Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ένα φλιτζάνι καφές!!!





Δεν είχα σκοπό να γράψω σήμερα..κάτι αυτό το καιρό με έχει κάνει λιγάκι..τεμπέλα και μοναχική ίσως! Σκέψεις για κάτι που με απασχολεί ,ο καιρός που ζεσταίνει και με κάνει να ονειρεύομαι θάλασσες μα που δεν μπορώ πλέον να τις χαρώ όπως παλιά..όλα αυτά με οδήγησαν το πρωί πρωί στο μπαλκονάκι μας, κάτω από τη κληματαριά με τι άλλο;...ένα φλιτζάνι καφέ!
Τότε καθώς τον απολάμβανα στην ησυχία του πρωινού (σκέτο, ελληνικό και βαρύ όπως πάντα!!!) σκέφτηκα τη σημασία του για μένα και ίσως για πολλούς άλλους.
 Ο άνδρας μου τον συνδέει με το τσιγάρο, τα θεωρεί αλληλένδετα,  εγώ που δεν καπνίζω τον συνδέω με την απόλαυση γεύσεως των αισθήσεων και των σκέψεων εκείνης της στιγμής.
Σκεφτείτε πόσες φορές καταφύγανε σε..ένα φλιτζάνι καφέ!!!! Όταν θέλουμε να μας ξυπνήσει και να..ξελαμπικάρει το μυαλό μας, όταν θέλουμε μία ήσυχη στιγμή με τον εαυτό μας, όταν η παρασκευή του μας οδηγεί σε..καναπέ,  τραπεζάκι ,κουλουράκι για δικαιολογία γλυκού,  φίλες στο πλάι μας και κουβεντούλα που θα λύσει προβλήματα στη κάθε του γουλιά.
Πήγα στον υπολογιστή μου και έψαξα περίεργη γι' αυτόν..πάνω από 400 δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ του μαύρου απολαυστικού παγωμένου ή ζεστού ροφήματος καταναλώνονται κάθε χρόνο σε ολόκληρο το κόσμο!  Τον ανακάλυψαν λέει στην Αβησσυνία (Αιθιοπία ) όταν ένας βοσκός ονόματι Kaldi ανακάλυψε ότι οι ..κατσίκες του χόρευαν στα πίσω πόδια μετά τη βρώση κόκκινων καρπών. Τους έδωσε λέει στο τοπικό μοναστήρι όπου με τη σειρά τους οι μοναχοί τον χρησιμοποιούσαν προκειμένου να βρίσκονται σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια των προσευχών τους!
Επίσης  έκπληκτη έμαθα ότι οι χωρικοί στην Αιθιοπία τον ανακάτευαν στη ..σούπα τους για να έχουν αντοχές να δουλεύουν περισσότερο!
Βρε τι κάνει ο..καφές!!!!!
Ακόμα και στο κτήμα ο άνδρας μου όταν καθόμαστε να τα πούμε θαυμάζοντας τη φύση γύρω μας μου λέει!
-Να σου κάνω ένα καφεδάκι να τα πούμε;
Ξέρει ότι απολαμβάνω τέτοιες στιγμές το μικρό φλιτζάνι με το περιεχόμενο του και τη παρέα του σε όσα συζητάμε με το άρωμα του μπροστά μας.
Λοιπόν φίλοι μου..ο καφές μου τελείωσε, ο άνδρας μου έφυγε στο κτήμα μόνος γιατί εγώ δυστυχώς έχω το τελευταίο μάθημα με τη μαθήτρια μου για σήμερα νωρίς το απογευματάκι ( διακοπές!!!) και δεν μπορούσα να τον ακολουθήσω.
Όμως.. όμως.. μόλις σιάξω το σπίτι (πρωινές δουλίτσες) θα πάρω τηλέφωνο τη φίλη μου τη Μαιρούλα και θα της πω:
- Έλα γλυκιά μου, να πιούμε το καφεδάκι μας και να τα πούμε!
Αχτιδένια φιλάκια για σας που αγαπώ και σκέπτομαι!



26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα αχτιδούλα! κι εγώ είπα πως λόγω ζέστης η Αχτιδα μας εγκατέλειψε και διανυκτέρευσεστο κτήμα για δροσιά! Αχ αχτιδα παλιά μου φαίνεται είχε πιο γευση και άρωμα ο καφές! τώρα δε καταλαβαίνουμε γευση ελληνικού! Μαρία

obat darah tinggi είπε...

Nice Page and update. i like blogwalking

nikiad.blogspot.gr είπε...

Καλή σου μέρα , Αχτίδα μου !!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία μου πηγαίνω σχεδόν κάθε μέρα , είναι πολύ κοντά μας .Για να μείνω δεν μπορώ ακόμη, δεν έχω τις απαιτούμενες ανέσεις αν και είμαι πανεύκολος και βολικός άνθρωπος.Έχω όμως κάποιες υποχρεώσεις και στα εγγόνια να βοηθήσω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ obat darah tinggi, ευχαριστώ φίλε μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nikiad.blogspot.gr, να δούμε πότε θα έρθουμε και στο δικό σου σπίτι για ..καφεδάκι στο κήπο σου!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα γλυκια μου! καλοο σκ να εχεις!

Unknown είπε...

Να έχεις μιά όμορφη μέρα και καλό Σαββατοκύριακο!!!!

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα και καλό ΣΚ!

Fotini Kouzoumi είπε...

Καλημέρα Αχτιδουλα μου!!! Κι εγω αγαπώ τον καφε... σε βαθμό εξαρτησης!!!! Αν και δεν ηξερα το πως ανακαλυφθηκε!
Να εχεις ενα ομορφο Σ/Κ! Σε φιλω!!!

cook είπε...

φιλακι αχτιδούλα μου!
ο πρώτος καφές!....ώρα ιερή και απαραβίαστη!

Maria Fe είπε...

Αχ εγω καφε πινω μονο οταν παω εξω με φιλους και αυτος ειναι ξενοφερτος.
Με συροπια καραμελας και σαντυγη μονο !
Αλλιως δεν..
Πολλα φιλια κυρια αχτιδα μου

Ariadni St. είπε...

Καλό μας Σαββατοκυριακο :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, καλά να περάσεις Κική μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Stella Christomoglou, ευχαριστώ επίσης.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, φίλε μου καλά να περάσεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Fotini K, τους δύο τους θέλω απαραίτητα Φωτεινή μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ cook, σωστόν και επιβραβεύω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria Fe, είμαι κλάσική στο καφέ..Ελληνικό και σκέτο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ariadni St, καλά να περάσεις κι εσύ γλυκιά μου!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

NA ήξερες Γιωργία μου.. πόση ώρα είμαι εδώ και διαβαζω διαβαζω...απολαμβάνοντας.. τις καθημερινές σου ασχολίες... όπως κατάλαβες που να σε προλάβω φίλη μου με το καθημερινό σου ημερολόγιο..χι.χι. ομως το καταευχαριστιέμαι γιατί μαθαίνω σου νέα μαζεμένα..χι.χι.
και τι δεν έχεις κάνει κορίτσι μου.. απο κουλοράκια .. ζωγραφική... μαθήματα στην μικρή σου μαθήτρια...μα πως τα προλαβαίνεις πές μου το μυστικό.. όμως αυτό που μου αρεσε πανω απο όλα ..ειναι το καφεδακι σου.. που όντως ένιωσα πως τον πίναμε μαζί και λέγαμε... λέγαμε... και σίγουρα δεν είναι ο καφές που τον κανει την απολαυση.. αλλα η παρέα ...παμε για το επόμενο καφεδακι..χι.χι. φιλακιααααα ...θαλασσινα με τόσο καυσωνα.. που μυαλό για μπλοκάρισμα..χι.χιχ.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Είναι μία απόλαυση το καφεδάκι Αχτίδα και όταν έχουμε και παρέα, τότε είναι ακόμα καλύτερα !! Πες ότι κάθε μέρα τον πίνουμε παρεούλα και τα λέμε !!Έτσι, για να γουστάρουμε που λέει και η νεολαία !! Φιλιά !!

Ωραιοζήλη! είπε...

Είναι πραγματικά υπέροχο το άρωμα του καφέ, μου αρέσει πολύ να το μυρίζω...αν και δεν πίνω γιατί η γεύση του δεν μου αρέσει καθόλου!
Δεν τα γνώριζα όλα αυτά που μας είπες για τον καφέ, όντως ενδιαφέροντα....!
Να έχεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο, γεμάτο ενέργεια και δημιουργία :))))

Ανώνυμος είπε...

καλό ΣΚ γλυκια μου'''Όσο για τον καφέ δεν λειτουργώ χωρίς αυτόν''Όταν έρχομαι στον καναπέ σου πάντα κρατάω την αγαπημένη μου κούπα με αχνιστό μυρωδάτο καφεδάκι'''
ΜΙΝΑ

Unknown είπε...

@αχτιδα,μανουλα μου!!μου λείψατε!!!αντε σύντομα τα λέμε.αρχες ιουλίου ανεβαινω.ετοιμασέ τα ολα τα σύνεργα!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη να είναι η μέρα σου
Φιλάκια ...