Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Μια βροχερή καλημέρα !


Μια καλημέρα να σας πω με..βροχή απίστευτη στη Θεσσαλονίκη μας! 
Το καφεδάκι μου κάτω από τη κληματαριά μας στο μπαλκόνι και μία ευπρόσδεκτη ψυχρούλα που την άφησα να έρθει επάνω μου μαζί με ..ξοφαλτσες σταγόνες !
Να πω ότι δεν την απολαμβάνω;...θα ήταν ψέμα αν και η αλήθεια είναι ότι σήμερα έπρεπε να πάμε στο κτήμα οπωσδήποτε γιατί εδώ και 3 μέρες όλο και κάτι μας συμβαίνει και το έχουμε εγκαταλείψει.Τα κολοκυθάκια μας θα έγιναν...κολοκυθάρες στα σίγουρα και τα γατάκια μου θα ..ανησυχούν που δεν μας είδα,
-Πάψε να ανησυχείς για κάθε τι!..
Μου λέει ο άνδρας μου και ..ναι..έχει δίκιο..μεγάλο κουσούρι αυτό που έχω. Ανησυχώ για τα πάντα γύρω μου και τα θέλω όλα στη τάξη και ήρεμα όπως πρέπει!
Καλημέρα λοιπόν..η χθεσινή ήταν γεμάτη από φίλες, φίλους που μας επισκέφτηκαν και ομόρφυνε η ημέρα μας. 
Ο Δημήτρης μου όλη μέρα σπίτι μου..έσπασε τα νεύρα από τα ατελείωτα μαγειρέματα του..δαντέλα μου τα έκανε να πλένω κατσαρόλες αφού δεν μπορούσα να είμαι αδιάφορη στην ..ηθελημένη κούραση του...Άρχισε με κατασκευή κύβων για το φαγητό , πήγε σε μαρμελάδες και κατέληξε το βράδυ σε..πίτες!!!!!!!
Μαρμελάδες έχουμε πλέον βάζα ..δεν έχει αφήσει φρούτο για φρούτο. Έχουμε μοιράσει σε όλη τη πολυκατοικία φρούτα και μαρμελάδες φίλοι μου και σκέπτομαι να πάω και στο, συσσίτιο της εκκλησίας μας ίσως χρειάζονται.
Όμως τον καταλαβαίνω.. δεν είναι άνθρωπος του .. καφενείου και για να μη βαριέται θέλει συνέχεια με κάτι ο γλυκός μου να ασχολείται (του πέταξα την..ιδέα να μου πλύνει το χαλί μα μου ζήτησε..αναβολή!).
Βροχούλα φίλοι μου..βροχούλα..σας γράφω και την ακούω , τη βλέπω δίπλα μου από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα να χορεύει επάνω στα φύλλα της κληματαριάς και το περβάζι στα κάγκελα!  Σκέπτομαι τους άστεγους, σκέπτομαι τα ζωάκια στους δρόμους, σκέπτομαι αυτούς που κάνουν σήμερα τις πρώτες μέρες διακοπών, τη γειτόνισσα μου στο κτήμα που έφυγε εκδρομούλα στη Πάτμο, σε όσους θέλουν καταγάλανο ουρανό και ηλιόλουστη μέρα..
Σκέπτομαι όμως ότι έτσι ποτίζονται τα δενδράκια στους δρόμους του Δήμου που δεν τα ποτίζει κανείς, καθαρίζουν οι δρόμοι από τις σκόνες, η ατμόσφαιρα από ότι αιωρείται, και αν υπήρχε κάποια φωτιά..θα έσβησε!!
Είδατε;..Ουδέν κακό αμιγές καλού!
Για τις φίλες που μου στέλνουν μηνύματα και ανησυχούν για μένα..όχι..δεν βγήκαν τα αποτελέσματα ακόμα και..όχι ...δεν ανησυχώ..γιατί απλά έχω μέσα μου μία ταμπελίτσα αναρτημένη σαν κάδρο σε Κρητικό σπίτι..μια ταμπελίτσα κεντημένη με πολύχρωμες κλωστές και λουλουδάκια ότι..όλα θα πάνε καλά!
Χι!..χι!!!..σκέπτομαι τι σκαρφιστεί σήμερα ο άνδρας μου που βρέχει και δεν μπορεί να πάει στο κτήμα!!! Άλλα φρούτα δεν έμεινα σπίτι..πάπαλα!!! Να του δώσω μία βούρτσα και ένα κουβά με χρώμα να μου βάψει το σαλόνι;..δεν νομίζω ότι θα "πιάσει"!
Καλημέρα φίλοι μου λοιπόν, μία όμορφη μέρα σας εύχομαι ολόψυχα και βέβαια τα κλασικά αληθινά μου..
Αχτιδένια φιλάκια!

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!! Την Καλημερα μου και τηναγαπη μου! βασω!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα γλυκια μου!
ευχομαι ολα να ειναι καλα!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ...ΝΑΙ...ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ.ΦΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

litsa t. είπε...

καλημερα και απο εμενα.σχετικα με το τιτλο της γιαγιας των μπλογκερ τον διεκδικω και εγω.55 του λογου μου και δοξα τω θεω 3 εγγονακια.τα φιλια μου.

BUTTERFLY είπε...

καλημερααααααααααα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω μου καλημέρα, όπως καταλαβαίνεις..σπίτι..βροχή ασταμάτητη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ. καλημέρα βροχερή Κική μου, περιμένετε..έρχεται και σε σας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΒΑΣΙΛΙΚΗ μου ευχαριστώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ litsa t μου με τις υπέροχες συνταγές, σε νόμιζα μικρούλα με τέτοιο ενθουσιασμό που τις έβαζες.Να χαίρεσαι λοιπόν τα εγγόνια και την οικογένεια σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY...όλη μέρα γλυκιά μου!

litsa t. είπε...

γεωργια μου αλλη ειναι η λιτσα που ανεβαζει συνταγες.εγω απλα ειμαι μελος των μπλογκερς.ο γυιος μου παρ οτι πληροφορικαριος και μαλιστα τεχνικος δεν με εξυπηρετει .θελω να πω για ενα βιβλιο να το διαβαζει ο κυριος δημητρης.λεγεται η χαρα της τεμπελιας.ειναι απο τις εκδοσεις μοτιβο.να του το κανετε δωρο.

Nena είπε...

Σ αγαπάω και ας μη σε έχω συναντήσει......μαθαίνω απο σένα...απο τον τρόπο σκέψης σου!!!!
Φιλάκια<3

Aby Craft είπε...

Καλημέρα Αχτίδα! πραγματικά σε θαυμάζω που είσαι αισιόδοξη. Εγώ δυσκολεύομαι πολύ να σκέφτομαι ότι όλα θα πάνε καλά συήθως σκέφτομαι τα χειρότερα...Πολλά φιλιά!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Τι ωραίες που είναι οι καλοκαιρινές βροχούλες !!! Πολύ μου αρέσουν, αλλά να είναι ήρεμες χωρίς προβλήματα !!!Καλύτερα που ο Δημήτρης σου δεν είναι του καφενείου, γιατί έτσι και παρέα τον έχεις και αποδοτικός είναι !!! Και ο δικός μου τα ίδια,με τη διαφορά ότι ακόμα δεν έχει πάρει σύνταξη, αλλά παρ όλα αυτά συνεχώς κάτι χαρχαλεύει!!! Τώρα θα φτιάξουμε τραχανά (έτσι για να σου δίνω ιδέες)Πολλά φιλιά Αχτίδα !!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ litsa t., φίλη μου ..η λέξη τεμπελιά είναι ΑΓΝΩΣΤΗ για τον άνδρα μου!Για να καταλάβεις ΑΥΤΗ τη στιγμή που κάθομαι στον υπολογιστή εκείνος κάνει..λαχανοντολμάδες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Nena μου κι εγώ σ' αγαπώ..είσαι η φίλη μου..άγνωστη γνωστή!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Aby Craft, κι εγώ σε θαυμάζω που κάνεις τόσο όμορφα πράγματα και τα δείχνεις τόσο απλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, ο δικός μου κάνει τώρα..λαχανοντολμάδες!

Unknown είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα μου...
Είδα στις ειδήσεις την νεροποντή της Θεσσαλονίκης και τρόμαξα...Ελπίζω να μην έγιναν πολλές ζημιές...
Να περνάτε όμορφα και ξεκουραστείτε λιγάκι....!
**Αννιώ**

Hengeo είπε...

Το άκουσα ότι σας έκανε χαμό!

Και εμένα μου αρέσει το μαγείρεμα και βλέπω ότι η μάνα μου νευριάζει όταν πάω να μπω στην κουζίνα έστω και αν δεν το λέει ευθέως, οπότε θέλω να σε ρωτήσω, τι σας νευριάζει; Δεν το καταλαβαίνω. Θα προτιμούσατε να μην έχουμε ιδέα απο νοικοκυριό;

Καλά να περνάς όπως και να έχει!

ANNA FLO είπε...

M'αρέσει και μένα η βροχή....ειδικά η καλοκαιρινή αλλά σε σας έμαθα ότι έκανε και τις καταστροφές της.
Μη σκέφτεσαι τόσο πολύ τα αρνητικά της ζωής. Ο δικός μου άντρας λέει ότι εκείνο που δεν μπορώ να το αλλάξω ή να επηρεάσω την αλλαγή του να μην το σκέφτομαι.....
Ωραίες έγιναν οι μαρμελάδες;;;; Καλοφάγωτες να είναι από όλους τους αποδέκτες
Καλά να είστε και οι δυο σας
Καλό σου βράδυ Αχτίδα μου

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Τι θα γίνει βρε Αχτιδάκι μου με τον καιρό... μια ζέστη μια βροχούλα...χι.χιχ. για να μην βαριόμαστε ξερει ο καιρός τι κανει...μα να μην καθεται ο Δημήτρης σου ησυχος.. έ; χι.χι. δεν λεες καμαρι μου οτι κανει τόσα μαγειρεματα.. γλυκα .. για στα χέρια του λέμε ....αλλοι δεν κάνουν ουτε καφέ..χι.χι.τουλαχιστον έχετε να γεμίζεται την μερα σας κορίτσι μου μα βρέχει μα λιάζει... και ναι Αχτίδα μου όλα καλα θα πανε.. η καρδια σου ξερει και διαβαζει ... σου ευχωμαι τα καλύτερα θα τα πουμε ... φιλακιααααα
υ.γ. καποια στιγμή θα διαβασω όλες τις συνεχεις μαζί... φιλάκιααααα..!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας!Στην δικη μας περιοχη ισα που εβρεξε βρε παιδι μου να μας δροσιση λιγο ! ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΣΑΣ!! ΒΑΣΩ!

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Εγώ πάλι σου στέλνω μία ΒΡΟΧΕΡΗ με καταιγίδα καληνύχτα!!!!Ηρθα επιτέλους στο Φανάρι αλλά με υποδέχθηκε με βροχή...ευπρόσδεκτη όμως διότι γλιτώνουμε το πότισμα στο χωράφι Μας ήρθε σαν κέρασμα ...Να περνάτε όμορφα και να κάνεις ότι νομίζεις ότι σου δίνει ευχαρίστηση!!! Φιλάκια πολλά

Hfaistiwnas είπε...

Σήμερα ξημέρωσε πανέμορφη μέρα, ας ελπίσουμε ότι θα μείνει και έτσι! :)
Καλύτερα που δεν σου φεύγει για καφενεία.. τουλάχιστον έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.. και το την κουζίνα γεμάτη! χεχε
Καλημέρα!