδίτσα μας, υπέροχη η Χαλκιδική μας..και το ..κτήμα μας καλό είναι φίλοι μου.
Αν το σκεφτείτε , όπου και να είστε και σε μία απλή συνηθισμένη γωνιά του σπιτιού σας όταν η ψυχή σας είναι "γεμάτη" και η καρδιά σας έχει δίπλα της ότι της ευχαριστεί, όλα είναι σαν ένα μικρό Παράδεισο. Τα παραδείσια πουλιά είναι απλοί..τσουρτσουλιάνοι που τιτιβίζουν ολόγυρα σου και οι μαγικοί φοίνικες ροδακινιές και κερασιές,
Χθες πήγαμε επίσκεψη σε ένα άλλους γείτονες μας εκεί στο κτήμα πιο πάνω ,τον Νίκο και την Ρένα και θαύμασα ένα από τα ωραιότερα σπίτια φίλοι μου , μελετημένα , που έχω δει. Βέβαια δικαιολογείται αφού είναι συνταξιούχος πλέον Αρχιτέκτονας που έφτιαξε (μάλλον φτιάχνει ακόμα) ότι ονειρευόταν στη καριέρα του. Θαυμάσαμε ένα υπέροχο σπίτι, ένα φανταστικό κήπο σε πολλά επίπεδα, μπαλκόνια που μπορείς να θαυμάσεις τη θέα από όλη τη περιοχή αφού το σπίτι είναι στην ανηφόρα της περιοχής.
Κάναμε παρέα με τη Ρένα όσο οι άνδρες κάνανε τη...περιήγηση σε όλα τα κτίσματα, δοκίμασα το γλυκό καρπούζι της και χάιδεψα ένα υπέροχο σκύλο τη Μίτση , πελώριο Καυκάσιο που της ..παράτησαν στη πόρτα της δεμένο με σχοινί!!!!
 Υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι φίλοι μου όπως υπάρχουν και άνθρωποι σαν κι αυτούς που το..υιοθέτησαν, το πήγαν σε γιατρούς και το έκαναν δικό τους. 
Θα σας έβαζα φωτογραφίες όμως προτίμησα να μη φωτογραφίσω οτιδήποτε γιατί δεν θα ήταν ευγενικό εκ μέρους μου στη πρώτη μας επίσκεψη. Αντάλλαξαν ιδέες με τον άνδρα μου, χάρηκαν με το θαυμασμό μας για τους κόπους τους και πήραμε σαν δώρα (επιφυλάσσομαι κι εγώ )φασολάκια μακρόστενα νησιώτικα και γλυκό καρπούζι! Της υποσχέθηκα παλαίωση σε κεραμικές πλάκες ανάγλυφες που εντοίχισε στη πέτρινη επένδυση του σπιτιού και βέβαια ένα πίνακα σαν αρχή στους άδειους της τοίχους.
Γυρίσαμε στο κτήμα μας και νοιώσαμε ευτυχείς που μας αξίωσε ο Θεός να έχουμε τόσο καλούς γείτονες γύρω μας γιατί πράγματι είναι όλοι τους ξεχωριστοί..
Τα φασολάκια που μας έδωσαν έγιναν το μεσημέρι από το καλό μου Δημήτρη μία υπέροχη σαλάτα για μένα και φανταστείτε την έκπληξη μου όταν ξέροντας ότι δεν είχαμε λεμόνια ένοιωσα τη γεύση του λεμονιού σ' αυτήν.
 Ο Δημήτρης μου είναι εφευρετικός φίλοι μου, όσο τα έβραζε εξαφανίστηκε για λίγο και όταν δοκίμασα τη σαλάτα με ρώτησε απλά αν μου αρέσει!


Ένοιωσα τη γεύση του..λεμονιού και η σαλάτα φαγητό μου ήταν υπέροχη πράγματι...για λεμόνι μου έβαλε σταφύλι αγουρίδα που έστυψε!!! Τέτοια μου κάνει ο..ατιμούλης και τον θαυμάζω.. και πρέπει να σας πω ακόμα μια φορά ότι η σχέση δύο ανθρώπων πρέπει να στηρίζεται στην εκτίμηση και το θαυμασμό πρώτα και μετά σε όλα τα άλλα.. Η Αγάπη είναι η απόρροια όλων αυτών φίλοι μου ειδικά μετά από ..σχεδόν  40 χρόνια όπως εμείς..
Ένα δένδρο αμυγδαλιάς δίπλα μας στον αμυγδαλεώνα έσπασε από το χθεσινό μπουρίνι εκεί και ο γείτονας μας είπε να το κάνουμε ότι θέλουμε ! 
Έτσι μάζεψε τα αμύγδαλα και έκοψε τα ξύλα της για στηρίγματα στα δικά μας δένδρα.


Σήμερα θα μείνω σπίτι, έχω να ζωγραφίσω ..κολοκύθες που μου ζήτησαν με τι νομίζετε;...ρόδια..μάλιστα ρόδια..Τελικά μάλλον τους προσελκύει το θέμα βλέποντας τα στο facebook σε πίνακες μου. Βέβαια θα σας τα δείξω όταν θα τα τελειώσω ( κάτσε να τα..αρχίσω πρώτα δηλαδή!).
Να σας δείξω και το βραχιολάκι μου που έφτιαξα για..μένα τη τρελούτσικη γιαγιά όπως μου λένε τα εγγόνια που που παρεμπιπτόντως περιμένω το μεσημέρι να τους φτιάξω κρέπες λένε.


Φίλοι μου σας εύχομαι μία όμορφη Κυριακή και μία εύκολη και γλυκιά εβδομάδα .
Εγώ πάντως πρώτα ο Θεός τη Δευτέρα θα πάω Χαλκιδική καλεσμένη στους καλούς μας φίλους την Ολίνα και τον Ηρακλή να περάσω την ημέρα μου. 
Αχτιδένια φιλάκια!

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου κι εγώ έχω καλούς γείτονες ευτυχώς.Περιμένω κάθε μέρα τα όσα γράφεις, έχω μωρό και μου κάνεις παρέα στις δυσκολίες μου μαζί του.Το βραχιολάκι φανταστικό, θα μου φτιάξεις κι εμένα;
Πελαγία.Σκιάθος

Ανώνυμος είπε...

Χθες ημουν στη Χαλκιδικη αλλα δεν εκανε καλο καιρο ολο εβρεχε.Ειχαμε ομως καλη παρεα και περασαμε πολυ καλα!!!!Φιλακια Στελα.

Aby Craft είπε...

Πολύ όμορφα τα περνάς Αχτίδα, χαίρομαι για εσένα! Καλές δημιουργίες με τα ρόδια και το βραχιολάκι πανέμορφο...!

nikol είπε...

Η καλή γειτονία είναι δώρο Θεού και χαίρομαι πολύ που απολαύσατε την παρέα τους !! Τα φασολάκια αυτά τα φύτευε και ο πατέρας μου αλλά άκου ιδέα να βάλει χυμό άγουρου σταφυλιού.!!!!
Και το ξέρεις ότι συμφωνώ μαζί σου , οι σχέσεις χτίζονται με σεβασμό και ειλικρίνεια !!!
Σας αγαπώ και τους δυο και σας στέλνω τα φιλιά μου

ΝικολιτσαΑντωνοπουλου είπε...

Αχτίδα μου γειά σου.
Το να πας μιά φορά σε ένα εξωτικό μέρος σαν αυτό που μας έδειξες,δεν λέει και πολλά πράγματα.Το να έχεις ψυχική γαλήνη και ηρεμία,αυτό είναι το παν.Ο κόσμος γύρω σου τότε είναιένα συνεχόμενο όνειρο χωρίς τέλος.Αν έχεις και ένα καλό σύντροφο,τότε δεν θέλεις τίποτα άλλο.Οσο για τους καλούς γειτόνους, αυτοί είναι δώρο θεού.
Καλές διακοπές στην όμορφη Χαλκιδική.
Φιλιά.

Κωνσταντίνα είπε...

Μακάρι να σας είχαμε όλοι γείτονες...Καλά να περάσετε αύριο, αν και είμαι σίγουρη, γιατί η καλή διάθεση είναι που μετράει και οι ξεχωριστοί φίλοι που έχετε πολλούς!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου αγαπημένη, έχω κι εγώ στη Κατερίνη τέτοια φασολάκια και τις αγγουρίδες τις βάζω για λεμόνι στα ντολμαδάκια μου,Σου έστειλα μήνυμα, είμαι η Ανθούλα μακάρι να ερχόσασταν και σε μας για να σε γνωρίσω.
Μαρίνα

Ανώνυμος είπε...

Aχτιδα μου θα μου επιτρεψεις να σε νιωθω φιλη μου γιατι δεν....Τον ανδρα μου τον εχω φιλο..και..και ολα μαζι!!Οι γειτονες μερικες φορες ειναι δωρο θεου αλλες φορες ειναι αστα να πανε!!φιλια Βασω!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Είστε πραγματικά πολύ τυχεροί που έχετε καλούς γείτονες !!! Όσο για τις αγουρίδες, στην Ελλάδα πριν έρθουν τα λεμόνια, χρησιμοποιούσαν άγουρα σταφύλια !!Τα ρόδια μ αρέσουν κι εμένα πολύ σαν θέμα, θα περιμένουμε να δούμε τις δημιουργίες σου !!! Το βραχιολάκι σου είναι τρέλα !!!Καλά μα περάσετε... φιλιά !!!

Hengeo είπε...

Αν το σκεφτείτε , όπου και να είστε και σε μία απλή συνηθισμένη γωνιά του σπιτιού σας όταν η ψυχή σας είναι "γεμάτη" και η καρδιά σας έχει δίπλα της ότι της ευχαριστεί, όλα είναι σαν ένα μικρό Παράδεισο.

Μου άρεσε αυτό!

Καλά να περνάς!

metaxia nikolopoulou είπε...

Aχτιδούλα μου χαίρομαι που είσαι καλά και περνάς όμορφα με καλούς φίλους και γείτονες.Το βραχιολι σου είναι φανταστικο ,μα και τα ρόδια υπέροχα.Αυτό με τα άγουρα σταφύλια δέν το ήξερα .Τα φιλιά μου και την αγάπη μου και στους δυό σας !!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ, ΧΘΕΣ ΠΕΡΑΣΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΩ.ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .ΣΕ ΛΟΓΟ ΠΑΩ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΤΣΙ ΑΣΘΑΘΗΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΠΑΝΙΟ.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα καλη μου φιλη!
καλη και χαρουμενη εβδομαδα να εχουμε!
φιλακια πολλα!

nifi petheras είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!! Να περάσεις καλά στη Χαλκιδική! Θέλω κι εγώ... Γιατί , όπως είναι γνωστό, σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!!! Φιλάκια πολλά!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Πάντα όμορφα να περνάτε.
Φιλάκια ...

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα! Να είστε καλά και να συνεχίσετε αυτούς τους ρυθμούς! Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά από ξεγνοιασιά!