Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Φυτεύοντας στο κτήμα!



Έκανα αρχή κι εγώ στα λουλούδια μου βάζοντας σαν ξεκίνημα  τις 6 τριανταφυλλιές που αγόρασα προχθές σε ένα μέρος του κτήματος.
 Μέχρι τώρα ο άνδρας μου όλο μου έβρισκε δικαιολογίες για να μου το σκάψει και μη μου πείτε να το σκάψω εγώ... είπαμε.. εγώ συμμετάσχω με..ηθική και ψυχική υποστήριξη!!!!!!
Νάτο το μικρό μας βασίλειο φίλοι μου ...ένα τροχόσπιτο , ένα θερμοκήπιο και ένα κιόσκι..αυτά μας φθάνουν πιστέψτε με.



Οι εργασίες προχωρούν στο σημείο που έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον του Δημήτρη μου, στο θερμοκήπιο . Κοπιάζει, κουράζεται μα όπως μου λέει μετά όταν στην επιστροφή κάνουμε την ..ανάλυση της ημέρας μας του αρέσει πολύ αυτό και νοιώθει δημιουργικός μετά τη σύνταξη.
-Τι θα έκανα στο σπίτι; θα έφτιαχνα συνέχεια πίτες και φαγητά!!!
-Έλεος αγόρι μου..να φυτεύεις καλύτερα, να σκάβεις και να ραντίζεις..



Τα μετράει αν χωρούν τα υπόλοιπα!!!!



Τελικά δεν χώρεσε όλα τα φυτά που αγόρασε , χάρισε μερικά στο γείτονα και έκανε και εξωτερικά κήπο ..δίπλα λέει στα λουλούδια μου για να τους κάνει παρέα!
Ξεκίνησε πρώτα να φυτέψει τις νέες φραουλιές του και βέβαια τις τριανταφυλλιές μου που προς το παρόν είναι απλά ..κλαδιά με κερί!




Πήρε δύο ειδών φραουλιές( ότι του ..λένε το πιστεύει και το αγοράζει!!) και τις έβαζε ανά μία στη σειρά. Εγώ του έδινα τα φυτά αφού τα έβγαζα από τα γλαστράκια!



Αυτή του είπαν με το φουξ λουλούδι θα βγάζει φράουλες όλο το χρόνο!!! ( εγώ πάντως δεν θα το..έχαβα!) 





Έπειτα  διαλέξαμε μαζί  μέρος να φυτέψουμε  τα λουλούδια..Καταλήξαμε σε δύο, δεξιά και αριστερά από τη πόρτα γιατί στη μία μεριά  θα χτίσουμε μία μικρή εκκλησίτσα του Μιχαήλ Αρχαγγέλου που είναι ο προστάτης μας. Θέλω ολόγυρα να βάλω αρωματικά φυτά όπως η γειτόνισσα μου που είναι καλλιτέχνης σε αυτά...
Όνειρα φίλοι μου..όνειρα..τι θα ήταν η ζωή χωρίς αυτά..ακόμα και αν δεν γίνουν ..τώρα δίνουν χαρά και διάθεση να δουλέψεις γι' αυτά.



Πρώτα στη γωνία η αναρριχώμενη, κίτρινη, η άλλη ροζ απέναντι και στη τρίτη γωνία ένα αμπέλι αναρριχώμενο Ρώσικο με ένα σταφύλι κατάλληλο για..τσίπουρο!!!!( είπαμε..τα όνειρα είναι..δωρεάν..σε όλες τις ηλικίες!!)





Σας ..προλαβαίνω..ξέρω τι κακιούλες με χιούμορ θα πείτε: -Όλο το Δημήτρη βλέπουμε να δουλεύει!!
Σας απαντώ:- Το ..ζητάει ο οργανισμός του βρε παιδιά..μόλις με βλέπει να παίρνω κάτι στα χέρια μου από εργαλεία μου λέει να κάτσω απλά και να τον βλέπω.
Μου έβαλε και σκυλάκια..τα αγαπώ πολύ αυτά τα λουλούδια. Λίγο μετά ήρθε η καλή μου γειτόνισσα και μου έφερε ένα σωρό ρίζες από τα δικά της και μου τα φύτεψε κι όλας.





Τι τυχερή είμαι που έχω τέτοια γειτόνισσα! Να και το κλήμα μας, μη το βλέπετε μικρό..θα μεγαλώσει!



Μου φύτεψε και μία αμυγδαλιά εκεί που θα βάλουμε τα θεμέλια για το εκκλησάκι..Την φαντάζομαι ανθισμένη και να το αγκαλιάζει.



Παραδεχθείτε το..τα δενδράκια μας μεγαλώνουν!Υπομονή χρειάζεται και ένας ..Δημήτρης να τα..κανακεύει.Τώρα έχει αρρωστήσει μία κερασιά και ..αρρώστησε μαζί της.



Έβγαλε ήλιο ξαφνικά και άρχισα το..στριπτίζ..με το φανελάκι !!!! Αυτή είναι η μία πλατανομουριά μας..μέλλεται να κάνει σκιά στο κιόσκι που είναι βέβαια προσωρινό αφού σχεδιάζει άλλο με..υπόγειο λέει για τα εργαλεία του. ( είπαμε..τα όνειρα δωρέαν!).Φοβάμαι ότι μέχρι να μεγαλώσει αυτή και να κάνει το σχήμα που είδε στη Ναύπακτο και ξετρελάθηκε ..εγώ θα είμαι κάτω από τις ..ρίζες της.



Ερωτεύτηκα τα σύννεφα..ξάπλωσα και τα φωτογράφιζα...μάντευα το σχήμα που έκανα στο κατακάθαρο γαλάζιο φόντο...





Δίπλα μου η γειτόνισσα που ήρθε επίσκεψη με το ένα από τα σκυλάκια της..αυτό που έδωσα για υιοθεσία τελικά. Είναι μόλις 40 ημερών..φανταστείτε να μεγαλώσει! Πάντως όπως βλέπω στη φωτογραφία..μοιάζουμε στα..κιλά!Είμαστε..αφρατούλια  σαν φρατζολάκια!



Από τη ζήλια της η κακομαθημένη πήγε στο κάθισμα της και δεν κατέβαινε!



Αύριο θα μείνω σπίτι πρέπει να ζωγραφίσω , έχω να παραδώσω κάτι για γάμο μέχρι τις 20..και θα με ..εκτελέσει η πελάτισσα αν δεν προλάβω..
Μη ρωτάτε που θα πάει ο καλός μου..έχει να φυτέψει τις σαλάτες που αγόρασε σήμερα, τα κολοκυθάκια και τις κολοκύθες για πίτα..
Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να πάω μαζί του , είναι τόσο  όμορφα εκεί..τόσο ήρεμα , όμως μέχρι τη Πέμπτη δεν το βλέπω να πηγαίνω.
Άνοιξη φίλοι μου, όσο και να βρέχει, όσο και να φυσάει..Άνοιξη φίλοι μου..
Αχτιδένια φιλάκια.

39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aχ Αχτίδα μου όσα μου είπες στο τηλέφωνο τα είδα και σε εικόνα''
Πολύ την χάρηκα αυτή την ανάρτηση'''
το κτήμα σας θα γίνει ο Κήπος της Εδέμ'''
ΜΙΝΑ

Πόπη είπε...

Αχτιδούλα καλησπέρα!!!!
Χρόνια πολλά στην Ειρήνη, να εχει
πάντα υγεία και χαρά στη ζωή της.
Κουκλίστικος ο κήπος σας, γεια στα
χέρια του αγρότη, να 'ναι πάντα καλά
να τον καλλιεργεί και να σας προσφέρει όλα τα καλούδια.
Καληνύχτα!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ ήθελα να γράψω ότι η ανάρτηση ήταν για..σένα μα σκέφτηκα ότι θα το καταλάβαινες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Πόπη μου ' ευχαριστώ υγεία να έχει.

OLINA M είπε...

Μακάρι να μπορούσαμε να τα παρατήσουμε όλα και να ζούσαμε μόνιμα στο κτήμα....Ούτε γκρίνιες, ούτε άγχος, ούτε πονοκέφαλος...Παράδεισος!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη ανάρτηση
Φιλακια ...

Ανώνυμος είπε...

Πόσο σας χαίρομαι καλή μου αχτίδα
δεν μπορείς να φανταστείς,πήραμε και εμείς ενα χωραφάκι εδώ και δυο χρονάκια και ακόμα μένει αναξιοποιήτο,δεν έχουμε έναν καλό Δημήτρη με το μεράκι του να το κανακέψει με τα χεράκια του,δεν είμαστε και πολύ μακριά απο εσάς απ΄οτι έχω καταλάβει.Να χαίρεστε τη φύση και τους καρπούς της,ωστόσο γέλασα και με τα σχόλια σου μου θύμισαν κάποιες δικές μου σκέψεις.Μαρία της Εξπρές.Καλό βράδυ.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Να είστε γεροί, δυνατοί να το απολαμβάνετε το όμορφο κτήμα σας και να ευχαριστηθείτε και τους καρπούς του !!!Πάντα άξιος ο σύζυγος και εσύ πάντα με κέφι να του κάνεις συντροφιά !!! Πολλά φιλιά !!!

Memaria είπε...

Αχτίδα μου πολύ σας χαίρομαι!!
Χρόνια πολλά και για την Ειρήνη σας!
Να είναι πάντα γερή κι ευτυχισμένη!
Φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδουλα μας να κανεις μεγαλο ναουλι να χωραν πολλαβατπμα να κανεις και αγρυπμιες κρομα ειναι τοσο καλλιτεχνια να μη χωρουν να τη θαυμασουν και να το γευτουν πολλα ατομα βλεπω ελλλησακια πανεμορφα και λυπαμαι που ειναι μικρα και δε μπορουν να γινουν μεσα λειτουργιες!

Σοφία είπε...

Βλέπω ότι η βίλα σας απέκτησε
και κιόσκι !!!
Πενέμορφα είναι !
Πολλές ευχές
για το κοριτσάκι σας !!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αχτιδουλα μου καλημερα!
ποσο χαιρομαι που ζω μαζι σου την καθημερινοτητα σου!
καλα το σκυλακι ειναι εξαιρετικο. χιχιχι

φιλακια πολλα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, κοριτσάκι μου θα το οργανώσουμε μόλις ανοίξει εντελώς ο καιρός, άσε όταν βγουν τα λαχανικά...Ετοίμαζε σακούλες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, κοριτσάκι μου θα το οργανώσουμε μόλις ανοίξει εντελώς ο καιρός, άσε όταν βγουν τα λαχανικά...Ετοίμαζε σακούλες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα, ευχαριστώ γλυκιά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία της Εξπρές, την επόμενη εβδομάδα πρέπει να κάνω επιτέλους εξετάσεις και θα έρθω..Άντε να δούμε αν θα με δεις!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, κάτσε να βγουν πρώτα..θα είναι χαρά μας να προσφέρουμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ me (maria) ευχαριστώ Μαρία μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, τόσο μεγάλο δεν μπορώ να χτίσω όμως αρκετό να μπαίνεις και να ανάβεις κεράκι , ναι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία μου το είχαμε από τη πρώτη στιγμή.Είναι από το Πράκτικερ, απλό μα βολικό .Αργότερα ίσως φτιάξει αυτό που σχεδιάζει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, φίλη μου το δικό μου μπλοκ είναι διαφορετικό.Δεν είναι "σοβαρό".Είστε οι φίλες που κάθεστε απέναντι μου στο καναπέ μου και μιλάμε,λέτε και λέω τα καθημερινά μου, σχεδιάζουμε, δείχνουμε ότι φτιάχνουμε.Είστε οι ..γειτόνισσες μου!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το κλήμα το ρώσικο είναι εξαιρετικό, το είχε ο παππούς μου στον κήπο του΄''μεγάλη απόδοση χωρίς πολλές απαιτήσεις΄΄Δυστυχώς δεν μπορώ να το βρω εδώ'''Τα σταφύλια του έχουν ένα ιδιαίτερο άρωμα που σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι'''
ΜΙΝΑ

Marie είπε...

Γλυκιά μου Ακτίδα πόσο μοιάζει ο άντρας σου με το δικό μου δε λέγεται!!! Έτσι κι εμείς προχθες φυτεύαμε τριανταφυλλιές, εγώ τις έβγαζα από τα σακουλάκια (είχαμε βάλει μοσχεύματα από άλλες)εκείνος άνοιγε τις γούβες, εγώ τις έχωνα, μετά εγώ πότισα αυτός έκοβε χορτάρια και κάθε τόσο με ρώταγε "πως σου φαίνεται αυτό? πως σου φαίνεται εκείνο?" Κάτι το'να κάτι τ'άλλο μας πήρε νύχτα και μπήκαμε σπίτι "βογγώντας" αλλά χαλάλι, σαν την ηθική ικανοποίηση δεν υπάρχει! Χώρια την ομορφιά που τη βλέπεις και ανοίγει η ψυχή σου! Έχετε φτιάξει ΥΠΕΡΟΧΑ πράγματα στο κτήμα ΜΠΡΑΒΟ!!!! θα σας ανταμοίψει σύντομα που θα ξεπεταχτούν όλα και θα'ναι σκέτος παράδεισος!!! Να'στε καλά και καλή δύναμη! Φιλάκια πολλά από καρδιάς!

Marie είπε...

Υ.Γ. Αξιαγάπητος ο κουταβίνος ΚΟΥΚΛΟΣ!!!!!!

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα! Η αλήθεια είναι ότι θα σας βγει ο πάτος για να το φέρνετε βόλτα όλο αυτό με τόσα που θα βάλετε!!!

Unknown είπε...

Πανέμορφο είναι το κτήμα σας και όταν καρποφορήσουν τα φυτά και τα δέντρα θα είναι ακόμα καλύτερα!!!
Να είστε καλά και να τα χαίρεστε!!
Φιλιά
Νεφέλη

Pepi είπε...

Πραγματικός Παράδεισος το κτήμα!!! Με την αγαπη σας και τη φροντίδα σας, θα γίνει πανέμορφο!!!
Να'σαι καλά, Αχτίδα μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

΅ΜΙΝΑ μου μη σκας, θα βρω και θα σου στείλω, εδώ είναι κάτι το διαδεδομένο, μάλιστα πριν λίγο καιρό έκοψε μία δίπλα μας στη γειτονιά μας εντελώς το δικό της η τρελή γιατί έπαθε κατάθλιψη και νόμιζε ότι της το προκαλούσε..αυτό..κληματαριά 50 ετών!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Η Marie μόλις γύρισε ο δικός μου από το κτήμα..πτώμα..εγώ ζωγράφιζα όλη μέρα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, είναι αλήθεια..4 στρέμματα είναι πολλά..πάρα πολλά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Stella Christomoglou, μακάρι να ήμαστε γερού και να χαρούμε τα δενδράκια μας σε 3 χρόνια που λογικά θα έχουν καρπούς.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Pepi μου ήταν το όνειρο μας, απλά ήρθε..αργά..

Arsinoe είπε...

Επιτέλους, να μυρίσει λίγο άνοιξη! Σε ευχαριστώ που πέρασες από το σπιτάκι μου!

Eva Psarrou είπε...

Τα ίδια κάνει και ο άνδρας μου όποτε πηγαίνουμε στο κτήμα, σταματημό δεν έχει! Υποπτεύομαι πως ο λόγος είναι ότι η κούραση που έρχεται από κάτι που αγαπάμε να κάνουμε, είναι στην ουσία ξεκούραση.
Εύχομαι σύντομα να δείτε ανθούς και καρπούς από τα νεοφυτεμένα σας!

Unknown είπε...

κάλο βράδυ Αχτίδα !!!
Θα γίνει μια "Όαση" το κτήμα σας !!!!
είμαι σίγουρη !!
πάλα φιλιά

Hengeo είπε...

Αχτίδα θαυμάζω που κάθε μέρα έχεις τόσα πράγματα να μας γράψεις από τη μέρα σου

Καληνύχτα!

Ανώνυμος είπε...

Ὁ Πρωτοπρεσβύτερος Χριστοφόρος Χατζηγιάννης τοῦ Γεωργίου καὶ τῆς Ἄννης, ἐγεννήθη ἐν Γουμενίσσῃ Κιλκὶςτὸ ἔτος 1921.

Ἐνυμφεύθη τὴν Εὐαγγελίαν Γκιούλοβα, μετὰ τῆς ὁποίας ἀπέκτησε πέντε (5) τέκνα, τὸν Γεώργιον τὴν Ἄνναν τὴν Ἐλισάβετ, τὸν Μιχαὴλ καὶ τὴν Εὐφημίαν.

Ἔλαβε τὸ πτυχίον τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τὴν 15ην Ἰανουαρίου 1948 καὶ ὑπηρέτησεν ὡς Θεολόγος Καθηγητὴς εἰς τὴν Μέσην Ἐκπαίδευσιν.
Ἐχειροτονήθη Διάκονος τὴν 27ην Ἰουλίου 1954 καὶ Πρεσβύτερος τὴν 8ην Αὐγούστου 1954, καὶ ἐχειροθετήθη Οἰκονόμος τὴν 24ην Δεκεμβρίου 1956, καὶ Σταυροφόρος Οἰκονόμος τὴν 5ην Μαΐου 1967 ὑπὸ τοῦ Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυροῦ Παντελεήμονος Παπαγεωργίου. Τὴν 19ην Μαΐου 1988 ἐχειροθετήθη Μ. Πρωτοπρεσβύτερος ὑπὸ τοῦ Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυροῦ Παντελεήμονος Χρυσοφάκη.

Ὑπηρέτησεν ὡς ἐφημέριος, προϊστάμενος καὶ πρόεδρος τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ συμβουλίου εἰς τὸν Ἱερὸν Ναὸν Ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου Θεσσαλονίκης.

Ἦτο συνταξιοῦχος κληρικὸς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ἀπὸ τῆς 1ης Ἰανουαρίου 1992.


Ἀπεβίωσε τὴν 6ην Μαΐου 2014.
ΑΙΩΝΙΑ ΑΥΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.

H ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΘΑ ΓΙΝΗι
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.
ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ANNA FLO είπε...

Όλα υπέροχα!!!!!!!Και τα όνειρα!!!!!! Χωρίς αυτά τι θα ήταν η ζωή μας;;;;;Και δεν θέλω απαισιοδοξίες.....άκου θα είμαι κάτω από τις ρίζες της!!!!!!!!!!!!!!
Όσο για τις δουλειές ασφαλώς και θα τις κάνει ο Δημήτρης σου.....ποιος δηλ θα τις κάνει;;;; Δεν φτάνει που βάζεις τις ιδέες και δίνεις ηθική και ψυχική υποστήριξη;;;;;;;;χαχαχα έτσι κάνω και εγώ!!!!!!!!!!!!!
Όμορφες φώτο.......και μια γλυκιά ανάρτηση που ήταν σαν να ήμουν παρέα σας
Καλή σου μέρα και εύχομαι να φυτά σας να θεριέψουν

Katerina V *Pause blog* είπε...

Πόσο μ'αρέσει που είστε δημιουργικοί! Καλά ο άντρας σου δεν παίζεται, πολύ τον θαυμάζω πες του!!
Ναιιι μεγάλωσαν τα δεντράκια σας και η Κλώντη τι ύφος χαχαχα
Πολλά φιλιά καλημέρα!!