Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ζωγραφίζοντας πάλι...


Με βροχή και αέρα όπως καταλαβαίνετε το σπίτι με "κράτησε " μαζί του κι εγώ έκανα παρέα στα πινέλα και τα χρώματα μου. 



Από μία φωτογραφία που είχα τραβήξει στη Κρήτη την αγαπημένη μου.. Θέλησα να κάνω κάτι για να " σπάσω " το ασπρογάλανο στα θαλασσινά μου και να δώσω χρώμα στη διάθεση μου.
Πάντα μου αρέσει η ανθρώπινη παρουσία σε κάτι τέτοια..απλά σαν ..ζωή και κίνηση.





Τα πήρα σβάρνα όλα όσα είχα μπροστά μου..μία μικρή πήλινη κατασκευή που τελικά τη χάρισα στη φίλη Θωμαή τη γειτόνισσα μου από το κτήμα που κατέβηκε στη πόλη και πέρασε να με δει.



Μία γλάστρα έσπασε...και σαν γνήσια..ρακοσυλλέκτρια που έχω γίνει εξπέρ πια στην ανακύκλωση , διάλεξα κάποια κομμάτια και άρχισα να τα ζωγραφίζω..



Μετά έφτιαξα και μία κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλα (της..τεμπέλας!) και ένα κέικ για την οικογένεια στο Άρτος και Δράση μαζί με τα τρόφιμα. Η πίτα που δοκίμασα από όσες γωνίες περίσσεψαν έγινε υπέροχη και αποφάσισα να τη φτιάχνω πλέον έτσι..με γιαούρτι!



Τολμώ να σας πω ότι το βράδυ έφτιαξα και ένα κέικ με ινδοκάρυδο για τον εργάτη στο κτήμα!
Τώρα θα πείτε το..γνωστό..ότι δεν κάθομαι φρόνιμα να ξεκουραστώ.. Δεν μπορώ βρε παιδιά..μόλις πιάνω καναπέ..λες και κάτι μου δίνει μια σπρωξιά και μου δείχνει τι να ασχοληθώ!
Η σταδιακή παράλυση που μου άρχισε στο νεύρο του προσώπου μου την.."δίνει" και ακόμα δεν πήγα να κάνω τη Μαγνητική που μου ζήτησε η Νευρολόγος, λέω πάντα το γνωστό .."από βδομάδα!!!"
Όχιιιι! δεν το βάζω κάτω..όπως βλέπετε δημιουργώ.. 
Εν τη ευκαιρία τα νέα από τα γατάκια άριστα!! Δεν πήγα εγώ μα μου τα είπε ο άνδρας μου..βρήκαν άνοιγμα και κοιμούνται τελικά σε μία εξωτερική μπαγκαζιέρα που έχει το τροχόσπιτο πίσω και που ένας αφιλότιμος "Μίκυ" είχε μάλλον κάνει τρύπα!
Αύριο πρώτα ο Θεός θα πάω να τα δω και να περάσω τη μέρα μου, το Σάββατο έχω γιατρό και τη Κυριακή.. κάπου και κάτι θα βρω να κάνω.
Σας δίνω μία μαμαδίστικη αγκαλίτσα και βέβαια δεν φεύγει κανείς χωρίς...
Αχτιδένια φιλάκια!

18 σχόλια:

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ Κ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ. ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.ΘΑΘΕΛΑ ΝΑΞΕΡΑ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΣΟΥ. ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ.ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΠΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝΕ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΚΕΙΚ. ΕΜΕΝΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΜΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ.ΚΑΛΗΣΠΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

@ ΚΑΤΕΡΊΝΑ Μ., Αχτιδούλα μου γράψε τη συνταγή γιατί τη βλέπω πολλή νόστιμη.Ο πίνακας υπέροχος όπως πάντα, πότε θα κάνεις έκθεση να έρθω από τη Δράμα;

Théodora είπε...

Πολύ όμορφες οι ζωγραφιές σας!!! Αχ αυτό το καλοκαίρι, μπορεί να αργεί λιγάκι λόγο του καιρού, αλλά εμείς με τα χρώματα στους πίνακές μας το φέρνουμε πιο γρήγορα!

Rena είπε...

Αχτίδα τι ομορφιές έφτιαξες πάλι!!!!!!!!
Και τι λιχουδιές,ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕς!!!!!!!
φΙΛΆΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

όμορφα όλα'''''
ΦΙΛΑΚΙΑ'''
ΜΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Φτιάχνεις συνέχεια φαγητά γλυκα ζωγραφιζεις κατασκευες. ...δενσταματας για αυτο σε λατρεύω. ..συνέχεια στο τολμω εβαλες..?σε φιλω βασω Λάρισα

Katrina είπε...

Μα τι εκανες παλι Αχτιδα μου υπεροχες δημιουργιες!!!!!!Καλε γραψε μας τη συνταγη της κολοκυθοπιτας φαινεται υπεροχη!!!!!!!!!!!Φιλια!!!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αν είναι δυνατόν να σταματήσεις εσύ;; απο την μια καλά κανεις Αχτίδα μου.. απο την άλλη να προσέχεις καλή μου.. την υγεία σου...ομως τίποτε δεν σε εμποδίζει να μην δημιουργήσεις τα όμορφά σου .. είτε ζωγραφική ειναι αυτή.. ειτε μαγειρική.. αεικίνητο πλάσμα είσαι.. πως να κάτσεις ήσυχο..!! ειδα και τα γατακια σου σιγά σιγα δεν θα σου ξεκολούν απο κοντα σου.. θα σε μάθουν.. το ξερω γιατί έχουμε και εμεις εδώ δυό δικά μας και μερικα της γειτονιας..χι.χιχ.
αργησα να περάσω ΄ειχα ραψιμο.. για μια παράσταση να έχεις ένα καλύτερο μηνα με υγεια .. Γιωργία μου.. φιλακιαααααααα!!!!

airis είπε...

Πανέμορφα όλα Γεωργία μου!
Έχω κολλήσει τελευταία σε ένα πίνακα και να δω πότε θα μου έρθει η έμπνευση να τον τελειώσω! Βλέποντας τα δικά σου άναψαν τα αίματα....
Φιλιά!

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφα όλα
Φιλάκια...

Unknown είπε...

@αχτιδα,όλα όμορφα κ μου λειπουν μανούλα μου!!!!θα σας δω τελος του μηνα!!φιλια μου λείπετε!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Ακούραστη Αχτίδα, τι ωραία ζωγραφική !!!!Έτσι, να μην το βάζεις κάτω και να είσαι πάντα δημιουργική !! Πολλά φιλιά !!!

Maria Fe είπε...

Με αυτους τους γιατρους δεν ξεμπερδευουμε ποτε.
Και γω οηγα χτες και ακουσα ασχημο νεο και στεναχωρεθηκα πολυ..
Παλι καλα που εσεις εχετε να ασχολειστε με τα οσα αγαπατε κυρια Αχτιδα μου..
Πανεμορφα πραγματακια φτιαξατε για ακομα μια φορα.
Πολλα πολαλ φιλια

Κική Κωνσταντίνου είπε...

μπραβο για ολα οσα κανεις αχτιδα μου!
χαρας στο κουραγιο σου!

φιλακια πολλα!

Ωραιοζήλη! είπε...

Πολύ όμορφος ο πίνακας....!
Καλό σου απόγευμα :)

OLINA M είπε...

Τα χεράκια σου τα άξια!
Όλα πανέμορφα, αλλά το κομμάτι της σπασμένης γλάστρας είναι ένα μικρό αριστούργημα!!!!
Όταν σε βλέπω τόσο δημιουργική, ντρέπομαι για τη δική μου τεμπελιά....(ευτυχώς μου περνάνε αμέσως οι ντροπές....!)
Φιλάκια πολλά.

ANNA FLO είπε...

Τι όμορφες οι ζωγραφιές σου!!!!!!!!Και φυσικά να δημιουργείς.Εγώ δε λέω να κάθεσαι συνέχεια δεν κάνει και καλό αλλά με μέτρο.Φυσικά ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ, έτσι!!!!!!! Καλά να περάσεις το τριήμερο και όμορφα να δημιουργείς πάντα.
Καλό βράδυ με φιλιά!

Φιλία είπε...

Ασφαλώς και δεν το βάζεις κάτω!
Με τόση ενεργητικότητα, τόση όρεξη για δημιουργία....
Και ό,τι πιάνει το χεράκι σου, το μεταμορφώνει σε αριστούργημα!
Άσε που και στην κουζίνα είσαι το ίδιο άπιαστη! Να είσαι καλά...
Φιλάκια